joi, 18 noiembrie 2010

FA-TE CA LUCREZI MIRCEA!


A mai aparut un document emanat de CD al SCMD.  Daca te uiti asa  ca volum si aranjare in pagina , incepi sa te bucuri si iti spui tie "insusiti "ca lucrurile au luat-o pe calea cea buna . Si partial e adevarat. Adica in sfarsit , se mai face si altceva pe colo in afara de barfe si vanatori de vrajitoare. Nu se mai vaneaza scorpioni, acuma se  cunosc dusmanii de clasa, se pun la cale actiuni mai ample. Sincer, acuma , fara malitiozitate , incepe sa se miste ceva la nivel intentional . Ce sa ne facem insa ca daca vointa ne ajuta , nu ne tine putirinta. Si mai ales , nu ne ajutam singuri .Ne dam sarcini dar incurcam borcanele . Punem lupul sa pazeasca oile, apoi punem caruta  in fata calului iar birjarului ii punem capastru. Apoi ca treaba sa fie si mai clara , suim calul pe capra si il punem sa se biciuiasca singur, sa strige in gura mare "dii mai Batore" si apoi sa treaca  in hamuri si sa execute trap de voie  in timp ce tot el, sta pe margine  si face misto de situatia in care e pus .In final , isi da singur calificative ca cal,(scuzati calofonia) ca birjar si ca spectator. (Apropo, azi vorbeam cu cineva din CD si imi spunea ca de unde stiu eu cine e seful comsiei de control , cand ea (persoana in cauza ) habar nu are. Sa cad pe jos de uimire. Cand sedinta a avut loc pe data de 16 , iar seful comisiei de control, investit de mult pe acesta functie, fusese de fata la sedinta.  Ce sa fie ? Unii dorm in sedinta si nu stiu despre ce e vorba in propozitie , sau e vorba de dezinformare ? )

             O sa spuneti ca imi arde de glume . NU !. Cititi spre exemplificare documentul postat pe blogul SCMD , analizati si apoi vedeti daca am dreptate.S-a creat o comisie , cu un sef , CARE E SI CARUTA SI CAL SI BIRJAR  SI SPECTATOR.
Si uite asa  s-a mai ales domnul Dogaru cu niste intrebari :

DOMNULE DOGARU ,


1.Ceea ce faceti acuma , mai mult sau mai putin fortati, trebuia facut de acum un an . Imi permit sa va intreb , pana acuma ce ati facut?

2.Ati uitat sa specificati cine si pe ce criterii a ales comisia de cenzori ? Cine este indreptatit conform statutului sa numeasca , sau sa revoce membrii comisiei de cenzori ?

3.Doamna Winzer, demisionar sau nu, este membru al Comitetului Director, trebuia invitata si numele dansei mentinut pe manseta de pe blogul Comitetului Director pana cand  CNR va hotara care este decizia . Orice alta decizie pana atunci este nestatutara .

4.Cine a decis, cand  si cum, instituirea aceste Comisii de Control Intern, pe ce criterii au fost alesi membrii ?

5. Cum este posibil ca un om sa fie atat presedintele comisiei si in acelasi timp sa si intocmeasca documente in sprijinul activitatii comisiei ?

6. Cum este posibil ca persoana care este verificata sa aibe dreptul sa mai lucreze cu documentele care vor fi verificate , sa le manevreze, sa intocmeasca situatii ?

7. Cum este posibil ca persoana care executa controlul sa execute lucrari interne in favoarea celui controlat , si in sprijinul celui controlat ? Dupa care norma si legislatie ?

8. Cum este posibil ca cel care executa controlul sa fie "recompensat " inainte de a incepe controlul cu o functie in cadrul organismului controlat ? Indiferent ca o face benevol, probono sau contra cost, este ILEGAL.

8. Cine a facut selectia persoanelor care fac parte din comisia de control, in ce baza , pe baza de examen , de depunere de dosare , sau .. dupa culoarea ochilor ?

9.La toate actiunile planificate , de intocmire a controlului, a documentelor ajutatoare , a situatiilor , ati uitat sa precizati un lucru esential si anume TERMENELE DOMNULE DOGARU. Fara TERMENE tot ce ati decis dumneavoastra acolo este apa de ploaie . Deci , cand vor fi efectuate acele sarcini ?Sau le-ati trecut acolo doar ca sa linistiti oamenii ? Fa-te ca lucrezi Mircea !

10. Afirmati ca saptamanal se inscriu in sindicat 500 de membri,. Este incredibil cati oameni nu au ce face cu banii si arunca 120 de lei pentru doua luni . Ati uitat insa sa specificati cati membri de sindicat sunt in prezent . Nu dorim numele , prenumele sau numerele de telefon, stim ca sunt secrete , dar asa , aproximativ, plus sau minus 500 de saptamana viitoare , cam cati ziceti ?

