vineri, 26 noiembrie 2010

ALTUL LA RAND ?




Redau mai jos o scurta si “ fierbinte” corespondenta intre doi membri ai conducerii SCMD. Doamna Elena Cobuz Vicepresedinte , sef al departamentului juridic, si domnul Rinciog Dumitru, de la departamentul secretariat, administrator al blogului personal caruia i-a dat denumirea de SCMD. Ambii, membri fondatori ai SCMD .
Poate se va crede ca o fac cu o bucurie rautacioasa sau asa , pentru ca imi place barfa . Ei bine nu, nici nu ma bucur si nici nu barfesc , incerc doar sa ma lamuresc si astept raspunsuri de la cei indreptatiti sa le dea . Va las sa cititi , sa va puneti intrebari,si apoi voi pune si eu cateva :


From: "Sindicatul Militarilor Secretariat"

To: roarmy230@yahoogroups.com

Imi permit sa intervin in aceasta dezbatere, deoarece am observat ca multi juristi (fosti militari) sunt abonati ai acestui grup de discutii pe Internet, unii fiind chiar membri ai SCMD.
Va informez ca in aceste zile, la Secretariatul SCMD primesc o avalansa de mesaje si telefoane de la membrii nostri de sindicat din toate colturile tarii, de genul:
•Am fost chemat la CMJ/S/Z sa ridic adeverinta, cum procedez? Care este pozitia SCMD?
•Nu am depus cererea de obtinere a adeverintei de venit, ce trebuie sa fac in continuare? Ce ne recomanda SCMD?
Majoritatea sunt dezamagiti si se simt abandonati cand li se recomanda sa actioneze cum cred ca este mai bine pentru ei, pt. ca SCMD nu are o ""reteta"" de actiune.
Opinia mea este aceea ca SCMD se descalifica iremediabil daca nu va elabora rapid un ghid de actiune unitara pentru membrii sai, fie si numai pentru aceia aflati in cele doua ipostaze de mai sus.
Azi SCMD are nevoie urgenta de consilierea si decizia responsabila a tuturor membrilor sai cu pregatire juridica.
Cu tot respectul,
SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
Secretariat
Lt. col. (r) Rinciog Dumitru
Telefon: 0725 562 223
Fax: 0318177371
Adresa: Bucuresti, Bd. Poligrafiei, nr.4, Sector 1
E-mail: secretariatscmd@yahoo.com
Site: http://www.sindicatulcmd.blogspot.com/

SA INTELEGEM CA SCMD E IN CAUTAREA UNUI ALT RESPONSABIL AL DEPARTAMENTULUI JURIDIC , DOMNULE RINCIOG?

@Lenuta Cobuz
dixit:
Asta ca tot ma critica unii si altii (adica m-au parat la dl. presedinte ca intru pe diverse bloguri si fac conversatie pe tema asta si nu public ceva pe pagina. Da, sunt multe lucruri care nu se pot spune...




From: "Cobuz Lenuta"
To: roarmy230@yahoogroups.com
Domnule de la Secretariatul SCMD,

Sunt membra a acestui grup, inainte de a fi membra a SCMD (care nici nu exista).

Cred ca nu va suna telefoanele mai mult ca mie! Intre ora 7 dimineata si 23.

In afara de dna colonel care mi s-a alaturat aseara, cati alti juristi au mai raspuns PREZENT apelurilor?

Juristii sa faca, juristii sa dreaga.... Care JURISTII? ca e unul singur?

In alta ordine de idei, termenul de 28 decembrie 2010 este prelungit cu perioada suspendarii HG 735.

Si tot in alta ordine de idei, ce faceti, dupa sedinta de aseara (CAND ATI FOST PREZENT SI STITI CE S-A DISCUTAT), imi pregatiti si mie soarta Anei Winzer ? Adica suspendarea?

Lt. col. (rez) de justitie Elena Cobuz

(INCA) vicepresedinte a SCMD


Eeeeeeeei, si acuma sa vedem ca in filmele cu BD, “ce avem noi aici.” Da, sa vedem , ce avem noi aici . Suntem tare curiosi sa stim ce avem noi aici !
Pai avem doi membri din conducerea SCMD care in loc sa se certe la birou, sau in cadrul sedintelor CD, se cearta pe bloguri. Eu nu inteleg un lucru: daca cei ce au tot pus intrebari fara a primi raspuns din partea conducerii pana au inceput sa intrebe pe bloguri doar doar i-o baga cineva in seama, au fost catalogati drept destabilizatori , vanduti, infiltraci, platiti, PENTRU SIMPLUL MOTIV CA AU SCOS GUNOIUL SCMD AFARA PENTRU CA MIROSEA,

1.ACESTI DOI OAMENI CUM VOR FI TAXATI ?

