luni, 25 martie 2013

Orice amânare vă va costa!


basescu ameninta
Nacht der langen Messer
Nu sunt adept al principiului caprei vecinului, dar înfrângerea Elenei Udrea în PDL, este un mic motiv de bucurie şi pentru mine , un nemembru de partid, un om dinafara jocurilor politice, dar observator activ. De ce mă bucur?
Nu pentru că a pierdut Elena Udrea, ci pentru că nu a câştigat Băsescu. Este a doua oară când Grupul Băsescu din PDL este învins de Blaga, chiar dacă se spune că la alegerile trecute Blaga a câştigat pentru că nimeni nu a vrut să-şi asume riscul campaniilor locale şi parlamentare cu un partid căzut în genunchi. Poate fie şi numai pentru asta, Blaga merita să rămână la conducerea partidului, pentru că practic rezultatul  de la alegerile  naţionale  nu s-a datorat conducerii lui Blaga ci activităţii grupului Băsescu, indiferent pe cine a scos în faţă şi ce culori a purtat, fie verde fie alb.
Mă bucur pentru că acest rezultat chiar dacă va fi contestat şi indiferent ce se va întâmpla mâine, sau în noaptea asta , care poate fi una a cuţitelor lungi în PDL, arată că nici în PDL Băsescu nu mai are susţinere. Ţara l-a suspendat, serviciile secrete au început să scoată la iveală implicaţii ale unor capi, susţinători ai săi în afaceri mai mult sau mai puţin curate dar cel puţin suspecte, cu lumea interlopă sau apropiaţi ai preşedintelui, cuscri şi cumetri prezidenţiali, magistraţii agreaţi sau promovaţi de Băsescu încep să fie cercetaţi pentru şpagă, în CSM se dau bătălii pe viaţă şi pe moarte între magistraţii pro sau contra Băsescu, mâine o să auzim şi de stenograme cu procurori DNA, membri ANAF, ANI, etc. În mod cert, se schimbă polii magnetici ai puterii în România.
Un vechi proverb spune „schimbarea regilor, bucuria nebunilor”, dar este timpul să se schimbe câte ceva şi să mai putem răsufla uşuraţi fără să ne uităm sub pat dacă nu cumva în timp ce făceam cumpărături au apărut „gândaci„ sub pat, sau fără să fim aşteptaţi la ieşirea din biserică, de  procurorii DNA cu biblia pusă pe maşină. Este poate încă prematur să spunem cine a câştigat alegerile, dacă Blaga va rămâne sau nu preşedinte, ţinând cont că s-a depus o contestaţie de către gruparea Udrea, dar important este că au fost cel puţin 50% delegaţi care s-au opus celor două marionete ale lui Băsescu. Deja doamna Udrea anunţă că diferenţa reală dinte ea şi Blaga este de 44 de voturi, deşi nu s-a făcut o nouă renumărare şi nu a făcut parte din comisia de numărare a voturilor, iar din comisia de organizare a votului , după propria declaraţie au făcut parte oamenii lui Blaga? De unde are doamna Udrea această cifră? A primit-o iarăşi de la Băsescu prin STS ca la  alegerile prezidenţiale şi parlamentare?
Spuneam că indiferent care va fi rezultatul final, important şi îmbucurător este hai să spunem curajul a 50% din delegaţi de a îi întoarce spatele lui Băsescu. Este ştiut că Băsescu ştie tot ce mişcă în sistem, mai ales în partid şi că nu e membru mai important al vreunui partid care să nu aibă un dosărel pe undeva, care să apară la „Războiu” în caz de ţeva neicusorule. Faptul că jumătate din cei prezenţi au decis să rişte, spune foarte mult, spune că opoziţia faţă de Băsescu e mult mai mare, dar jumătate din ei şi-au învins teama sau au şi ei ceva la mână cu care să se poată apăra. Este posibil ca mişcările din CSM, luptele interne din justiţie şi serviciile secrete să fi dat curaj oponenţilor din partid ai lui Băsescu sau chiar  invers, aceşti oponenţi ai lui Băsescu din interiorul partidului  să fi dat semnalul şi verde la luptele din servicii şi justiţie.

