sâmbătă, 20 noiembrie 2010

HONOR ET PATRIA



Another one bites the dust. Doamne cat de simple sunt unele cuvinte , cat sens pot avea si cate drame si trairi pot cuprinde .


Ca si de acum celebrele vorbe ale lui Brenus “ Vae Victis !“

Cand am intrat in sindicat , acuma un an de zile , vazand deviza sindicatului, “Honor et Patria-Vae Victis !” m-am simtit un pic revoltat si mirat ce cauta cea de-a doua parte , vorbele lui Brenus ca deviza a unui sindicat care are ca principala sarcina apararea drepturilor unor oameni, asa cum scrie si in primele articole ale statutului si nu razbunarea sau tratarea cu aroganta a celor cazuti si oropsiti de soarta .

Intr-un material inmanat apoi chiar in ziua infiintarii Filialei Dolj, domnilor Apostol si Dogaru personal, material in care sesizam in numele Biroului Operativ unele lamuriri vizavi de statutul SCMD mentionam si acest aspect, si anume inutilitatea celei de-a doua parti, si propuneam scoaterea ei din deviza , ca fiind nepotrivita , intreband retoric, cui se adreseaza acea sintagma , nu cumva membrilor de sindicat ?
Doamne , cata dreptate am avut , cata premonitie, si totodata ce mare greseala am facut crezand ca HONOR ET PATRIA AR TREBUI SA RAMANA DEVIZA NOASTRA . Evenimentele desfasurate pe parcursul unui an , au dovedit ca lucrurile stateau tocmai invers .


Honor et patria ? Sunt cuvinte frumoase ca toate celelalte mentionate in statutul nostru care a fost incalcat in picioare aproape articol cu articol de cei ce l-au “ intocmit” asa cum singuri au recunoscut in repetate randuri, la repezeala , pe genunchi cum s-ar spune , prin copy-paste de la alt statut sindical, cu ceva modificari de titulatura, ca sa fie varat sub ochii unul judecator care citind lucruri deja cunoscute sa puna parafa si sa-i dea ok. Abia pe parcurs mi-am dat seama si am realizat ca Honor et Patria este gardul, iar Vae Victis leopardul .


Another one bites the dust . Un alt presedinte de filiala , un alt om integru, pentru care HONOR ET PATRIA inseamna si altceva nu numai un gard vopsit, si-a dat demisia de la conducerea unei filiale. Un om care a mai facut odata gestul acesta, imediat dupa intalnirea de la Alba –Iulia , unde a realizat ca ceea ce ni s-a prezentat noua drept conducerea SCMD era doar un gard vopsit. Si-a inaintat demisia atunci, dezamagit de neseriozitatea, lipsa de professionalism si ce e mai grav, lipsa  de INTERES a celor din Comitetul Director, fata de ceea ce oamenii doreau cu adevarat . Ne adunasera acolo, crezand ca cei veniti vor face un simplu act de prezenta , vor inghiti galustile pe care venisera pregatiti sa le puna in farfurie vor da avizul pe ROF-ul facut tot pe genunchi, si pe o organigrama mai stufoasa decat cea a Ministerului Apararii , vor accepta ca cei din CD sa hotarasca unilateral ceea ce vor, si vor da mana libera frumosilor de la prezidiu. Din fericire, au fost si unii oameni care nu venisera cu intentia de a fi prostiti si si-au spus cu tarie punctele de vedere care cam difereau de cele ale “onoratei “ conduceri. Si atunci, vazand ca se ingroasa gluma, discutiile au fost sistate, cu promisunea ca in Octombrie va avea loc o alta adunare a CNR care va fi pregatita in amanunt si va contine si modificarile si amendamentele ridicate de oameni in cadrul discutiilor ( ca o paranteza , s-a avut grija ca Octombrie sa fie ocupat cu "evenimente mai importante " si lumea sa uite de CNR) .S-a mai promis si intocmirea procesului verbal al discutiilor (inregistrate electronic, pe niste “scule “ proaspat achizitionate de domnii Dogaru si Pricina , cu care s-au laudat la adunare , ca sa vedem toti ca suntem inarmati cu ultimele cuceriri ale stiintei si nu mai scriem de mana procese verbale ca pe vremea BOB). Si uite asa , au mai vopsit o scandura la gard .
Spuneam ca inca de atunci domnul Georghe Stramb (caci despre dansul este vorba ), Presedintele filialei Satu –Mare a decis sa demisioneze , dar a fost rugat si convins de oamnii din filiala sa ramana sa ii reprezinte pentru ca au incredere in dansul si au nevoie de dansul acolo. Si a revenit asupra deciziei. Si bine a facut. Prin vara , a primit vizita Domnului Dogaru care venise la Satu –Mare cu ocazaia unei activitati, invitat ca istoric, dar a bifat ( ca si doamna Cobuz, mai recent, la Botosani) si o vizita pe la filiala , ca sa isi poata deconta deplasarea la Satu mare si participarea la activitatile la care fusese invitat de oficialitati. In fine atata timp cat se poate impaca si capra si varza , nu ar fi asta o crima. In urma intalnirii avute cu membrii filialei a avut loc o conferinta de presa in urma careia a aparut o cifra abracadabranta raportata de domnul Dogaru in ceea ce priveste numarul de membri ai SCMD , cifra care mi-a sarit in ochi si citind-o in comunicatul filialei Satu Mare, l-am rugat pe domnul Stramb sa o confirme sau sa o infirme sau sa ii mentioneze sursa .


