marți, 9 noiembrie 2010

APOCALIPSA DUPA DOGARU

CONCLUZII

 Cum orice serial are si o incheiere , am sa concluzionez seria Apocalipsei dupa Dogaru incercand sa scot in relief esenta , cu bune si rele .



La capitolul plusuri :

1 .Domnul Dogaru a invatat ca totusi nu are voie sa conduca singur si incepe sa mai implice si pe altii(cel putin teoretic ) in redactarea comunicatelor .

2. Domnul Dogaru doreste sa faca din acest sindicat forta sindicala de prim rang . Bun , si noi vrem asta , dar nu e pe calea cea buna .

3. Domnul Dogaru , sau ma rog , cineva din CD a intocmit in sfarsit un document clar , la obiect, fara fraze sforaitoare si fara balacareala . Ma refer la “Punctul nostru de vedere “, material care merita ceva atentie din partea presei si a societatii . Ar trebui sa il prinda in rama si sa il puna pe birou ca model .

4. Domnul Dogaru –e adevarat , fortat de sindicalisti – a consimtit sa se alature celorlalti manifestanti pe data de 27 . Dar a facut-o(cred) nu din spirit de solidaritate ci pentru ca a crezut ca acolo in sfarsit va fi “umar la umar” cu marii lideri de federatii si confederatii sindicale si va fi in sfarsit invitat la masa granzilor . Vis neimplinit , iar dezamagirea i se vede pe fata in pozele luate la fata locului .

5.Domnul Dogaru a acceptat in sfarsit sa faca o mica analiza a actiunilor SCMD . Nu conteaza cum a facut-o nu conteaza ca nu s-au tras concluzii , conteaza ca s-a facut . Fata de nimic pana acuma , e un pas inainte .

6.Domnul Dogaru a acceptat in sfarsit necesitatea largirii numarului celor ce lucreaza pe langa Comitetul Director , intelegand ca sindicatul nu mai poate fi coordonat si tinut pe picioare doar de doi oameni . Asteptam insa sa extinda activitatile si fisa postului pentru toti vicepresedintii . Spre exemplu , Domnul Pricina in afara de achizitia unei aparaturi de inregistrare (si montare ?) pe cheltuiala filialei 5 , nu prea s-a mai remarcat , si sa ne fie cu iertare , functia dansului colcaie de atributiuni . Unde este ziarul promis , unde este procesul verbal si comunicatul de presa dupa adunarea de la Alba Iulia , unde este imaginea SCMD ?

7. Domnul Dogaru s-a gandit sa faca o analiza si a activitatii fiecarui membru al Comitetului Director . Bun asa . Dar sa fie realista, nepartinitoare , concreta , pe baza faptelor nu a “vorbelor mieroase” .
Cam atat cu partile positive , rezultate din APOCALIPSA . E mult , e putin ? nu conteaza, principalul e ca e ceva .

Acuma sa vedem si partile mai putin reusite :

1.Domnul Dogaru, in sedintele Comitetului Director, nu da doi bani pe parerile colegilor, dansul “isi impune “ punctul de vedere . Nu conteaza cine ce spune , nu conteaza cine are dreptate , nu conteaza parerea majoritatii, dansul “ si-a impus “ punctul de vedere .

2.Domnul Dogaru “ impune “ printre altele “sistarea oricaror discutii pe teme interne “.

Practic impune “OMERTA “ IN CADRUL ORGANIZATIEI . Sa mai amintesc de unde vine acest obicei si ca in orice democratie este catalogat drept obicei mafiot ?

