joi, 6 iunie 2013

Despre procese şi proceduri

l Romania de vanzare
 Nu cred că există în toată lumea un popor mai uşor de prostit decât românii. Nu ştiu dacă avem această caracteristică în sânge, în vene, sau in gene, dar în mod cert există. Nu mai cred de mult în originile romane ale poporului român, mai degrabă cred în originile dace ale romanilor dar această apetenţă a românilor către pâine şi circ, caracteristică –după cum se spune – plebei romane, încă mă ţine în dubiu. Rumunul este atât de aplecat către circ încât e gata să uite şi de pâine. De acest lucru profită din plin guvernanţii, care cu ajutorul televiziunilor, procurorilor, ziarelor, judecătorilor şi tuturor celor care sunt gata să facă orice pentru avere, oferă românilor circ la greu.
 1. De două săptămâni nu mai poţi deschide televizorul fără să vezi ce a behăit Becali, cum a lăcrimat doamna Becali, câte mătănii au bătut preoţii de pe Athos care se văd fără daniile marelui sfânt între hoţi şi hoţ între sfinţi, ce mai crede nu ştiu care artist sau politician despre Becali, cine mai plânge după regele puşcăriaşilor, ce a mai cerut în celulă, câte procese mai are şi cât este el de oropsit. Nimeni nu spune despre faptul că berbecul a recunoscut singur că a dat declaraţie în fals pentru a ascunde o încercare de mituire, nici că a bătut palma cu Cioflină şi cumnatul său pentru o vânzare şi apoi schimb de teren din care să se scoată un profit frumuşel. Nu a fost de ajuns că până acum privind emisiunile tv, copii din ziua de azi învăţau că dacă eşti cioban, îi tratezi pe toţi de sus, înjuri ziariştii (nu e mai puţin adevărat că unii cer insistent să fie înjuraţi) acum învaţă că dacă faci toate astea, şi mai şi faci puşcărie, devii idolul televiziunilor şi al ţării. Şi ca să fie circul şi mai mare, toţi arată cu degetul spre Băsescu, făcând din Becali, victima tiranului. Mie mi se pare că lumea se uită într-o direcţie greşită.
2. Înainte de Becali, am avut cazul lui Năstase, o altă „victimă inocentă” a lui Băsescu, un alt proces cu o condamnare ….politică. Este adevărat, la fel ca şi în cazul Becali, faptele pentru care a fost încarcerat omul cu ouă, sunt minore, tot circul este de doi bani, procesul a fost o bătaie de joc. Năstase trebuia să nu mai iasă din puşcărie, pentru alte fapte, şi ar trebui să mai intre acolo cel puţin pentru gloanţele găsite cu ocazia „sinuciderii” dar se păstrează subiectul pentru alt circ, ca un fel de şantaj de genul” ştiu ce ai făcut astă vară”. Şi aici, ca şi în cazul Becali, oamenii se uită la palatul Cotroceni, uitând că dosarul lui Năstase a stat şi putea să mai stea mult şi bine prin sertare, din partea lui Băsescu nu mai prezenta nici un interes, Năstase nu mai candida împotriva lui Băsescu, dar putea candida împotriva premierului. Acum televiziunile dezbat recuzarea judecătorilor lui Năstase. Deci privirile sunt iarăşi îndreptate prin circul media, unde nu trebuie.
 3. A apărut un alt circ, Antena 1 – Dragomir- RDS-RCS. Cu Dragomir la mijloc, circul este asigurat. Din nou lumea vede aici mâna Cotroceanului, şi un atentat la libertatea lui Voiculescu, nu a lui Alexandrescu. Jumătate corect, adică jumătatea care spune că este de fapt urmărit Voiculescu. Dar ce treabă ar mai avea Băsescu cu Voiculescu? Amândoi sunt foşti turnători, lucrurile se cunosc şi este ştiut că genul acesta de păsări nu îşi scot ochii una alteia, chiar dacă mai cârâie una la alta. Există un cod deontologic al securiştilor un fel de Buşhido al lor care spune că nu au voie să se deconspire sau să se lovească. Pentru cei care au mai citit ştiu că şi spionii, nu se lovesc şi nu se asasinează pe terenuri neutre, Elveţia era pe vremea Războiului Mondial locul unde se întâlneau şi îşi dădeau mâna naziştii cu bolşevicii fără probleme, aşa cum Brazilia era locul unde se întâlneau KGB-iştii cu CIA-iştii. Deci, nu Băsescu este cel care a orchestrat lovitura către Voiculescu, ci cel care este lovit şi se simte ameninţat, noua stea care nu se poate ridica din cauza televiziunii care l-a propulsat şi căreia vrea să îi ia gâtul acum, pentru că îl are pe Ghiţă.

