luni, 4 martie 2013

Suleiman şi ienicerii – pamflet aproape istoric


suleiman
De două zile, de când Oprea s-a întâlnit cu ANCMRR şi SCMD, blogurile sindicatului au luat foc, spre bucuria lui Rînciog care va avea un câştig substanţial. Filialele „afiliate” CD au dat câte 2-3 comunicate în 2 zile, care mai de care mai hazliu şi mai îmbroboditor.
Dar să facem un istoric. Să începem cu CD.
Pe data de 30 Ianuarie domnul Dogaru face un apel către preşedinţii de filiale şi le cere:
„1.Deocamdata, procedati la nivel local, asa cum au procedat filialele din Arges, cu rezultate maxime in relatia cu cei pe care i-ati sustinut in alegerile locale, generale si la Referendum. Pentru detalii, va rog sa luati legatura cu dl. vicepresedinte Popescu Victor, presedintele Filialei 1 Pitesti sau cu dl Gl. Mandu Petrisor, presedintele Filialei 1 Brasov. Copilul care nu tipa nu primeste de mancare! Este mai important ca Guvernul sa primeasca semnale din toata Tara, decat doar de la Centru, semnale care vor servi negocierilor Centrului.
2.            In situatia in care una dintre filiale decide sa faca un gest de imagine la Bucuresti, rugamintea este sa ne anuntati pentru a obtine si aprobarile necesare si sprijinul general al societatii civile. In acest sens va anunt ca, mai tinerii nostri camarazi proveniti din MAI vor picheta Ministerul Justitiei, in curand, pentru bataia de joc de care au parte in instante, in legitima lor cerere de anulare a abuzurilor si reincadrare.
„Reiterez invitatia de a iesi toti in strada, pe intreg cuprinsul tarii, la primul zvon ca d-nii ministri Mircea Dusa  si Radu Stroe vor fi demisi, sau ca dl. gl. Corneliu Dobritoiu va fi schimbat din functia de presedinte al Comisiei de aparare a Senatului.”
Ce reţinem de aici ? Reţinem că sultanul Dogaru are o încredere oarbă în Duşa, cel  care spune că nu face cârpeli şi intenţionează să dea o ordonanţă.
Pe de altă parte îndeamnă filialele să îl consulte pe domnul Popescu, preşedintele filialei Piteşti care bineînţeles că nu ieşea din cuvântul lui Dogaru.  să se alăture celor două capete de pod, Popescu de la Piteşti şi Mandu de la Braşov, oamenii lui, ca şi cei din Călăraşi şi Botoşani, ienicerii lui Dogaru. Interesant este şi cum vede Suleiman D0garu protestele, ca gesturi de imagine. Probabil şi legarea în lanţuri o foloseşte tot ca imagine. Imaginea cui, a rezervistului ?  Oare domnul Puiu de la Piteşti tot aşa o face, ca imagine ?
Ce spunea în timpul acesta ienicerul Popescu ? Păi ce să, spună domnia sa făcea „ dizidenţă” şi juca rolul poliţistului rău ca în filmele americane. Marţi 29.01, domnul Popescu scria pe blogul său exact invers la adresa guvernului şi al primului ministru :
„marți, 29 ianuarie 2013
NU ESTE BINE domnule Ponta ! DE CAND SI PANA CAND IN TIMP DE AUSTERITATE PENTRU TARA ,SE MARESC PENSII LA M.Ap.N ? RASPUNSURILE DATE LA CONFERINTA DE PRESA din 28.01 2013 ,IN LEGATURA CU SITUATIA PENSIILOR MILITARE ,VA DESCALIFICA IREVOCABIL ! ESTE INADMISIBIL CA UN PREMIER SA ‘ARUNCE PUR SI SIMPLU RASPUNDEREA POLITICA ,PE UN MINISTRU IN FUNCTIE DE O LUNA SI JUMATATE DE ZILE ! Prin urmare ,avand si o situatie deosebita aici la Pitesti ( trecerea la masuri extreme de protest : LEGAREA CU LANTURI -actiune stopată de Presedintele Filialei ) si mai ales in urma celor doua actiuni pe plan local cu alianta USL Arges ,FARA NICI-UN REZULTAT, SUNTEM HOTARATI SA TRECEM la masuri exceptionale ,SPONTANE ca sa nu mai fie nevoie de aprobari.”
