duminică, 15 noiembrie 2015

România pe culmi de neatins

sacal
Nu există în lume un popor cum este poporul român. Tragedia de la Club Colectiv a dat ocazia apariţiei unor reacţii atât ale cetăţenilor de rând cât şi ale unor politicieni, care arată mizeria şi sublimul unui popor care nu a încetat şi nu va înceta să uimească niciodată pe cei care îi urmăresc sau influenţează destinul, fie că sunt simpli vecini, prieteni-din ce în ce mai puţini- şacali sau corbi pândind agonia sau distrugerea. Parcă nicăieri în lume nu există la alt popor atâta mărire şi decadenţă, pur şi infect, curaj şi laşitate, înger şi demon convieţuind, manifestâmdu-se deopotrivă, în acelaşi timp, la cote înalte şi sensibil egale, urmări ale aceloraşi evenimente.

Accident sau premeditare?
Puţini se aşteptau la reacţia de protest a populaţiei, după accidentul de la Club Colectiv dar adevărul e că acest accident a scos la iveală – chiar dacă mulţi încearcă să pună batista pe ţambal şi să particularizeze cazul- nişte obiceiuri şi racile ale sistemului, care nu numai că nu pot fi numite accidente dar se pot încadra juridic în termenul de premeditare. Pentru că atunci când tu ca funcţionar al statului fie că eşti primar, consilier, pompier, arhitect, controlor, ştii că nerespectarea unor reguli poate duce la accidente şi totuşi le incalci cu bună ştiinţă de dragul unor şpăgi sau din ordin politic, asta nu se mai numşte accident ci vină, culpă, intenţie. Faptul că unii mint cu bună ştiinţă şi afirmă că nu aveau cunoştiinţă de acest club pentru ca apoi să se afle că de fapt pompierii fuseseră în control şi că sunt mii, poate zeci de mii de locaţii, plecând de la stadioane, până la şcoli şi spitale care funcţionează fără avizele sau îndeplinirea condiţiilor de securitate a cetăţeanului CU ŞTIINŢA ŞI SUB OBLĂDUIREA AUTORITĂŢILOR ŞI A CELOR CARE AVEAU DATORIA SĂ LE ÎNCHIDĂ SAU SĂ INFORMEZE PENTRU CA ORGANELE COMPETENTE SĂ LE ÎNCHIDĂ, ASTA FACE DIN ACEST ACCIDENT UN CAZ COMUN DAR CU TRIMITERI LA DREPTUL PENAL. Iar cei care încearcă să acopere aceste crime cu premeditare nu sunt doar cei cărora le-a căzut guvernul acum o săptămână ci şi cei care au condus înaintea lor şi vor să conducă acuma după ei, împreună cu cei care îi dirijează din fruntea statului. Toţi se dau acuma revoluţionari, în toate partidele şi structurile au apărut “protectori” şi “combatanţi” care deschid gura deşi le pute a usturoi de la două poşte.

