miercuri, 20 mai 2020

CPS a MApN în cuiul Cătării

O fi prea mare????
De ceva timp se tot vorbește despre controlul afectuat de Curtea de Conturi la Casele de Pensii Sectoriale ale MApN și MAI pe subietul aplicării actualizării pensiilor militare din 2017. După cum am prezentat, atât Curtea de Conturi cât și CPS a MAI au răspuns solicitărilor celor care au cerut relații și au informat concret, la obiect cu privire la acest control. CPS a MApN deși a fost solicitată să informeze cu privire la control, continuă să tacă. De ce? Unii ar spune că ar fi la mijloc o anumită muscă așezată exact pe pălăria conducerilor CPS, DGFC și MApN, Este adevărat, pentru unii pălăria e prea mare, mult prea mare și dacă și musca e pe măsura pălăriei, e normal să nu poată fi ridicată. Dar eu nu cred că un anumit motiv de vinovăție ar fi cauza, pentru că nu e prima oară când conducerile respectivelor structuri lovesc cu putere în interesele militarilor în special pensionarilor militari și nu au avut nici o apăsare pe pălărie. Nu, nu despre vinovăție a fi vorba. Eu cred că este vorba pur și simplu de lipsă de respect și interes față de cei în rândul cărora vor intra și actualii șefi ai acestor structuri. Nu numai că nu îi interesează pălăria dar nu îi doare nici în bască de întrebările, cererile, sesizările sau problemele pensionarilor militari. Simplu și clar, lipsă de interes și simțire, cum se spunea pe vremuri. Au atâta sictir în ei încât nici un simplu comunicat, câteva cuvinte nu binevoiesc să adreseze celor care așteaptă să fie ajutați de frații lor mai mici, unii prea mici pentru a înțelege chiar care este rostul lor prin ARMATĂ.
Și dacă așa se prezintă situația, dacă nici controlul Curții de Conturi nu a deschis lacătele ușilor închise ale CPS a MApN, m-am gândit eu să mai încerc cu o cheie. Poate poate, așa se vor decide să spună ceva, dacă nu ei, atunci cei care pot intra pe poarta și în birourile Mărimilor Lor. Ca urmare, a trimis o sesizare către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru că faptul că polițiștii primesc indexarea din 2016 iar militarii nu, deși se supun aceleiași legi și acelorași metodologii de aplicare, se încadrează ca o mănușă în specificul respectivului Consiliu. Sunt tare curios să văd la ce concluzie vor ajunge și dânșii și ce măsuri vor propune. Ușor ușor, sevor deschide și gurile celor de la CPS, nu numai ușile. Iată petiția:
CPS a MApN în cuiul Cătării

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.