marți, 16 noiembrie 2010

DIN STENOGRAMELE SCMD

Sa vedem ce mai discuta domnii din Comitetul Director .


In data de 04.11.2010 , dupa indelungi discutii purtate pe blogul lui Burcu,in care se cerea un bilant al actiunilor cu parti bune si lectii invatate , desi avocatul din oficiu de atunci,(mai nou promovat cenzor ca urmare a bunelor servicii si dovedirii “loialitatii “ fata de cauza CD ) domnul Dragos a spus ca nu e treaba celor ce au organizat actiunea sa faca bilantul , pentru ca in armata pe care a facut-o dansul (de ras ? ) pe cand era activ , bilantul il intocmeau arbitrii, nu cei care faceau aplicatia , in acea data deci , se face un bilant.   Apropo, doamne ce mai sunt in stare sa inventeze unii oameni, pentru a scapa de .. sarcini . ASEMENEA ABERATII NUMAI BOC MAI PUTEA INVENTA. Oricum ii amintesc domnului Dragos ca “ arbitrii “ faceau bilantul activitatii lor , iar ceea ce dansul numea arbitri erau cei care efectuau vreun control si acela era bilantul controlului . In rest in armata Romana , toate actiunile si activitatile (chiar si cele zilnice ) aveau un bilant al activitatii bilant facut de cel ce organiza actiunea , exercitiul sau activitatea . In fine , as fi totusi curios, sa stiu, in actiunea din 25 .10. cine considera domnul Dragos ca erau arbitrii ? Sindicalistii participanti? Ziaristii , guvernul, politistii, jandarmii , sau atasatii militari straini invitati de domnul Dogaru ? Sau poate celelalte sindicate ?

In fine m-am abatut de la subiect. Deci domnul Dogaru a binevoit sa faca un bilant al actiunii ocazie cu care a pus in discutie si situatia “dizidentilor “ din CD si SCMD.


Sedinta a inceput cu discutii la care au participat membrii comitetului de organizare a actiunii din 25.10 din filialele sector 5 si 6 din Bucuresti ca si “Grupul Paul .“ La aceasta actiune “ preparatorie” dizidentii nu au fost invitati. Si era normal , pentru ca trebuia sa se formeze “atmosfera “ de infierare a acestora . Acolo au aparut propunerile facute de oameni “ cu biletel” ca pe vremea BOB . Doi baieti de la “ servicii “ au propus infiintarea acelor departamente in cadrul filialelor care sa se ocupe de probleme de“secretizare a informatiilor” si urmarire a fluxului acestora. Ma abtin de la comentarii, atrag atentia insa filialelor sa nu cada in greseala domnului Dogaru care a propus asemenea aberatie si sa citeasca legislatia in domeniu inainte de a-si da acceptul sau a pune in practica o asemenea inconstienta .
O alta propunere venita “ de jos “ a fost cea care consfiintea incetarea comentariilor pe blogurile SCMD si stergerea tuturor comentariilor existente . As putea sa inteleg ca nu vor mai accepta comentarii anonime de teama unor cuvinte indecente , dar de ce au fost sterse toate comentariile existente ? Care e explicatia ? Ma indoiesc ca onor Comitetul Director va da vre-o explicatie . O dau eu . Pentru ca se inumltisera criticile la adresa dansilor, mai ales pe porcaria aia de indrumar si exista posibiltatea ca toti oamenii care accesau blogul sa vada ce se sunea acolo si sa dea dreptate celor ce criticau incercarea aceea de a acoperi cheltuielile .


Marea marsavie insa nu vine de la propunerea de a sista orice comentarii, cat de la faptul ca aceasta initiativa este pusa in seama filialelor SIBIU si SLATINA. Adica presedintii celor doua filiale au cerut sistarea comentariilor . Si au fost mentionate aceste filiale tocmai pentru ca erau printre cei mai vocali si mai corecti sefi de filiale , care in repetate randuri cerusera o atitudine cooperanta a CD. Ei bine , acesti presedinti cerusera domnului Dogaru Mircea , telefonic, sa inceteze cu porcariile si comentariile fara continut ALE DOMNULUI RINCIOG si domnului Apostol in mod expres si sa dea raspunsuri coerente , la obiect cu privire la intrebarile justificate aparute pe blog.