2.Domnul Rinciog o trage pe doamna Elena de maneca invinuind-o ca nu isi face munca in cadrul Departamentului Juridic lasandu-l pe el sa ii faca munca ? Si face asta pe un allt blog ? De ce ? Pe blogul SCMD  nu ii da voie administratorul de blog ?

3. Domnul Rinciog speune ca SCMD “SE DESCALIFICA “ DIN CAUZA DOAMNEI COBUZ ? NU CUMVA SCMD ESTE DEJA DESCALIFICAT DE CONDUCEREA HAOTICA SI NEPROFESIONISTA ?

4. Nu cumva ne vedem in fata unei incercari de a scapa de o alta persoana incomoda domnului Rinciog si celui caruia ii tine calul ? Sa ne aducem aminte ca Elena a fost una din persoanele care a fost impotriva suspendarii comentariilor pe blogul (personal al lui Rinciog ) SCMD , punct de vedere sustinut cu tarie de domnul Rinciog. PAI ASTA AR FI CULMEA IMPERTINENTEI . JUDECATI SI DUMNEAVOASTRA :

-ii tai omului posibilitatea de a intra in contact cu sindicalistii, suspendand discutiile(si stergand toate comentariile existente)obligand pe cei ce ar avea  ceva de spus sau intrebat sa iti lase toate datele de identitate ca sa il poti ataca daca spune ceva nelalocul lui .

- dupa ce i-ai taiat lamaia , i-o storci in ochi, pe motiv ca nu corespondeaza pe blogul SCMD cu sindicalistii .

Ei da, inteligent lucrat,marca Rinciog. La inceput cand am citit comentariul doamnei Cobuz, am crezut ca exagereaza cand a spus ca i se pregateste debarcarea, dar punand lucrurile cap la cap incep sa ii dau dreptate:

a.) A mai fost “fortata” odata sa demisioneze , tot din cauza unor comentarii pe Roarmy.

b.) Se pare ca si atunci ca si acuma , cineva nu suporta ideea ca Elena discuta pe alte bloguri, de parca SCMD odata cotizatia platita ti-a cumparat drepturile de exprimare si dreptul la opinie personala sau chiar viata personala. Adica si cu banii luati nu ? Si mai spunea cineva ca nu ne este ingradit dreptul la libera exprimare. INCHIZITIA ARE INSA ALT PUNCT DE VEDERE .
c.) Doamna Elena a fost admonestata in stil SCMD, adica nepoliticos si la Alba Iulia cand domnul Dogaru i-a taiat lamaia in vre-o doua randuri de o maniera cel putin necavalereasca. Cei care au fost prezenti, isi amintesc jenantele momente.

d.) Nu e prima oara cand punctul de vedere al juristului difera de cel al conducerii care atunci cand trebuie sa ia o decizie, o ia indifferent de parerea specialistilor.
Si atunci, ma intreb , nu cumva doamna Elena a devenit “Persona Non Grata”? Nu cumva se incearca eliminarea pe rand a tuturor opozantilor regimului instalat la conducerea SCMD ? Toti cei care au alta parere sunt unul cate unul marginalizati, blamati, improscati cu noroi, stigmatizati, demonizati,daramati, schimbati ? Si pana la urma Comitetul Director va ramane unul curat, fara "balarii". Nu vreau sa spun cine va fi ales in locul celor iesiti, dar pot da numele in plic. Si totusi la un singur lucru nu se gandesc cei din conducerea SCMD: tot scotand oamenii afara din joc, CD o sa ramana fara cvorum . Dar ce mai conteaza, fac pe loc un ROF prin care isi iau dreptul de a elibera din functii si de a numi pe cine vor , cand vor , de cate ori vor si gata, s-a rezolvat. Roberta Anastase, ii va invidia.


 Din spusele doamnei Elena , am retinut tonul rece , enervat "oficial ", oparit,faptul ca SMD are un singur jurist (de aici si apelul disperat al domnului Rinciog care da de inteles ca in adanca sa saracie, SCMD nu isi poate permite sa se adreseze unui consilier juridic pe care sa il plateasca cu (sa zicem) salariul domnului Rinciog, pentru cateva ore pe zi. Sunt sigur ca s-ar gasi cateva sute de absolventi de facultate , care pentru 5 ore de dat raspunsuri juridice la telefon ar pupa un salariu de 18 milioane si mana celui care ii da)  si de asemenea ca este "inca " vicepresedinte  al SCMD . Sa fie asta o aluzie la intentiile domnului Rinciog , sau la ale sale ?Adevarul e ca oricati consilieri juridici am angaja efectul va fi nul atata timp cat deciziile vor fi luate indiferent de parerile lor .

