duminică, 8 noiembrie 2015

Și preoții profită, nu e așa?



biserica si alegerile -fluturasi crestin-ortodoxi

Motto: Pe vremuri,  Dumnezeu-Iisus călătorea pe măgar, astăzi măgarii călătoresc în mașini ”dumnezeiești”.
Dumnezeu-salvatorul
Nu o să mă refer aici la faptul că preoțimea de când a apărut a făcut politica cârmuitorului sau a propriilor interese. Sunt nenumărate exemple în istorie în care Biserica, indiferent de credința sau orientarea ei a făcut politică susținând, promovând sau înscăunând, ungând, regi, împărați, domnitori, oameni politici, conducători de armate, cruciade, inchiziții, războaie mondiale, zonale, locale sau interne. Pentru toate aceste conflicte sau activități mai mult sau mai puțin cucernice, pentru multe crime și asasinate, Biserica a dat vina pe Dumnezeu, un DUMNEZEU bun care ia asupra sa toate crimele și păcatele oamenilor, inclusiv ale popimii. E convenabil, mai ales când poți jongla cum vrei cu ”voința Domnului”, nimeni nu poate verifica dacă e așa cum spui tu, ca reprezentant al Domnului, nimeni nu știe și nu poate proba că ceea ce spun preoții că spune Domnul sau le spune lor Domnul, este adevărat sau nu. Și atunci cum să nu îți permiți să faci ce te taie capul și să interpretezi după cum te duce capul ceea ce se întâmplă pe lângă tine, trăgând spuza pe turta ta?
Dumnezeii lor
Carnagiul de la Club Colectiv, acest ”accident” previzibil, cu culpă colectivă a dat ocazia din nou unor indivizi care se cred Dumnezei să tragă spuza pe turta lor.
Domnul Iohannis, în numele său propriu și al Dumnezeului care se crede, îndemna acum câteva zile oamenii să se revolte, să tragă la răspundere autoritățile și instituțiile statului care sunt corupte, dar nu vorbește despre faptul că nu numai că este parte activă din acea clasă coruptă, sânge din sângele ei, carne din carnea ei, dar este chiar reprezentantul ei cel mai înalt, piesa supremă din vârful piramidei, ajuns acolo unde este printr-o ”minune” Dumnezeiască, dar mai ales a tehnicii moderne.
Domnul Oprea, cel care nu merge nici la wc fără antemergător, a venit în primele ore la locul tragediei, pretinzând că este îndurerat și preocupat de drama celor veniți la club dar de fapt el venise pentru că clubul aparținea unui membru al UNPR iar primarul care dăduse avizul de funcționare era tot UNPR-ist, așa că a venit omul să vadă ce poate salva din… ceea ce oamenii nu trebuiau să știe și să vadă supușii și nesupușii că ”Dumnezeu” e acolo și veghează.
Suntem anunțați că Guvernul dorește modificarea legislaţiei astfel încât Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă să poată dispune închiderea unor cluburi, baruri sau restaurante care nu respectă normele de siguranţă şi va putea dispune amenzi de la 50.000 la 100.000 lei. Dar până acum ce a făcut guvernul, ce au făcut guvernele, de ce au admis aceste abateri criminale? Tot ce i-a interesat pe Dumnezeii de la guvernare de 25 de ani încoace a fost să scoată bani albi sau negri de la acești ”privați”, menținând în stare de funcționare aceste cluburi cu probleme pentru că dacă le închideau nu mai aveau guvernanții nici banii pe autorizații, nici taxele și impozitele nici banii din amenzi și nici șpăgile. Asta i-a interesat asta îl interesează și acum pe domnul Ponta, mărirea amenzilor, în nici un caz siguranța sau viața cetățenilor. Mai anunță domnul Ponta că va da câte 5000 lei familiilor îndoliate. Mai mult nu poate, fondul de urgență al guvernului este dedicat Patriarhiei, ca și anul trecut.

Dumnezeii în sutană
Peste toate acestea se adaugă ca o plapumă a nesimțirii reacția unor reprezentanți ai bisericii catolice sau ortodoxe. Nici nu se putea altfel, nu este păcat să nu fie însoțit sub o formă sau alta de cei care pretind că vorbesc în numele unui Dumnezeu, Dumnezeul lor, că dacă președintele și-a tras România lui și vrea guvernul lui, și popii Bisericile și cultele au fiecare Dumnezeul lor ba, se poate spună că fiecare sutană are Dumnezeul personal.
