sâmbătă, 11 ianuarie 2020

Repetabila istorie…



Sică Manolină premierul fără cap, de câte ori este chemat la Cotroceni  și i se spune cum să conducă guvernul, pe cine să mazilească, ce doctor să schimbe, ce să mai mintă și cum să facă să obțină control asupra parlamentului, ba chiar cum să își dea cu tesla între genunchi, iese pe post ș se laudă că EL A AVUT INIȚIATIVA, IAR ”PRIETENUL LUI” Iohannis, a fost de acord, ei au stabilit împreună noul curs. Timp de trei ani s-au chinuit trei ani să dea joc guvernele PSD din care unele s-au dat jos singure dar ei tot nu au putut să treacă la guvernare. Acuma, după ce au reușit să se cazeze la Victoria, au constatat  că sunt pe capră, dar nu au cai în fața căruței, nu are cine să tragă la căruță, că toți știu să zică ”Dii Bathore!” dar Bathori e mort, sau cum spune nașu meu, ”calu-i mort, căruța fărâmată”.  Și ce au decis ei., Sică și Mutu? Au decis că cea mai bună soluție este să dea jos guvernul. Bă ești prost? Da, ar trebui să răspundă Sică. Nu știu dacă cineva din afară realizează în ce situație ne aflăm și ce hahalere avem în arcul politic. Te chinui 3 ani să dai de pământ cu un guvern , urli peste tot că vrei guvernul tău , partidul tău la putere iar când îl ai, nu numai că nu faci nimic, dar cauți soluții să îl schimbi. Și culmea este că cei care nu vor fi de acord vor fi cei din opoziție, dușmanii de clasă,”ciuma roșie”. Păi înainte de moțiune, Mutul țipa ca din gură de șarpe că numai un guvern PNL ar scoate țara din marasm, iar acuma când îl are, nu știe cum să îl dea jos. Păi atunci ce rost au avut ieșirile în stradă cu geaca roșie, jocul de umbre și lumini din Piața Victoriei, protestul ”diasporei”, nenumăratele haștaguri, circul cu tricouri al celor din USR prin Parlament, câți bani cheltuiți  pentru inscripționarea tricourilor, cu alegeri, cu referendumuri, câte eforturi să schimbăm comisari europeni? Toate au fost degeaba? Am obținut ”pohta ce-au pohtit-o românii”, decapitarea PSD de pomană? În ce țară trăim ? Cu asemenea strategii și oameni crede PNL-ul că va câștiga alegerile anticipate? Bă, suntem toți proști? Mă întreb ce zice  săracul Soroș, care a pompat bani la greu în toate protestele și ONG-urile din România ca să schimbe guvernul, acuma când vede că Sică și Mutu declară că vor să schimbe guvernul, neștiind însă nici cum și nefiind siguri că vor reuși, că nu ar fi exclus să se trezească că fie nu va pica, fie se va forma o nouă majoritate între PSD și UDMR plus Ponta, minorități, Tăriceanu care s-au convins că cei din PNL sunt praf. Nu știu dacă a făcut cineva o socoată, câși parlamentari sunt la primul mandat, dar ar trebui să facă și să îi scoată din calcul la vot, pentru că ăia, din orice partid ar face parte, nu vor vota în ruptul capului alegeri anticipate, pentru că și-ar pierde pensia de parlamentar. UDMR-ul de exemplu, nu va vota anticipatele dacă nu are garanția că nu vor fi alegeri în două tururi.La rându său USR-ul  nu va vota dacă nu i se garantează alegerile în două tururi.
În fine, stea sunt socoteli și variațiuni și discuții de dragul discuțiilor. Revenind la declarația lui Orban, care spune clar cum ”președintele României și cu mine am hotărât că cel mai bine pentru România este să declanșăm alegeri anticipate” văzând și fotografia de ”profil, m-a frapat asemănarea cu o declarație dată acum 2000 de ani de un alt .. ”premier” care tot așa, după o beție cruntă, declara că el și prietenul lui au decis ce și cum în problema caselor și a .. puțurilor de apă. Urmăriți filmarea și spuneți că nu am dreptate. Astfel se întărește convingerea că suntem cel mai tradiționalist popor, că ne respectăm tradițiile, că avem o politică solidă, care nu s-a schimbat de milenii  că nu ne schimbă nimeni așa cum vrea el și vom mai trăi încă 2000 de ani, cu aceleași principiiși .. obiceiuri, dar, mai ales, că întotdeauna am avut ”prieteni” mari care .. au făcut ce am spus noi, pentru binele nostru. Încă de acum 2000 de ani, unii aveau ”case din alea mari” iar alții visau la ele. Priviți și … atât.

Repetabila istorie…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.