duminică, 1 noiembrie 2015

Băsescu reînviat


basescu gittenstein
Minciuni vechi şi noi
Numai cine nu îl cunoştea pe Băsescu putea crede în afirmaţia acestuia în Septembrie 2011, că se va retrage din viaţa politică. Cu aceeaşi ocazie, întrebat dacă va accepta eventual o funcţie de premier, acesta a negat şi mai categoric: “Nu, si o spun cu orgoliu. Într-o ţară în care ai fost preşedintele nu mai poti fi nimic altceva decât ce ai fost, un fost preşedinte”.
Probabil că numai cei care nu au auzit de Băsescu, ar fi putut crede în declaraţiile lui. Iată că nu numai că nu s-a retras ci chiar a trecut la cârma unui partid, e adevărat de doi bani la această oră, dar, aşa cum spunea chiar matrozul, “ vom vedea”. Eu nu exclud posibilitatea ca o mare parte din actualii membri PNL foşti PDL, dar nu numai, să treacă masiv în partidul lui Băsescu, fie înainte de alegeri când vor constata că nu se mai găsesc pe listele noului PNL pentru alegeri, fie după. Deşi a afirmat că nu îi va pune pe listele sale pe cei care vor pleca din PNL neregăsindu-se pe listele din 2016, cine mai e atât de prost să îl creadă?
Marinarul nu e prost ca politician, sunt puţini cei care îi pot face faţă, iar Iohannis nu este unul dintre ei, aşa cum recunoştea sportiv şi Ponta. Nici Ponta nu îl poate manevra pe Băsescu, dar el poate fi manevrat de matelot. Ăsta e adevărul trebuie să îl recunoaştem vrem- nu- vrem, ne place sau nu, altfel ne furăm căciula singuri.
Greu de condamnat
În plus, în ciuda dosarelor redeschise, Băsecu nu va suferi nici o condamnare, nu va face nici o zi de puşcărie, şi nici frate-său, pentru că la cârmele justiţiei sunt aceiaşi oameni care au fost şi când era el preşedinte, şi nu mă refer  aici nici la Kovesi, nici la procurorii sau judecătorii numiţi de Băsescu în funcţie, ci la cei care se lăudau că au contribuit la naşterea codului Penal şi care spuneau neîntrebaţi cine ar trebui să fie numiţi procuror şef şi şef DNA în România, depăşindu-şi nu doar mandatul şi statutul ci şi cota de bun simţ alocată. Păi dacă Mircea Băsescu, cel care a recunoscut, pus în faţa probelor că a primit bani de la Mondiali şi a mai şi spus că Traian, “ştie, crezi tu că nu ştie”,se plimbă încă liber în timp ce cei care au îndrăznit să se ia de familia domnitoare sunt băgaţi la puşcărie pentru că şi-au cerut banii înapoi, se aşteaptă cineva ca Traian, “îl capo di tutti capi” să se îmbrace din nou în maieu de marinar cu dungi verticale? Nici renii care trag sania lui Santa Klauss nu cred aşa ceva. Cei care şi-au făcut un scop în viaţă din a-l băga la puşcărie pe Băsescu, indiferent în ce dosar, să se înarmeze cu răbdare şi tutun şi să îşi pregătească copârşeul, nu vor prinde acest moment.
Miracolul reînvierii
Recent, acum câteva zile, Antena 3 cea care îşi scoate banii numai pe subiecte legate de Băsescu şi Udrea, şi dacă mai supravieţuişte înseamnă că ura încă poate produce bani, anunţa că Ponta a declarat că Băsescu ar fi bătut palma cu liberalii,  deci cu Iohannis şi vor coopta partidul lui Băsescu deci şi pe el, la guvernare. Chiar dacă ştirea este privită cu neîncredere –oficial- de către toţi vectorii politici, aceştia ştiu foarte bine că adevărul nu este departe, dar speră din tot sufletul să nu fie aşa. De ce? Pentru că dacă Băsescu intră la guvernare îi va încăleca pe toţi. Toţi speră ca UNPR-ul să cedeze până la urmă presiunilor lui Iohannis, să se lepede de Satana – Ponta ca să se poată forma o majoritate fără Băsescu de care toţi se tem. Matematic însă, dacă Oprea se încăpăţânează să rămână lângă Ponta şi nu va fi convins de noul dosar, care atârnă greu în economia “jocului”, opoziţia va trebui să meargă cu Băsescu în frunte, chiar dacă acesta va reuşi să atragă de partea lui suficienţi pedelişti sau chiar penelişti, dintre cei mai “tunaţi” dar şi din alte partide şi împreună să schimbe majoritatea ori înainte ori după alegeri. Opoziţiei îi lipseşte locomotiva. Imposibil nu este, să nu uităm că Băsescu şi-a retras de la sediul fostului PDL ceva camioane cu documente şi nu este greu de imaginat ce era acolo. Deci Băsescu, PMP-ist, PNL-ist sau PDL-ist, revine în forţă. Nu este exclus ca actualul PNL să se spargă în două, sau chiar în trei, pentru că sunt prea multe curente acolo şi actualul PNL nu are un lider adevărat, are mai mulţi care se cred lideri, dar nici unul moral.