Dar domnul Dogaru Mircea a rastalmacit cuvintele acestor oameni si a justificat masurile luate , ca si cand i s-a fi cerut de catre filiale sa introduca cenzura . Fac aceasta afirmatie deoarece am stat de vorba personal cu ambii presedinti de filiala si acestea sunt explicatiile pe care mi le-au dat . Pot confirma sau infirma cele spuse de mine . In nici un caz nici unul din dansii nu a cerut suprimarea sau cenzurarea sau stergerea comentariilor, asa cum a insinuate domnul Dogaru .


Merg mai departe pe firul discutiilor purtate in acea sedinta si ajungem la ce isi propune SCMD . Pai aflam ca IN CEL MAI SCURT TIMP se vor realize unele actiuni :

-se va definitiva proiectul ROF in urma propunerilor filialelor;

- Proiectele de organizare si functionare, pe baza de atributii si sarcini ale Departamentelor (colectivelor de lucru). Acestea vor fi trimise filialelor spre analiza si propuneri, in vederea definitivarii;

- S-a cerut valorificarea rapida a filmelor realizate de operatorii SCMD cu ocazia evenimentelor din perioada 24-27 octombrie si realizarea de clipuri ale SCMD cu specialisti ai sindicatului din intreaga tara, pe probleme punctuale de interes general, care sa constituie raspunsuri la ofensiva juridica, imagologica si psihologica, declansata de actuala putere impotriva intregii categorii socio-profesionale a militarilor, vizand eliminarea statutului nostru de militari si aruncarea noastra la marginea societatii, ca umili “”beneficiari”” pe viitor ai unei pomeni de stat;

- Toate solicitarile venite de la filiale vor fi puse pana marti, 09.11.2010, la dispozitia grupurilor de lucru.


In primul rand va rog sa remarcati termenele clare si precise, fara posibilitate de varientare sau neexecutare . Totul dupa tipic, ca la armata . Armata aceea in care bilanturile erau facute de arbitri . Deci , toate actiunile se vor executa “ in cel mai scurt timp” . Mai exista vre-un echivoc? Mai are cineva indoieli vizavi de promptitudinea si rapiditatea cu care se lucreaza ? A, sa nu uit , acelasi termen a fost dat si pentru procesul verbal al intalnirii de la Alba –Iulia si si pentru comunicatul de presa de atunci . Dupa cum vedeti, termenul a fost foarte surt si executat in stil CD.

In al doilea rand, propunerile filialelor de completare a ROF si modificare a Statutului, au fost inaintate de 5 luni cu acelasi termen “in cel mai scurt timp” . Ce s-a facut ?
In al treilea rand s-a cerut valorificarea rapida a filmelor din perioada 24-27 Octombrie .Doamne , uite ca am aflat de ce nu merg bine treburile in SCMD . NU AVEAM ACELE FILME . Aici este cheia luptei noastre sindicale . Filmele, care “sa constituie raspunsuri la ofensiva juridica, imagologica si psihologica, declansata de actuala putere impotriva intregii categorii socio-profesionale a militarilor” Doamne , cum pot fi atat de visatori ? Dar nu, nu sunt visatori . Sunt smecheri . Baga in prim plan acest deziderat, vezi doamne “ oamenii, poporul a cerut acest lucru”, pentru a justifica nenorocita aia de camera video( care a declansat tot acest circ), pe care domnul Pricina a cumparat-o prin filiala sector 5 si care a produs acea demisie in bloc . Prin trecerea cestui deziderat major, domnii din CD incearca sa legitimize cumpararea acelei camere si sa justifice faptul ca aceasta camera desi cumparata prin banii filialei sector 5 , este folosita de cine altul daca nu responsabilul cu imaginea SCMD , CEL CARE DUCE UN RAZBOI IMAGOLOGIC EPUIZANT, DOMNUL PRICINA, OPERATORUL SEF. Ei, ce spuneti, nu sunt domnii din CD inventivi ? Uite cum au reusit ei sa bifeze o noua actiune si sa si inchida gura lumii care tot intreaba de nenorocita aia de camera . Doi iepuri dintr-un foc.Si totusi, cand se dezvata domnii Dogaru si Pricina de frazele astea gaunoase ? Zgarie rau , dar rau de tot la ureche .



