miercuri, 25 noiembrie 2015

Reformele lui Cioloş


gvernul Ciolos
Cioloş s-a pus pe reforme majore în rândul administraţiei guvernamentale.
În primul rând a decis să umble la fondul de rezervă al guvernului şi să finanţeze cu el noul Minister pentru Consultări Publice şi Dialog Civic. Mare lovitură pentru săracu Daniel, nu Sihastrul, Patriarhul, care aştepta alături de bădiţa Bivolaru să îşi mai tragă şi ei de o strungă a adepţilor, sau cum îi spune în termeni ştiinţifici, “spirală” că nu a mai prizat de mult aer tineresc. Păi ce faceţi domnule Cioloş vă purtaţi urât cu preafericitul? Eu ştiu că nu sunteţi creştin practicant şi că umblaţi cu Dumnezeu în inimă aşa cum umblă Patriarhul cu B-40-BOR sub fund, dar dacă se supără bărbosul, vă dă cu anatema de nu vă scapă nici reformatul Iohannis. Dar atenţie, să nu aflăm aflăm peste câţiva ani că din acelaşi fond s-a finanţat şi “Iniţiativa România”, noul partid al lui Iohannis, marea găselniţă în materie de confiscări.
Apoi domnul Cioloş a promis o modificare de imagine, va umbla la pixeli si va rearanja fotografia de grup a guvernului care s-a făcut de rahat, fotografia doar, deocamdată, fotografie în care în afară de el, Iohannis şi Dâncu nu se mai vedeau decât câteva membre ale guvernului. Acuma se va repixela fotografia, în aşa fel încât, în ciuda protocolului să se mai vadă măcar ceva fuste dacă nu şi ce e sub ele. Ei da, asta da reformă, să înlăturăm birocraţia şi să băgăm femeile în faţă, să vadă lumea că şi guvernul, nu numai România, este condus de FMI. Domnule Cioloş mie asta mi se pare un pic discriminare, cum adică să bagi pe cineva în guvern sau în faţă, numai pentru că e femeie şi trebuie să fie şi ele pe acolo cu numărul,  ca Doina lu Ponta? Eu credeam că discutăm despre competenţe între tehnocraţi, nu despre favoruri pe ochi frumoşi. Eu vă propun să faceţi câte o fotografie pe lună şi să stea în primul rând cei mai performanţi miniştri, cei care vor avea ceva cu care să se laude, iar pe ultimul rând cei din categoria Guseth. Chiar aţi putea numi ultimul rând, “rândul Guseth”, sau să daţi “premiul Guseth” aşa cum se dă premiul “Zmeura de Aur” în cinematografie, aşa ca să se simtă şi ei puţin puşi la mazeta de perete. Ce spuneţi?
Dar, vorba lui Rebengiuc, “mai avem şi alte lucruri de descoperit”. Refomele continuă. Auzim că domnul Cioloş, într-un elan populist, la cererea “străzii” i-a pus pe colegii pe care i-a ales singur, de bună voie şi nesilit de nimeni (fără să știe însă ce au in chiloți), să declare tot la fel, pe propria răspundere că nu au făcut parte din structurile comuniste şi nu au colaborat cu securitatea. Probabil se referea la domnul Dâncu, pentru că ceilalţi nu cred că aveau cum. Dar i-a pus şi să declare că nu sunt condamnaţi penal, nu au dosare pentru corupţie, şi chiar că nu au migrat politic şi nici nu au avut un comportament imoral, iar în final că nici nu au colaborat sau colaborează cu actualele servicii secrete. Domnule Cioloş, dumneavoastră sunteţi serios? Păi cum să îi puneţi să declare aşa ceva domnule, sunteţi căzut în cap? Păi domnule Cioloş, aţi uitat cum aţi fost trimis la post în afară? Aveţi memorie aşa de scurtă, că parcă acum două zile vă recompensau Băse şi Maior pentru declaraţiile împotriva mogulilor, zău aşa. Păi aţi auzit să plece cineva “la muncă în străinătate” pe euroi frumoşi fără “avizul” organelor? Sau,  aţi auzit să se dea avizul fără ca acesta să fie precedat de un angajament “patriotic”? Mă dezamăgiţi. Asta în primul rând.
În al doilea rând, realizaţi că le-aţi cerut să se autodeconspire, ceea ce este împotriva angajamentului semnat şi a legii? Păi se poate aşa ceva?
În al treilea rând, asta ar fi trebuit să faceţi înainte de a-i numi, ca să nu păţiţi ce aţi păţit cu domnul Baciu. Ceea ce aţi făcut acuma, după ce au fost numiţi, este o frecţie, ştiţi dumneavoastră la care picior.
În al patrulea rând nu trebuia să îi întrebaţi pe ei, că nici ei săracii nu ştiu ce dosare au în stare latentă pe la DNA şi când se vor finaliza, ei doar speră să nu se întâmple asta prea devreme. Aşa că domnule Cioloş, rugaţi-i pe subordonaţii domnului Iohannis renumitul cuplu KoCo, să vă dea informaţiile de care aveţi nevoie şi o să vedeţi ce multe aflaţi şi câte lucruri nu au fost spuse în CV.
În al cincilea rând ce valoare juridică au hârtiile alea pe care le-aţi dat să le semneze? Pe cine păcăliţi cu ele? S-a terminat hârtia igienică în Victoriei?
Şi ca să închei, ca un ultim argument că aţi făcut un apel inutil, vă amintesc o melodie foaaaarte la modă pe vremea când eraţi pionier, care spunea cam aşa: “Că nu-i ales, să nu fi luat o mică şpagă, măcar o dată doar o dată-n viaţa lui, şi de atunci este legat pe veci măi dragă, ca angajat secret al SRI-ului”.

