duminică, 30 iunie 2013

Lui Antonescu i se trage preşul

iubirea dintre Ponta si Antonescu
În vara lui 2012 când cu concediul prelungit al lui Băsescu, spuneam că Antonescu a fost numai jumătate de preşedinte, adică preş. A fost preş pentru că nu a îndrăznit de pe poziţia de preşedinte interimar ÎN FUNCŢIE nici să între în biroul prezidenţial, mergând prin Cotroceni în vârful picioarelor să nu îl audă Băse din concediu, nici să ţină în mână serviciile care îi şi îl raportau tot lui Băsescu, care în calitatea de simplu cetăţean beneficia de tehnica STS şi rapoartele serviciilor de informaţii, nici să ia o decizie în momentul în care Ponta semna acte de coabitare cu Barroso şi pentru alte astfel de acte de “timiditate”.
După ce Băsescu a revenit din concediu, Antonescu într-un moment de orgoliu răbufnit  ca mămăliga nesupravegheată, are un puseu de orgoliu şi se ia de Barroso şi  de Merkel, dar aşa timid, mai mult ca să vadă românii că este naţionalist, decât cei vizaţi că ar avea ceva cu ei. Apoi, în calitatea de preşedinte de partid şi copreşedinte USL a fost din nou preş, de data asta la uşa lui Ponta care a făcut şi face în continuare ce a vrut şi vrea din el, îi bate miniştrii PNL, îi demite, îi ceartă, mută directori de prin ministere pentru că l-au supărat pe Mazăre, dă ultimatumuri membrilor PNL şi lui Crin pentru că un senator PNL şi-a permis să se dea la el, stabileşte cine mai trebuie să facă parte din PNL şi cine nu, cu alte cuvinte, Ponta conduce practic nu doar guvernul, nu doar USL, ci şi PNL-ul, Camera Deputaţilor, şi mai nou PC-ul. Antonescu nu este preşedinte, este doar preş.
Să nu uităm că pe 14.06.2013, primul ministru Ponta este abordat la Calafat cu ocazia inaugurării podului peste Dunăre în problema legii reparatorii a pensiilor militare, al cărui proiect lâncezea prin Camera Deputaţilor -la ordinul său bineînţeles- pentru că se cam lăsase dus de nas de Oprea care îi tot raporta că are situaţia sub control şi nu sunt probleme, că s-a ajuns la un acord cu rezerviştii. În baza raportărilor lui Oprea, Ponta declarase cu câteva zile înainte la B1Tv că s-a înţeles cu rezerviştii care au înţeles că nu le poate da  legea până în 2014. De fapt Oprea bătuse palma cu şefii celor două organizaţii, nu cu rezerviştii. Asta a aflat Ponta practic la Calafat, ca şi faptul că Oprea continuă să îşi bată joc de rezervişti  mai rău ca înainte şi mai are un pic până la proteste ale rezerviştilor. Văzând cum stau lucrurile, Ponta declară neoficial la Calafat că imediat, luni 17. 06 proiectul legii va intra în discuţia Comisiei de Muncă a Camerei Deputaţilor, iar marţi 18, va fi votată în plen. Ceea ce s-a întâmplat, la secundă.  Dacă nici asta nu înseamnă că Ponta şi nu Zgonea conduce Camera Deputaţilor , atunci eu sunt tătar. Curios, nimeni nu s-a sesizat pe aspect, nimeni nu s-a plans că Ponta face calendarul Camerei Deputaţilor. Sunt convins că o să îmi ridic în cap toţi rezerviştii, eu însumi sunt rezervist, vopi beneficia probabil de această lege votată  la ordinul lui Ponta, dar asta nu mă împiedică să  observ şi să sesizez ciudăţenia.
