miercuri, 26 iunie 2013

Un cazan numit România


au batut palma

Motto:

Nu vreau, nu pot să mai suport

Atâta delăsare criminală

A celor ce vor tot, fără efort.

Nu vreau să mai bolborosesc în oală.

Dumnezeu îl anunță pe ăl negru, că în câteva zile va face o inspecție în iad să vadă cum e cu drepturile omului, daca se respectă normele de igienă la cazan și dacă sunt toate în regulă. Scaraoțchi spune am înțeles și se pregătește de inspecție. Curățenie, vopsit, văruit, condica de reclamații schimbată, ca la inspecții și controale. Vine ziua inspecției, vine Doamne Doamne și ajunge până la urmă la sala cazanelor. Luceau cazanele de-ți luau ochii, totul lună. Mergând pe lângă cazane, la unul se ridică capacul și iese un cap afară. Un drăcușor cu un băț, îl pleznește și totul revine la normal:
- Ptiu Drace, ce e aici, oamenii vor să raporteze nereguli și voi îi pedepsiți ?
- Nu Doamne, îi răspunde Întunecimea sa, acolo e cazanul cu americani. Ăștia se cred nu numai stăpânii lumii pământene, ci și mai tari decât Dracu, zic ei că cică ar fi făcuti o înțelegere cu mama mea și că ar avea dreptul să facă ce vor. Așa că stă cineva pe lângă ei să îi potolească, că altfel ajung până la tronul …
-Da, bine bine, am înțeles, zice Domnul .
Merg ei, alt cazan altă încercare, alt drăcușor cu bățul.
-Și aici tot americani, întreabă Mai Marele.
-Nu Doamne, zice Drăcea, aici sunt evreii, ăia care știi ce i-au făcut lu ăla mic a lu matale. Cu ăștia nu știi niciodată ce se întâmplă, vin cu cărți scrise de nu știu cine prin deșert, se cred poporul ales, se laudă cu minuni de care au auzit decât ei, organizează  revoluții, cumpără tot,  sunt în stare să îmi cumpere și mie scaunul ăștia sunt mai ai dracu ca mine.
- Da, știu, ăștia nu au mamă nu au tată, își condamnă  învățătorii, doar hoții scapă.
Și uite așa din cazan în cazan, numai capete săltate. La fiecare cazan câte un drac cu parul în mână. Până la urmă ajung la un cazan care bolborosea, dar fără nici un drac lângă el .
- Dar aici? Nu e nimeni în cazan, de ce arde focul de pomană? Faceți risipă Drace, faceți risipă, spune Domnul bucuros că a găsit ceva să îl certe pe Întunecat.
- Ba este Doamne. Aici sunt românii.
-  Și, ei nu vor să iasă afară? Se mulțumesc să bolborosească acolo în cazan ?
- Marea majoritate, da, doar dau din gură, dar nu fac nimic, nu știu cine i-a învățat că dacă își pleacă capul, nu îl taie sabia și stau acolo. Ăștia nu fac nimic dacă nu îi împinge cineva, nici măcar o revoluție. Nu știi reclama cu văcuța aia Milka? De când am văzut reclama mi-am dat seama că sunt mormoloci.    Din când în când mai încearcă câte unul să iasă afară, să fie el mai cu moț, dar nu e nici o problemă, nu îl lasă ceilalți, cum încearcă unul să iasă, cum îl trag ceilalți în jos. Și uite așa facem economie, plătim doar jumătate de salariu unui drăcușor, care intervine numai la urgențe, unde e nevoie.
Mare adevăr în acest banc poate unul din cele mai reprezentative pentru acest neam de bolborositori. Papa Ioan Paul al II-lea parcă, spunea că aici ar fi Grădina Maicii Domnului. La prima vedere, dacă vezi cu ce este dotată România, ești tentat să îi dai dreptate, dar dacă te uiți la oamenii ei, la ceea ce au ajuns și cum se manifestă, realizezi că aici este Iadul iar România este un cazan imens în care toți fierb la foc de voie, toți vorbesc dar nu fac nimic, iar dacă unul încearcă să fie mai cu moț, să iasă afară din cazan, este imediat tras în jos și amestecat cu gloata.