Pe 16.02 2013 ,in Piata Victoriei ,IMPREUNA cu Familiile noastre .Unii din camarazii nostrii ,membrii ai PSD ,se vor lega in lanturi si-si vor arde carnetele de partid !”
Ce spune Braşovul în timpul acesta ?
Pe data de 31 Ianuarie, domnul Mandu face şi el opoziţie dar numai la adresa lui Dogaru, nu şi a guvernului :
„Dragi camarazi,
Senzaţia neplăcută pe care o trăim astăzi, toţi cei din teritoriu, sub aura dăunătoare a dispreţului politic şi a tăcerii manageriale sindicale, mă obligă să revin cu unele opinii părtinitoare faţă de cei umiliţi, cei 26.5000 de pensionari , victime ale unui abuz fără precedent, în istorie. În aceste condiţii, cu mare marjă de eroare reparatorie, problemele care ar trebui să fie solicitate prin dialog cu reprezentanţii puterii, ar putea fi :… „
Şi continuă apoi la două capete, că de, faţă de Popescu, domnul Mandu are un grad în plus şi titlul de doctor:
„Sunt însă circumspect la măiestria cu care unii lideri au schimbat macazul şi ne-au orientat pe „linia moartă” a reparaţiilor nedreptăţii.(Aici se face că dă la gioale lui Suleiman  aşa discret, să nu îl doară pe sultan, dar să pară ce e la cuţite cu înalta poartă.)
Din aceste considerente vă sugerez:
1.         Planificaţi şi organizaţi dialogul cu Puterea, în săptămâna viitoare, la Bucureşti. Această activitate trebuie asumată de cineva. Salut iniţiativa Filialei Craiova, are sprijinul meu total, însă, ar fi  benefică  şi prezenţa Membrilor Comitetului Director. Scopul acestui dialog va fi atins dacă vom avea drept parteneri, pe domnii miniştri de resort.(pe vremea aia era în discuţie  întâlnirea dintre filialele ce semnaseră acorduri cu USL şi Senatorii din comisia de apărare. Mandu ştia, şi mai ştia şi că Dogaru nu este implicat, aşa că forţa nota ca în cazul unei reuşte să se poată spună că la insistenţele lui s-a făcut.)
2.         În paralel cu pregătirea şi desfăşurarea dialogului, atât la nivel central cât şi teritorial, pregătim mitingul la Bucureşti, care va avea loc în condiţiile în care, nu avem soluţii pozitive de stopare a furăciunii. Cineva trebuie să obţină aprobări, cineva trebuie să coordoneze eforturile, la nivel naţional. Dacă nu SCMD, atunci CINE?” (Deci el se băga şi acolo şi acolo,  ca în caz că una din variante reuşeşte ceva să fie şi el la masa bogaţilor).
Ce să înţelegi de aici? Ce vrea domnul Dogaru ? Păi dânsul nu vrea nimic altceva decât să cotizeze oamenii. Cât merge cotizaţia, nu îl interesează nimic, decât nişte apariţii la tv, ceva „antrenamente” la proteste în zilele de sărbătoare  chestii de imagine  şi .. atât. Asta a făcut 3 ani de zile. Dar precaut  îşi ia măsuri, îşi pune doi din ieniceri să acţioneze pe două planuri, unul al dialogului şi apoi dezmembrării, celălalt al protestelor pentru a fi apoi gata să sară în barca unuia sau altuia, în funcţie de cum bate vântul, dar domnia sa nu organizează nimic.