Aceste 3 spectacole de circ sunt opera unui circar tânăr care a bătut palma cu vechiul păpuşar şi mascat de perdeaua de fum care încă mai dăinuie peste palate, lasă lumea să privească spre Cotroceni, în timp ce el trage sforile. Năstase reprezenta un pericol în partid, Becali îl finanţa pe Antonescu, Voiculescu şi ale sale televiziuni îi dădeau la gioale în ultimul timp susţinând cauza Antonescu. De fapt aceste ultime două procese sunt îndreptate împotriva lui Antonescu, unul pentru că Becali ca să iasă din puşcărie, ca şi Dragomir, va spune tot, ca la spovedanie, iar Antonescu fără sprijin financiar şi fără televiziune, va fi la mâna lui Ponta. Ba mai mult, atât de avid de putere este Antonescu încât a acceptat şi să îşi spargă partidul, şi îşi dea afară colegii care îl mai trăgeau de mână, care erau prezentaţi de televiziunile fidele palatelor drept „oamenii lui Băsescu”.

În curând va fi scos pe piaţă şi un proces împotriva lui SRS care a făcut scandal în cazul comisiei de investigare a lui Morar despre care Ponta a decis împreună cu Băse că e băiat bun. De fapt sforile le trage Ponta, Kovesi acum îl ajută, bineînţeles nu fără aprobare de la Băse. Băse tace, el îl lasă pe Ponta să sape cu osârdie la temelia USL, să îl faulteze pe Antonescu, să îşi sape şi poziţia în PSD prin încarcerarea lui Năstase, să lovească şi în Iliescu, prin redeschiderea proceselor revoluţiei şi mineriadelor,să se compromită prin susţinerea proiectului Chevron după ce cu un an înainte luptase de partea cealaltă,să se zbată pentru proiectul Roşia Montana, să îi ia de pe umeri aceste pietre de moară, devenind el trădătorul, iar atunci când totul va fi gata, el decât va sufla şi Ponta se va prăbuşi peste cei pe care i-a călcat în picioare ca să ajungă el marele conducător. Tot acest circ este privit cu ochii dilataţi de un popor aflat în sevraj, televiziunile spun ce vor, fiecare pe limba ei, conform intereselor celor ce le conduc, ÎN ROMÂNIA NU MAI EXISTĂ DE MULT TELEVIZIUNE LIBERĂ, NICI NU CRED CĂ AM AVUT VREODATĂ, poate vreun ziar on line al câte unui împătimit sau un blog personal să mai spună adevărul. Cu ochii la acest circ mediatic, la procesele săracilor oameni bogaţi, rumunul uită şi de pâinea pe care trebui să o mănânce, vine acasă se aşează în faţa televizorului priveşte la circ şi apoi satisfăcut sau scârbit se culcă.