Apropo, ce nu se poate spune doamna Cobuz , dar mai ales, DE CE ?
Si as mai pune o intrebare : UNDE ERATI CAND ANA WINZER ERA JIGNITA DE UNII COLEGI DIN CD ? CE ATI AVUT DE SPUS ATUNCI ? NU CUM ATI VOTAT SISTAREA COMENTARIILOR, CI CUM ATI COMENTAT MODUL IN CARE DOAMNA WINZER A FOST FACUTA CU OU SI CU OTET ?

Domnul Dogaru, va pot intreba cu tot respectul ce ppppp pastoriti pe acolo ?

Altul la rand !!!                                   

PS Nu pot sa nu observ faptul ca in CD s-a declansat un concurs : cui ii suna mai mult telefoanele . Maine poimaine o sa isi afiseze fiecare lista de apeluri pe blog. Si Rinciog si Elena se plang ca nu mai dorm decat 2-3 ore pe noapte si vor sa ia locuul I cu coronita fiecare . Domnule Dogaru, va rog eu, dati doua premii 1 ca sa fie amandoi multumiti. Ca sindicalistii, nu vor fi, oricum.

17 comentarii:

  1. Aceasta postare nu se potriveste aici ... dar cred ca ar trebui sa stiti si parerea altora despre 'eroina' pe care o preamariti ... De la http://marcus64.wordpress.com/ :

    24/11/2010
    Te Cainaram Jeaba, Doamna Invatatoare, Cristina Anghel !
    Filed under: D'ale politichiei mioritice — Marcus @ 15:27

    Nu vreau sa comentez prea mult din motive totale de scarba fata de “rabatarea” la 180 de grade, intr-un timp record de 50 minute, a opiniilor celei care 70 de zile m-a facut sa cred ca mai sunt romani gata sa moara pentru crezul lor. Si asta pentru ca inca nu-mi vine sa cred ce am vazut si auzit cu organele mele de simt destinate acestor activitati.
    Bref, dupa ce doamna invatatoare a trait numai cu ajutorul lui Dumnezeu, gata sa moara pentru niste principii, dupa o intalnire, repet, de 50 de minute cu acest calculator de viteza pugilistica, a iesit live, imbujorata la fata, si a dat de inteles ca un asa ministru, receptiv la doleantele dascalilor, apai altu’ n-o sa ma aiba Romania in veci de veci. Ba mai mult, total lamurita in privinta bunelor intentii ale acestui cabinet (mai putin ministrul de finante), femeia in coma cauzata de respectarea de principii, a inceput sa arunce ocari caracaliene impotriva sindicatelor care habar n-au cum sa gestioneze criza din invatamant si cand ti-e lumea mai draga se retrag de la negocierile purtate cu asa mandrete de ministru dispus la orice sacrificu numai ca dascalii sa fie multumiti.
    Gata, ma opresc aici, nu inainte de a-mi aduce aminte de o replica dintr-un roman , replica pe care doresc s-o parafrazeaz cu adresa directa la asemenea….:
    Adio, fa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mos alecu,
    Nu stiu si sincer nu am vazut nici o declaratie a doamnei Anghel dupa iesirea din spital si nu discutia cu ministrul a facut-o sa renunte la greva . Comentariul lui marcus , oricine ar fi el, nu m-a convins . E parerea cuiiva. Nu toti gandim la fel. Pana la proba contrarie, acesta femeie este pentru mine o eroina .

    RăspundețiȘtergere
  3. Lipsa comentariilor vis a vis de ce se intampla in cd al scmd, are o singura explicatie: avocatii din oficiu, s-au saturat si ei! Ceilalti, auplecat demult din aceasta organizatie de tip feudal. De am sa nu dreptate, vom vedea la marile si trambitatele masuri preconizate pentru 1.12.2010! Nu cred ca vor fi greu de numarat!