Când însă Filiala Craiova şi cele din Bucureşti au organizat –conform „indicaţiilor” sale- o întâlnire cu Dobriţoiu şi secretari de stat din Ministerele implicate în o eventuală lege a pensiilor, deschizând practic poarta dialogului şi dând semnal autorităţilor că se poate dialoga şi altfel cu sindicaliştii militari, nu numai cu pumni ridicaţi în aer şi „jos guvernul”, Dogaru ia foc pentru că se ivea posibilitatea rezolvării problemei pensiilor şi asta însemna că nu mai plăteşte nimeni cotizaţii. Iată ce spune domnul Dogaru despre acţiunea iniţiată de Naon şi Tudor:
„Problema Ordonantei va fi abordata de Comisia de dialog a SCMD la discutia cu Premierul, dupa intoarcerea domniei sale de la Paris.”
Cu alte cuvinte, ceea ce fac alţii nu e bine, numai el, sultanul deţine soluţia.
Ce fac ienicerii?
Domnul Mandu în Comunicatul nr 82din data de 16.02.  anunţă intenţia de a desfiinţa filiala, pentru că lui Suleiman deja îi miroase a  nasol. Am scris despre acest subiect în alt articol.  http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/02/23/scmd-schisma-sau-jocuri-de-glezna-3148
Nasol. Nasol pentru el nu pentru sindicalişti. Dacă nebunii ăştia discută azi cu Parlamentarii mâine vor discuta şi cu guvernul şi sunt în stare să rezolve problema şi –ce e şi mai rău – să afle că EL, DOGARU, NU A NEGOCIAT NIMIC, DECÂT EVENTUALE FUNCŢII PENTRU PRIETENI DIN CD.
„7.   Aprobarea Hotărârii cu privire la continuarea funcţionării sau dizolvarea Filialei şi înaintarea acesteea, Comitetului Director al SCMD”
În data de 13.03, când aflase de acţiunea iniţiată de unele filiale de a discuta cu o comisie senatorială,  domnia sa, ferm convins că discuţiile nu duc nicăieri, dă verdictul:
„Dialogul cu actuala putere, atât de mult invocat de structurile teritoriale şi centrale ale  SCMD, continuat la nesfârşit, nu poate ascunde duplicitatea gândurilor şi sentimentelor, dorinţa de a înşela, a amâna, a profita, a manipula, a controla. Prin urmare, nu voi participa la acest spectacol gratuit al neputinţei. Opinia mea este că, soluţia revenirii pensiilor militare, tăiate abuziv, la cuantumul iniţial, a fost abandonată de guvernul USL. Reacţia SCMD poate avea două componente fizice: mitingurile publice masive şi convingătoare precum şi acţiunile în instanţe.”
Cu alte cuvinte proorocul Mandu cerea să se meargă ce căile bătătorite de Suleiman şi nimic altceva, adică pumnul şi gâlca  iar în caz că alţii reuşeau ceva, calea era dizolvarea. Cu aşa şefi de sindicat să tot lupţi pentru drepturile omului.
Ce face ienicerul Popescu? Păi ienicerul Popescu deşi invitat de cei care au mers la discuţii la Senat să participe şi el ca semnatar al unui acord cu USL, refuză participarea şi anunţă :
„Intrunita statutar, pe 14.02. 2013, cu UNANIMITATE de voturi, FILIALA 1 PITESTI a SCMD, a HOTARAT declansarea unei actiuni extreme de protest pentru data de 04.03.2013, in Bucuresti, impotriva imobilismului guvernului Romaniei si Aliantei USL , in privinta indreptarii nedreptatilor facute de vechea guvernare si pentru aducerea cuantumului pensiilor diminuate in mod illegal, la nivelul celor din decembrie 2010.”
Pe data de 22.02, preluând stilul imperativ al sultanului şi datul cu pumnul în masă, vorbind singur, cum a vorbit sultanul timp de 4 ani, ienicerul Popescu  somează guvernul:
„CATRE ,
Premierul si Guvernul Romaniei !
OPRITI  ABUZUL  PRIN  FURT  SI  DISCRIMINARE  AL  CADRELOR  MILITARE  IN  REZERVA  SI  IN  RETRAGERE IN  SISTEMUL  PENSIILOR  MILITARE !