A urmat un rand de comentarii deja cunoscute intre mine si domnul Stramb in care dansul mi-a raspuns ca INTRE UN PRESEDINTE DE SINDICAT SI UN COLEG, DANSUL ARE INCREDERE IN PERSOANA CEA MAI AUTORIZATA, RESPECTIV PRESEDINTELE SCMD. Nu l-am invinuit, i-am spus doar ca eu intre un presedinte si un prieten as alege prietenul, pentru ca prietenii mi-i selectionez si aleg singur, pe cand presedintii fie se autoaleg fie sunt alesi de altii. Nu m-am suparat pe dansul, stiam ca este bineintentionat ca este un om de caracter si asteptam momentul cand va vedea realitatea . I-am dat chiar telefon , prin care mi-am cerut scuze pentru faptul ca nu ii pot da dreptate si l-am asigurat de respectul si prietenia mea in continuare indifferent de divergentele de opinie . Om de onoare , a inteles ca diferentele de opinie nu trebuie sa fie o piedica in calea respectului pe care ni-l datoram reciproc si am mers mai departe.



Si uite ca domnul Colonel ( r) Stramb Gheorghe , presedintele filialei Satu Mare SCMD IN URMA UNOR REPETATE REFUZURI ALE CD DE A RASPUNDE SOLICITARILOR SI INTREBARILOR FILIALEI SATU MARE  (COSIDERAND CA POATE DIN CAUZA PERSOANEI DANSULUI - care parca vad ca va fi in scurt timp improscata cu noroi dupa metoda arhicunoscuta de compania de sunet si lumini a domnului Pricina - NU ESTE BAGATA IN SEAMA SI ESTE NEGLIJATA TOTAL DE CATRE CONDUCEREA SCMD) , SI-A DAT DEMISIA . O DEMISIE DE ONOARE , CARE SE ADAUGA CELOR ALE PRESEDINTILOR FILIALELOR Sector 5,  Mehedinti (doi presedinti  nu unul ) si a doamnei Ana Winzer , unul din vicepresedintii CD, ca si 3 vicepresedinti si un secretar general de la filiala sector 5 Bucuresti. Nu vreau sa cobesc , nu vreau sa se creada ca incit pe cineva la astfel de acte, dar prevad pana la sfarsitul anului si alte demisii ale unor oameni care se bucura de tot respectul sindicalistilor, TOCMAI PENTRU CA NU MAI POT SUPORTA TRATAMENTUL DISPRETUITOR, AROGANT SI LIPSIT DE RESPECT AL CONDUCERII SINDICATULUI.


VA ROG DOMNILOR PRESEDINTI DE FILIALA , NU MAI DEMISIONATI, NU LE MAI FACETI JOCUL. ASTA SI URMARESC, CA TOTI CEI CARE MAI AU ONOARE SI MANDRIE TOTI CEI CARE CRED IN DICTONUL “HONOR ET PATRIA “ SA PLECE SI SA RAMANA CEI CE APLICA DICTONUL “ VAE VICTIS “ LUATI ATITUDINE NU VA MAI LASATI CALCATI IN PICIOARE SUB ILUZORIA SPERANTA CA POATE SE VA SCHIMBA CEVA SAU “NU E BINE SA FACEM VALURI, PENTRU CA FACEM RAU SCMD . Cel mai mare rau pe care il faceti este sa lasati lucrurile sa mearga in continuare asa !


