joi, 21 martie 2013

Limba noastră -comoară vândută


dacii
Daţi clic pe clip şi purcedeţi la cetit.



Acuma un an , un tip care “nu avea ce face”, pe numele lui Daniel Roxin , alături de alţi oameni care “se plictiseau” şi au vrut să “şocheze” lumea ştiinţifică şi societatea românescă, au scos un filmuleţ intitulat “Dacii, adevăruri tulburătoare”.
Filmul prezenta o idee pe cât de îndrăzneaţă, pe atât de neverosimilă pentru unii, copleşitoare pentru alţii, neinteresantă pentru alţii şi în fine , îngrijorătaore pentru cei care mai ştiau câte ceva, mai ales cei  din exterior şi anume ideea că de fapt nu dacii se trag din romani, nu limba română este o limbă latină, ci romanii sunt urmaşii unor triburi trace, iar limba latină este o limbă ce provine din limba vechilor traci, strămoşii noştri şi se pare ai aproape întregii Europe. Nu sunt un exaltat, dar argumentele din film m-au convins, unele întrebări vizazi de latinitatea limbii dacilor mi le pusesem şi eu mai mult sau mai puţin în barbă încă de pe vremea de când auzeam pentru prima oara de şcoala ardeleană. Nu puteam pricepe eu cum e posibil ca un popor să îşi uite limba după ce doar 20% din teriroriul său  a fost cucerit de un alt popor stând sub stăpânire doar 170 de ani, timp în care a uitat definitiv limba sa şi a învăţat cu căţel şi purcel o altă limbă, nouă. Cine poate crede asta, atunci poate crede şi că Traian ne-a fost tată iar Decebal mamă, deci românii sunt băieţi din băieţi. Subiectul a suscitat şi interesul unei părţi din media, ” marea  realizatoare de emisiuni tv” Corina Drăgotescu reuşind să facă o emisiune despre acest film, emisiune în care a fost pur şi simplu pulverizată de unul din susţinătorii ideii principale, generalul Mircea Chelaru, care  a redus-o la tăcere, singura replică pe care marea realizatoare a mai fost în stare să o dea argumentelor generalului rămânând celebră pentru cei care au urmărit emisiunea ” Ei  şi, eu ce căştig, din asta ?” O întrebare mai tâmpită nu putea scoate nici Becali, Marean sau Eba, renumiţi pentru gradul de cultură. Nu mai intru pe subiect, este  uneori suficient că trebuie să o mai văd  pe post, nu vreau să îmi amintesc şi în timpul liber de astfel de moderatori.
Am reabordat subiectul filmului pentru că am primit pe mail de la cineva un film, un material postat pe blogul aceluiaşi Daniel Roxin, cu un interviu luat de TVR Cluj unui fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, pe numele său Miceal Ledwith. Interviul este lung şi se referă la  subiecte ce ţin de texte şi evenimente biblice, interpretări şi adevăruri pe care Ledwith le-a studiat şi ţinând cont de poziţia sa în Vatican, este de presupus că a avut şi surse originale,  unele din ele chiar încă nepublicate, ţinute ascuns printre secretele lumii, secrete care nu pot fi digerate  de omenire sau cei ce conduc lumea la ora asta şi de veacuri. Printre lucrurile spuse-zic eu neăntâmplător- de Miceal Ledwith, este şi acela susţinut de filmul lui Daniel Roxin şi anume că nu limba română provine din limba latină, ci limba latină s-a format din limba pe care o vorbeau dacii şi strămoşii lor. Faptul că acest lucru a fost susţinut de nişte “rebeli” care credeau că au descoperit secretele lumii, poate trece neobservat, dar când un om cu pregătirea, apartenenţa şi mai ales sursa de informaţii a lui Ledwith spune ceea ce a spus el , asta ar trebui să pună pe gânduri nu numai pe cei care studiază limba latină sau limba română, ci chiar şi pe cei care studiază istoria omenirii, pentru că neamul trac s-a răspândit plecând din bazinul Dunării, din leagănul Carpaţilor şi Balcanilor, până în perfidul Albion şi Mesopotamnia. Celţii sunt de origine tracă, vechile civilizaţii asiatice au aceleaşi rădăcini, vechiul Sumer, scrierea sumeriană au plecat din tăbliţele de la Tărtăria.
Dacă cineva va pune întrebare lui Drăgoteasca ” ei şi ce e cu asta”, poate merge să se piardă unde a nins şi nu s-a prins. Nu întâmplător acelaşi papă spunea că România este Grădina Maicii Domnului, pentru că în acest vechi teritoriu s-a format limba cea mai răspândită din lume, din acest loc au plecat întemeietorii multor seminţii.
Dacă îmi pare rău de ceva este faptul că nu mai am încă o viaţă la dispoziţie să aflu, să caut, sa fiu de faţă când adevărul despre Daci va ieşi la iveală. Circulă pe net o iniţiativă pentru schimbarea denumirii ţării din România, în Dacia. O susţin cu toată puterea, noi suntem Daci, limba noastră este limba dacă, locul nostru este aici, aici ne-am născut, aici ne-am format, din neamul tracilor au plecat cei care i-au învăţat pe alţii să vorbească şi să scrie. Când am spus că suntem singurul popor european care s-a format şi a evoluat în acelaşi spaţiu, mi s-a spus că mă cred buricul pământului. ŞI DACĂ DACIA AR FI BURICUL EUROPEI,PE CINE DERANJEAZĂ? Pe cei care se cred ei buricul pământului şi marea putere, soluţia tuturor problemelor pe care tot ei le creează, pe cei care creează legi pentru alţii, care vorbesc în numele unei democraţii proprii pe care o cer altora dar nu o aplică cu aceeaşi măsură şi când e vorba de ei, pe cei care ne dau cu o mână şi iau cu două, pe cei la care se închină de 20 de ani conducătorii României, conducători pe care nu îi interesează istoria şi tradiţiile României, conducători care împart ţara ca să nu mai ştie nimeni după ei cine au fost Dacii, de unde vin şi ce reprezintă în istoria lumii. Vizionaţi clipul, l-am redus la strictul mesaj privind limba latină şi limba românilor, ca să nu plictisesc pe cei ce vor să ştie ceea ce guvernul şi ministerul educaţiei evită să spună.În şcoli, copii învaţă acuma despre Becali şi Andreea Esca, despre steagul saşilor şi Ţinutul Secuiesc, mâine vor învăţa limba maghiară, ca a doua limbă oficială, apoi limba Ţigănească, drept o a treia limbă oficială, sau chiar prima, cine ştie. Mai interesează pe cineva limba dacilor ? Dacă da, atunci ascultaţi aici :
Tracii au trăit şi la Sud şi la Dord de Dunăre şi la Vest de Tisa şi la Est de Nistru. De ce limba lor a rămas aceeaşi doar în  vechea Dacie? Se mai vorbeşte în Albania, şi Serbia, dar şi acolo se fac eforturi pentru scoaterea ei din circuit. Iar noi, singurul popor care o vorbim în totalitate, tindem să devenim o populaţie asimilată de alţii,  prădată , vândută piatră cu piatră. Nu e păcat de cei care au reuşit să o păstreze aşa mii de ani? Nu este criminal ca o generaţie  să vândă din inconştienţă şi lene ceea ce au moştenit de mii de ani ? Unde sunt Dacii ? Au mai rămas doar cei de pe Columnă ?