EMITETI DE URGENTA ORDONANTA DE GUVERN , PRIN CARE TOATE PENSIILE MILITARE ,SA REVINA LA NIVELUL AVUT IN 2010 , SINGURA ALTERNATIVA DE REZOLVARE LEGALA A INECHITATILOR ,HAOSULUI SI ABERATIILOR EXISTENTE IN SISTEM !
Honor et Patria , Vae Victis !
Vicepresedinte CD Coordonator Filiale
Colonel Victor POPESCU „
De ce aşa? De ce nu dialog? Pentru că el era varianţa de scandal a sultanului şi trebuia să meargă pe lina asta. El era Poliţistul cel rău. Trebuia să fie unul care să ceară căderea guvernului şi unul care să ceară căderea sindicatului, atunci când interesele o cereau. În timpul acesta  domnul Dogaru se ocupa pe bloguri de eliberarea lui Năstase,  de bolşevismul ziariştilor, a blândeţii papei, de senatorul Viorel Badea, şi pe data de 22.02. de–atenţie-Penalul Oprea. http://dogaru-mircea.blogspot.ro/2013/02/penalul-gabriel-oprea-si-penibilii-lui.html
Cum îl numeşte Sultanul pe Oprea în acest material? Ca de obicei : Generalul Izmană, numitul Oprea, Penal, încheind apoteotic:”Si vom avea grija sa plătească Oprea si Igas, nu acarii Paun!”
Trec peste faptul că Sultanul era şi procuror şi judecător şi gâde nu asta interesează ci ce spunea şi mai ales când, căci este foarte important.
Ce se întâmplă între timp cu ceilalţi sindicalişti, cu filialele înfierate de Dogaru şi Mandu?
Păi între timp Tudor şi Năstase decid să meargă mai departe pe linia discuţiilor cu factorii de răspundere din guvern de pe cele mai înalte poziţii. Cum Ponta nu era disponibil având o agendă foarte încărcată s-a ajuns la un vice prim-ministru, la penalul Oprea. În grup a fost cooptat şi Pricină care fie a realizat până la urmă că poate şi dialogul să realizeze ceva, fie s-a gândit că e bine să fie acoperit şi pe linia asta, să nu fie debarcat odată cu Dogaru, dacă se rezolvă ceva pe calea dialogului pentru că se cerea tot mai intens convocarea CNR adică respectarea hotărârii CNR din toamnă.  Astfel a fost aranjată întâlnirea cu Oprea. Concomitent se mergea şi pe alte căi de discuţii care vor urma. Dogaru nu a ştiut nimic de întâlnire decât după ce aceasta a fost perfectată şi nu mai putea spune nu. Vrând-nevrând a fost luat pe sus şi dus la întâlnire cu Oprea. De aceea spuneam eu că nu a condus ci a făcut parte din delegaţie. De ce nu voia el această întâlnire? Am mai spus, în primul rând pentru că îi era teamă că se rezolvă ceva şi rămâne fără cotizaţii şi în al doilea rând pentru că exista riscul ca ceilalţi membrii ai delegaţiei să afle că Oprea dorise de când era ministru să dialogheze iar el refuzase. Şi de ce i-a fost frică nu a scăpat. Ambele temeri s-au adeverit. Oprea a promis că va rezolva luna aceasta problema ordonanţei, el fiind cel care a ţinut să se specifice acest lucru în comunicat. Dacă Ponta va accepta sau nu, rămâne de văzut, Duşa nu are nici un cuvânt aici, el va trebui să se apuce de cârpit, sau să se ceară afară. Dacă nu, Oprea poate să spună că el a încercat, dar nu a avut ce face, nu sunt fonduri, pentru că, şmecher, totuşi a menţionat că în proiectul de ordonanţă să se specifice că fondurile trebuie alocate din bugetul ministerului, dacă există, nu din altă parte. Duşa poate spune că nu are fonduri şi cu asta Oprea s-a ţinut de cuvânt.
Ce fac ienicerii ?