Apropo domnule prim ministru, dumneavoastră aţi semnat declaraţia? Nu cea de la servicii, că de aia nu aveţi voie să spuneţi, cea pe care aţi cerut-o suptordonaţilor. Sau, cumva, faceţi ca domnul Iohannis, cel care cere demisia lui Ponta pentru că e cercetat, dar el care e dovedit cu fals şi uz de fals doar arată cu degetul? Nu e coşer, zău aşa.

Şi bomboana pe colivă, că noi românii nu facem nici un parastas fără colivă, e că domnul Cioloș vrea să schimbe toţi lucrătorii din administraţie care sunt membri de partid. Şi cu cine o să populeze administraţia, cu oengiştii sponsorizaţi de Soroş sau cu cei plecaţi la muncă în străinătate? Domnule, noi dacă nu ne dăm cu capul de toţi pereţii nu ne simţim bine. Păi domnule Cioloş, cel atât de cunoscător în ale administraţiei, ideea depolitizării administraţiei nu înseamnă neapărat decimarea membrilor de partid, ci :
1. Scoaterea din sistem a hahalerelor politice, adică acei membri de partid sau chiar fără partid, instalaţi în funcţii călduţe, nu doar de conducere, la indicaţiile preţioase ale unor politicieni, pe bază de PCR. Aceştia trebuie să dispară, nu toţi cei care vrând sau nevrând, s-au înscris în partid ca să îşi păstreze funcţia.
2. Printre membrii de partid din administraţie sunt şi oameni competenţi care cu sau fără partid ştiu ce au de făcut, unii dintre ei fiind luaţi cu arcanul în partid tocmai pentru că erau capabili şi avea nevoie partidul de ei.
3. E nevoie de depolitizarea şi asanarea administraţiei şi de turnătorii şi impotenţii care indiferent ce partid vine la putere, ei sunt acolo gata să spună tot, cine cu cine a colaborat în „sesiunea precedentă” cine cumpăra flori primăriţei şi cine mergea la făut  cu primarul. Astfel de oameni,  chiar fără partid, veţi găsi în orice structură printre şoferi, secretare, janitori, liftieri, ei sunt acei oameni „buni la toate” , nea Gică , tante Maria, etc.
4. Nu ştiu ce curaţenie vreţi să faceţi, dar aveţi mare atenţie la cei cu care vreţi să spălaţi rufele, să nu fie ei murdari pe mâini că atunci schimbaţi un jeg cu alt jeg.
Dacă aşa încep reformele lui Cioloş, România merge înainte pe acelaşi drum, ne facem că facem reforme, ne facem că schimbăm clasa politică, văd că acuma televiziunile nu mai pot de grija lui Piedone, domnul Nicuşor Constantinescu se poate întoarce la lucru, mai e ceva şpagă de luat şi bani de fraudat şi nu se mai încumetă nimeni să ia fără el, aşa că poate merge la treabă, iar patronii de la Colectiv sunt căinaţi de televiziuni şi lăudaţi că în fiecare seară la ora masacrului, se roagă la Dumnezeu. Probabil se roagă să nu se lege cineva de Oprea, că atunci se ard şi ei. Prietenii ştiu de ce. Dar de curiozitate, de unde ştiu televiziunile ce fac ăştia seară de seară, că eu ştiam că rugăciunile se fac aşa mai intim, nu chemi presa să vadă cum te rogi.
Români, dormiţi liniştiţi tehnocraţia tehnocreează.
http://www.romaniatv.net/guvernul-ciolos-intra-in-fondul-de-rezerva-banii-sunt-folositi-pentru-finantarea-unui-minister_258078.html
http://www.ziare.com/dacian-ciolos/premier/ministrii-lui-ciolos-au-semnat-pe-proprie-raspundere-ca-nu-sunt-corupti-traseisti-comunisti-sau-agenti-infiltrati-1394693
Reformele lui Cioloş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.