sâmbătă, 31 octombrie 2015

Din culisele ultimei întâlniri Ponta- Iohannis


Ponta Basescu, Iohannis
Întrebare la radio Erevan:
– Ce e între Ponta și Iohannis?
Răspuns: – Băsescu.
Marți 27.10.2015, după ce se prefăcuseră că se lovesc prin declarații și învinuiri doar pentru a face rating televiziunilor și a da românilor porția de circ la care au dreptul prin Constituție, reprezentanții celor două palate care conduc România spre dezastru, s-au întâlnit pentru a discuta instituțional, ca doi adevărați lideri. Discuțiile au avut loc într-o atmosferă caldă, tovărășească. Iată ce s-a discutat :
Ponta și-a cerut scuze pentru vizita fără mandat în Bulgaria.
Iohannis și-a cerut scuze pentru toate vizitele fără scop din mandat.
După prima scuză, s-a convenit ca acestea să fie trimise prin mail până la sfârșitul săptămânii, ca să poată și Ponta să cumpere cadouri de Crăciun familiei.
Ponta a promis că dacă e lăsat prim ministru va face o autostradă București –Munchen.
Iohannis a cerut ca aceasta să plece din Cotroceni și să fie cu trei benzi pe un sens.
Ponta a acceptat, dar a spus că nu o poate face cu trei benzi, însă o poate face pe un singur sens, numai dus.
Iohannis a cerut să fie lăsat Băsescu în pace ca să îl poată lua consilier la Cotroceni.
Ponta a fost de acord cu condiția să o ia și pe Elena Udrea la pachet.
Iohannis a spus că nu poate, are deja pe cineva care sare coarda, nu îi mai trebuie una care sare cu parașuta, e prea riscant, poate face accident cu ante-săritor cu tot.
Ponta l-a rugat pe Iohannis să renunțe la deplasările cu escortă, că blochează circulația în București.
Iohannis i-a spus că va renunța când renunță și Oprea.
Ponta a replicat că Oprea nu poate, că așa cer procedurile DNA, să îi însoțească pe cei chemați la audieri.
Iohannis i-a cerut lui Ponta să nu mai modifice codul fiscal.
Ponta a spus că este de acord dacă nici Iohannis nu va mai modifica codul bunelor maniere.
Până la urmă a rămas ca fiecare să își bată joc de codul lui.
Ponta i-a cerut lui Iohannis să nu mai meargă la horă.
Iohannis i-a cerut lui Ponta să nu mai meargă la Sârbă.
Subiectul a rămas în suspensie.
Iohannis i-a cerut lui Ponta să îi lase pe imigranți să intre în România.
Ponta i-a cerut lui Ponta să îl lase să facă garduri.
S-a găsit calea de mijloc, convenindu-se ca Ponta să facă garduri după ce imigranții intră în țară, pentru a fi sigur că aceștia nu vor pleca la căpșuni în Spania.
În ceea ce privește votul prin corespondență Iohannis a cerut ca toți cetățenii din diaspora să poată vota fără să mai stea la coadă.
Ponta a spus e de acord ca toți cetățenii să voteze, dacă se poate cu PSD-ul, dar că nu poate renunța la coadă, este una din cele mai vechi tradiții cu specific românesc, ca și micii.
În final s-a decis ca românii să stea la coadă la ambasade la înscrierea pe listele de vot, înainte de alegeri, legendându-se că  sunt cetățeni străini care vor să investească în România.

După epuizarea subiectelor cei doi și-au strâns mâinile satisfăcuți, Iohannis în ușa de la wc, pentru o treabă bine făcută,  Ponta în cea de la xerox, pentru o teză bine copiată.


Iată declarațiile celor doi glumeți, după întâlnire:
Iohannis „Am avut o întâlnire foarte normală. Am discutat la rece, cum se spune, foarte eficient despre chestiunile legate de refugiaţi, valuri de migraţie. M-a informat în privinţa câtorva chestiuni bugetare după care ne-am despărţit. A fost o întâlnire de lucru normală”
Ponta: „Întâlnire cu Pres. Iohannis/ deschidere totală pt dialog, respect reciproc și colaborare Guv-Pres pt bunul mers al României!”
Circul continuă.

Din culisele ultimei întâlniri Ponta- Iohannis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.