DESTEAPTA-TE OFITER ROMAN SI NU MAI LASA PE ALTII SA HOTARASCA IN NUMELE TAU INDIFERENT CINE AR FI EL . Ati citit comentarilul lui Geoge Friedman vizavi de Romania? Daca inca nu, aveti ocazia sa il vedeti publicat in traducere pe blog aici la pagina politica . stiti ce spune despre romani ? Va dau un citat din comentariul intemeietorului “STRATFOR” agentie cu renume in lume. Cititi si spuneti daca are dreptate .
“ In scoala , multi dintre noi, am invatat poemul “Invictus. “ Acesta se incheie cu versurile “Eu sînt stăpîn pe propria mea soarta: Sunt căpitanul sufletului meu “ Aceasta este concluzia pe care orice gentleman Victorian ar putea sa o lase ca mostenire unui om de afaceri American. Dar nu este si ideea care sa caracterizeze Romania.Nimic din istoria Romanilor nu le spune acestora ca trebuie sa isi stabileasca singuri destinul, sau sa-si controleze trairile .Totul in istoria lor este o lectie privind cum trebuie sa-si accepte soarta si cum sufletul le este prizonier in istorie. Ca natiune , Romanii au sperante modeste si pretentii moderate(inchistate ) de trecutul lor. “


Acuma , privind retrospectiv si vazand ce se intampla in SCMD inclin sa cred ca HONOR ET PATRIA este dictonul care se potriveste doar celor ce demisioneaza din SCMD iar “Vae Victis” celor ce raman si tac .

25 de comentarii:

  1. Domnule Neacsu,
    Si dumneata si colegul dumitale de la severin fabulati. Nu este nici un comunicat nicaieri nici la satu mare nici pe scmd cu demisia cuiva . Profitati probabil de faptul ca e lumea in weekend si nu va poate citi prostiile . Sau din lipsa de alte subiecte va tineti de gainarii .

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonimule,
    Acuzatiile dumitale gratuite la adresa mea, D-lui Neacsu, nu ar merita atentie, raspuns! Dar, aici fiind vorba de ONOARE, a unor OFITERI care se respecta, iti raspund: NU SUNT FABULATII! Mizeria este pe Blogul Satu Mare, de unde CINEVA, habar nu am cine, a STERS postarea cu DEMISIA D-LUI COL.R. GHE.STRAMB! De ce au facut-o? Usor de inteles! Grav este ... cine a facut-o!
    Admin,
    MEHEDINTI Blog online - Open Access publishing,
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  3. @Scorpio-ti-am citit materialul de mai sus si..asa este.Totodata mi-am adus aminte cu nostalgie de perioada cand doreai sa ma bagi in sindicat. sper ca mai sti raspunsul -dupa ce-si vor face o TREPANATIE la nivel de conducere.poti recunoaste ca am avut dreptate.hai ,ca nu doare.IN alta ordine de idei, cred ca cel putin o perioada lovitura principala trebuie mutata de pe scmd(oricum e caduc) NU observati ca adeverintele de venituri au fel de fel de suferinte? cred ca-i mai important, decat o lupta personala cu....se pare ca algoritmul anilor lipsa se repeta ceea ce da fiori.Pensia se va calcula dupa prima urmand apoi .ca la pastele cailor sa se faca reparatiile.nu stiu de ce dar la ,,initiati"s-ar putea sa nu fie greseli