3. Domnul Dogaru nu se poate dezbara de vechile apucaturi cand eram obisnuiti sa ne laudam cu orice “realizare “ oricat de mica , facand din tantar armasar pentru a demonstra “ superioritatea oranduirii noastre." Astfel, considera ca dupa activitatile din 25 si 27 -10.2010, SCMD a devenit o “forta sindicala de prim rang . “Obiectiv realizat “ este termenul folosit de domnul Dogaru, umplandu-se de ridicol si contrazicandu-se singur apoi cand spune ca presa nu ne-a bagat in seama si am fost tratati cu dispret pana si la alocarea locului de desfasurare a actiunii . DOMNULE DOGARU, LASATI VISELE SI COBORATI IN REALITATE . Si mai ales, asumati-va greselile si recunoasteti ca proasta imagine a SCMD vi se datoreaza . De ce ? Pentru ca pana la ora actuala , nici o filiala nu a facut ceva care sa strice imaginea sindicatului, IN NICI UN ORAS DIN TARA NU AU APARUT COMENTARII  NEGATIVE LA ADRESA FILIALALOR , deci imaginea proasta si indiferenta cu care am fost tratati in zilele de 25 si 27 se datoreaza exclusiv declaratiilor dumneavoastra pe care eu le consider cel putin iresponsabile si de care personal ma dezic . Nu le mai amintesc , le stiti , ati face bine sa nu le mai repetati, ba  mai mult, sa vi le retrageti , sau sa le nuantati, ca sa nu fiti chemat de cine stie cine la dat cu batul.

4.Domnul Dogaru , nu este perceput negativ numai pe plan sindical, ne informeaza ca si in plan profesional este dat la o parte , pierzand contractul cu TVRM . Sa fie o simpla coincidenta ? Sau una o influenteaza pe cealalta ? Nu contest posibilitatea unor manevre politice, dar cunoscand zicala romaneasca “ gura bate .. “ ii recomand domnului Dogaru mai multa inspiratie in declaratiile pe care le face .

5. Domnul Dogaru doreste “crearea unor structuri organizatorice care sa alarmeze rapid”. Domnule Dogaru, oricat de mult v-ar placea sa va jucati de-a armata si sa faceti ceea ce nu ati facut ca activ pentru ca nu ati avut competenta si ocazia , va rog respectuos sa analizati foarte bine cand faceti astfel de afirmatii, dupa ce initial ati citit cu foarte mare atentie Legea 54 , Legea 51/1991 legea 80 si Legea SRI. Va recomand aceste lecturi si prin prisma celor afirmate de dumneavoastra in alt comunicat care va fi analizat la fel de atent in zilele ce vor urma (nu e nevoie sa il scoateti de pe blog sau sa il modificati, e déjà salvat ).

6. Domnul Dogaru, da dovada ori de necunoasterea ori de nerespectarea STATUTULUI SCMD atunci cand afirma ca va convoca adunarea membrilor fondatori care sa analizeze activitatea vicepresedintilor . DOMNULE DOGARU, NU VA MAI REPET ARTICOLELE DIN STATUT IN CARE E SCRIS NEGRU PE ALB CINE ARE ACESTE ATRIBUTIUNI, va atrag atentia insa ca INCALCAREA STATUTULUI SCMD va face pasibil nu numai de suspendarea din functie ci si de indepartarea din sindicat si asta o poate decide CNR , nu membrii fondatori .

Va amintesc ca ati incalcat déjà statutul , prin masura pe care ati luat-o de suspendare a discutiilor si comentariilor pe toate blogurile SCMD , STERGEREA TUTUROR ACESTOR COMENTARII CARE SE CONSTITUIE IN PROPRIETATE INTELECTUALA A CELOR CE LE-AU EXPRIMAT , care nu si-au data acordul pentru eliminarea lor . Va rog sa cititi ce scrie in STATUT la Secțiunea I – Drepturi:

Art. 12. Principiul fundamental de organizare și funcționare al sindicatului este autonomia membrilor săi care se exprimă prin:


e) dreptul, fără restricții, la opinie în cadrul sindicatului;
Deci spune dreptul “FARA RESTRICTII LA OPINIE “iar dumneavaostra ati restrictionat, apoi ANULAT dreptul la opinie pe blog.

