miercuri, 19 iunie 2013

MANIPULAREA PRIN NEINFORMARE SINDICALĂ, SAU LAUDĂ-MĂ GURĂ

DOGARU, FUMURI SI GARGARA
Un comunicat al SCMD îi dă ocazia domnului Dogaru să iasă în față și să încerce să spele păcatele doamnei Caloian.

luni, 17 iunie 2013

Prezenta la lucrarile Comisiei pentru munca si protectie sociala, d-na Caloian Monica, vicepresedinte al SCMD, ne transmite:

”Astazi 17.06.2013, incepand cu ora 16.00, la Camera Deputatilor s-a desfasurat sedinta Comisiei pentru munca si protectie sociala avand pe ordinea de zi un singur punct: discutarea si acordarea avizului de specialitate pentru PLx-164/2013, Proiectul Legii reparatorii pentru pensionarii militari.

Ca rezultat al ultimelor negocieri cu factorii de raspundere, avizul comisiei este favorabil cu 17 voturi pentru si 1 vot impotriva (reprezentantul UDMR).

Precizam ca legea se va aplica in doua etape, astfel:

•Incepand cu luna urmatoare publicarii legii in Monitorul Oficial va intra in vigoare prevederea in virtutea careia se va stopa procesul “privind recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de prestatii de asigurari sociale” declansat in urma cu cateva luni de zile la MApN;

•Revenirea pensiilor la cuantumul lunii decembrie 2010, pentru colegii care au pierdut prin procesul de revizuire, se va face incepand cu 01.10.2013.

Multumind tuturor deputatilor si reprezentantilor MApN care au sustinut cauza noastra, asteptam votul in plenul Camerei Deputatilor.

PRESEDINTELE SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU”

Citind mi-au venit în minte involuntar relatările lui Domozină și mi-o închipuiam de madam Caloian, această Domozină a sedințelor din Comisiile Camerei Deputaților, cu microfonul sub nas, transmițând ca și regretatul comentator sportiv cu totul altceva decât se petrecea în teren, dar așa cum voia publicul. Cam așa a transmis domnia sa și din cabina meciului de la Comisia de Buget pe legea 109. Acuma, a transmis la fel de deformat un adevăr care ca și în primul caz, iese la iveală spre rușinea ei și a celui care o cocoloșește și o scoate la înaintare crezând că proștii nu vor afla niciodată cum stă situația.

Ca întotdeauna când e vorba de domnul Dogaru, adevărul se află la mijloc. Comunicatul începe cu informația –lipsită de interes sau de relevanță de altfel – că doamna Caloian ar fi asistat la o ședință a Comisiei de Muncă și ar fi repurtat o mare victorie. Dezinformare indusă. Doamna Caloian, chiar dacă a participat, ori a dormit ca în cea are dezbătea P X-L109acum câteva zile, ori a fost bibelou, că și așa se poartă toți cu ea de parcă ar fi de porțelan. Deci informația cu prezența doamnei Caloian este pur și simplu o încercare de a induce ideea că ar avea vre-un merit pentru trecerea prin comisie a proiectului de lege, fapt total neadevărat.

De asemenea, tot prin inducție domnul Dogaru ne anunță: ” Ca rezultat al ultimelor negocieri cu factorii de raspundere, avizul comisiei este favorabil” Și aici se induce ideea că onor conducerea sindicatului ar fi negociat ceva cu cineva. Fals! Se comit două măgării aici, unul este inducerea acestei idei și al doilea este minciuna prin omisiune, pentru că domnul Dogaru știe cine a negociat, când și cu cine, dar nu spune, o pune așa în dungă, ca oamenii să creadă că el este artizanul marii victorii.

Adevărul este că domnul Ponta a avut o discuție documentată pe baza unui material înaintat de Naon Mișu prin doamna Olguța Vasilescu, cea care s-a făcut purtătorul de cuvânt al rezerviștilor, cu ocazia inaugurării podului de la Calafat. Cu acea ocazie a fost informat cu problemele pe care le creează noile decizii de pensionare și cele de recuperare a diferențelor pentru cei cărora le-au scăzut iarăși pensiile. Nu vreau să comentez mai mult vizavi de cât de informat sau dezinformat era domnul Ponta cu privire la noile acțiuni ale Casei Sectoriale de Pensii a MApN, sub directa coordonare a domnilor Dușa și Oprea, cei cu care ”negociaseră” în martie domnii Dogaru și prietenii, dar după ce a înțeles aspectele și a fost asigurat că reprezintă realitatea, a spus că va lua măsuri imediate de urgentare a avizării legii și va introduce prin deputații PSD din comisii, amendamentele la care face referire domnul Dogaru. Ca urmare astăzi, proiectul de lege a trecut ce Comisia de Muncă Camerei deputaților, deși nu era trecută în program iar mâine există promisiunea că va fi discutată și votată în plen.

Iată aici documentul înaintat domnului Ponta, care a făcut ca acesta să urnească bolovanul.

De ce nu a prezentat domnul Dogaru acest document pe blogul sindicatului, iar domnul Rânciog nici măcar nu a dat link către această pagină din blogul filialei Dolj? Din nimicnicie, și dorința de a dezinforma prin ascunderea adevărului și prezentarea acestuia trunchiat, în așa fel încât ei să iasă în față. Acest om conduce destinele sindicaliștilor rezerviști.