Scârbit sau entuziasmat de tot acest circ, rumunul nu vede că în acest timp:
 1. Circarii îşi dau acordul pentru otrăvirea pământului punându-l la dispoziţia unora specialişti în distrugeri;
 2. Circarii favorizează infractorul, dând bani unor companii care nu şi-au respectat contractul încheiat cu statul căruia i-a mâncat banii fără să facă nimic. De fapt infractorii sunt cei care au semnat contractul, şi care în fiecare an au pompat bani în ceva ce nu exista. Acum firma a fost plătită să plece şi să tacă.
 3. Circarii pun la cale împărţirea României pe bucăţi pe care să le poată înghiţi cei interesaţi . Aşa cum era acum bucăţile erau prea mici şi nu îi saturau pe şacali. Acum, slavă Domnului, cei interesaţi pot lua unii istoria Transilvaniei cu arhive şi zăcăminte cu tot,alţii apa cu plaje şi gaze cu tot, alţii munţii cu Sfinx cu tot, fără să mai dea socoteală nimănui. Deja s-a bătut palma ca prin anumite regiuni să se considere maghiara ca a doua limbă oficială dacă nu prima;
4. Circarii îşi numesc acoliţii şefi de regii, aceştia dirijaţi, la ordin extern, îşi stabilesc salarii de zeci de mii de Euro, falimentează instituţiile în fruntea cărora au fost puşi, înainte de a o trece în „privatizare” sunt „destituiţi” li se reziliază contractul li se plătesc salarii compensatorii de sute de mii de Euro, pentru că aşa scrie în contract, fac banii jumi-juma şi apoi sunt numiţi în fruntea altor regii pentru că au experienţă în „privatizare”. Unii dintre ei la mişto sunt trimişi în instanţă unde avocaţii numiţi tot de stat să le preia conducerea afacerilor, se transformă în apărătorii lor.
5. Circarii au distrus armata română şi-au bătut joc de gradele şi haina militară îmbrăcând toţi mamelucii în haine de colonei şi generali, dând grade tuturor slugilor din presă şi politică, pentru a aduce această instituţie la nivelul penibilului şi bătăii de joc, taie salariile şi pensiile militarilor învrăjbindu-i între ei, corupând şi plătindu-i cu grade, de carton pe unii, momindu-i cu bani şi funcţii pe alţii, pentru a scoate apoi la suprafaţă ceea ce au acceptat şi făcut aceştia şi arătând astfel lumii că armata nu mai merită respectul societăţii, armata e compromisă, ţara nu mai are nevoie de ea, ne apără scuturile altora. Aşa scapă circarii de armată, pentru că ar fi singura care ar mai putea interveni atunci când Şacalii vor începe să tragă cu dinţii de ea după regionalizare. Circarii nu au nevoie de o armată naţională. Circarii fac totul să o compromită;
 6. Circarii şi-au bătut joc de sistemul educativ, de sistemul de sănătate, pentru că un om needucat este un om uşor de manevrat, iar un om bolnav este preocupat de sănătatea sa, nu de ceea ce se întâmplă pe lângă el, vede doar medicamente în faţă, nu vede hoţiile celor care îi conduc şi nici sforile păpuşarilor.
 7. Circarii folosesc justiţia şi sistemul juridic, după propriile interese, scot în presă informaţiile care le convin, stenograme din dosare aflate în curs, pentru a îndrepta ochii opiniei publice, oprobiul public sau simpatia, pe cei care vor ei, fără a lua nici o măsură împotriva celor care au comis o ilegalitate scoţând afară informaţii din dosarele procurorilor. Toate astea le fac circarii, marii circari, sforarii, păpuşarii, pentru că nimeni nu ar îndrăzni să facă asta dacă nu ar primi ordin şi nu s-ar simţi acoperit, protejat.
 8. Circarii vor să schimbe Constituţia, dar nu întreabă pe nimeni dacă este de acord,au impresia că dacă i-am votat pot face ce vor cu viaţa şi ţara noastră, fără să mai întrebe pe nimeni. Vorbesc despre asta ca şi cum ar fi obligatoriu şi nu am mai avea ce face, negociază între ei, bat palma cu Tokes, cu UDMR pe probleme care ar trebui stabilite prin Referendum, nu de o mână de puşcăriabili;
 9. Circarii au schimbat legea referendumului scăzând pragul de prezenţă sub pretextul uşurării schimbării preşedinţilor, dar de fapt pentru a fi siguri că vor putea schimba astfel tot ce vor. Legea a fost schimbată nu pentru referendumul de demitere a preşedintelui aşa cum se lasă să se înţeleagă, ci pentru toate modificările pe care vor să le facă şi care ar putea necesita un referendum, inclusiv cele legate de regionalizare sau Constituţie. Circarii ştiu că nu vor avea acceptul populaţiei pentru Regionalizare aşa că îşi pregătesc terenul, să o poată trece cu ajutorul celor 30% pe care contează ei fie prin cumpărare, ca la alegerile de până acum fie prin fraudă electorală. Cam atât au considerat ei că poate fi furat sau cumpărat la un eventual referendum. Deci după socoteala lor, cam 30% din listele de alegători pot fi manevrate printr-o formă sau alta. Stăm bine;

Toate astea se întâmplă în România, ţara pusă la vânzare, despre care propriul preşedinte spune :
„ sigur nu e o noutate cedarea de suveranitate în Uniunea Europeană, odată deveniţi membrii ai UE cum am făcut noi în 2007, am cedat partea de suveranitatea asupra politicii agricole comune….Paşii următori va trebui să îi facem repede pentru că aici nu mai este vorba de interes naţional, discutăm de un interes european şi eu nu mă feresc să spun că soluţia corectă este realizarea STATELOR UNITE ALE EUROPEI. Va trebui ca mai devreme sau mai târziu să ne punem cu toţii la un loc suveranitatea pentru a crea suveranitatea Uniunii Europene”
 Este pur şi simplu incredibil ce simplu se poate vorbi despre trădarea intereselor ţării şi subjugarea lor unor interese străine, fără să te bage nimeni în seamă. În timpul acesta rumumii se uită la circ, la procese şi nu văd procedurile prin care România este vândută. Despre procese şi proceduri

Un comentariu:

  1. Corecte si profunde aprecierile desi tardive.Sa nu uitam ca in toata perioada post-decembista toti cei aflati la conducerea acestei tari au aplicat cu succes dictonul"cainii latra ursul trece"nimeni nefiind tras la raspundere decat pentru niste gainarii ca "prostimea"sa se dea pe spate de placere ca au fost sanctionati.

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.