Marele Şmen
Cum spuneam, nimeni nu vrea să recunoască că ceea ce a spus Ponta este posibil deşi mulţi ştiu şi ceea ce ştie dar nu a spus Ponta. Iniţiaţii cunosc faptul că Băsescu a avut o întâlnire de taină la o ambasadă şi acolo i s-a pus în vedere că dacă vrea să rămână în picioare şi să îşi continue viaţa politică, TREBUIE  să se lepede de anumirte persoane, nu spui cine,ca să se poată lăuda şi ei că au lovit caracatiţa la vârf. Dar,  în felul ăsta, românilor, tuturor celor care aşteaptă ca Băsescu să fie condamnat pentru faptele comise indiferent în care dosar, li se ia banul din mână şi li se lasă tăieturi din ziare. Asta se numeşte şmen în termeni politicieneşti, dar în cazul de faţă acesta este Marele Şmen. Imediat după această întâlnire a  apărut un nou dosar pe piaţa DNA, ocazie cu care, nu spui cine, era din nou cerut  să fie arestată. Probabil persoana ştia ce se discutase prin curţile regilor şi înţelegând că Băsescu este legat de mâini la propriu şi nu o mai poate susţine prin procurorii dragi lui, a decis să lupte cu propriile arme şi a amintit colegilor din parlament că ştie multe şi că ORICARE dintre ei ar putea să o însoţească. Avertizmentul a funcţionat, cei vizaţi au făcut jocurile în aşa fel încât să se dea vina pe organizarea votului la patru urne şi aşa Elenuţa a rămas free.Liberă nu înseamnă însă că nu şi condamnată. Un alt apropiat al lui Băsescu este acuma cercetat de DNA şi asta va mângâia orgoiul antibăsiştilor, dar satisfacţia e mică. Cu sau fără Falcă, Băsescu rămâne în picioare. Oricum dosarul acestuia confirmă faptul că s-a bătut palma, apropiaţii lui Băsescu cad, dar el avansează, pentru că asta e înţelegerea. Băsescu este ţinut în picioare ca o ameninţare pentru Ponta şi Iohannis şi pentru a păstra un echilibru, aşa cum pe vremuri Înalta Poartă ţinea la păstrare câte un opozant al domnitorului aflat la domnie ca să ştie că dacă nu e fidel şi nu plăteşte la timp haraciul, este un alt os domnesc gata să îi ia locul. Tactica nu e nouă, dar românii sunt uituci.
Arestul trece, banii rămân
De ce vrea însă neapărat DNA-ul să o închidă pe Udrea? Pentru că Udrea liberă poate spune ce vrea presei, adică cum va simţi că este încolţită, cum va scoate dovezile. Era nevoie de ea la arest preventiv pentru că aşa i se putea face dosarul aşa cum vor procurorii, căci indiferent ce sau pe cine toarnă ea, procurorul sau judecătorul consemnează ce vor ei, ce nu doresc şi nu dă bine la dosar, se va spune că “nu este relevant în cauză” . Poţi spune ce vrei tu, procurorul sau instanţa vor nota doar ceea ce vor muşchii lor. Dar cu o Elena Udrea liberă, gata să spună presei ceea ce procurorii nu vor ca lumea să ştie, este foarte greu să o condamni. Va fi Elena singură în stare să facă faţă duşmanilor? Este greu de spus, dar dacă ne luăm după lista lui Oreste au condicuţa lui Ştefan Furtună, sunt destui care tremură, din toate taberele politice. Eu cred că Elena chiar dacă va fi condamnată cu ceva suspendare va scăpa cu averea intactă şi în definitiv asta o interesează pe ea, ca şi pe oricare din cei arestaţi şi judecaţi. Arestul trece, banii rămân.
Fiecare neamţ pe limba ei piere
Când Ponta a spus că Iohannis este mai prost – ca politician şi preşedinte, termen corectat de Băsescu în neexperimentat – decât Băsescu, a spus un adevăr. Chiar şi cei care l-au votat admit asta, practic Iohannis nu este admirat decât de cei care încă mai cred în mirajul german, dar de când cu afacerea Wolksvagen, intoxicarea cu refugiaţi sau căderea Bancii Centrale a Germaniei, se micşorează chiar şi numărul celor care credeau în Dieselul german. Asta ca să nu mai spun că recent “The Guardian” nominalizează Germania alături de Rusia ca ţară generatoare de insecuritate în Europa. Nu zic că nu este propagandă americană aici, dar un pic de adevăr există dacă ne gândim la politica privind refugiaţii, care miroase a Diktat şi atacuri teroriste de la o poştă. În plus, se spune că au cam dispărut refugiaţi frumoşi şi bine făcuţi din campusurile germane, ceea ce începe să creeze panică în rândul tuturor ţărilor europene. Ei bine, dărâmarea mitului Merkel şi al ceasului nemţesc vor avea urmări şi în România, acolo unde mulţi l-au votat, sprijinit şi sponsorizat pe Iohannis contând pe relaţia sa cu Merkel, pe ideea că chiar dacă vorbeşte greu româneşte vorbeşte cu Merkel pe limba ei. Este posibil ca Iohannis să piară pe limba lui Merkel.
În plus, recenta condamnare exemplară a familiei Anghel arată clar că familia Băsescu se află încă pe cai mari  şi mulţi vor reîncepe să parieze pe această “famiglia”. Practic Băsescu este reînviat de incompetenţa lui Iohannis, încăpăţânarea lui Ponta, lipsa de conducere a opoziţiei, nevoia tot mai mare a SUA de a folosi România cu toate resursele ei materiale, strategice şi umane ca un cap de pod împotriva Rusiei, pentru că Băsescu a fost un slujbaş care a pus TOT la picioarele partenerului strategic, dar mai ales inerţia şi miserupismul românilor care privesc ca hipnotizaţi cum este revitalizat acest şarpe care este gata să îşi muşte cei mai apropiaţi foşti colaboratori numai să îi fie lui bine.
Dumnezeu cu mila !
Băsescu reînviat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.