marți, 24 noiembrie 2015

Despre pensionari, la rece


Resuscitarea pensionarilor
Schimbarea guvernelor dă de fiecare data ocazia noilor veniţi să lovească în tot ce a făcut bine guvernul precedent sau să se plângă că nu pot face nimic bun din cauza “moştenirii dezastruoase”, mai ales dacă schimbarea a avut loc ca urmare a unor “mişcări stradale”. Vechile guverne trag spuza pe turta lor lăudându-se cu ce au făcut dar mai ales cu ce ar fi făcut dacă ar fi fost lăsate la guvernare iar cele nou venite se laudă cu ce vor face dacă vor fi lăsaţi să guverneze câteva decenii. Şi asta se întâmplă în România de 25 de ani fără abatere, iar românii cred de fiecare dată că noua stăpânire va fi mai bună chiar dacă acea “nouă stăpânire” este de fapt cea dată la o parte tot de ei la îndemnul vechii stăpâniri.
Printre cei păcăliţi de fiecare dată, ca întreaga societate, se află şi pensionarii, indiferent de ramura în care au lucrat. A nu se uita unul din principiile folosite de toate guvernele, de toate partidele, de toate conducerile tuturor ţărilor, că doar nemulţumirile sociale şi lupta împotriva lor nu au apărut în România şi mă refer aici la principiul “divide et impera”. De fiecare dată când una din ramurile economice sau categoriile sociale au încercat să îşi ceară sau apere drepturile, spărgătorii de grevă care nu mai lucrează cu bastoane, ci cu televiziuni şi campanii media, au venit cu diversiuni, divagaţii, extrapolări care mutau imediat direcţia loviturii principale pe alţi responsabili sau alte victim. Dacă protestează pensionarii, sunt asmuţiţi salariaţii pe ei, spunânduli-se că de fapt ei, salariaţii îi susţin pe aceşti “paraziţi” care tot cer fără să dea nimic. Dacă cer profesorii salarii,  începe o campanie de învrăjbire a medicilor, dacă protestează poliţiştii, li se aduce aminte militarilor că ei mereu au fost în umbra MI-ului şi uite aşa la fiecare serie de proteste, până totul întră în derizoriu şi se pierde firul adevăratelor proteste.
Nu mai insist pe faptul că marea majoritate a şefilor de confederaţii sindicale sau sindicate sunt vânduţi şi la propriu şi la figurat guvernelor sau partidelor, care îi folosesc atunci când vor să cadă “vechiul guvern”.
Aşa se face că iată, după schimbarea guvernului, pasămite la presiunea “străzii”, care în fapt a cerut una şi a primit alta, încep să apară mai mult sau mai puţin forţat mai mult sau mai puţin manipulator, noi nemulţumiri care sunt nu doar benefice, ci şi susţinute de cei care, declarat sau nu, formează opoziţia. Pe unul din posturi a început să fie din nou vânturată – ăsta este termenul cel mai potrivit – problema pensionarilor şi am văzut că o doamnă, profitând de atenţia acordată de televiziuni ameninţa cu proteste ale pensionarilor. Tot la un post de televiziune nu mai ştiu dacă acelaşi, am văzut-o recent le doamna primar Olguţa Vasilescu, aproape bucurându-se că noul guvern este format din “tehnocraţi” între care ar fi intrat şi doamna Guseth. Nu contest faptul că cu cât aceştia vor face mai multe greşeli şi se vor arăta mai incompetenţi, cu atât mai mari vor fi şansele PSD de a câştiga alegerile din 2016, dar nu ştiu de ce mă aşteptam să se gândească puţin mai mult la binele cetăţenilor şi ceva mai discret la al partidului, pentru că în definitiv toţi aleşii asta jură la investire, să urmărească interesul alegătorilor, nu al partidului. De, aşa sunt eu, idealist.
Legea pensiilor militare din nou pe tapet
Tot în ultima perioadă am primit pe internet două materiale vizavi de legea pensiilor militare: unul, un proiect încă neterminat dar mai ales neoficial şi discutabil, al metodologiei de aplicare a Legii 223 privind pensiile militare şi un alt document, reprezentând un protest sau semnal de alarmă al SNPPC vizavi de intenţia unor tovarăşi – căci nu pot fi numiţi altfel, dacă informaţia este adevărată- din MApN de a modifica încă neintrata în vigoare lege a pensiilor militare, bineînţeles în defavoarea militarilor.
