vineri, 11 decembrie 2020

Urma scapă turma

 

Au trecut și alegerile parlamentare, de acum, Dumnezeu cu mila. La tv, pe un post, tocmai se vorbește despre situația sanitaro-epidemiologică și șansele ca numărul infectaților să crească în urma procesului electoral. O doamnă, specialistă în politicile de sănătate publică, dar se pare că deloc străină de politicile guvernanților, spunea că nu se așteaptă la așa ceva, pentru că totuși prezența la vot a fost mică și s-au luată măsurile corespunzătoare împotriva răspândirii virusului. Doamna se făcea că nu știe că de fapt, orice s-ar întâmpla, câtă vreme guvernul care a organizat alegerile și a ținut ca acestea să se desfășoare, controlează raportările, este categoric exclus să spună cineva că a crescut numărul de infectări datorită alegerilor. Deci raportările vor stagna în următoarele două săptămâni, indiferent ce se va întâmpla în realitate, pentru a nu da ocazia opoziției să spună că alegerile au creat victime, altele decât cele politice.

”Răzbunătorii”și ”profesioniștii”

Și acum să vorbim despre victimele politice, adică rezultatele votului. Practic victimele sunt aceleași ca și până acum, pentru că indiferent cine câștigă alegerile, nu cei aleși sau nealeși sunt victime, nu politicienii și partidele pierd, ci cetățenii. Și ceea ce până acum, la celelalte alegeri era doar un trend, acum a devenit o catastrofă, prezența la vot a fost ”la mișto”, pentru că alegătorii și-au tratat și ei aleșii așa cum aleșii i-au tratat de 30 de ani. Ceea ce nu au înțeles toți acești ”răzbunători” este faptul că tot ei pierd, pentru că absenteismul la vot face ca aceiași politicieni să fie aleși de un număr mai mic de oameni, la vot vor ieși doar sclavii de partid sau votanții ”profesioniști”, ”spărgătorii de grevă”, adică cei care votează partidul care îi plătește mai bine. Sunt anumite categorii sau grupuri de oameni, cunoscuți de samsarii din partide, care migrează la vot și se plimbă cu autobuzele la toate alegerile, în funcție de cine îi racolează primii sau oferă mai mult. Ei sunt verificați și retribuiți după fotografia buletinului de vot prezentată după votare. Ceea ce nu știu cei care îi ”angajează” este că aceștia pot suge de la mai multe oi odată, pentru că ei pot pune ștampila și fotografia votul, pe același buletin de vot la mai multe partide și merg la fiecare partid cu fotografia  ștampilei pusă pe sigla partidului respectiv, fără a se vedea că au pus-o și la alt partid, încasând bani și de la unii și de la alții, anulându-și practic votul. Așa se face că după numărătoare, toate partidele țipă că au fost furate, că voturile raportate nu bat cu ”numărătoare paralelă” a fiecărui partid. Păi nu bat, pentru că hoții sunt furați de hoții pe care îi plătesc tot ei să fure pentru ei. Aud că la Craiova, Olguța ar fi dat ordin reprezentanților PSD din secțiile de votare, să fotografieze listele de vot, pentru a verifica dacă personalul plătit de primărie a fost la vot. Dacă e așa, dacă zvonurile sau plângerea depusă de PNL se confirmă, este grav, cazul este penal pentru că se încalcă, dacă nu legea electorală, cel puțin legea 363/2018 privind protecția persoanelor privind prelucrarea   datelor personale. Dacă se va dovedi că operatorii de date personale, au executat copii după listele de alegători la ordinul sau cererea doamnei primar, nu e vorba numai de contravenție ci și de abuz și constituirea unui grup infracțional în vederea obținerii de avantaje. Ce își face omul cu mâna lui nici dracu nu dezleagă. Oricum, prin atitudinea celor care nu au mers la vot, alegerile în România au atins culmea ridicolului aceștia nerealizând că ”răzbunarea” lor se va răsfrânge tot asupra lor.

Rezultate

PNL-ul format din fostul PNL și PD, nu a reușit să scoată nici un sfert din voturile celor care s-au prezentat la vot după ce în urmă cu câteva luni se lăudau cu 40 % intenție de vot. Să te scufunzi în doar câteva luni cu 15 procente, indiferent de motiv, nu poate duce decât la o singură concluzie, aceea că nu ai ce căuta la guvernare. De fapt, dacă ne amintim activitatea PNL pe timpul cât a fost în opoziție, se poate spune că nici acolo nu ar avea ce căuta. Duminică seara, după anunțarea exit-pollului, Orban ieșea pe post și cu o moacă de înmormântare anunța că PNL consideră că este câștigătorul  alegerilor și va forma noul guvern împreună cu forțele ”atlantiste”. Această sintagmă ”consideră că este câștigătorul alegerilor”, ne arată că de fapt pe Orban și ai lui  nu i-a interesat și nu au acceptat și respectat niciodată realitatea, ei au făcut ceea ce CONSIDERAU ei că era bine, chiar dacă în realitate nu era. Orban a fost și a rămas un cântăreț la mandolină, o vuvuzea. Acum a ieșit să anunțe că își dă demisia din funcția de premier, dar nu pentru că a obținut un rezultat mizerabil, ci pentru că vrea să se dedice negocierilor pentru formarea viitorului guvern. El încă consideră că a fost un premier și un președinte de partid fără cusur.  ”Pentru mine interesul României este deasupra interesului de partid”spunea Sică, la depunerea mandatului. Cum poți spune asta, după ce ai spus că scopul tău este acela de a forma o majoritate parlamentară  fără PSD??? A spus asta doar pentru a-i arăta lui Iohannis că i-a îndeplinit visul. Păi PSD nu face parte din România, sau acum domnul Orban consideră că numai el vrea binele României ? De fapt   PNL ul practic a dispărut, a fost confiscat de PD și în curând îl vom vedea pe Băsescu în fruntea vechilor colegi de partid. Am auzit că și-ar fi anunțat deja plecarea din PMP. Urmează înfierea.