Patriarhul BOR, a dat un comunicat prin care cerea subordonaților întru Domnul care poartă patrafire negre sau colorate, după posibilități,„să ajute spiritual și material familiile îndoliate și familiile celor aflați în spitale. Reînnoim apelul nostru pentru donare de sânge spre salvarea vieții celor din spitale”.
Ei bine, nu știu dacă preamărețul Patriarh a spus ceea ce a spus inspirat de spiritul și voința Divină, Unică și Indivizibilă, sau de Dumnezeul- EUL său propriu, dar uite că nu toți preoții ortodocși  îi împărtășesc opiniile și nici nu îi urmează îndemnurile.
Iată ce spune un preot, pe numele său Filotheu Bălan: „Faptul că au murit mulţi tineri ascultând muzică macabră (ca să nu spun satanică) poate fi văzut ca o pedeapsă de la Dumnezeu, deşi rareori Dumnezeu pedepseşte în felul acesta. Din păcate, împrejurările în care au murit, în acest holocaust, sunt dubioase şi după învăţătura Bisericii e greu de spus dacă pot fi pomeniţi sau nu la slujbe. Pentru a fi pomenit nominal la Sfânta Liturghie (mai precis la Proscomidie, care este prima parte a slujbei) este obligatoriu să fim ortodocşi. Dacă suntem în această viaţă, este obligatoriu să nu trăim în păcate de moarte (necredinţa, erezia, hulele/blasfemiile/înjurăturile de cele sfinte, ura, crima, avorturile, curvia, adulterul, perversiunile, contracepţia, drogurile/beţia, vorbirea de rău/calomnia, etc). Cu toate acestea, dacă suntem în luptă şi mergem regulat la slujbele Bisericii, chiar şi cu aceste păcate putem fi pomeniţi. Dacă e vorba de morţi, acelaşi canon se aplică şi la ei, deşi, dacă au trăit în păcate de moarte, nu au mers la slujbele Bisericii, nu s-au spovedit şi nu s-au împărtăşit, aproape sigur nu pot fi pomeniţi la Liturghie”
O altă față bisericească, pastorul Ionel Țuțac, spunea: „Probabil că dacă nu se întâmpla tragedia, sărbătoarea se termina în beţii şi orgii. Imaginile de coşmar transmise de posturile de televiziune, declaraţiile supravieţuitorilor, dar mai ales suferinţele pe care le trăiesc în urma acestei drame supravieţuitorii şi familiile decedaţilor, ar trebui să ne dea de gândit tuturor. O sărbătoare în care este proslăvit Satana nu se poate încheia într-un mod fericit”
O opinie asemănătoare are și un alt preot, dar cu rang mult mai mare, poate chiar viitorul Patriarh, cine știe. Iată ce a spus Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan în predica sa: “Oare ce ne-ar spune ei acum? Ce v-ar spune, în principiu, frățiilor voastre aceşti tineri? În mod cert v-ar spune să nu vă risipiți viața în desfătări, ci căutându-l pe Hristos și împlinind Evanghelia.”
Același Mitropolit, cu câteva luni înainte, prin Martie 2015, invitat fiind la aniversarea Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură Timiş (CCIAT) le cerea acestora: ”Mai există un fenomen care macină mediul afacerilor româneşti, este acel cuvânt care începe cu „ş” şi se termină cu „ă”. Eu nu pot să spun acum că deja, de câteva săptămâni, trăim în mediul denunţurilor la DNA. Poarta mea este deschisă şi pentru cei ce vă mişcaţi în mediul de afaceri şi dacă îmi spuneţi mie necazurile voastre, nu am să vă denunţ la DNA, dar o să îi denunţ pe cei care încearcă să vă pună piedică în cale. Am să îl pun pe clopotar să tragă clopotele la biserică, să audă lumea dacă cineva vă împiedică să vă desfăşuraţi activitatea de producător”.
mitropolitul banatului la spovedanie
Nici nu merită comentat îndemnul personajului dar se pare că păcătoșii cu bani (mai ales dacă se mai si ”spovedesc”) găsesc mereu ușile deschise și obțin mai ușor iertarea de păcate decât rockerii.
Vedeți dumneavoastră, același incident, același Dumnezeu, aceleași victime au mesaje diferite pentru români, în funcție de receptor.