11. Inutil sa mai remarc prezenta permanenta in sedintele dumneavoastra sub o forma sau alta a celor doua filiale “ de onoare “ ale CD, Calarasi si Botosani. Nu e sedinta sa nu fie mentionate aceste filiale fruntase in intrecerea socialista . Propun sa fie trecuti si la gazeta de perete .

12. Nu pot sa nu subliniez capodopera , bomboana de pe coliva sau cireasa de pe tort. O citez pentru savoare: “Nici o persoana nu are voie, conform legislatiei in vigoare si a Statutului SCMD, sa uzurpe atributiile Comitetului Director, ale Biroului Operativ, ale Presedintelui, ale Birourilor Operative si ale Presedintilor de filiale, convocand in numele acestora, una sau mai multe filiale, la adunari exceptionale”

DE ASTA VA E FRICA DUMNEAVOASTRA DOMNUL DOGARU, DE CONVOCARI EXTRAORDINARE ? PAI ATUNCI UNDE ESTE CONVOCAREA ORDINARA A CNR PLANIFICATA SI PROMISA LA ALBA IULIA A SE TINE IN OCTOMBRIE ? PE CAND ATI AMANAT-O ?                                      
                                                                        
Acestea fiind spuse, sa sper la un raspuns din partea dumneavoastra la intreabrile puse mai sus ? Eu astept, daca nu, nu-i bai, le trec la raboj si vor fi puse alta data in alte circumstante (na ca era sa spun instante ) .

RAZI TU, RAZI, DAR NU E RASUL TAU CALULE !

APROPO, SA NU UIT DOMNULE DOGARU: DUPA CE INSTITUITI SERVICIUL DE PERMANENTA LA DEPARTAMENTUL JURIDIC, DATI SI DUMNEAVAOSTRA CATE UN TELEFON SA VA INVETE CE SI CUM SA SPUNETI SI SA FACETI, CA E TARE MARE NEVOIE .

7 comentarii:

  1. Eu cred ca, in conditiile in care actuala putere exceleaza in abuzuri, este nevoie de o organizatie neguvernamentala a cadrelor militare in rezerva care sa apere interesele si statutul profesional al militarilor.
    ANCMRR-urile patronate de institutiile militare, in obedienta specifica, si-au dus membrii cu zaharelul sa stea cuminti, ca nu se atinge Baselu de pensiile lor. Abia cand Legea 119 a fost publicata in MO s-au mai dezmeticit si conducerile unora dintre asociatii si au mai inceput sa carcotesca.
    In aceste conditii Sindicatul disponibilizatilor era si este necesar ca factor de presiune impotriva abuzurilor puterii.
    Cred ca pentru faza incipienta a fost inspirata si alegerea D-lui Dogaru in fruntea Sindicatului.
    De la un timp am constatat ca dl Dogaru isi aroga dreptul de a emite Comunicate personale, fara sa se mai consulte cu organele colective ale Sindicatului. Altfel nu-mi explic lipsa de rigoare, mai ales din punct de vedere juridic si contabil, a ideilor si indemnurilor pe care le lanseaza. Mesajul sau a devenit plat si nu mai trece dincolo de sticla in emisiunile in care apare. Virulenta mesajului nu are efecte benefice daca nu are si rigoarea de care vorbeam. Exagerarile au cam diluat mesajul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Plano10
    Un lucru nu este inteles . Domnul Dogaru a infiintat acest sindicat, si are tot meritul in acest lucru, atat ca idee cat si ca realizare .Dar nu a fost ales , decat de o mana de 21 de oameni , care au fost practic alesi de el sa se alature .Si uite asa , era normal sa se aleaga presedinte . Dansul nu a fost ales in cadrul CNR organul care conform statutului trebuie sa aleaga conducerea . La singura adunare a CNR nici macar nu s-a adus in discutie subiectul alegereii Comitetului Director sau al Presedintelui, nici macar al validarii . Deci , practic este autoales . Si nici gand sa organizeze alegeri in cadrul Cnr. Normal, civilizat si democratic ar fi fost ca prima intrunire a CNR sa fi VALIDAT MACAR ALEGERILE FACUTE LA INFIINTARE . NICI VORBA INSA DE ASA CEVA . Si atunci , daca ne aflam ca si constituire pe baza unei ilegalitati, ce mai conteaza altele pe langa ea ? Domnii Dogaru si Pricina au apucat un os de ros si nu ii mai dau drumul. NU VI SE PARE COMUN INTR-O TARA CA ROMANIA ?Mai sunt si alti presedinti si carmuitori in aceeasi situatie. Batia puterii si legea ciolanului .

