vineri, 29 martie 2013

Se intâmplă în România, azi


sondaj RTV
Şase dintr-o lovitură
Şase  demnitari, din care trei deputaţi, un senator, prefectul şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, dar si un sobor de preoti merg la taierea motului unui lift la un spital din Gura Humorului. Acuma dacă ne gândim la obiectivul care a fost inaugurat, situaţia pare cel puşţin hazlie. Să veyi atâţia oameni pe un amărât de lift, cam 10 oameni  pe un lift care bănuiesc nu primeşte mai mult de 6 persoane, este culmea. Or fi avut curaj să urce toţi în lift să facă proba, sau au trimis nişte pacienţi care şi aşa nu prea mai aveau şanse ? Pe de altă parte, la un orăşel precum Gura Humorului, ce alt obiectiv să fi avut sărmanii demnitari ? Este pe undeva npentru că ormnal să se repeadă atât de mulţi la un eveniment de genul ăsta, nu mai prind ei o aşa realizare deosebită în tot mandatul şi era păcat să o rateze. Oare a cui era investiţia, care din ei avea firmă de instalat sau întreţinut ascensoare ? În fine, eveniment de eveniment,, probabil că după tăiere s-a pus de un chef care a costat cam cât jumătate din investiţie.
Oglindă oglinjoară, cine e cel mai tare din ţară?
Aseară pe postul Rtv am văzut nişte sondaje făcute de CSCI la comanda RTV  Observasem eu că în ultimul timp RTV a luat locul Antenei 3 în proslăvirea cârmaciului Ponta, că pupătorii de la A3 au trecut repede la Rtv să se Ciuteze un pic pe bani fumoşi şi sprijin guvernamental, dar când am văzut, nu rezoltatele sondajului care îl dau pe Ponta  învingător în toate probele, ci modul în care au fost puse întrebările  sondajului, am realizat că B1TV este un post decent. Ce poţi răspunde la o întrebare de genul “Credeţi că VPonta  trebuia să continue scandalul cu T Băsescu sau să se concentreze pe economie şi îmbunătăţirea realţiilor externe ale României ? “ Iar când la această întrebare dirijată de care nu poţi scăpa mai ai şi două variante : 1.Să continue scandalul şi 2. Concentrare pe economie şi relaţii externe, ce poţi răspunde? Dacă întrebarea ar fi fost  “doriţi ca Ponta să continue lupta cu Băsescu pentru independenţă justiţiei, sau să il lase pe Băsescu să facă ce vrea,” întrebarea s-ar fi referit la exact acelaşi fapt, dar răspunsul ar fi fost exact invers celui obţinut. Deci iată cum se manipulează populaţia, cum se fac sondaje dirijate care să dea răspunsul pe care îl doreşte cel care a comandat sondajul. Dacă mă uit bine pot afirma fără să greşesc că de fapt sondajul şi întrebările au fost comandate şi pregătite de staful lui Ponta, nu de RTV. Este prea vizibil dirijat ca să pot crede că cineva, recte mister Ghiţă poate fi atât de umil încât să comande  un asemenea sondaj. Dar ştirea privind datoriile lui Ghiţă către Fondul de Mediu poate fi o explicaţie. “Una dintre firmele deputatului PSD Sebastian Ghiţă are datorii la stat de peste 250.000 de euro. Autorităţile susţin că în urma controalelor efectuate, firma nu şi-ar fi plătit obligaţiile către Fondul de Mediu.
Ghiţă a crezut că scapă dacă se va adresa instanţelor de judecată, însă magistraţii nu i-au dat câştig de cauză şi l-au obligat să-şi plătească datoriile. Probabil sondajul se dorea o dovadă de .. bonitate.”
http://www.rtv.net/sondaj-93prc-dintre-romani-vor-pace-intre-traian-basescu-si-victor-ponta_73015.html
Bezele prezidenţiale
Domnul Băsescu ne face câte un ape zi. La întâlnirea cu avocaţii, a declarat în cunoştiinţă de cauză : ” Ei încă mai cred că justiţia se face cu influenţă, că se rezolvă dosare cu influenţă, că se aranjează decizii ale judecătorilor cu influenţă. V-o spune un om care trăieşte pe pielea lui această intenţie de trafic de influenţă, chiar în discuţii cu preşedintele, din partea unor politicieni: «aş vrea să aranjăm dosarul cutare, aş vrea să iasă rezoluţia cutare»”