Președintelui, Dumnezeul lui, pe care probabil îl vrea și al nostru, îi spune să ne răscolim împotriva instituțiilor statului, să fim activi, să ne ”solidarizăm” dar fără a ne lega de el și de oamenii lui.
Premierului, Dumnezeul lui și al Guvernului îi cere să strângă taxe, să dea amenzi ca să umple visteria și să mai poată să își tragă șpagă de la cei aflați în defect.
Preoților, ce să mai spun, fiecare cu Dumnezeul propriu.
Biserica ortodoxă, un club privat?
Așa cum spuneam, fiecare popă cu Dumnezeul lui, se pare că nici la acest nivel nici în această instituție presupus a fi sfântă și condusă de spiritul divin nu există unanimitate, ceea ce confirmă opinia că de fapt popii nu sunt altceva decât reprezentanți ai unor interese de grup care punându-se la adăpostul spiritului Divin păcătuiesc prin toți porii.
Biserica, ca instituție, nu este a lui Dumnezeu, nu este a oamenilor, nu este pentru oameni, deși din câte știu eu Mântuitorul îndemna să vină la el toți, păcătoși sau credincioși, botezați sau nebotezați și să îi asculte pildele. IISUS nu a avut un loc, nu a avut o biserică în care să primească oamenii sau banii lor, EL mergea la oameni pe jos sau călare pe măgar, nu aștepta îmbuibat să vină oamenii să le predice. Cei care acum pretind că vorbesc în numele Lui și ne cheamă în biserică, ne cer bani pentru slujbe, pentru botez, pentru cununie, pentru înmormântări, pentru sfințiri și iertări de păcate,  au făcut din numele Domnului o instituție făcătoare de bani, aducătoare de profit, un club privat în care nu intri dacă nu plătești cotizația. Unde a spus Iisus că nu pot fi iertați de păcate sau ținute slujbe pentru cei care nu fac parte din Biserica Ortodoxă, pentru că eu știu că activitățile preoților se bazează și se inspiră din Biblie, nu din interesele financiare ale preoților. Nu e prima oară când Biserica refuză să oficieze slujbe de înmormântare sub diferite pretexte. Așa fac preoții noștri imagine lui Dumnezeu și așa înțeleg ei să îndemne oamenii la credință. Amintesc prea fățarnicelor fețe bisericești că în 1930 în biserica din Costești –Argeș , în timpul slujbei din Vinerea Mare au murit 118 persoane, de la o lumânare. Să tragem concluzia că DUMNEZEU I-A PEDEPSIT PENTRU CĂ AU MERS LA SLUJBĂ? Să răspundă deștepții care spun că e foarte bine că au murit acei oameni, pentru că participau la o sărbătoare păgână și nu merită servicii religioase. Așa le-a spus lor Dumnezeu? Care Dumnezeu? Nu mai vorbesc de faptul că unele din mesajele preoților apar pe rețele de socializare care erau declarate ”instrumente ale diavolului” pentru că internetul este plin de îndemne la păcate, pornografie, spectacole rock. Se confirmă din nou proverbul ”faceți ce spune popa, nu ce face popa”!
boboteaza2015-27-mașina mitropolitului Banatului
Efectul razelor Drama asupra ”Crailor”
La patru zile de la dramă, după ce populația a reacționat deloc plăcut la declarațiile și activitățile reprezentanților bisericii, iată că 3 preoți ”au primit dezlegare” și au venit să țină o slujbă la Clubul Colectiv, Nu știu dacă o fac cu aprobare de la șef sau de la Dumnezeul propriu, dar oricum ar fi este încă o dovadă că în Biserică, la fel ca în întreaga țară fiecare face ce vrea până începe să ardă, apoi își pune cenușă și patrafirul în cap și gata,a scăpat. O altă concluzie este că în România, nu numai conducerea țării, justiția,dosarele, se fac prin rețele de socializare, la televizor, ci și slujbele divine. În curând ne vom închina la televizor sau calculator.
