marți, 3 noiembrie 2015

Ediție ”incendiară”-hienele

Hienele Oprea si Iohannis
Nu știu cum o fi prin alte țări, cine și cum îi pregătește, învață sau instruiește, pe făcătorii de programe, realizatori, crainici, directori de programe, sau pe cei care scriu pe burtierele emisiunilor titluri sau informații, dar la noi în Românistan sunt convins că aceștia sunt angajați ca și consilierele sau șefele și șefii de cabinet parlamentar, sau de primărie sau consilii județene, pe baza recomandărilor unui ”cerc de prieteni”.
Știri ”incendiare”
Pe România tv, la ora 21 a zilei de 31.10 2015, după tragicul accident de la Club Colectiv, se anunța în bandă că urmează știri ”incendiare”. M-am întrebat imediat dacă este cumva cazul să fie anunțate spitalele pentru că și reclama trupei rock care a concertat și a prevestit un spectacol cum nu s-a mai văzut, a reușit să respecte ad literam. Cât de repede și inconștient aruncăm noi românii cu cuvintele. Dacă însă din partea formației căreia nici nu vreau să îi dau numele, calificativele sunt cât de cât acceptabile ținând cont că urma să fie promovat un nou album, în cazul televiziunii, menționarea epitetului”incendiar” după o nenorocire provocată de foc dovedește nu doar o proastă inspirație ci și un cinism impardonabil și un profesionalism descalificant. Seamănă cu remarca domnului Ponta care nu a găsit la un moment dat ce să spună despre doamna Cristiana Anghel decât ”pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești” cu referire la faptul că doamna fusese în greva foamei, la doi pași de moarte. La așa premier, așa realizatori de televiziune.
Nici nu mai știi ce să mai spui în fața unor ”catastrofe” naționale de acest nivel, acești oameni nu au ce căuta acolo unde sunt, ar trebui deratizați. De fapt dacă te uiți pe toate programele, nu doar acum, după această tragedie, ci zilnic aproape, apar astfel de ”anunțuri”, că ar urma ceva senzațional, incredibil, șocant, sau mai știu eu cum pentru ca apoi să vezi că totul e un mare fâs care pute a incompetență, varză murată, lipsă de respect și nesimțire mediatică de îți cade părul din nas.  Încerc să îmi imaginez cât de mult trebuie să caute acești ”știriști” pentru a găsi aceste balonări cu care să atragă atenția telespectatorului. Mergând pe linia asta, mă aștept ca după cutremurul ce va veni, căci va veni până la urmă și unul mare, televiziunile –cele care vor mai avea cu ce și cu cine emite – vor titra”urmează știri cutremurătoare”, sau după un atentat terorist, căci vor începe și astea după ce ne vom primi norma de ”refugiați”, televiziunile ne vor informa că au informații ”bombă”. Nu m-ar mira ca cineva să spună că cei care au participat la acel spectacol, au avut un Halloween ”de groază”.
La fel de nepotrivite, lipsite de  decență și de bun simț sunt prezentările la nesfârșit a momentelor cu imagini de la fața locului, cu durerea părinților care și-au pierdut sau își căutau copii, dar nu e așa, aceste imagini sunt mai ceva ca telenovelele și toate telenovelistele țării vor uita acuma de ”Mica Mireasă” și vor vedea o ”telenovelă” prezentată live cu oameni care plâng de adevăratelea și suferă pe bune, nu doar regizat. Hienele din televiziuni vor folosi la maxim aceste imagini vor lua interviuri de la familiile lovite de nenorocire pentru că asta asigură ratingul. Îmi e groază când mă gândesc că toate televiziunile se vor repezi să ne anunțe că ”numai la noi veți afla” ” în exclusivitate”,  ultimele noutăți, cele mai bune imagini, tot adevărul, senzațional, incredibil, despre drama familiilor ….e pur și simplu revoltător acest mod de a face televiziune. Eu aș închide nu cluburile, așa cum cerea o altă minte creață, ci toate televiziunile de știri timp de 3 zile, cât e doliu național.
Îndemnul domnului Bogdan Chirieac