Va recomand sa NU continuati cu astfel de masuri pentru ca, cu cat lista va fi mai mare , cu atat capetele de acuzare  vor fi mai grave .

7. Domnul Dogaru isi jigneste colegii folosind expresii jignitoare la adresa colegilor , mai ales doamnelor din CD . Expresia “ sa iasa cu fundul la la drum “ poate fi admisa pentru un istoric , chiar si pentru un membru de sindicat al biciuscarilor , dar nu e demna de un ofiter . Domnule Dogaru, personal ma simt ofensat ca militar de acesta atitudine si va cer in numele tuturor ofiterilor cu onoare , sa va cereti scuze publice fata de doamna ANA WINZER careia i-ati adresat aceste vorbe .

8. Domnul Dogaru, cand vorbeste de comisia de cenzori , uita sa aminteasca ca la Alba Iulia nu s-a votat nimic in legatura cu acest subiect si atata vreme cat nu exista un vot, NU EXISTA HOTARARE . Iar asupra comisiei de cenzori , DOAR CNR poate decide .

Citez din statut , CAPITOLUL V. ORGANELE DE CONDUCERE ALE SINDICATULUI, art. 15. (1) "Consiliul Național al Reprezentanților este organul suprem de conducere al acestuia și este constituit din reprezentanții județelor și membrii Comitetului Director. În acest scop, Consiliul Național al Reprezentanților are următoarele atribuții:"

punctul h : analizează și hotărăște asupra activității desfășurate de Comitetul Director și Comisia de Cenzori; si punctul k) numește și revocă, individual sau colectiv, mandatele membrilor Comitetului Director și a Comisiei de Cenzori;

Deci tot ce incercati dumneavoastra sa faceti acuma domnule Dogaru , ca si tot ceea ce ati facut este NESTATUTAR.

9.Domnul Dogaru are “liste secrete “ ale membrilor de sindicat . Ii reamintesc domnului Dogaru sa citeasca legile mai sus mentionate , pentru a vedea in ce articol se incadreaza.

Mai mult, existenta unor astfel de liste si a unei astfel de evidente , ingreuneaza evidenta contabila. Si in plus , Sindicatul fiind o organizatie publica , non profit , toate datele referitoare la ea sunt PUBLICE, DOMNULE DOGARU si va atrag atentia ca din nou comiteti ilegalitati declarand ca aveti astfel de liste , ca sa nu mai pomensc de alte interpretari ce se pot face .

Deci domnule Dogaru aceasta afirmatie ORI ESTE O IRESPONSABILITATE , ORI ESTE O ILEGALITATE. Care varianta va aranjeaza mai bine ?

Avand in vedere cele constatate , ATRAG ATENTIA OFICIAL PE ACEASTA CALE –si voi instiinta si prin mail conducerea SCMD- , CA PRESEDINTELE DOGARU Mircea INCALCA IN MOD GROSOLAN LEGILE TARII SI STATTUL SCMD .
IN MOD OFICIAL DOMNULE DOGARU, CA MEMBRU DE SINDICAT , VA SOMEZ SA REVENITI ASUPRA MASURILOR LUATE SI SA REACORDATI MEMBRILOR DE SINDICAT DREPTUL LA OPINIE , SA INCETATI ORICE MASURI , ACTIUNI SAU DECLARATII NESTATUTARE SAU NELEGALE .


In caz contrar voi inainta un document cuprinzand toate incalcariile si abuzurile comise , catre toate fililalele , prin care voi solicita convocarea in regim de urgenta a CNR , discutarea acestor aspecte si masuri conforme . Nu ma voi opri pana SCMD nu va redeveni un sindicat al oamenilor liberi sa se exprime si sa actioneze in conformitate cu Constitutia , legile tarii si cele internationale , si statutul SCMD .

Col.(r) NEACSU Marin .

4 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si aici se posteaza numai cu aprobare?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu , aici se posteaza cu bun simt .
    Cine are , posteaza , cine nu , poate posta , dar e sters .

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.