Locotenentul Alexandru, e adevărat, poate manipulat de altcineva, de un tartore care i-a promis că îl va proteja, mai mult încurajat decât împins,  a încercat să se lupte cu un sistem corupt, să spună ce gândește, să ceară comandanților unei armate care în ultimul timp își vede foștii comandanți în zeghe, cu nu mai puțin de 4 din ultimii 7 Șefi de stat Major, condamnați sau cu dosare penale, să respecte sistemul de valori al armatei. Trecând peste greșelile pe care le-a făcut în demersul său, destule dar nu capitale,  a fost imediat pedepsit și nimeni nu a mai scos un cuvânt despre adevărurile pe care le-a spus necugetatul ofițer, chiar dacă a venit și un audit prin armată care a descoperit alte măgării de care locotenentul nu avea habar. Dar au avut grijă tovarășii de cazan să astupe gura nemulțumitului.
Deputatul PNL Ghișe, unul din puținii politicieni care deși parlamentar de două mandate, nu are vilă stă în același apartament la bloc, nu are domenii de vânătoare, vile la Snagov, nu a avut nici o mătușă să îi dea un milion de Euro. În vara lui 2012 a cerut să fie respectată legea în ceea ce privește referendumul și a protestat când cei doi mari șefi ai USL își căutau de lucru unul prin Austria, celălalt prin Africa de Sud, ca să nu fie de față când românii primesc în plin trădarea și pactul făcut de cei doi cu Europa, pentru o Românie condusă de același trădător. Acum erau trei, nu doar unul. Pentru tupeul său și încercarea de a ieși din cazan, Ghise era gata să își piardă dreptul de a candida pe listele partidului la următoarele alegeri.
Doamna Senator Cristiana Anghel. Nu este Fecioara Maria, nici Maria Magdalena, nici măcar Maica Tereza. Este o femeie care a cerut să i se respecte drepturile. Printr-un concurs de împrejurări a ajuns senator crezând că de acolo poate face mai mult decât dintr-un spital. După ce a intrat în cazan și a văzut în ce lături se scaldă unii aleși, a scos capul afară pentru că nu mai putea respira. A avut curajul sau tupeul să spună că noii aleși sunt mai răi decât vechii aleși cu care de fapt au bătut palma peste capetele celor care i-au ales. Imediat au trecut două televiziuni la atac, una a celor noi, alta a celor vechi și au linșat-o. A fost învinuită că primește bani necuveniți pentru un birou pe care nu îl are. Pentru a se apăra de învinuirile calomnioase  a cerut instituției  care îi dădea banii să spună dacă a comis ceva ilegal și dacă a primit ceva necuvenit. Surpriză, Senatul trimite o hârtie prin care spune că nu este nimic ilegal, că a primit ceea ce au primit toți parlamentarii aflați în aceeași poziție. De aici a luat foc Parlamentul. Dintr-o chestiune de linșaj a unui nemulțumit, a reieșit că practic parlamentarii și-au votat legi și regulamente prin care își dau bani fără a fi nevoie să îi justifice cu ceva nici măcar să facă dovada cheltuirii acestora pentru scopul în care sunt priiți. Foaaaaaaarte periculos și atunci a ieșit la atac și Tartorele  Victorios care  anunță că îi pare rău că nu a lăsat-o să moară pe doamna senator, ca și când el era Dumnezeu și avea drept de viață și de moarte asupra oamenilor.În țara în care pactul cu diavolul a devenit instituțional nu te poți aștepta la altceva.
Acesta este cazanul nostru. Nu care cumva să încerce unul să iasă afară. Stați la cutie, fierbeți în suc propriu, decât să vă treziți cu un băț în cap, mai bine la fund. La fundul Europei și al celor ce o conduc și ne conduc.
Un cazan numit România

Un comentariu:

  1. Domnule Neacsu;sunte-ti foarte bun,dar singur,tot ce a ce a-ti scris despre acest cazan,este o realitate,dar asa cum am mai spus,sunte-ti singur si din pacate sunte-ti bagat in acest cazan si dv.Va apreciez efortul,as fi vrut sa fiu mai tinar,tine-ti-o tot asa ca poate se trezeste Balcescu,si vom fi si noi din nou romani CU MULT RESPECT DIACONEASA D

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.