Domnul Chirieac găsește că este momentul să transmită copiilor că trebuie să plece din această țară unde sunt arși de vii. El săracu se întreabă dacă nu cumva a greșit când a cerut copiilor să rămână în țară. Domnule Bogdan Chirieac, ați înțeles greșit de la prietenii dumneavoastră de la care primiți textele pe care trebuie să le expuneți, ei au spus să vă trimiteți banii afară din țară, nu copii, copiii trebuie să rămână, pentru că e nevoie de ei să apere interesele prietenilor dumneavoastră în Ucraina, Afganistan, Siria, sau cine mai știe unde. Deci calibrați-vă mesajele că ați greșit.Penibilă concluzie ați tras.
Oprea se spală pe mâini de Gigină
Mă uit la tv și îl văd pe domnul Oprea, ministrul de interne, lângă doctorul Arafat, povestind el cum l-a informat el pe domnul Președinte despre măsurile luate. Ciudat, foarte ciudat, eu știam că de regulă, după astfel de tragedii, domnia sa păstrează câteva zile de tăcere, din decență și respect față de victime și membrii familiilor lor, cel puțin așa a declarat domnia sa când a fost întrebat despre accidentul  cu agentul Gigină. A trebuit să îi ceară președintele să iasă pe post să spună ceva că i-a sărit lumea în cap. Dar atunci domnul Oprea era în culpă, iar acum,  aparent, nu i se poate reproșa nimic așa că a ieșit omul să își refacă imaginea. Gestul lui Oprea este cu mult mai josnic și mai mizerabil decât al televiziunii. Ce conta și pe cine din țara asta interesa acum că slugoiul Oprea l-a pupat pe președinte informându-l cu situația? Pe NIMENI, dar lumea trebuia să știe că a fost și el acolo și a făcut ceva. Ne anunță că va merge împreună cu Arafat să facă un tur de spitale, o baie de… popularitate, o spălare de imagine în cloroformul românului adormit. Îmi este efectiv greață. Acum, după această ieșire în public în încercarea de a-și spăla imaginea în sângele și durerea victimelor și familiilor lor, DEMISIA LUI OPREA se impune mai mult ca oricând.
Și Iohannis îl spală pe Oprea
Acestor indivizi pe care nu știu cum să îi calific, li se adaugă președintele Iohannis care iată a ordonat lui Arafat, procurorului general și lui Oprea să ia măsuri ”ca ancheta în cazul tragediei care s-a produs azi-noapte în București să se desfășoare cu maximă eficiență, fermitate și celeritate în aplicarea legii.” Deși mulți spun sau vor spune că este normal să ceară așa ceva,  eu spun că este anormal. Este anormal, pentru că, conform declarațiilor domnului președinte, justiția funcționează la parametri normali, a lăudat-o în repetate rânduri și atunci de ce a mai simțit nevoia să mai ceară ceea ce era normal să se întâmple? Oare procurorul general, procurorii, nu se simt acum amenințați, nu se poate spune că se fac presiuni asupra actului de justiție? Ce face CSM-ul acum, nu se autosesizează, DOMNUL PREȘEDINTE A FĂCUT PRESIUNI ASUPRA PROCURORILOR. Și nu înțeleg de ce a făcut acest apel către Oprea și Arafat, ce treabă au ei cu ancheta procurorilor, ce treabă sau amestec are Ministerul de Interne în activitatea procurorilor? Au fost cei doi martori la eveniment, știu ceva despre cum s-au desfășurat lucrurile? Din câte știu eu nu. Atunci, de ce acest ordon/apel al președintelui? Ca să vadă lumea că și el, ca și Oprea sunt implicați și fac ”tot ce ține de ei” în acest caz, chiar dacă practic nu fac nimic? Acest ordin nu este altceva decât o încercare a președintelui de a spăla imaginea sa și a lui Oprea, ca să aibă motiv să ”îi mulțumească” apoi că a ”acționat conform indicațiilor” și astfel lumea să uite de celălalt caz, ”Gigină”, în care culmea, domnul președinte nu a cerut ”maximă eficiență, fermitate și celeritate” procurorilor. Profitori ordinari, hiene cu chip de om, profanatori de durere.
Cum îi rabdă pământul pe oamenii ăștia?

Ediție ”incendiară”-hienele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.