În ceea ce priveşte aşa-zisul proiect, atâta vreme cât nimeni nu ştie de unde a apărut şi nimeni nu poate certifica măcar încrederea sursei, prefer să nu comentez conţinutul documentului mai ales că încă nu este final. Ceea ce trebuie spus aici este faptul că la votarea legii s-a spus că acest proiect va fi realizat într-o transparenţă totală şi cu consultarea reprezentanţilor celor interesaţi. Fără îndoială domnul Oprea se referea atunci la Dogaru, Pricină, Iliescu şi încă câţiva “ reprezentanţi” agreaţi şi cunoscuţi prin limbile cu care îl gratulau şi asa se explică de ce până acuma, până la plecarea lui Oprea şi a cârpaciului Duşa de la guvernare, transparenţa a fost total absentă. Este posibil ca tocmai plecarea lui Oprea de la volan să fi dat curajul cuiva să îl scoată neoficial pe piaţă. Aştept ca cineva din MApN sau interne să spună dacă respectivul document are legătură, seamănă sau reprezintă proiectul la care se lucrează oficial, dacă tot a răsuflat mămăliga.
În ceea ce priveşte informaţia apărută pe pagina SNPPC unde activează domnul Coarnă pentru care încă port o încredere ridicată şi un respect constant pentru modul în care apără interesele colegilor, ţinând cont că acesta nu face jocuri politice, nu am de ce să nu cred în veridicitatea ei şi în acest caz cineva de la MApN, ar trebui să dea o explicaţie şi poate cu această ocazie va face vorbire şi despre proiectul apărut pe internet şi intenţiile ministerului în această direcţie. Poate domnul ministru Motoc, poate doamna Iulia Motoc, poate un purtător de cuvânt, poate de la Casa de pensii, vor apărea cu o explicaţie, oricine, dar nu domnul Maciu sau doamna Otilia Sava, pentru că aceştia nu prezintă credibilitate, cel puţin nu în faţa mea, mai ales că doamna Otilia Sava reprezintă interesele UNPR în minister. Eu personal am trimis un mail Şefului SMG şi un mesaj pe pagina sa de facebook unde sper să nu văd numai fotografii şi informaţii oficiale, ci şi reale informări în interesul şi pentru cei cu care păstrează contactul sub această modalitate. ARU, DOMNULE GENERAL LOCOTENENT.
Soarta pensionarilor
Şi acuma, altfel, poate mai neplăcut, dar foarte realist despre ceea ce se întâmplă şi este de aşteptat să se întâmple cu pensionarii, indiferent din ce ramură fac parte.
Stimaţi români, prezenţi sau viitori pensionari, trebuie să realizaţi un lucru dureros, dar real, indiferent că vă convine sau nu, şi anume faptul că din momentul în care aţi ieşit la pensie şi nu mai puteţi bloca nimic, decât cel mult un trotuar, o bancă în parc sau un cavou, NICI UN GUVERN, INDIFERENT DE PARTEA PE CARE ARE VOLANUL, NU VĂ VA MAI BĂGA ÎN SEAMĂ, NU VA MAI AVEA GRIJĂ DE PROBLEMELE VOASTRE ŞI NICI NU VA MAI DA O CEAPĂ DEGERATĂ PE VOI, SAU PE NOI.
Guvernele, partidele, politicienii, rezolvă numai problemele celor de care se tem, celor care le pot face un rău, pot crea probleme guvernării sau de care se pot folosi. Este adevărat, din doi în doi ani, pentru că alegerile se intercalează, toate partidele au nevoie, printre alţii, şi de pensionari, dar asta nu aduce pentru pensionari decât promisiuni şi atât. Cu ce vreţi să ameninţaţi guvernele dacă nu vă respectă doleanţele şi îşi bat joc de voi? Hai să fim serioşi, uitaţi-vă la ultimele proteste stradale, declanşate, oficial, de moartea unor oameni nevinovaţi. Cât au durat şi ce rezultat au avut? SCHIMBAREA UNUI GUVENR ŞI ATÂT. Au murit 59 de oameni şi tot ce am reuşit, NOI ROMÂNII să facem, este să îi facem pe plac lui Iohannis, cel care îi cerea lui Ponta să demisioneze pentru că e cercetat penal la ordinul lui, cel care declara că vrea să schimbe clasa politică coruptă, dar care, iată, deşi a fost găsit vinovat definitiv şi irevocabil de o instanţă că a obţinut prin fals şi uz de fals bunuri imobile, se face că nu a mâncat usturoi şi nici gura nu îi miroase. Iar Avocatul Poporului, cel care ar trebui să se autosesizeze pe această speţă, doarme.