 CONTINUAREA AICI

Suleiman şi ienicerii – pamflet aproape istoric

18 comentarii:

  1. Ca de obicei, dovedesti multa nesimtire si scoti numai ce-ti convine din contest...E un comenteriu decent???? Ca vad ca numai de astea va plac stimabililor!!!!! De fapt ce doriti? Zanzanie permanenta? Vreti functii de conducere?? Aveti ceva propuneri constructive, sau numai critici? M-a vizitat pe vremuri un politruc la o aplicatie unde participam cu oamenii mei si unde fortam Raul Olt. Imi tot dadea la cap ...ca aia nu-i buana, ca ailalta nu-i buna...L-am intrebat ...si cum o rezolv? Nu-i treaba mea sa spun cum , ci eu daor constat! HAAAA!VED...

    RăspundețiȘtergere
  2. Lung articolul si interesant. Prea patimas insa. Un pic de impartialitate n-ar strica.
    Pensiile trebuie recuperate la nivelul anului 2010. Cine a castigat pe cinstite sa fie sanatos. Unde s-au facut calcule gresite, adica au fost umflate, atunci foloasele necuvenite sa fie recuperate. Iar vinovatii sa plateasca. Pana la ultimul leut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Articolul e lung pentru ca are multe citate necesare pentru a demonstra cele sustinute. Patimas? Atata vrene cat ceea ce fac acesti oameni ma afecteaza nu pot fi lipsit de o mica doza de subiectivism. Sper si eu sa revina pensiile scazute la nivelul lui 2010.

      Ștergere
  3. Domnule Anonim de luni,martie04,2013,6:50:00PM. Nici mie,timp de 30 de ani de activitate nu mi-a placut acest "Nu-i treaba mea sa spun cum, ci eu doar constat!". L-am auzit si eu de sute de ori la cei ce ma controlau. Dar, cat priveste criticile pe care unii dintre noi le aducem conducerii sindicatului, sa stiti ca sunt insotite si de rezolvare. Adica sub forma "...va propunem sa....." si aducem argumentele poztive schimbarii. Apoi, de ce trebuie schimbat, de ce unii dintre noi credem ca nu merge bine, si in final rezolvarea de imbunatatire. Ori de cele mai multe ori, aceste propuneri nu sunt analizate, si nu sunt acceptate de membrii fondatori. Rezultatul s-a vazut, sau se vede. Foarte greu admit cei trei fondatori care formeaza CD o propunere de imbunatatire a activitatii sindicatului. Si va dau un exmplu. A durat 3 ani ca raposatul col.r.Ionascu sa convinga cele trei persoane care formau CD,ca este spre binele sindicatulu ca acest Comitet Director sa fie largit cu reprezentanti ai sindicalistilor din teritoriu.Pentru cresterea transparentei decizionale, cel putin. Pe noi cei de la sectorul 6 care sustineam aceasta idee, ne-au facut, vanduti pdl-ului,si napoleoni.La CNR din 2012, CE SA VEZI?. Se accepta de catre cei trei fondatori, ca reprezentantii zonelor sa faca parte din CD si sa aiba drept de vot ca si fondatorii. Iata de ce Domnule Anonim, criticam, dar dam si rezolvarea. Dar rezolvarea suparara, pentru ca masurile ce trebuie luate taie din puterile autoconferite de fondatori prin statutul facut de domniile lor. Au aplicat proverbul "cine-n parte, parte-si face". A se vedea cum se procedeaza cu patrimoniul sindicatului la incetarea activitatii acestuia. Dragos Icleanu

    RăspundețiȘtergere
  4. D-le Neacşu, din lunga dumneavoastră postare am rămas cu o singură certitudine: excesul de bilă pe care vi l-a cauzat posibilul "gâştig substanţial" al d-lui Rînciog, ca urmare a animării blogului acestuia.
    Să auzim şi de bine!
    Ged

    RăspundețiȘtergere
  5. Scrieti fratilor,ca tot nu spuneti nimic. Neacsu isi scrie opera pe care o va coperta sub titlul ;memorii"

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonimul e unul care se vrea ȘT.O.IOSIF căci prea insistă ... și-și zice ic șt.o.vs ... Orșkât și d-ta(colonel NeaCȘU) și el faceți ZÂZANIE PERMANENTĂ ... în 2012 contra lui Basescu & Boc ... azi contra aleșilor DVS.!!!!!,.... că nu cred că Dvs. nenica NEACSU & ȘTOIka colonel antichimic parașutat ... au fost abstinenți ...
    O MICĂ REMINISCENȚĂ DE EDUCAȚIE v-ar obliga totuși să v-adresaț cu DOMNUL PRESEDINTE și DOMNUL GENERAL (ori GRADUL celui citat) când scribi vă dați despre X ori Y ...with
    bârfe nonSTOP !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai papagal portocaliu, cand ti-or baga mana adanc in buzunar nu stiu cat de tare i-ai respecta. Mars la portocalii tai, ia-i si pupa-i ca EI au bagat zazanie-n popor. IPOCRITULE, zici de politete si chiar tu jignesti. Sa-ti fie rusine!
      Igel