    RăspundețiȘtergere
  4. Cezare,
    TI-am promis ca nu iti mai raspund la comentarii, stii de ce , nu mai insist dar pentru ca esti venit se pare prima oara pe blogul meu(sincer nu sunt sigur) din politete iti raspund la mesaj .Deci, sa le luam pe rand :
    1. Eu nu am nimic personal cu nimeni. Am ce am cu cei -TOTI-care isi bat joc de mine , de noi .
    2. Si acuma sustin si voi sustine ca SCMD este un lucru bun si as sfatui pe oricine sa se inscrie in sindicat, pentru ca aceasta conducere nu poate sa stea la infinit, iar eu am si rabdare si putere de lupta.Sau , cine stie , poate le lumineaza Dumnezeu mintile si isi revin .
    3. Ce crezi tu, pragmatic cum esti ca poate face SCMD cu aceste adeverinte ? Ce vrei practic sa se faca ? S-a semnalat situatia, lumea sa ia aminte sa verifice. SCMD nu poate nici sa intocmeasca adeverinte in locul CMZ-urilor, nici sa dea ordin sa fie mai atenti, nici sa impiedice acest lucru. Ar putea sa faca o scrisoare, o plangere oficiala la minister, dar numai daca are probe , xerocopii ale actelor emise in neregula . Deci as sfatui pe cei ce au astfel de situatii, sa faca xerocopii si sa le trimeata personal la Minister sau la sindicat pentru a face mai multe cazuri si a justifica interventia Sindicatului.
    4. Orice ar face sindicatul sau oricine altcineva , nu va putea opri ceea ce este stabilit sa se intample . Singura noastra varianta este sa asteptam , sa dam in judecata si sa treaca timpul pana la CEDO. In Romania lui Basescu nu vom castiga nici un razboi, doar mici batalii cum este cea de la Cluj, care mai mult rau ne face, dandu-ne iluzii desarte. Sunt bune , pentru moral, bune ca somnifere , dar nu pentru constiinta .
    5. Lovitura mea nu va fi mutata pentru ca daca lui Basescu nu ii pot face nimic si nu ii va face nimeni atata timp cat romanul este las si corupt,cu mentalitate de looser (vezi citatul din materialul meu, la sfarsit)pot cel putin sa lupt pentru a schimba ceea ce pot schimba in sindicat, pana nu devine si Dogaru un alt Basescu. Deci eu sunt un pic mai realist, mai pragmatic. Din pacate cei care m-au contrazis cand am inceput lupta, acuma au realizat ca am avut dreptate si incep sa demisioneze. NU ASTA E SOLUTIA , CI LUPTA .

    RăspundețiȘtergere
  5. @NEACSU
    Daca Cezar i-a scris lui Scorpio, de ce ai raspuns tu in locul lui ... Scorpio. In alta ordine de idei, ceea ce i-ai raspuns lui Cezar este absolut adevarat.
    Apoi, recunosti si tu ca o DEMISIE NU E O SOLUTIE, CI CONTINUAREA LUPTEI E SOLUTIA.
    ... Si vezi ca maine imi vizitez rudele din alta garnizoana, dupa care vin in Oltenia!

    RăspundețiȘtergere
  6. Elena ,
    1.Daca Cezar a scris pe blogul meu am raspuns .
    2, Daca eu i-am raspuns lui Cezar, de ce imi raspunzi tu ?
    3. Da , sunt de acord si i-am spus si lui Burcu, DEMISIA NU ESTE SOLUTIA .Nu pentru cei cinstiti, care vor sa schimbe ceva . Dar este o datorie a celui ce s-a facut de ras si a incalcat in repetate randuri statutul.
    4. Transmite salutarile mele rudelor si sanatate!
    5.Esti binevenita si in Craiiova. Daca nu ai rude , poti spune ca vii la mine , numai asa ca sa moara lumea de necaz .
    Puteai sa imi spui si mie cand ai fost la Focasni, imi promisese cineva un vin bun .
    6. De curiozitate , de ce nu a aparut nici un material in urma intalnirilor sa stim si noi care este beneficiul acestotr intalniri si eventual , ce secrete se spun la aceste consfatuiri si nu s epot pune pe blog? Nu de alta dar s eface controlul financiar intern si vor trebui justificate chetuielile.
    7.Ce ai zice daca ai propune ca procesele verbale de la toate sedintele CD sa fie afisate pe pagina juridica ?

    RăspundețiȘtergere
  7. @NEACSU-multumesc mult pentru raspuns.asa cum remarca si Elena eu m-am adresat lui Scorpio-amicul meu de pe blog,amabil,simpatic si plin de umor.Categoric nu stiu de ce D. Neacsu m-a pus la index.daca imi reamintiti si consider ca am gresit imi cer neaparat scuze.(aveti o lozinca-daca cineva gandeste altfel ,nu va este dusman,dimpotriva...).Cu respect va spun ca nu la sindicat m-am gandit cand am spus ca trebuie sa facem ceva pt. a stopa magariile concrete din adeverinte.M-am gandit la forta dvs. de persuasiune,la sprijinul altor colegi etc.De data asta suntem toti interesati sa nu fim iarasi furati.Si in final-Asa cum am spus tot timpul NU sindicatul nu a fost ceva bun atata timp cat (mai recunoaste cineva pe un blog)a avut doar doua scopuri;salvarea L164+cumulul de la buget.Restul a fost doar abureala si cu atat mai grav s-a facut vinovat de segregarea militarilor in rezerva.Daca ar fi avut obiective corecte,anumite idealuri nici ca mai conta conducerea .se regla totul in mod natural.Consider ca de acum incolo se poate vorbi de o ORGANIZATIE a rezervistilor. cu stima si respect(Daca-i reciproc,daca nu ..nu)