Pe de altă parte, așa cum președintele îndeamnă la rebeliune, premierul la strângerea de taxe și amenzi, preoții se folosesc de această dramă pentru a-i convinge pe oameni să intre în bisericile lor, să se boteze în bisericile lor, să depună bani în cutia milei din bisericile lor, să îi asculte pe ei, că altfel DUMNEZEUL LOR îi va pedepsi. Iată ce cere și cum se folosește de acest accident pentru a aduce oamenii în biserică, mitropolitul cu BMV la ușa bisericii: „Dacă în urmă cu 25 de ani, tot tinerii au strigat către țară să se termine cu ateismul, cred că și ceea ce s-a întâmplat acum este tot un strigăt al tinerilor să ne întoarcem spre Dumnezeu și să ne întoarcem pe cărările moralității noastre strămoșești în care am trăit si pe care am moștenit-o de la strămoșii noștri ” Mizerabilă politică. Nu este nici o diferență între preoți și oamenii politici, fiecare cu politica lui, își dau mână cu mână își împart ”prada”, se sprijină, se ajută se roagă de fapt la ACELAȘI DUMNEZEU AL BANULUI ȘI PUTERII, caută cotizanți, plătitori de taxe, danii, care să le umple visteriile. Cine nu o face, nu merită nici măcar o slujbă.
Ce să înțeleagă românii, la care Dumnezei să se închine, cine îi poate ocroti de cel viclean când toți sunt vicleni?În ce țară cu oameni mizerabili trăim. Și ce lași și indiferenți suntem cu viitorul copiilor noștri.
UPDATE 03.11.2015, 17.55
Ca pentru a întări cele spuse de mine, tovarășul  Patriarh Daniel a ținut să dovedească că pentru el cele 10 porunci sunt vorbe în vânt și dând dovadă de o trufie egalata doar de proiectul  Catedralei Profitorilor Neamului, la slujba de înmormântare a femeii de serviciu de la Club Colectiv,  s-a adresat ziariștilor care au criticat atitudinea preoțimii cu următoarele cuvinte:
„Nu învățați dumneavoastră Biserica ce rol are ea. Învățați mai bine ce-i credința ortodoxă. (…) Să vină lumea la biserică, nu la club. Asta este rânduiala Bisericii. Nu mai judecăm pe nimeni. Să ne rugăm pentru ei”.
Așa gândesc și Oprea, și Ponta, și Piedone, și Iohannis. Ați auzit,  muritori de rând? Numai că ceilalți nu cheamă oamenii în biserică, fiecare are locul lui de adunare:  Oprea vrea să vină lumea în UNPR, Ponta vrea să vină oamenii la fisc să își plătească taxele, Iohannis vrea să vină lumea alături de el, să formeze majoritatea să aibă guvernul lui.   Cum îndrăzniți voi să îi învățați pe ei ce să facă? Rușine să vă fie !
Am o întrebare pentru tovarășul Daniel, care declară cu aceeași ocazie că ”preoții ortodocși își fac datoria „după tradiție și rânduială” și nu doresc „să facă spectacol”. Păi dacă e așa ce căuta domnia sa la înmormântarea unei ”amărâte” femei de serviciu? Să înțelegem noi muritorii de rând că după tradiție și rânduială Patriarhul României are  în caietul de sarcini înmormântarea femeilor de serviciu? Fățarnicul!
http://www.romaniatv.net/preotul-filotheu-balan–moartea-tinerilor-din-colectiv–o-pedeapsa-de-la-dumnezeu_254457.html#ixzz3qPXTrfZQ
http://www.romaniatv.net/preotul-filotheu-balan–moartea-tinerilor-din-colectiv–o-pedeapsa-de-la-dumnezeu_254457.html#ixzz3qPXTrfZQ
http://www.pressalert.ro/2015/04/indemnul-surpriza-adresat-credinciosilor-de-mitropolitul-banatului-la-slujba-de-florii/
http://adevarul.ro/locale/timisoara/ips-ioan-selejan-mitropolitul-banatului-s-a-pus-crucea-dna-spovedania-tip-denunt-mesajul-halucinant-preasfintitului-oamenii-afaceri-1_54fc9a73448e03c0fd5c085d/index.html
http://www.gandul.info/stiri/istoria-dezastrelor-la-romani-de-la-incendiul-din-1930-in-care-o-biserica-a-ars-cu-118-oameni-inauntru-pana-la-tragedia-din-colectiv-14871394
http://www.ziare.com/stiri/incendiu-club-colectiv/incendiu-in-colectiv-mitropolitul-ioan-al-banatului-tinerii-au-strigat-nu-doar-ajutor-ci-si-vrem-solidaritate-1391219
Și preoții profită, nu e așa?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.