Ce s-a mai intamplat la sedinta ? Ce sa se intample, nimic deosebit . Domnul Apostol, cavalerul dreptatii , a insultat-o pe doamna Ana Winzer, invinuind-o de destabilizare si intentii criminale, pentru ca a avut tupeul extraordinar sa nu semneze un proces verbal al comisiei de cenzori pentru niste cheltuieli de care habar nu avea . Si nu e asa , cine nu semneaza si nu da girul unor cheltuieli facute haotic, fara o documentatie si o baza legala , este destabilizator, este vandut, este tradator, este dusman al poporului In urma acelorasi principii si invinuiri a fost determinat si domnul Burcu sa plece de la Severin . Pentru ca ceruse sa se faca un raport transparent al modului in care au fost cheltuti banii sindicalistilor .



La fel s-a spus si se va spune si despre mine . Numai ca pe mine nu va vor intimida , nu ma vor determina sa renunt , nu ma vor speria. Sunt la fel de scarbit de modul in care este condus la aceasta ora SCMD–ul, ca si cei ce au demisionat, sau stau inca in expectativa, dar spre deosebire de ei, eu nu renunt la lupta impotriva imposturii .

Cer pe aceasta cale domnului Dogaru sa imi puna la dispozitie personal, ca membru al sindicatului, platitor de cotizatie, raportul financiar contabil al Comisiei de Cenzori . Am acest drept ca platitor de cotizatie si ma voi folosi de el . Daca nu mi-l va remite imediat dupa avizare in sedinta CD , il voi cere in instanta . Mentionez ca am mai trimis un mail domnului Dogaru, prin secretariat , care inca isi asteapta raspunsul si cum este trimis oficial , astept un raspuns oficial , pe puncte. Astept implinirea termenului legal apoi voi cere in instanta raspuns si la mailul respectiv. Atata vreme cat altfel nu se mai poate rezolva in SCMD , voi recurge la aceste forme .

NU M-AM INSCRIS IN ACEST SINDICAT PENTRU CA ALTII SA ISI BATA JOC DE MINE.

21 de comentarii:

  1. Boule, de ce nu te retragi din sindicat? Nu iti convine ceva du-te invartindu-te si nu mai polua atmosfera!
    Chiar nu esti de inteles cu marsaviile tale gratuite.
    Unde era Marele BOU, cavaler al cinstei si dreptatii sindicale!!! Esti penibil cu turnatoriile si jegurile tale.
    BOULE, la munca si sterge si postarea asta ca e mai util decat ce baligi tu.
    Si nu te mai fali cu "postare stearsa de UN ADMINISTRATOR" ca tot BOU ramai...

    RăspundețiȘtergere
  2. Aonimule,
    De data asta nu iti voi mai sterge cometariul. Il las , sa vada si ceilalti limbajul elevat al conducerii SCMD .

    RăspundețiȘtergere
  3. E bine asa BOULE, ca nu te mai obosesti sa stergi...
    Ramane ca mai sus: esti un jeg ce face ceea ce facea si in armata: turna si baga zazanie intre toti, numai lui sa-i fie bine si sa se bage in fata!