Cine papă “profiterol”?
Domnul Zgonea vorbeşte de parcă nu ar fi făcut parte din partidul care l-a ţinut în braţe pe multiplul criminal Oprea, vorbind despre tragedie ca şi când el a locuit până acuma pe Marte şi a venit într-o fugă când a auzit ce s-a întâmplat, să dea şi el o mână de ajutor, “să pună o clanţă” ceva.
Madam Macovei, cea care făcea lobby pe la Bruxelles când cu suspendarea lui Băsescu şi spunea că statul de drept este ameninţat pentru că lumea vrea capul lui Băse, după ce instrodusese un sistem juridic aservit puterii, acuma vorbeşte depre EI, cei care sunt răi, introducându-se cu de la sine putere în categoria NOI cei care am suferit şi suferim. Săraca de ea, cât a suferit ea la alegeri că nu a ajuns preşedinte. Acuma este gata să îi pupe tălpile lui Iohannis, numai să prindă şi ea un loc în guvernul de “tehnocraţi”. Auzi glumă, Monica Macovei tehnocrat. O să moară curcile de râs şi nu mai avem ce tăia de Thanks Giving Day.
Domnul Mihai cel care până acuma ne vorbea despre casa regală, iar acum despre familia regală, pentru că el nu are casă regală are case, multe şi scumpe, se bagă şi el în seamă şi se “împrieteneşte” cu tinerii povestind el cum atunci când a vândut ţara comuniştilor pentru un vagon de tablouri şi două de maşini, tot tânăr şi neajutorat era şi el şi tot tineri erau şi cel care îl sprijineau, (făcând referire probabil la Bodnăraş, Pătrăşcanu, Aldea, Sănătescu, Negulescu) deci iată că există o legătură indestructibilă între el şi tineri. Şi pentru că se poartă România fiecăruia, le spune şi el tinerilor să îşi ia şi ei ţara lor aşa cum şi preşedintele a luat-o pe a lui: “Când am întors țara de partea Aliaților, pentru salvarea existenței Statului român, aveam 22 de ani. Aceeași vârstă o aveau și cei care se adunau, exact acum 70 de ani, la 8 noiembrie 1945, în Piața Palatului Regal, pentru a-și apăra libertatea. Sunt sigur că tânăra generație va ști să găsească, în România ei, justa măsură între atitudinea civică și instituțiile Statului“. După cum se vede, fiecare împarte România cum vrea el şi îşi ia partea lui de Românie, cu păduri şi castele cu tot, îndemnând şi pe alţii să facă la fel. Parşiv îndemn, penibilă încercare de a se include în rândul tinerilor manifestanţi, la 90 de ani, numai ca să aibă şi el partea lui de Românie. Eu îi propun Măriei Sale să îşi ia scumpa familie, să o împartă pe “sectoare”, care prin Bug, care prin Tatra, care prin închisori, care prin ţară, să cumpere 3 vagoane de lumânări şi unul de chibrite şi să facă un tur pe la mormintele celor 180000 de soldaţi trimişi în prizonierat la 23 August când a dat armata pe mâna ruşilor fără să semneze Armistiţiul şi după ce pupă toate oasele şi aprinde câte o lumânare la fiecare mormânt să vină acasă să mai aprindă una pentru sufletul său, lăsând România în grija românilor că de trădători suntem sătui.
Domnul Oprea, cel care nu a ţinut de scaunul de ministru dar nu s-a dat jos de pe el decât formal şi decât după ce Ponta l-a pierdut pe al său forţat de încăpăţânarea şi jocul lui la două capete, se preface că luptă şi el cu “sistemul” dar continuă să semneze documente ca vice prim ministru conducând “ ancheta” în cazul Gigină şi al Clubului Colectiv “ punând la dispoziţia justiţiei” toate documentele pe care justiţia le cere şi îl disculpă sau acoperă pe el. Bun băiat, ăsta da interes naţional.
Domnul Iohannis, preşedintele unei Românii luate înapoi, pe care numai el o ştie, dar de care ţine strâns cu dinţii, după ce le-a dat ordin manifestanţilor să vină la el la Cotroceni, selectând însă el cine merită să intre şi cine nu, a ajuns la concluzia că trebuie să se mai gândească, să se mai consulte. Partidele l-au lăsat cu curul în baltă, şi cei de stânga şi cei de dreapta, la fel cum liberalii şi ţărăniştii l-au lăsat pe Carol al II-lea în 1940, din laşitate. Aşa au procedat şi cei de acuma, pentru că nu se simt în stare să facă faţă provocărilor situaţiei în care se afla ţara. Carol a avut un om la care să apeleze, Ion Antonescu iar acesta a fost nevoit o perioadă să guverneze cu legionarii, partid nou apărut pentru că altfel nu avea suport politic. Astăzi, reeditând istoria, partidele politice i-au întors spatele deşi până acuma se băteau care să guverneze. Numai că nici unul nu vrea să guverneze cu sabia lui Damocles deasupra capului, dar mai ales pentru că nici un partid nu are oameni să facă un guvern curat, dat nici Iohannis unu premier curat. Domnul Iohannis îndeamnă şi el tinerii să facă un partid nou, poate tot cu crucea în mână, sau poate cu mărul. Şi uite aşa va organiza consultări până cade drobul de sare de pe sobă. Dacă tot votbim de repetarea istoriei, să nu trecem cu vederea faptul că astăzi, Iohannis a îndemnat tinerii să îşi ia soarta în mână, să nu mai lase “corupţia să ucidă”, să îşi sume PE DEPLIN ROLUL DE CETĂŢENI ACTIVI, aşa cum şi Iliescu, cu 25 de ani înainte îi chema pe alţi cetăţeni de nădejde să facă acelaşi lucru. Tot ca Iliescu, Iohannis a mulţumit apoi tinerilor şi a venit victorios în mijlocul lor. Mă aştept ca peste 20 de ani cercul să se închidă, domnul Iohannis să nege şi el că i-a chemat şi să fie învinuit de copii lui Koco, de infracţiuni împotriva umanităţii sau a României de dincolo de Cotroceni.