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu nu de comentariile dumitale m-am legat ci de faptul ca nu avem ce discuta altceva in afara de L-164. Tia-m explicat de atatea ori punctul meu d evedere , l-ai aprobat, l-ai negat , iara l-ai acceptat dupa toane . Ori asta mi se pare lipsa de seriozitate,si discutii inutile .
    Acuma , mai nou ai devenit aparator al SCMD, mai voalat, dar tot avocat al lor . Succes !
    Eu ti-am raspuns pentru ca ai intrat pe blogul meu . Daca ai gresit adresa si voiai sa vorbesti cu scorpio, cauta blogul lui.
    Aici e blogul lui Neacsu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Rog un alt(I) comentator cunoscuti sa analizeze si sa dea un verdict. Ma voi conforma.@Neacsu-dvs.nu puteti sustine un dialog nici macar cu 2 persoane.AVETI un motiv bine determinat sa ma tineti la distanta-EU il stiu si-l voi face public la momentul respectiv. Scuze,dar nu am gresit blogul. Voi pleca,dar va prezic ca odata cu mine vor mai pleca si altii. Veti vorbi singur!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Domnule Cezar,
    Eu nu v-am gonit . Eu am spus doar ca daca doriti sa vorbiti cu scorpio si ati gresit blogul, cautati blogul lui scorpio. Dumneavoastra ati spus ca v-ati adresat altui id, nu eu . In ceea ce ma priveste am spus ca am discutat destul cu dumneavoastra pe L 164. Daca ati inteles altceva , nu e vina mea . DACA FACETI INTERPRETARI IN STIL PERSONAL, E IARASI PROBLEMA DUMNEAVOASTRA.
    Eu pot purta un dialog si cu mai multe persoane. Si sunt deschis .
    Daca plecand de pe blogul meu veti lua si persoana care posteaza permanent acelasi mesaj ca o placa d epatefon zgariata , faceti un mare bine acestui blog. Sunt convins ca va va urma, numai sa nu "apara " sub un alt anonimat , ca sunteti specialist in id-uri si dedublari de persoane.Daca doriti cumva sa discutam CA DOI BARBATI, EMAILUL MEU VA STA LA DISPOZITIE . ACOLO PUTEM FACE SCHIMB DE TELEFOANE SI DISCUTA . SUNT INSA FERM CONVINS CA CUNOASTETI NUMARUL MEU DE TELEFON ASA CA MA PUTETI SUNA .

    RăspundețiȘtergere
  11. Sunt total de acord cu Neacsu in legatura cu faptul ca nu trebuie sa demisionam din SCMD si ca trebuie sa luptam sa devina un sindicat al nostru al tuturor membrilor de sindicat si nu al lor al celor care stiu tot si nu accepta comentarii.
    Anonimule tu fabulezi, Neacsu si "cel de la Severin" stiu ce vorbesc, tu probabil aflandu-te in sfere inalte nu vezi pana la filiale.

    RăspundețiȘtergere
  12. d.Neacsu-ma gandeam ca e firesc si normal sa -mi vad de treaba si sa nu mai am impertinenta de a va consuma spatiul de pe blogul DUMNEAVOASTRA PERSONAL(un mic secret;orice blog traieste din comentarii,mai bune mai rele. fara este vax oricat ar fi de zugravit),dar vazand ca sunteti pe punctul de a-mi pune toti anonimi care va injura in spate,am decis sa revin si sa va spun ca va inselati amarnic.prietenii dvs. probabil isi freaca mainile de incatare ca au fost in acest fel camuflati. Nu,nu am nr. dvs. si nici nu ma intereseaza sa port discutii in particular cu dvs._Poate daca era Elena sau Ana dar nu am eu norocul asta! In ceea ce priveste dedublarile de pers. cum ziceti dvs.-e fals. Daca nu ati inteles (ca militar ar fi trebuit sa va fie usor)era vorba de bloguri diferite, subiecte diferite sau asemanatoare,interlocut. diferiti si drept urmare pt. a mari efectul era nevoie de indicative diferite.Problema este ca mai devreme sau mai tarziu spre surprinderea unora si deliciul altora mi le-am recunoscut.am martori.Mi_ar fi placut sa rec. si dvs. ca sunteti unul cu Scorpio-toata lumea stie de fapt. DE fapt Scorpio si avea calitatile pe care le-am enumerat.Vreau sa va intreb ;mai stiti care-i dif. intre autoritatea formala si autoritatea reala? va retin atentia ca-n virtual CONTEAZA autoritatea reala. dvs. tanjiti inca dupa autoritatea FORMALA-se vede de la o posta inclusiv din fotografia pe care o afisati.Renuntati nu mai are nici-o valoare,nu mai puteti baga pumnul in gura nimanui nici macar PE BLOGUL LUI NEACSU PERSONAL