    RăspundețiȘtergere
  4. Jalnica conducere au saracii sindicalisti. Ce oameni pot fi cei care in loc sa raspunda la intrebarile legitime ale unor oameni, raspund cu astfel de mojicii ?

    RăspundețiȘtergere
  5. "Unde nu-i minte n-ai ce vinde!" Din păcate ăştia suntem...nu putem purta o discuţie în contradictoriu decât folosind un limbaj de "toloacă".

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai, nene Neacsule, dupa ce ne aburisi cu tot felul de analize, specifice "gazetarilor" din "armata militara" ne arati si noua, macar un colt dintr-o stenograma, asa, sa nu murim prosti? Te lauzi ca esti jurnalist. Pai ce jurnalist esti dumneata daca nu ne prezinti nici o dovada? Ori dovezile matale sunt scrise pe un ambalaj de "Carpati fara" la vre-un birt din Razoare sau Lujerului? Te-am vazut baiat salon in poza de la avatar, serios, cu ecuson, vorbind la telefonul mobil. Si acum o intrebare de 1000 de puncte: "Ce scrie pe ecusonul dumneavoastra, domnule Neacsu?" Pe cel pe care-l purtati acuma?
    Plutonieru

    RăspundețiȘtergere
  7. Plutonieru,
    Nu m-am laudat ca sunt jurnalist. Unde ai citit dumneata asa ceva ? Dovezile sa le prezinte cei care au cheltuit banii . Dupa ce le prezinta ei pe ale lor , voi veni si eu cu ale mele .O sa-ti raspund ce scrie pe ecusonul meu dupa ce imi spui si dumneata ce scrie pe buletinul dumitale . Mai ai intrebari de 1000 de puncte , fumatorule de carpati ?

    RăspundețiȘtergere
  8. 1. Da, smechere! De ce postezi anonim pe mhblogonline? Ca sa creezi o necesitate la un raspuns care-l ai pregatit? Deci anonimul baga cutitul si neacsu il rasuceste? Nu mai face copy-paste, bibicule.
    2. Eu am intrebat primul asa ca fa bine si arata afurisitele alea de stenograme de pe coltul de ziar sau ambalajul de Carpati fara.
    3. Am impresia ca stiu cine e anonimul fara frana la gura. Cred ca esti chiar tu, dupa procedura de pe blogul Mehedinti.
    4. Mai stiu si pe altii care se harjonesc pe acolo.
    Plutonierul, care a fumat Carpati si colonei...

    RăspundețiȘtergere
  9. Plutonierul fumator
    Inutil sa iti mai raspund.

    RăspundețiȘtergere
  10. Domnilor,de-o parte si de cealalta, constat cu uimire ca bune si curate intentii nu exista.Ziceam de mai multe ori, sa ne unim sa intindem punti.Nu vreti, nu vreti si gata!E cazul sa va abtineti.Creati numai suspiciuni si deservicii.Ne mancam intre noi, ne vor sfasia lupii!Asta va doriti!

    Cat despre adevar- de care vorbiti si in care va contrati-EL nu exista, ca sa nu zic altceva.
    PS
    Ati sarit Calarasiul, iar explicatiile-justificarile, sunt cel putin partial simple intuitii!
    Cu stima Ion

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu va osteniti sa imi raspundeti
    Plutonieru

    RăspundețiȘtergere
  13. Biroul Operativ Slatina .
    V-as fi recunoscator daca ati nuanta sau concretiza putin obiectul supararii dumneavoastra . Mai clar spus, pe cine invinuiti ca ar creea deservicii ? Pe cei ce se fac vinovati de toate cele scrise aici sau pe cel ce le semnaleaza si cere revenirea la normalitate ? Daca dumneavoastra considerati ca politica strutului ne aduce servicii, aplicati-o in continuare . Eu stiam ca Slatina lupta de luni de zile impotriva inertiei din CD . CARE SUNT REZULTATELE ?Sper ca nu v-ati adaptat patului lui Procust . Ar fi pacat .
    Daca cele spuse de mine vizavi de disctutiile dintre domnii Dogaru nu reprezinta adevarul va rog sa o spuneti clar, pentru a nu crea confuzii .Sper ca unele puncte de vedere diferite vivavi de modalitatile de lupta impotriva masurilor si metodelor CD sa nu ne invrajbeasca . Dumneavoastra poate mai aveti rabdare si speranta , eu nu sunt dispus sa mai astept . Eu consider ca a lasa aceste lucruri sa mearga in continuare asa ne aduce cel mai mare deserviciu CA SINDICAT SI CA IMAGINE .
    Va asigur de respectul si bunele mele intentii .
    Neacsu Marin