Voiculescu este presat de procesele care îi pun în pericol nu numai libertatea proprie ci şi existenţa trustului  media cu care a influenţat sau manipulat opinia publică atâta timp. Oficial Dan Constantinescu conduce Partidul Conservator, neofiicial, ca la Calafat, Voiculescu este şeful şi la fel de neoficial, Ponta dirijează sau mai bines pus trage sforile. Este de notorietate cearta dintre redactorii Antenelor, în special Antena 3 şi Rtv  care deşi sub pulpana USL amândouă, duc sau duceau un război de guerilă lovind pe sub masă una în Ponta, alta în Antonescu. Se pare că Ponta are gioalele mai sensibile, s-a cam săturat de vânătăi şi a apăsat pedala proceselor. Voiculescu a început să simtă hărşâitul coasei  pesediste şi bate în retragere. El săracu nu spune nimic, dar Brusc, “ăla mic” sare la gâtul lui Antonescu şi îşi adduce aminte că i-a trimis o scrisoare prin martie la care Antonescu nu a răspuns.  Ceea ce părea o simplă răbufnire de orgoliu a lu ăla mic, se pare că tinde să devină la ordin o rupere de nori şi contracte, PC pregătindu-se să sară din barca PNL şi să treacă în barca PSD sau cel puţin să stea în neutralitate. Badea va putea să se pupe din nou cu Ciutacu şi să facă poze în bermude. În felul acesta Badea se va concentra numai pe Turcescu fostul rival al lui Ponta la mâna sârboaicei.  Deci Ponta va conduce şi PC-ul prin procesele pe care le are în spinare Voiculescu.
De aia spun eu că Antonescu este doar preş şi nu preşedinte. Nu a fost preşedintele ţării, nu este nici preşedintele PNL, pentru că îşi lasă oamenii călcaţi în picioare şi pedepsiţi de Ponta, nu este nici co-preşedinte USL pentru că Ponta conduce întreaga structură, având toate pârghiile îmn mână rupîndu-l acuma şi de Antenele lui Voiculescu.
CCR a dat verdictul în priviţa constituţionalităţii legii referendumului. Legea este Constituţională dar nu acuma ci peste un an. Ciudat, foarte ciudat. Prima întrebare care îmi vine în minte este de unde ştie CCR că – în condiţiile în care Constituţia va fi schimbată şi se lucrează la acest proiect- peste un an legea va mai fi constituţională ? Cum se poate exprima pe constituţionalitatea unei legi pe viitor, dacă însăşi Constituţia va fi modificată?
Al doilea aspect este dacă nu cumva CCR îşi depăşeşte atribuţiunile. Ea are datoria să constate constituţionalitaea sau neconstituţionalitatea unei legi, nu să facă programul legii, nici să facă completări la ea şi nici să stabilească programul de aplicare. Este o crasă încălcare de atribuţii, dar nu este prima oară. Antonescu se plânge că CCR face calendarul întregii ţări, dar nu a menţionat că “ aşa cum Ponta a făcut calendarul Camerei Deputaţilor”.  
Al treilea aspect este cel legat de schimbarea regulilor în timpl mersului. CCR  spune că – în baza unor recomandări ale Comisiei de la Veneţia – legea trebuie să aştepte un an pentru a se aplica. Ciudat, dar astă vară când cu referendumul de demitere a lui Băsescu, CCR nu ştia nimic despre Comisia de la Veneţia, şi legea a fost schimbată cu câteva zile până la referendum, la ordinul lui Barroso, Ponta ştie de ce. Atunci  Antonescu a fost  preş. Şi acuma tot preş rămâne.
Acuma, odată cu noile evenimente, cu schimbarea gărzii la Antene şi reevaluarea lui Voiculescu, lui Antonescu i se va trage şi preşul de sub picioare. Atenţie Antonele, e plin de cioburi pe jos. Îmi e teamă că va trebui să te întorci de unde ai plecat, înainte nu se mai poate, nu mai ai nici preş.


P.S. Până acuma am avut un preşedinte transformat în guvernator. Din 2014 vom avea un guvernator  transformat în preşedinte. Regulile vor fi aceleaşi,nu vă speriaţi.


Lui Antonescu i se trage preşul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.