 La Craiova PNL ul a scos 24%. Nu știu cum se împart cele 4 locuri de senator,  dar împărțind 100 la 4 ajungem la 25, adică rezultă că e nevoie de25% din voturi pentru un post de senator. Ori în acest caz, PNL nu a câștigat nici măcar un post de senator de Dolj, având însă șanse la redistribuire, dacă mai marii partidului, care vor fi ei mâine sau poimâine, vor dori să dea locul Doljului.  Oricum, scorul obținut va fi fără îndoială aruncat în spinarea candidaților, chiar dacă în unele locuri nu candidații au pierdut, ci partidul. Așadar în ciuda campaniei militarizate, cu sprijin zaharisit, este rușinos pentru un fiu al Doljului  să nu obțină nici măcar scorul necesar unui loc sigur,câștigat 100%.

PSD-ul deși are cele mai multe voturi, nu a câștigat nimic, pentru că deși aparent ar mai avea de partea sa AUR, în fapt nu are pe nimeni și nu are pe cine să se bazeze pentru o guvernare. Deci fără îndoială va fi un guvern de dreapta care însă sunt sigur că nu va dura mai mult de un an, poate nici jumătate. Oricum, se vor da bătăi la sânge pentru ministere, iar UDMR va cere din nou sănătatea, cultura, educația, mediul. Revenind la PSD, va avea șansa să asiste și chiar să dea o mână de ajutor la erodarea PNL, dar va fi o satisfacție minoră și lipsită de glorie dar și de efect, pentru că de fapt marele dușman al lor nu a fost și nu este PNL ci KWI. Câtă vreme va asista impasibil la toate faptele neconstituționale ale lui Iohannis, PSD nu va fi decât un pion pe care acesta îl va muta cum vrea el.

USR pare a fi balamaua fără de care nimeni nu poate forma o majoritate, dar trebuie înțeles un lucru, USR aproape nu mai există, a fost acaparat de Cioloș, astfel că acum este și el o unealtă a serviciilor secrete străine. De fapt era și înainte dirijat, dar de acum, după ce Barna va fi defrișat și odată cu el toți cei care au stat la baza formării USB/R, USR va deveni orice dar nu partidul pe care l-au votat cei care au vrut un alt fel de partid. Din USR a mai rămas doar numele.  Adio USR.

UDMR-ul, datorită lipsei de participare a românilor a obținut un scor nemeritat. Sunt convins că își va negocia la sânge intrarea la guvernare sau susținerea unui guvern, indiferent care va fi acela, și în nici un caz acestea nu vor fi în favoarea românilor. Este la mintea cocoșului că UDMR va cere noi ”drepturi” și favoritisme din partea guvernanților. E data asta, având în vedere fragilitatea guvernului, a majorității parlamentare, UDMR are toate șansele să și obțină noi drepturi.

AUR

Pentru cei mai mulți o surpriză, AUR nu este un partid apărut din neant, este un conglomerat de ciudați, un puzzle de  extremiști, patrioți, condamnați, protestatari, ultrași, nihiliști dar și capacități, care  avut o campanie feisbucistă. Ciudat la acest partid nu este cum a reușit să obțină 8% din aparent nimic, ci cine i-a susținut financiar și… ”informativ”, pentru că dacă –cel puțin în Craiova- USR abia a avut un fluturaș pus în cutiile poștale ale cetățenilor, AUR a venit în mai multe rânduri, cu broșuri , ”biblia” partidului, bașca nu știu câți fluturași care mai de care mai colorat și mai ”agresiv”. Deci AUR a avut un serios sprijin financiar care nu venea de la cei trei lideri și nici de la membrii de partid sau candidați, mai ales că mulți candidați au fost ”împrumutați” de la alte partide cu ”pretenții” mai mari. Bănuiesc că aici e băgată mână secretă și mă întreb dacă e românească sau străină, pentru că toate celelalte partide au la bază câte un serviciu secret sau o parte a unor servicii secrete. Deci singura întrebare este ce serviciu sau al cui serviciu secret are mâna băgată în AUR?