    RăspundețiȘtergere
  14. adevarul supara pe om. de ce ai sters postarea

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu te-am injurat, domnule Neacsu, nu te-am jignit. Erorile de limbaj au fost doar in mintea dumitale. Te-au deranjat intrebarile si nu stiai cum sa raspunzi. Asta e.
    Plutonieru

    RăspundețiȘtergere
  16. Domnia voastra ii injurati-impropriu spus-pe unii, altii va injura pe dvs.Logic care sunt cele doua parti.NOI pierdem!
    Rugu-va incetati o perioada.Renuntati la agresivitate, chiar daca uneori ea este intemeiata, justificata.Cel putin o perioada, asta a sarbatorilor, care vine.
    Sunt convins ca toti ceilalti vor aprecia asta.O sa vedeti ca se vor reglementa de la sine unele probleme pe care le ridicati, ca presiunile dvs., nu atacurile, au avut efect !
    Pentru toti e ceva nou.Ne confruntam cu un inamic vazut, cu un tupeu incredibil si aplecari catre un regim dictatorial.N-am fost invatati si n-am crezut niciodata ca vom ajunge in aceasta postura.A fost si este greu sa aceptam postura de impostori in care ne pune acest regim, pe noi, cei educati in spiritul valorilor cele mai inalte ale societati.
    Si atunci gresim, e normal, e omeneste. Bajbaim in intuneric sa gasim calea. Dar sigur nu suntem atat de hoti, cum ne acuza altii.
    Nu este chiar perfecta comparatia, dat intre ce a facut CD si ce faceti dvs, cand stergeti postarile care este diferenta?
    Eu, personal cred ca putem sa lasam momentan lucrurile asa, pentru ca toti LUCRAM, la acelasi obiectiv, iar corectiile nu vor inceta sa apara.
    Cu respect,Ion