Deocamdată să notăm înfrângerea lui Băsescu şi să aşteptăm să vedem ce se va întâmpla. Blaga nu se va lăsa ameninţat. Elena e dezorientată, nu ştie ce să spună, aşteaptă indicaţii, deocamdată face echilibristică. Nici nu anunţă o ruptură, nici acceptarea votului, dar nici nu este radicală în declaraţii. Vorbeşte despre fraudă la vot arătând întregii lumi că PDL nu se poate dezbăra de acest obicei nici când e vorna de alegerile interne. Păi dacă sunt în stare să se fure între ei şi să „umble „ la voturi chiar când se cunosc şi îşi cunosc stilul şi obiceiurile ce mai putem spune despre alegerile  la care concurează împreună  împotriva altora? Doamna Udrea reportează o fraudă de 300 de voturi, adică ceva mai mult de  5% . Păi dacă între ei reuşesc să se fure cu 5% din voturi, cu cât ne-au furat pe noi când erau împreună? O întrebare la care trebuie să reflectăm.
Spusesem într-un alt articol că dacă Udrea câştigă alegerile, PDL se sparge, dar se sparge liniştit, cu plecări. Dacă ar fi căştigat  Udrea, grupul Blaga s-ar fi împărţit în 3. O parte ar fi rămas cu Băsescu, fie din teamă fie din slugărnicie. Un alt grup ar fi migrat la PSD, şi anume cei mai ahtiaţi după ciolan, pentru că voiau să prindă echipa primului ministru iar un al treilea grup ar fi mers la PNL datorită convingerilor de dreapta. Dacă până la urmă câştigă Blaga, atunci este posibilă o explozie  cu ruperea grupului Băsescu care poate ajunge la 30% într-o încercare de „construcţie a dreptei” cu partidele cu care s-au aliat şi la parlamentare. Dar la fel de bine este posibil ca Băsescu să accepte pe moment înfrângerea pentru ca apoi să înceapă să îi lucreze pe cei din grupul lui Blaga  unul câte unul, cu dosare la DNA, cu şicanări, cu rugăminţi, cu toate mijloacele şi forţele,  încercând să recupereze puterea, cam cum a făcut USL după Mai 2012 când a câştigat majoritatea în parlament vot cu vot până în vară. Este clar că nu avem de a face cu o victorie a lui Blaga, nici cu o înfrângere a lui Udrea care fără Băsescu nu ar lua nici un vot, ci, ca şi la locale, la  referendum şi la alegerile parlamentare,  a fost un vot antibăsescu.
Indiferent dacă va adopta tactica fracturii deschise sau cea a înmuierii oaselor, Băsescu nu se va lăsa şi nu vreau să fiu în pielea oponenţilor săi din PDL. „ORICE AMÂNARE VĂ VA COSTA” a spus Băsescu la începutul şedinţei conferinţei. Mesajul a fost foarte clar, nici măcar voalat.
basescu -PDL
Într-un mesaj plasat pe facebook, Băsescu spune adio PDL, dar cine crede că se lasă chiar aşa de uşor învins, se înşeală. Ne putem aştepta la o noapte a cuţitelor lungi cam lungă care să dureze luni de zile,  Băsescu nu se lasă învins fără să rupă din cel care îl pune la pâmânt. Nu vă încredeţi în cuvintele lui Băsescu, nu poate dormi  nimeni liniştit dacă l-a înfruntat pe Băsescu şi l-a rănit!
Orice amânare vă va costa!

5 comentarii:

  1. Mie base mi.a luat o treime din pensie, dar daca ar fi sa.mi aleg un camarad la razboi il prefer lui ponta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi-a luat base 27% din pensie dar daca ar fi sa-mi aleg un camarad de razboi as alege pe oricine, numai pe base nu. Niciodata n-as fi sigur ca nu ma impusca pe la spate.

      Ștergere
    2. Aveti tendinte de masochist. Va place actiunil;e mai dure. Eu daca ar fi sa aleg as spune mai bine fara.

      Ștergere
  2. Mie Base mi-a dat ceva in plus la pensie. La razboi merg cu el si noi suntem mai multi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mergeti, dar nu uitati sa va uitati in spate la fiecare pas, in orice moment va poate infige un cutit in spinare. In rest, drum bun.

      Ștergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.