    RăspundețiȘtergere
  13. @Cezar
    In psiho-sociologie se utilizeaza termenii de lider formal si lider informal.

    RăspundețiȘtergere
  14. Asa cum spuneam , Cezarica , discutia cu tine este inutila . Imi pare rau sa o spun din nou, probabil nu ne intersectam ca sfere de interese, ca mentalitate , ca principii. Nu e vina nici unuia , nu suntem compatibili si gata . Ori atata vreme cat subiectul tau se limiteaza la o lege si un id , care personal nu ma intereseaza nu vad de ce am contiua discutiile . Daca vei mai avea si altceva de spus , am sa raspund , politicos, fara resentimente. Aluziile tale la Elena si Ana(care Elena , care Ana) in ce sfera intra ? A reprosurilor, a geloziei, a amestecului in probleme care nu te-ar privi,a insinuarilor perverse , sau pur si simplu e o incercare de arata cuiva (cui ) ca ai sti ceva ce nu stie nimeni ?
    Suferi, suferi ca nu esti barbat si atunci refulezi pe subiecte care iti arata alte valente. Spor la munca . Daca ai fi fost barbat , ai fi acceptat o discutie lamuritoare ca intre doi barbati, nu te-ai smiorcai aici ca nu te baga lumea in seama si nu ai ameninta cu strangerea jucariilor.Nu ai iesit inca din grupa mare de la gradinita ?

    RăspundețiȘtergere
  15. Pana la urma cine-i lider formal si cine-i informal?
    Sper sa nu va provocati la duel!

    RăspundețiȘtergere
  16. Plano10,
    Stai linistit. Eu ii ceream sa discutam si sa ne cunoastem , nu sa ne duelam .Dansul refuza . Eu stiu motivul si il voi spune cand va fi momentul. Deocamdata il las sa isi faca jocul. Dar vei fi surprins cand vei afla adevaratul motiv al refuzului.

    RăspundețiȘtergere
  17. D-le Neacsu
    Tot ca de la barbat la barbat eu v-as recomanda ca daca exista motive personale de disputa sa nu le aduceti in spatiul public.
    Din cate l-am citit eu pe Cezar, el a intrat in discutii taioase cu toti cei care au fost avantajati, intr-un fel sau altul, de Legea 164, asa cum a fost modificata dupa anul 2003 si mai ales prin adaugirile la HG 1188/2001, de aplicare.
    Nu se incadreaza, pare-se, in categoria disponibilizatilor, care formeaza marea masa a SCMD si ...de aici au pornit disputele sale ca tot ce tine de SCMD.
    Dvs. inteleg ca aveti nemultumiri, poate bine intemeiate, impotriva actualei conduceri a SCMD... nu si impotriva ideii de sindicat al disponibilizatilor.
    Cezar considera ca legea L 119 este favorabila lui.