    RăspundețiȘtergere
  17. Domnule Ion ,
    Eu am mai lasat de la mine , am facut pauze, am inteles ca Celor din CD le trebuie ceva timp sa isi aleaga drumul SI DEGEABA . Am mai discutat aspectul, am mai tras semnale de alarma , ati tras si dumneavoastra si degeaba . Rezultatul a fost zero. Ba mai mult , o interventie a presedintelui dumneavoastra de filiala a fost rastalmacita si i s-a pus in carca aceasta masura aberanta stergere a comentariilor si blocare a dialogului . Si atunci dumneavoastra imi cereti sa renunt eu ? Dar de ce nu renunta ei la acest mod dicatatorial de a conduce ? Nu ar fi mai bine ? AS VREA SA VAD POSTAT LA DUMNEAVOASTRA PE BLOG UN APEL DE GENUL ACESTA , LA COMITETUL DIRECTOR SI CAND EI VOR RENUNTA SA MAI TRATEZE SINDICALISTII CA PE NISTE OI, CAND VOR LASA OAMENII SA SE EXPRIME -CIVILIZAT- PE BLOGURI, CAND VOR DA UN RAPORT DE ACTIVITATE FINANCIAR CONTABILA CLAR SI LA OBIECT, CAND VOR ACCEPTA SI STABILI ZIUA REINTRUNIRII CNR , ATUNCI VOI INCETA SI EU CU INTREBARILE SI CRITICILE . CE SPUNETI , VI SE PARE FAIR ?
    Apropo de sters comentariile , sincer nu va inteleg. Dumneavoastra uitati cateva aspecte :
    1 Blogul meu este un blog personal .
    2.Pretentiile sunt clare si usor de retinut. DECENTA SI RESPECT. CEEA CE AM STERS PANA ACUMA SUNT COMENTARII DE TIPUL CELUI AFISAT AICI PRIMUL IAR DACA DUMNEAVAOSTRA IL ACCEPTATI, SI VI Se PARE NORMAL, ATUNCI CE SA SPUN , SA VA DORESC SA VI SE ADRESEZE TOATA
    LUMEA ASA ?
    3.Nu am sters decat comentarii care depaseau limitele decentei . Am pastrat toate comentariile care foloseau un limbaj civilizat, indiferent daca imi erau avantajoase sau nu .
    4 Nu voi abdica de la aceste principii chiar daca pentru asta va veti supara pe mine .
    5.Eu nu am injurat pe nimeni, eu nu am calomniat pe nimeni, eu doar am expus faptele. Care a fost raspunsul din partea CD ? Il puteti vedea ca prim comentariu. Si asta se intampla la fiecare postare noua . CE ZICETI, CINE TREBUIE SA INCETEZE ? Stiu cine comenteaza astfel, dar astept sa vad cat de mult se poate injosi.
    Ce spuneti domnule Ion ?

    RăspundețiȘtergere
  18. Plutonier. Stai prost cu memoria . Ai folosit in comentariul dumitale un termen indecent . daca nu iti amintesti nu e vina mea .

    RăspundețiȘtergere
  19. Insist pentru liniste-temporara- si va rog sa-i lasati sa va injure pe blogul dvs.
    Comunicati cu cel care va injura, vedeti de ce.Poate ca o sa renunte.Mai lasati si de la dvs. si o sa lase si el.
    Alfel,daca le taiati comentariile care e diferenta intre CD, care le-a inchis-sunt convins ca tot temporar-si dvs?

    RăspundețiȘtergere
  20. FILIALA SLATINA
    Inainte de a face afirmatii, intrebati. 1Comentariile nu sunt inchise temporar ci definitiv. Intrebati si va veti convinge . Mi-a spus domnul Rinciog.
    2. Tot nu am inteles ce s afac eu ? Sa ii las sa ma injure pe blogul meu ? Dar ce sunt masochist ?Si dumneavaostra ce sa faceti in timpul asta , sa luati notite , sau sa apaludati ? Va dati seama ce spuneti? Va dati seama ce cereti ? Adica eu sa nu ii mai critic pe cei din CD in termeni civilizati, pentru ca sunt domnii din CD si nu e frumos sa ii critic, dar ei pot sa ma injure pe blogul meu iar eu sa las , sa vada toata lumea porcariile pe care le scriu ei nu ? Domnule ION , MA UIMITI. Pai pe langa dumneavoastra , domnul Boc e copil de tata .
    NU AM SA ADMIT SUB NICI O FORMA COMPORTAMENT SI EXPRESII DE BICIUSCAR PE ACEST BLOG INDIFERENT CE VETI CREDE DUMNEAVOASTRA SAU ALTII . NU IMI POT JIGNI CITITORII, ASA PUTINI CATI SUNT , LASANDU-I SA CITEASCA EXPRESII DIN SUBSOLUL EDUCATIONAL AL UNORA.
    NU SUNTETI IN STARE SA FACETI DIFERENTA INTRE MINE SI CD ? ATUNCI NICI EU INTRE DUMNEAVOASTRA SI CD . Banuiesc ca subscrieti la dictonul domnului Rinciog , care afirma ca asa cum romanii isi merita presedintele tarii , si SCMD isi merita presedintele de sindicat. Daca asta va multumeste , pastrati-l dumneaovoastra , eu nu pot.

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.