    RăspundețiȘtergere
  3. Plano
    PS Ati fi mirati sa aflati ca cei 21 de membri fondatori nu se cunosc intre ei ? AFLATI CA ACESTA E ADEVARUL . Si atunci ce va mai mira ?Daca eu mint , rog pe domnul Dogaru sa puna la dispozitie o dovada prin care sa dovedeasca faptul ca cei 21 de membri fondatori s-au intalnit macar o data in viata , la un loc sa decida ceva .

    RăspundețiȘtergere
  4. Comitetul de initiativa( membri fondatori) pentru infiintarea oricarei organizatii neguvernamentale isi desfasoara activitatea pana la prima adunare generala in care se aproba Statutul,Actul Constitutiv si se aleg organele de conducere care sunt imputernicite cu indeplinirea formalitatilor legale pentru dobandirea personalitatii juridice.
    De la Adunarea Generala calitatea de de membru fondatori este doar onorifica.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asta intr-un sindicat normal , dar nu si in SCMD. In SCMD , membrii fondatori , au drepturi speciale , conform art 9 punctul(3) Membrii fondatori au în plus următoarele drepturi:
    a) să atace în justitie deciziile contrare legii, Actului Constitutiv sau Statutul Sindicatului, adoptate de către Comitetul Director;
    b) să aleagă membrii Comitetului Director;
    c) să li se confere în semn de recunostintă, diplome, medalii, pachete aniversare, invitatii la orice actiuni de amploare a sindicatului, la fiecare Congres National si onoruri pentru initiativa înființării Sindicatului CMD, cât si pentru activitatea desfăsurată în cadrul acesteia;

    Cu alte cuvinte numai membrii fondatori au dreptul la recompense sau dreptul de a ataca in justitie actele contrare legii, in viziunea celor ce au infiintat acest sindicat. Sau si mai clar , beneficiaza de imunitate fata de ceilalti membrii ai sindicatului, palmasii , sau negrii de pe plantatie care nu au decat sa priveasca la neregularitatile celor din Comitetul Director, fara a avea dreptul sa comenteze. Acest articol a fost avut in vedere probabil, cand au sistat si au sters toate comentariile de pe blogurile SCMD .
    Si numai membrii fondatori au dreptul sa aleaga Comitetul Director, desi in alt articol al aceluiasi statut este specificat faptul ca CNR este forul care voteaza sau revoca membrii Comitetului Director, si nu se poate face nici o miscare fara accceptul acestui for suprem . De fapt daca studiaza cineva mai atent acest statut va observa ca e plin de greseli, ambiguitati, duble atributii, sau altele lipsa, si chiar si contradictii la L54. Si totusi se umbla cu el de un an si jumatate . Mai mult o serie de aspecte ale vietii sindicale sunt "prevazute " intr-un ROF CARE NICI ACUMA NU EXISTA.Si asta pentru ca domnii din Comitetul Director si secretariat au fost mult mai interesati sa astupe gura celor ce puneau intrebari decat sa intocmeasca documentaia necesara desfasurarii activitatilor sindicale . Sa mai pomenesc si lipsa documentelor care sa regleze activitatile financiar contabile ? Abia acuma , in urma scandalului iscat de filiala sector 5 , si amplificat cu simulacrul de indrumar al unui financiar care intocmeste documente prin copy-paste s-au vazut nevoiti sa intocmeasca niste documente care ar trebui sa justifice niste cheltuieli deja facute . Acuma intelegeti domnule Plano 10 de ce apun eu ca au pus caruta in fata calului si ca au facut din cal birjar ?
    Cam care ar fi punctul de vedere al unui jurist vizavi de aceste aspecte ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Stiti cum mi se pare, d-le Neacsu?

    Ca in Turcia. Recent, dupa dictatura militara, armata a dat puterea civililor... dar si-a pastrat un drept de veto in probleme cruciale de politica nationala a tarii.
    Nu uitati ca dl Dogaru e istoric.
    Nu-mi vine sa cred ca CD nu este ales de Consiliul reprezentantilor?
    Cititi pe blogul meu articolul
    http://www.plano10.com/2010/11/guvernboacele-societatea-civila-si.html

    RăspundețiȘtergere
  7. Plano10 . Intrati pe blogul SCMD , pagina filialelor, luati la intamplare cate filiale vreti dumneavoastra , sunati presedintii de filiala si intrebati-i daca la Alba Iulia , la prima intalnire a CNR s-a votat sau pus in discutie macar componenta comitetului Director, sau presedintele . Dupa ce primiti raspunsurile , puteti sa ma injurati daca mint .

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.