    RăspundețiȘtergere
  4. "Potret de erou?!"
    Unde a luptat si a murit(?) doamna!
    Eu cred ca a vrut sa slabeasca un pic si s-a internat in spital!
    Avantaje: 1)n-a mai lucrat la scoala cu copii;2)a primit salariul neredus cu 25% , intrucit a fost platita din fondurile sociale(este posibil sa fi fost platita cu 100%,intrucit era internata in spital);3)a "mincat?" gratis;4)nu a mai platit utilitatile lunare;5)a avut o rezerva separata;6)a beneficiat de mijoacele media;7)a fost bagata in seama;8) a devenit lider(?) neformal-fara o baza solida;9)toate partidele voiai(mai vor) s-o puna la icoana pentru a cistiga voturi;10)unii au cazut in plasa si au declarat-o EROU NATIONAL"!
    Nu e o femeie proasta, insa prea a vrut sa parvina folosind slabiciunile "populimii"!
    Sint de acord cu opiniile lui "mos alecu"!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici nu ma mira armasule . Eroul tau e Dogaru. Pastreaza-l. Eu am alte principii. Ce te roade , invidia , sau pur si simplu voiai sa ma contrazici si nu stiai de unde sa incepi? Pacat ca esti fost ofiter .Ofiter, dar nu gentleman.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acuma ai ajuns si armash ? Doamne grea boala ai .

    RăspundețiȘtergere
  7. "Domnule" Neacsu,
    Chestia cu "getlemenul" nu ma prea lezeaza in amorul propriu.
    Dogaru nu reprezinta pentru mine un "erou" , ci un istoric destul de bine documentat.
    Ca sindicalist nu m-a impresionat prea placut!
    Ai reusit sa deturnezi un schimb de pareri intr'un schimb de replici personale, neproductive!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cand am sa vad adresa dumitale de bloger "armasul " asa cum o stiu, aici la comentarii , o sa putem discuta. Deocamdata oricine se poate ascunde sub acest nume .

    RăspundețiȘtergere
  9. ...CEL CARE GANDESTE ALTFEL DECAT MINE , NU MA JIGNESTE , MA COMPLETEAZA!...

    RăspundețiȘtergere
  10. Pe dom" "Armashul" parcă-l cheamă şi Do-bo-şe...din Vaslui...şi are un blogg drăguţ dar cam dezordonat!

    RăspundețiȘtergere
  11. http://doboserupetru.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  12. Neacsule -eroina ta -70 zile fara papa (nici trupele SEAL nu rezista)da interviuri pe la TV. imbujorata si cu o voce parca-i tunet.oare cati bolnavi cu adevarat au beneficiat de-o rezerva ultra timp de 3 luni??

    RăspundețiȘtergere
  13. Pensionari,rezervişti sau activi toţi suntem sau am fost militari.O categorie în care populaţia are cea mai mare încredere după biserică. Constat, cu părere de rău, că ceea ce ne dezbină are mai multă relevanţă decât ceeea ce ne uneşte. Testul final, dat de gaşca ce conduce România, a fost trecut cu brio. Putem vorbi orice despre armata română mai puţin de unitate şi profesionalism.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu am sa inteleg aceasta campanie impotriva acestei femei. Ce va deranjeaza , ca nu a murit pentru voi ? Ca nu a reusit prin gestul ei sa va salveze pensiile in timp ce voi priveati la tv ? Ca o femeie a fost in stare sa faca ceea ce barbatii nu sunt, punandu-si viata in pericol pentru niste principii?Am cautat pe net, nu am gasit nici o declaratie a ei prin care sa se dezica de ceea ce a spus si facut pe timpul grevei.
    Sau pur si simplu nu mai aveti de ce sa va luati? Vedeti ca am barba . Treceti la smuls fire , si lasati femeia aia care are mai multa onoare decat voi, cei care o invinuiti ca nu a murit.

    RăspundețiȘtergere
  15. Karadeniz, m-am cam " saturat " sa spun ca ai dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  16. BA neacsule,care sunt principiile pentru care si-a pus viata in pericol:norma didactica de16H/sapt.adica 3n/zi? concediu 3-4luni pe an, prima de vacanta(tu cate prime de concediu ai atribuit subordonatilor tai N?) Care era norma didactica a unui sublocotenet-Neacsule? basca 2-3servicii de garda /lunaR,basca orele de noapte,aplicatiile ,rasp. penala fata de oamenii din subordine ,tehnica si armament,posibilitatea de a muri in poligon sau aiurea ETC.etc etc Vezi de satra ta daca ai ceva de spus,daca nu vezi de treaba nu mai cauta popularitate ieftina--sublocotenetul

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu te mai saturi de schimbat pseudonime ?Ia sa vad cum te descurci cu adresa de blog, mai ai curaj sa te spurci cu numele propriu ?

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.