Toate aceste lucruri s-au obținut într-o zi în urma unei discuții aplicate cu date concrete și argumentate cu persoana care face jocurile, nu cu locotenenți cu grad de general. Ar conta prea puțin cine a realizat acest pas, dacă nu ar fi din păcate în situația de a fi .. judecat în comisia de disciplină a sindicatului. Nu a fost încă pus în discuție , dar mă tem că domnul Naon pentru inițiativa sa va fi pedepsit, pentru că în ultimul comunicat, cel din data de 14, domnul Dogaru cerea impetuos :” Comitetul Director al SCMD, luand in calcul prioritatile rezervistilor cu privire la necesitatea aparitiei urgente a Legii reparatorii, transmite tuturor camarazilor rugamintea de a renunta la actiuni personale si de a transmite propunerile referitoare la amendamente si alte initiative, la Comitetul Director, prin intermediul Birourilor Operative ale filialelor. Fie ca sunt sau nu membri ai SCMD.”

Culmea e că cererea sau directiva se adresa tuturor, rezerviștilor, fie că sunt sau nu membri SCMD. DOMNULE CÂT TUPEU POATE SĂ AIBĂ ACEST OM , TE DOARE BULBUL RAHIDIAN.

Ei bine, ce se face domnul Naon acum, că tocmai a încălcat Directiva domnului Dogaru care încă mai aburește, și a îndrăznit să inițieze acest contact cu domnul Ponta, PESTE CAPUL LUI DOGARU. Atenție mare Mișule la Sibiu, că și așa erai luat în colimator de când cu amendamentele doamnei Anghel, acum nu mai scapi. Vei fi discutat în Comisia de disciplină și dat afară din sindicat, cum a fost dat Chiliman din PNL. Ce ne facem coane Mișule? Îi stricași ploile lui Dogaru, el se pregătea de zaveră, reîncepuseră oamenii să mai plătească cotizații, iar tu te treziși să îl destupi pe Ponta și să votezi legea în două zile. Ești mâncat! Rămâne Dogaru fără sindicat. Nu ar fi mai bine să rămână sindicatul fără Dogaru că și așa nu prea are cu se lăuda , decât cu ce fac alții.

Acum nu știu dacă Ponta va merge mai departe și va face tot ce ține de el pentru a fi promulgată legea, nu m-ar mira să ne trezim cu un alt joc făcut la Cotroceni sau chiar să se mai amâne un pic și să nu treacă în sesiunea asta parlamentară, încă aștept, dar un pas mare a fost făcut, s-a discutat cu Ponta și a fost informat direct și din acest moment nu mai poate spune că nu a știut, că nu a discutat nimeni cu el, că a fost dezinformat. Acesta este pasul înainte, de acum încolo orice s-ar întâmpla, dacă nu se rezolvă există legitimitate în declanșarea unor proteste anti guvernamentale. Culmea este că unele minți crețe din București chiar doreau să continue protestele și după ziua de azi, deși aflaseră de ”negocieri”, dar supărate că li s-a stricat jucăria și alții au obținut ceea ce ei nu au vrut să obțină, aburind sindicaliștii, insistau să meargă mai departe. Nu aveau nici măcar răbdare să vadă dacă legea va fi votată marți , așa cum a promis Ponta. Au stat 3 luni, de când a promis Oprea și nu pot să mai aștepte o zi. Mânărie, probabil voiau să îl enerveze pe Ponta care este foarte irascibil și nu acceptă să fie atacat după ce al a făcut primul gest de revenire. Sincer, nu m-ar mira ca unele persoane, nu spui cine, becher, să fie în stare de așa ceva.

Marți e o altă zi. Ziua în care poate se va dovedi că nu e bine să dai cu parul până nu ai terminat vorbele sau că vorbele sunt doar vorbe fără fapte.

PS: Mă aștept ca mâine să apară și un comunicat al ANCMRR, prin care domnul Iliescu, la fel ca și domnul Dogaru, să își informeze supușii că datorită negocierilor purtate, legea a fost trecută prin Comisia de Muncă cu niște amendamente propuse de ei și apoi va fi votată. Cine pune pariu ?

UPDATE

Legea a trecut astăzi de camera Deputaților, asa cum promisese Ponta pe 14.Asta înseamnă că :

1. Dacă vrea Ponta, vrea toată lumea și cu el trebuia negociat de la început.

2. Este prea periculos să spun care este următoarea concluzie, aștept să văd legea promulgată și pusă în aplicare. Oricum e un pas înainte pentru rezerviști, dar mulți pași înapoi pentru …..omenire. O să mă explic după ce văd legea aplicată.

Față de domnul Dogaru care s.a grăbit să felicite toți ușierii de la birourile lui Dușa și Oprea ( mă mir că l-a pomenit pe Ponta printre cei felicitați), eu mulțumesc în primul rând lui Mișu Naon care nu s-a lăsat până nu a încercat și ultima variantă înainte de a ieși în stradă și doamnei Olguța Vasilescu care a intermediat transmitereea mesajului către Victor Ponta. În al doilea rând indiferent de motivul pentru care a amânat până acuma rezolvarea problemei trebuie adresate mulțumiri și premierului Ponta. Dar este încă dator și să nu uite că nu numai militarii ci și alte categorii așteaptă să se achite de promisiunile făcute în campanii. Mai e mult de lucru domnule Ponta. Domnul Dogaru spunea că acuma trebuie să ne concentrăm pe 109, și noua lege a pensiilor militare. Da, dar mai avem o Constituție de votat și aia se va vota înainte de noua lege a pensiilor. Și mai este și o regionalizare de discutat și Roșia Montana, și gazele de șist. Sau alea nu ne interesează, noi ne-am rezolvat pensiile pentru alea să se zbata altii ?Ca să nu mai spun de educație, sănătate, locuri de muncă. Probabil însă că astea sunt obiective care nu intră în sfera de interes a rezerviștilor?

MANIPULAREA PRIN NEINFORMARE SINDICAL�, SAU LAUD�-M� GUR�!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.