Susa : http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Nue1A3PoJrg
http://danielroxin.blogspot.ro/2013/03/fost-consilier-al-papei-ioan-paul-al-ii.html

Limba noastră -comoară vândută

5 comentarii:

  1. Am onoarea să vă salut și să vă informez că am aderat la opinia de mai sus prin 2011. Mi-am dat seama că este o idee combătută nu numai de vecinii noștri sârbi,unguri și nemți ... ci chiar de personalități "culturale" românești. La concursul de EX-LIBRIS - DUNĂREA CALE A CULTURII - fundația BALKANKULT,BELGRAD, mi-a fost respins brutal un desen (grafică mică) ce sugera centrul civilizației dunărene la nord de fluviu, lângă Porțile de Fier. Dacă îmi permiteți vă voi da și numele românilor care au fost în juriu ... (o PROFĂ UNIVERSITAR și un POET DE VERSURI ALBE)
    Așadar inițiativa Dvs. este deosebit de binevenită ! Continuați !
    PS.Imediat vă trimit prin e-mail EX-LIBRISUL care i-a oripilat pe skîrbo-croiți ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Domnule Neacșu,
      Dacă nu sunteți prea ocupat ... deschideți E-MAIL ul Dvs. și serviți-l pe domnul VICLEANU. (varianta 2 www.stops-caleidoscop.blogspot.com )
      Cu deosebită considerațiune,
      Nicu Stops Stopel

      Ștergere
  3. Fondul de solidaritate "Dati un leu pentru smecherii lui Dogaru"

    Miercuri, 20 martie a.c.,
    „Marius Niţu: Şi acum vă întreb, vă iau pe rând. Pensiile, pensiile militarilor, recalculare - sunt nişte oameni care au rămas cu pensiile tăiate...
    Victor Ponta: Sunt 90% care au avut de câştigat la pensie şi 10% care au avut de pierdut; pentru cei 10%, asta facem, tot căutăm o soluţie, un fond de solidaritate din care să reuşim."

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.