În România, nesimţirea a atins sublimul
Dar dintre toţi cei care încearcă să profite de valul de proteste, fără îndoială cel mai nesimţit şi mai parşiv, care oricum oricât ar fi încercat cineva nu l-ar fi putut întrece, INEGALABILUL, vierme albitor de oase este fără îndoială traian băsescu. Cu un tupeu pur şi simplu incalificabil, acesta joacă acuma rolul patriotului, minţind cu atâta neruşinare încât mă mir că nu se deschide pământul în faţa lui să-l înghită. Sincer, dacă mi-ar spune cineva că s-a spart oglinda când s-a bărbierit sau s-a scobit în urechi, nu m-aş mira, pentru că la cât este de pervers şi de tupeist cred că nici câinii nu i-ar lua o bucată de salam din mână, de teamă să nu fie otrăviţi.
După ce timp de 9 ani ne-a vorbit despre necesitatea cedării de suveranitate, despre Statele Unite ale Europei, despre binefacerile integrării europene, despre importanţă penetrării pământului românesc cu sondele Chevron, despre inutilitatea minelor de aur care trebuiesc date spre exploatare altora, despre necesitatea participării României la crimele din Afganistan şi puparea curului partenerului strategic, după ce a numit la justiţie pe cine voiau americanii, acuma domnul Băsescu vine şi ne spună că “Pot fi și politici în care aliații vor să te vadă slab. Ambasadorul SUA practic a spus <<stați în stradă, să destabilizăm și România, că nu ne ajunge Republica Moldova și Ucraina”. Auziţi tupeu de ordinar, auziţi cum muşcă mâna care l-a hrănit timp de 10 ani şi face pe patriotul, pe naţionalistul, numai pentru că a simţit el că tinerii nu sunt prea încântaţi de bazele militare americane din România iar de când Vadim Tudor nu mai e, trebuie să îi ia cineva rolul şi electoratul nu? După ce spune că nu e nici o problemă dacă ne pleacă doctorii din ţară, “dacă vor să plece , treaba lor, să plece” acuma mizerabilul schimă foaia şi le plânge de milă: “Marea problemă e cu acești demagogi care ne spun <<luați refugiați sau vă tăiem fondurile de coeziune!>>. Acești demagoci ne iau mii de doctori, mii de ingineri IT, mii de specialiști în orice alt domeniu. România trebuie să înceapă să se apere. Eu am spus asta de câteva ori în Consiliul European.
Ambasadorii ieșeau să consolidieze mesajele mele nu să aibe inițiativă și poate pe urmă să iasă președintele să spune ce a zis ambasadorul. Acum a rămas spațiul gol. Dacă nu joacă politicieni, joacă ambasadorii.
Nu vreau să fiu jignitor, dar să spun: obrăznicia, acțiunea unor ambasadori a unor state de multe ori în ultimele luni e fără mandat de mesaj.
Ambasadorul spune <<stați în stradă să destabilizăm și România că nu ne ajunge Republica Moldova și Ucraina. Ar fi trebuit să fie chemat la Ministerul de Externe și atenționat”
Aţi văzut undeva în lume, în istoria unui stat un demagog mai mare decât acest vierme? Nu spun că nu ar avea dreptate în ceea ce spune dar să spună el asta, el care făcea numai ce spunea Gittenstein, Barroso, Nulland, Hillary şi care se milogea pe la Sarkozy şi Berlusconi să îl bage în seamă făcând naţiunea de râs? Nu cred că mai există în lumea asta un alt exemplar care să îl egaleze, iar în România, nesimţirea a atins sublimul.

Spuneţi generaţiilor viitoare că noi ne-am făcut datoria!
Toţi aceşti indivizi enumeraţi mai sus, împreună cu cei de lângă ei, duşmani sau prieteni, colegi de partid sau opozanţi politic, se prefac că vor schimbare, se prefac că au înţeles ce vor românii, se prefac că luptă împotriva corupţiei, dar de fapt o menţin, aşa cum Oprea, campionul corupţilor e menţinut nu doar în libertate ci chiar la putere, semnând în continuare documente oficiale ale guvernului deşi a delegat responsabilităţile de ministru de interne lui Botoş, dar şi-a păstrat atribuţiunile şi ştampila de vice prim ministru, conducând în fapt guvernul, pentru că Iohannis are nevoie de el. Mai crede cineva în băile de mulţime ale preşedintelui, mai crede cineva în justiţie şi pedepsirea vinovaţilor? În Piaţa universităţii, după 5 zile au mai rămas 1000 de oameni. Asta a fost, minunea s-a terminat, mişcarea a fost confiscată de Iohannis, cine va mai rămâne de acuma pe stradă şi va cere schimbarea clasei politice, va fi considerat provocator, destabilizator, golan.Vor fi acceptaţi numai cei care au înţeles şi pus în practică îndemnul domnului preşedinte din seara zilei de 01.11.2015 , la fel cum au înţeles îndemnul şi “tinerii” care voiau să facă plajă în Noiembrie 89. De acuma încolo nu ne rămâne decât să numărăm zilnic trupurile cadavrelor celor decedaţi şi să lăcrimăm duios, repetând satisfăcuţi şi mândri mesajul scris pe frontispiciul Monumentului Eroilor de la Muzeul Măgura : “Spuneţi generaţiilor viitoare că noi ne-am făcut datoria!”. Nu există în lume …
http://m.b1.ro/stiri/politica/basescu-pot-fi-si-politici-in-care-aliatii-vor-sa-te-vada-slab-ambasadorul-sua-practic-a-spus-video-130365.html

România pe culmi de neatins

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.