Faptul că liderii au declarat că nu vor forma nici un guvern, cu nici un partid și că vor rămâne cine sunt, nu îmi spune nimic, nimic nou, așa a început și USR, iar dacă urmărim ieșirile doamnei avocat Soșoacă asemănarea cu începuturile USR sunt și mai pregnante. Privind viitoarea  activitate parlamentară a partidului am impresia că nu vom asista la o politică de partid ci la o politică bazată pe interesul indivizilor care îl compun, dacă avem în vedere faptul că mulți candidați de pe listele AUR au venit de la alte partide. Deci fiecare parlamentar va vota în funcție de interesul local. Să nu uităm că în urmă cu aproape 2 luni au fost alegerile locale, la care AUR nu a spart nici gheața, dar banca, deci, apariția sa pe scena parlamentară este calculată, dirijată și implementată,  nu e o atitudine cetățenească, pentru că nu s-a întâmplat nimic deosebit cu acest partid în ultimele două luni, care  să justifice acest salt. Deci, calmați-vă. AUR a apărut în viața parlamentară așa cum SCMD a apărut în lumea sindicală și militară, pentru a  preîntâmpina canaliza o atitudine, o tendință. Jocurile le fac alții, nu cei din fruntea partidului. Mai vorbim.

Dispariția PRO România este și ea dirijată, s-a dorit tăierea oricărei posibilități ca PSD să poată forma o majoritate parlamentară. Iohannis a vrut parlamentul lui, chiar dacă pentru asta a avut de pierdut partidul lui. De fapt el nu are partid,el nu are  prieteni. Neavând prieteni, își cultivă cu grijă dușmanii. Așa cum spuneam vom asista la cea mai neagră perioadă din istoria țării, tocmai pentru că nu mai avem un partid care să știe să conducă, avem papagali care se consideră vulturi doar pentru că au ciocul mare. Avem o conformație parlamentară prin care va fi aproape imposibil să formezi o majoritate deci un guvern, dar foarte ușor să dai jos guverne.

PMP? Eu încă nu cred că PMP nu va intra în parlament. Nu se poate ca prietenii din parlamentul european și apropierea noului președinte Biden, cu care Băse a avut legături strânse în cutii kaki, să nu intervină cu un 1%. Dacă PMP nu va intra în parlament, înseamnă că Băse a abandonat proiectul și se îndreaptă spre PNL.

Ce se va întâmpla ? Iohannis va decide în primul rând un interimar care să asigure tranziția către noul guvern. Mandolină nu mai e de actualitate și sunt sigur că va dispărea și din conducerea partidului, pentru că și acolo sunt polițe de plătit. Este clar că Iohannis este supărat pe el, pentru că visul său de a dirija cum vrea parlamentul, a cam dispărut, chiar dacă va avea un parlament de dreapta. Cum însă voturile în parlament vor fi nesigure este mai mult decât sigur că vom asista la dese moțiuni de cenzuri cu mari șanse de reușită. Va fi cea mai nesigură și cea mai abramburită guvernare și asta, trebuie să recunoaștem, datorită lui Iohannis.

”Se poate observa că partidele de centru-dreapta au obținut peste 50% și pot să spun cu toată sinceritatea  că acesta a fost scopul meu. De aceea am fost mai vocal în ultimele săptămâni. ”Dacă nici acesta nu este motiv de suspendare, dacă nici asta nu înseamnă că președintele nu și-a păstrat rolul de factor de echilibru în lupta politică și a intervenit direct în alegerile parlamentare și lupta politică, încălcând Constituția, atunci ori suntem toți orbi, ori proști. Din păcate încă nu s-a născut șeful de partid sau partidul care să sesizeze Parlamentul și să ceară referendum pentru suspendarea președintelui.

Și când te gândești cât a tras Iohannis să se țină alegerile neapărat la termen, parcă îți vine să te întrebi dacă nu cumva e masochist. Dacă ar și amânat alegerile în mod cert rezultatele i-ar fi fost mai favorabil. Dar deși Orban a anunțat că își dă el demisia e clar ca Iohannis l-a pus să și-o dea, supărat că nu are parlamentul LUI . În acest caz, cum să ceri formarea unui nou guvern și să desemnezi chiar partidul care să desemneze premierul când încă nu au fost stabilite partidele parlamentare, nu avem stabilite mandatele la distribuire, NU ȘTIM CÂȚI PARLAMENTARI ARE FIECARE PARTID? Pe ce baze se ocupă Orban acuma de stabilirea noului guvern ? Pe ce baze a decis Iohannis cine a câștigat alegerile? În cât timp se va stabili noul guvern? CE VA FACE PREMIERUL INTERIMAR PÂNĂ LA DESEMNAREA NOULUI GUVERN DACĂ VA FI NEVOIE DE O OUG pentru rezolvarea situației sanitare ? Iohannis își bate joc de români și îi pedepsește pentru votul dat,lăsându-i în curul gol.

Așadar stimați refulați români, să nu vă mire și să nu vă indigneze nimic din ceea ce se va întâmpla de acum încolo, avem ce am vrut.

 PS: Și iată că cele 30000 de voturi pierdute
de PNL la Craiova în două luni, au fost răsplătite, prim ministru interimar a
fost desemnat ministrul apărării, Nicolae Ionel Ciucă.

 

Urma scapă turma

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.