Nu ştiu ce are Băsescu, este inconştient. Este masochist sau pur şi simplu îşi bate joc de justiţie, de Parlament, de populaţie fâcând declaraţii prin care se autoincriminează, pentru a arăta că nu îi pasă de justiţie, că nu mişcă nimeni un deget împotriva lui, că Parlamentul este laş şi că procurorii iau biblia în mâna numai când vrea el?
Iata ce spune Codul penal:
“CAP. 2
INFRACŢIUNI CARE ÎMPIEDICĂ ÎNFĂPTUIREA JUSTIŢIEI ART. 263
Omisiunea sesizării organelor judiciare
Fapta funcţionarului public care, luând cunoştinţă de săvârşirea unei infracţiuni în legătură cu serviciul în cadrul căruia îşi îndeplineşte sarcinile, omite sesizarea de îndată a procurorului sau a organului de urmărire penală, potrivit legii de procedură penală, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 5ani.Dacă fapta este săvârşită de către un funcţionar public cu atribuţii de conducere sau de control.”
Deci domnul Preşedinte avea obligaţia conform CP de a anunţa procuratura în momentul în care a intrat în posesia informaţiei că cineva încearcă să încalce legea, cu atât mai mult cu cât însinuarea sau cererea de intervenţie, trafic  i s-au făcut personal.Domnul preşedinte se autoinciminează sfidând din nou justiţia şi Palamentul pentru că ştie că nimeni nu va face nimic, are pactul instituţional semnat, va numi pe cine vrea el la şefia Parchetului General şi DNA, aşa că de ce nu s-ar juca un pic cu răbdarea Românilor?  Mai e un aspect: din ce partid se aflau cei care i-au cerut acest lucru, că îmi este greu de crezut că cei din partidele .. neiubite ar fi încercat.
Cum e preşedintele aşa e şi infractorul de rând
Un tip. fiul unui fost poliţist băiat cu studii economice, cu masterat, şantajează pe cineva, comite infracţiunea de  privare de libertate, sechestrare, acte de teroare,  închizându-l în cociug pentru a-l forţa să îi de bani, şi nu păţeşte nimic. Mai mult, îl terorizează pe judecătorul de caz, îşi soate organul sexual în faţa copiilor şi soţiei acestuia şi totuşi este în libertate, nu păţeşte nimic, ba mai mult parcă văd că va da şi televiziunea în judecată pentru atac la imagine. Asta se întâmplă în România, pentru că un preşedinte are cumetri Mondiali, are Fălci penale, are tupeu şi îşi bate joc de justiţia ţării şi de Parlament. Trai nineacă, Mai vrea cineva să îşi bată joc de noi ? Haideţi că e gratis. După Barroso, Merkel, Gittenstein, s-a dat liber la copii de poliţişti. Ce face Procuratura? Când madam Aspazia a primit un mail anonim care nu a lăudat-o, a sărit Europa în sus, au venit mascaţii, s-a oprit circulaţia în Bucureşti, dar când un om e băgat în coşciug i se aruncă şerveţele aprinse pe piept şi e ameninţat cu moartea, nu se întâmplă nimic, mare lucru, mai crapă un bugetar, se mai fac economii la buget.
Dar domnul Ponta este pe primul loc, în sondajele de opinie şi dacă ar candida la preşedinţie ar câştiga detaşat. Asta e important în România de azi.

Se intâmplă în România, azi

6 comentarii:

  1. Se pare ca am ajuns de unde am pornit (aproape) Mai stiu eu un pitic care inaugura cativa km. de autostrada. Normal, valoarea fiind mai mare si jurnalisti erau mai multi, si ministrii, si contopistii, etc, etc. Da' la un amarat de lift ce trebuia atata popor? Si mai ales popii, probabil sa-l descante.... Pai, pe vremuri apropiate rusii au sfintit o intersectie. Putem, la nivelul nostru, sa sfintim un lift. Ca doar proportiile se respecta in toate cazurile. Rusii cu intersectia, noi cu liftul...
    Chestia asta ma pune pe ganduri: pe cine vor unii " sa duca cu... liftul"?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai, pana la urma, daca stai sa judeci, nu prea mai ai pe cine sa alegi. In situatia asta, ce e de facut? Alegem alesii din alta tara?

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.