vineri, 26 februarie 2021

Puterea corupe

 

Acum ceva timp, nu mai mult de 10 zile, în media românească se rostogolea un caz de corupție de prin armata spaniolă, sau mai bine spus un caz de abuz în funcție al generalului Miguel Angel Villarroya, șeful de Stat Major al armatei, care s-a vaccinat împotriva coronavirusului peste rând. În urma anchetei s-a dovedit că de fapt mai multe persoane din statul major al armatei au procedat la fel, conform art 102, ”face șefu, hop și noi!” Mă întreb dacă și la spanioli, ca și la noi, armata se ocupă de vaccinare, căci dacă e așa, e aproape imposibil să umbli cu mâna prin borcanul cu miere și să nu te lingi pe degete. În plus, se știe, puterea corupe. Dă- i unui needucat  puterea și te vei minuna ce face cu ea. Oricum senor Miguel, care numai Angel  nu era, s-a dedulcit destul de repede la miere, căci era șeful statului Major de nici un an.

Știrea a apărut la noi pe 23 Ianuarie 2021. E rușinos pentru armata spaniolă, cu atât mai mult cu cât nu sunt nici măcar originali. Simt o ”mândrie” specifică românilor, când mă gândesc că și aici am dat lecții Europei, celor care ne cred înapoiați și needucați. Spun asta, pentru că un alt general, dar român, e adevărat, de pe o funcție mai mică, dar nu prea mult, șeful corpului de control al ministrului apărării, generalul Dorel Duican, se pare că și-a băgat înstelatul deget în borcanul cu vaccinuri. Conform unor surse, acesta s-a prezentat la SMC București pentru a se vaccina, dar nu singur, ci cu fiul său de 20 de anișori. Fapta s-ar fi comis cu ceva timp înaintea cazului din Spania, în jurul datei de 07.01, de Sf. Ion deci. Se spune Doamne ajută în astfel de zile, dar uite că nu a ajutat. Sursa nu precizează dacă domnul general a dorit două vaccinuri sau doar unul dar a fost vaccinat unul singur, ghiciți cine. Nu, nu ați ghicit, nu domnul general, care ar fi putut avea scuza că este o persoană cu funcție de conducere și intra, prin natura serviciului  în contact cu multe persoane, ci fiul acestuia, student. Se pare că domnul general a intrat în contact cu cine nu trebuia și s-a virusat, dar cu alt virus, specific celor care ajung la putere. Și pentru că subiectul era prea fierbinte, și cu ouăle fierbinți nu e bine să te joci, deși domnul colonel Gheorghiță, direcționalul pe problema vaccinului a afirmat că nu cunoaște nimic, omologul român al doamnei Margarita Robles, domnul ministru Nicolae Ionel Ciucă a acceptat ”cu regret” cererea de pensionare a domnului general Duican, legiferată prin decret prezidențial pe data de 27.01.2021, adică 20 de zile mai târziu. A durat până s-a înaintat și aprobat dosarul de pensionare, că doar nu era să îl degradeze și să îl treacă în rezervă cu o pensie ”amărâtă” de colonel. Unii așa credeau că ar fi fost normal, dar ce mai e normal în țara noastră? Și ce dacă imaginea armatei a fost terfelită? Ce e prima oară? Hai să fim serioși, nu avem noi cartușe de manevră câte cazuri de genul ăsta. Oricum cine va încerca să arunce și avansarea și promovarea vaccinatului tot în cârca ministrului Ciucă să se lase păgubaș, altele au fost resorturile și treptele pe care a ajuns la borcan domnul general Duican.

O singură întrebare se pune: O fi cazul acesta singur în armata, că în România sigur nu e. Poate ar trebui ca șeful corpului de control al ministrului apărării să declanșeze o anchetă să vadă dacă mai sunt cazuri prin structură sau minister, dar … tocmai a fost demis. Parcă la noi era un proverb cu un lup pus paznic la oi dar și o poezioară cu un lup moralist. Doamne înțelept e poporul acesta.

Și pentru că vorbim despre vorbe înțelepte, deși nu știu dacă e real, dar pentru că conține un adevăr universal, postez aici presupusele vorbe ale  șeicului Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Emir al Dubaiului, care întrebat ce crede despre viitorul Emiratului Dubai, a spus  : ”Bunicul meu a călărit pe o cămilă, tatăl meu a călărit pe o cămilă, eu am condus un Mercedes, fiul meu conduce un Land Rover și nepotul meu conduce un Land Rover, dar strănepotul meu va călări pe o cămilă … „De ce este așa? Vremurile grele creează oameni puternici, oamenii puternici creează vremuri ușoare. Vremurile ușoare creează oameni slabi. Oamenii slabi creează vremuri grele.”

Allah să ne ocrotească!

Și pentru că tot vorbim despre vaccinuri și informații fierbinți, se pare că în Dolj două persoane, un medic și șefa DSP Dolj tocmai s-au infectat după ce au făcut al doilea vaccin. Ghinion de neșansă. Acum specialiștii se vor grăbi să ne spună să stăm liniștiți, că nu e nimic anormal, nimeni nu a garantat că Pfizer ar fi 100% eficient, mai sunt și excepții care întăresc regula. Să ne ferească Dumnezeu ca excepția să devină regulă, că la noi cam așa se merge.

https://metropolatv.ro/opinii/exclusiv-nepotismul-are-prioritate-la-vaccinare/

https://www.presidency.ro/ro/media/decrete-si-acte-oficiale/decrete-semnate-de-presedintele-romaniei-domnul-klaus-iohannis1611748291

https://www.mapn.ro/cpresa/14101_Nou-sef-la-Corpul-de-Control-al-Ministerului-Apararii-Nationale_html

https://stirileprotv.ro/stiri/international/seful-statului-major-din-spania-demisioneaza-dupa-ce-s-a-aflat-ca-s-a-vaccinat-inainte-sa-aiba-dreptul.html

Puterea corupe

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.