      Ștergere
    2. Nu discut cu agramați! DAR ...
      Trec cu vederea lipsa diacriticelor ...(la tine citim cam cum se esprimă etnicii din "scaune" = "baga mana adanc in buzunar" în loc de "BĂGA MÂNA ADÂNC ÎN B...".
      Mi-ai dat "Mars la portocalii tai" ...
      Regret dar PORTOCALIII ca și COPIII se scrie cu 3 de i ... iar la IGEL ai halit o literă GIGELE !!
      AȘADAR ... CU TINE: Ffackăse voia domnului proprietar de blog !

      Ștergere
    3. Domnule Stops,
      Efectiv nu inteleg cu ce v-am suparat eu. La cine va referiti ca e agramat si care proprietar de blog v-a deranjat sau v-a trimis la portocalii?

      Ștergere
  7. @Ged, Anonim 9.06:
    1. Ged, sa stii ca Rinciog castiga mult mai mult decat ti-ai putea imagina de pe urma blogurilor. Iar prostii care scriu pe ele fac munca voluntara in folosul harciogian. Daca aduni numarul cititorilor vezi ca sunt cateva milioane. Ad sense plateste la nr. de cititori si nr. de click-uri. Eu intr-o luna, pe blogul personal, la 1000 de cititori am luat 3,25 euro. Ia fa si tu un calcul... Nu ai tu pensie intr-un an cat ia baiatul acesta destept pentru ca prostii ii fac treaba si audienta. Iar sindicatul ... o ia in mana.
    2. Neacsu scrie ce scrie, il priveste. daca vrei sa citesti - bine, daca nu-ti place, la fel de bine. Si ce te mananca pe tine de opera Neacsului. Doar n-oi fi scris-o tu. Sau ai si tu pretentii Ad sense ca harciog?
    2.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neacsule, bagi fitile aiurea. Atata te fute grija de Rinciog. Da'invidios esti, mai nene. Ii drept ca ai si de ce: el ii barbat fain iar tu esti un nagit.
      Cititorii sindicatului sunt cam aceiasi cu ai tai, si revin iarasi si iarasi, si pe blogul tau si pe cel al lui. Ai spus tu singur cati sunt, probabil nu mai mult de o mie -doua mii, maxim, desi nu cred. Deci suma asta colosala s-ar ridica la cam 10 euro pe luna.

      Da, m-am interesat la unul care cu asa ceva se ocupa. In cheama Noro. Gaseste alta calomnie, vericule, daca tot crapa fierea-n tine, 'telectualule.

      Ștergere
    2. Amice, ia intra tu pe paginile SCMD acuma si spune daca mai vezi datele cu afisarile de pagina care erau pana acuma. Ce spui, nu e asa ca au disparut brusc acuma dupa ce Neacsu a anuntat sesizat cati bani se pot scoate si a facut un calcul aproximativ? Nu te intrebi de ce pe nici o pagina nu mai apare contoarul afisarilor de pagina? Nu este asa ca Rinciog nu are nimic de ascuns? PAPAGALULE .

      Ștergere
    3. Papagal esti tu. Am intrat si afisarile sunt la locul lor.
      Un clip pe youtube, cu un milion de utilizatori UNICI lunar, abia daca strange 100 de euro. Iar voi aruncati ideea ca poti deveni milionar cu cateva zeci de utilizatori unici. Ceea ce e o imensa minciuna.

      Ștergere
    4. Neacsule, baga si tu publicitate, ca vad ca ai peste o suta de mii de accesari. Dupa calculul tau, asta ar insemna ca iei vreo treizeci de mii de euro.

      Vezi ca esti un mincinos ordinar?!

      Du-te, omule, de te cauta, ca ceva e in neregula cu tine!

      Ștergere
  8. Retine fiecare ce intelege sau ce ii convine .

    RăspundețiȘtergere
  9. Vaaai, da ce comentarii, ce eleganta!

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.