    RăspundețiȘtergere
  18. Domnule Plano,
    Am sa incerc sa fiu scurt.
    1.Stiu durerea lui Cezar si sunt de acord ca exista o mare nedreptate chiar intre militari, iar legea 164 face aceasta nedreptate. Asta insa nu ii da dreptul sa invinuiasca pe toti cei care beneficiaza de avantajul iesirii la pensie in urma aparitiei legii .
    2. Eu nu m-am legat niciodata de persoana dansului, nu l-am facaut in nici un fel, dar dansul da dovada de lipsa de respect , atribuindu-mi pe langa vini imaginare si epitete colorate si chiar pe blogul dumneavoastra .
    3. Eu nu am transferat nici o disputa personala in plan public,daca cititi atent el a facut-o . Sper sa aveti fair play-ul sa recunoasteti.
    4.Cititi-ma si pe mine la fel de atent ca pe Cezar si veti constata ca nu numai ca i-am dat dreptate in privinta L164, DAR CHIAR AM INCERCAT SA INITIEZ O LUARE DE POZITIE SI AM FACUT PROPUNERI IN SENSUL ELIMINARII DISCRIMINARILOR EXISTENTE INTRE MILITARII PENSIONARI . cU TOATE ASTEA , DOMNUL cEZAR A CONTINUAT SA MA ATACE SI SA AFIRME CA NU L-A SUSTINUT NIMENI, POSTAND COMENTARII IN FUNCTIE DE FORMA SA ZILNICA .
    5.Vazand ca nu ne putem intelege , am spus ca nu voi mai comenta punctele dansului de vedere , ca sa nu apara certuri inutile .
    Aveti putintica rabdare si veti afla(daca am dreptate ) lucruri foarte interesante si atunci veti intelege si de ce am preferat sa nu mai intru in polemica cu Cezar. Ca posesor de blog pe care intra atatea persoane si posteaza sub diferite nume , ar trebui sa stiti deja .

    RăspundețiȘtergere
  19. @PLANO- nu am ce sa fac, trebuie sa mai consum din spatiul virtual al distinsului domn Neacsu. Va multumesc pentru interventie si pentru modul in care ati sintetizat esenta interventiilor mele pe div. bloguri. Aveti perfecta dreptate. In plus ,asi mai adauga faptul ca L119 pe langa faptul ca-mi este favorabila mie plus zeci de mi de pensionari militari,o consider si corecta ,echitabila punand pe fiecare in bancuta drepturilor pe care le merita. 2. daca d. Neacsu doreste sa faca vreo dezvaluire incendiara despre mine IL ROG s-o faca.nu ne cunoastem si nu ne-am cunoscut vreodata. ii retin atentia ca daca este ceva neadevarat,fara probe etc voi apela la dvs(PLANO) sa ma reprezentati in instanta. inca o data cu multumiri!

    RăspundețiȘtergere
  20. PS.si cand ma gandesc ca am inceput prin a-i da dreptate la articolul postat si i-am cerut sprijinul sa facem cunoscut faptul ca se fac greseli in fisele de calcul......doamne asa poate sa -nceapa si un razboi nuclear!!

    RăspundețiȘtergere
  21. noiembrie 2010, 20:43
    Anonim spunea...

    Am onoarea sa va salut!
    Aici cred ca se duce o lupta surda. In acest moment si CD si noi toti ar trebui sa gasim/stabilim un mod de actiune legal, general acceptat, in privinta problemei adeverintelor de venituri. Eventual sa cerem "desfasuratorul" veniturilor LUNARE.
    JURISTII AVETI CUVINTUL!


    "Nu da sfaturi celui care nu le cere!"
    Si totusi, special pentru dl. col. Neacsu:
    Va repeziti, sinteti patimas si lasati impresia ca raspundeti impulsiv - la prima vedere/citire/tastare - chiar daca aveti dreptate si ca numai "razboiul" personal conteaza. Altfel, sint de acord cu destul de multe dintre postarile dvs.
    Tuturor, cu stima.

    RăspundețiȘtergere
  22. @Neacsu si Cezar
    Ar fi culmea ca din comentarii pe bloguri sa ajungeti in instante.
    Eu am inceput deja MEDIEREA.
    Am O vorba: daca lumea ar avea minte sa-si rezolve amiabil interesele litigioase... avocatii si judecatorii ar muri de foame!

    RăspundețiȘtergere
  23. Cezar,
    Am sprijinit ideea si am si propus o modalitate de a rezolva . Sa se faca xerocopii si sa se centralizeze , apoi sa fie trimise la Minister si prezentate pe post, la tv pentru a vedea toata lumea cum lucreaza ministerul. Ce voiai s afac mai mult, sa ma apuc sa le strang eu ?

    RăspundețiȘtergere
  24. Plano10
    Nici gand , stai linistit. Nu am nimic cu Cezar, chiar nimic, asa ca eu consider ca nu exista nimic intre noi. Nici rau nici bun . Pur si simplu am discutat.

    RăspundețiȘtergere
  25. Oricum eu stiam ca banatenii sunt mai cumpatati. El se aprinde prea repede pentru un timisorean.Poate are radacini mai fierbinti.

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.