Ce cred oare, cei care ameninţă cu proteste la tv că vor face în condiţiile în care nici moartea a 60 de oameni nu a schimbat nimic, decât nişte hoţi cu alţi hoţi? Cine se va uita în gura unor pensionari? Politica, nu numai în România ci la nivel European, faţă de pensionari este ca aceştia să fie lăsaţi ( să moară) “ în pace”, eventual ajutaţi în acest sens şi ceea ce spun nu este o exagerare. La nivel global pensionarii se încăpăţânează să trăiască mai mult decât pot guvernele să îi susţină şi asta în ciuda bolilor induse prin alimentaţia cancerigenă, a medicamentelor aşa zis videcătoare scoase pe piaţă de companiile farmaceutice controlate de BASF, care te vindecă de o răceală dar îţi dau cancer, sau a spitalelor în care te operezi de apendicită şi în 7 zile mori pentru că ai luat nu ştiu ce stafilococ .
Un lucru ar trebui să ne fie clar, NIMĂNUI, DAR ABSOLUT NIMĂNUI NU ÎI PASĂ DE PENSIONARI, PENTRU CĂ EI REPREZINTĂ ÎN FAPT CEA MAI PĂGUBOASĂ CATEGORIE SOCIALĂ, CONSUMĂ FĂRĂ SĂ PRODUCĂ IAR ÎN CONDIŢIILE ÎN CARE PĂTURA ACTIVĂ SCADE PE ZI CE TRECE, ŞI SURSELE DE FINANŢARE A CELOR CARE NU PRODUC, SCAD. Ce altă soluţie pot găsi guvernele pentru pensionari, decât ieşirea din sistem pe cale naturală? Să fim mulţumiţi că au totuşi răbdare cu noi, şi nu iniţiază un program de asomare periodică. Dar de fapt Codex Alimentarius introdus în România în 2011 de proaspătul prim ministru Cioloş asta reprezintă. Poate acuma ca prim ministru va găsi o formulă de accelerare a fenomenului, că doar e technocrat.
În acest context, pe cine credeţi că interesează câteva strigăte pe stradă? Televiziunile, chiar şi cele care se fac că mediatizează aceste eventuale proteste o fac pentru rating, pentru că toţi reporterii şi realizatorii de programe fac politica patronului nu a cetăţeanului. În România nu avem nici un partid, nici o televiziune care să facă politica cetăţeanului oricât ar declara ei acest lucru.
Apropo de partide, de când cu protestele “colectiv” au început să se facă mai active pe internet şi micile partide conduse de oameni mai mult sau mai puţin cunoscuţi care acuma încearcă şi ele să profite de nemulţumirile generale şi să racoleze simpatizanţi. Dacă vor reuşi sau nu, nu ştiu, singura întrebare este când vor ajunge şi ele la “performanţele” celor care conduc acuma, căci partidele se schimbă, obiceiurile rămân. Bineînţeles că toate partidele declară că doar ele au înţeles “vocea străzii” dar de fapt, să fie clar, România nu are o Voce a Străzii, România are doar încercări de ridicare a vocii, care au fost de fiecare dată şi vor fi în continuare deturnate, astupate, înlocuite, manipulate, acoperite, plagiate, de servicii, galerii, susţinători şi simpatizanţi ai partidelor care până la urmă fac din cea mai nobilă acţiune, un fâs inutil. O să cred în vocea străzii atunci când o să văd, sau o să aud că circulaţia a fost întreruptă în toată România iar pe toate drumurile “care duc la Roma”, deci la Bucureşti, mărşăluiesc tăcut, dar hotărât şi ireversibil, românii, pentru că s-a trezit România şi mere la capitală să ceară socoteală stăpânirii. Până atunci, toate strigătele răzleţe ale câte unui grup sau altul de 100, 1000, 10000 sau chiar 100000 de oameni, a unei categorii sociale sau alta, vor fi tratate cu aceeaşi eternă indiferenţă, aceeaşi umilitoare bătaie de joc, aceleaşi inutile promisiuni şi aceeaşi măreaţă nesimţire. România nu se va schimba decât în totalitate prin toţi cei 14 milioane de oameni valizi.
Până atunci, toate cererile şi negocierile vor fi doar încercări de prelungire a agoniei, de modificare a termenului spre care ne îndreptăm toţi dar la care toţi vom ajunge dimineaţa, la prânz sau seara, pentru că Domnitorilor nu le pasă de cei care au fost condamnaţi în primă instanţă la naştere şi irevocabil din momentul în care nu mai reprezintă decât trecutul.
http://www.snppc.ro/stire.php?id=417&ocid=enhfpS1RL2
Despre pensionari, la rece

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.