sâmbătă, 5 ianuarie 2019

O întrebare legitimă : a fost președintele sabotat?



Se discută și se va mai discuta despre decretul semnat de președintele Iohannis ”în urma discuțiilor avute în CSAT” privind prelungirea mandatului șefului SMAp ( nu o să mai nominalizez persoana, pentru că nu persoana este în discuție, ci funcția) în fruntea armatei. Așa cum este formulat în comunicatul dat de președinție, s-ar înțelege că decizia a fost un rezultat al  ”dezbaterilor din cadrul ședinței CSAT”, adică au avut loc dezbateri, iar concluzia membrilor CSAT este cea conținută în decret. Un lucru la fel de fals, ca și informația sau justificarea că decizia a fost urmarea  ”lipsei unei propuneri”. Deci într-un comunicat de 8 rânduri domnul președinte minte grosolan în două  puncte, pentru că așa cum a reieșit din relatările și informațiile  date de alți membri participanți la ședință, NU S-A PROPUS ȘI NU S-A DISCUTAT  ÎN CADRUL CSAT VARIANTA PRELUNGIRII MANDATULUI ȘEFULUI SMAp, ACEASTĂ PROPUNERE A EXISTAT DOAR ÎN MINTEA DOMNULUI PREȘEDINTE, NU S-A CERUT, FIE EL CONSULTATIV SAU NU, AVIZUL CSAT. Deci sub acest aspect, neavând avizul (pozitiv sau negativ) al CSAT, decretul nu are bază legală ÎN LITERA LEGII, chiar dacă respingerea propunerii avansate de ministrul Leș este tot strict sau obtuz interpretat, legală. Pe foarte scurt aceasta este situația decretului semnat de Iohannis.
Dar eu nu despre asta vreau să scriu, am scris destul. Un alt aspect mă preocupă, care ține nu numai de justețea sau legalitatea decretului, cât de capacitatea și competența celui care l-a semnat. O să fiu din nou foarte scurt și foarte concret pentru a nu plictisi.
Una la mână
În cartea sa autobiografică,” Pas cu Pas”, prin care spera să ne uimească cu ”rigurozitatea sa nemțească” domnul KW Iohannis declară , citez: „Armata? O pierdere de vreme! În armată începi să coși singur un nasture, să-ți coși o cămașă. Sunt singurele lucruri pe care le-am învățat în cazarmă” .
Trec peste faptul că prin aceste cuvinte domnul președinte conchide că ARMATA ca instituție și loc de formare a apărătorilor țării este o pierdere de vreme și mă opresc strict la persoana sa, pentru că mai mult  ca sigur NU  acesta este adevărul legat de rolul și posibilitățile instituției militare, acesta este doar adevărul, căci doar singur recunoaște, privind capacitatea domnului Iohannis de a învăța ceva despre armată , în cele 9 luni de stagiu militar. Deci un militar TR ( căci am auzit că a efectuat armata la TR) a reușit să învețe doar să coase nasturi în 9 luni. Mă întreb, colateral, ce grad a primit domnul Iohannis la terminarea stagiului militar și ce cuprinde CARACTERIZAREA ȘI CONCLUZIILE PRIN CARE I S-A PROPUS GRADUL ÎN REZERVĂ? Aici ar fi interesant și punctul de vedere al comandanților săi,  cei care l-au avansat în grad pe timpul sau la finele stagiului militar. Este posibil să fii numit ofițer în rezervă când tu știi doar să coși nasturi?  Dacă e așa,  e grav. Dar nu ăsta este aspectul. Iau în calcul faptul  că domnul Iohannis când a făcut această afirmație nu a făcut-o pentru că avea un oarecare dispreț și lipsă de respect față de armată ci că a spus un adevăr  privind CAPACITATEA SA DE A PRICEPE, ÎNVĂȚA  ȘI APROFUNDA NOȚIUNI PRIVIND APĂRAREA ȚĂRII. Una la mână.
Două la mână
Aș fi fost gata să cred că a fost doar o figură de stil, sau o simplă exprimare a unei frustrări și dispreț la adresa armatei dar o altă confidență a domnului Iohannis, care se pretinde șeful statului, președintele României și Comandantul Forțelor Armate, m-a făcut să îmi pun foarte, dar foarte serios întrebarea dacă nu cumva situația este MULT MAI GRAVĂ. Vă mai amintiți ce a spus domnul Iohannis când i s-a pus în față decizia CCR privind revocarea Codruței Kovesi? Pentru cei care au uitat, citez: „Nu o să comentez această parte fiindcă aştept motivarea Curţii pe care o vom citi până o înţelegem sau până putem înţelege ceva din ea, după care voi comunica ce trebuie făcut sau ce trebuie să fac”
Menționez că această confidență a fost făcută în data de 05 Iunie, 2018. Cât timp credeți că i-a luat domnului Iohannis să înțeleagă că o decizie a CCR este totuși o decizie pe care orice român trebuie să o respecte, chiar și unul care știe doar să coase nasturi? TREIZECI ȘI PATRU DE ZILE.  Domnului președinte Iohannis i-au trebuit 34 de zile,  nu să priceapă nu motivarea CCR, pentru că i s-ar cere prea mult, în 34 de zile domnia sa a priceput că NU ARE CE FACE ȘI TREBUIE SĂ SEMNEZE DECRETUL DE REVOCARE.
Minune sau sabotaj ?
Realizați gravitatea situației? Avem în fruntea țării o persoană care în 9 luni a învățat despre și din toată instrucția militară doar să coasă nasturi și în 34 de zile, că trebuie să semneze un decret de demitere. Acest om conduce destinele României de 4 ani . Vă rog eu, nu mai spuneți la nimeni că ne facem toți de râs, nu numai el. Dar, acuma acest om vine în fața națiunii și spune că ” reținând necesitatea asigurării continuității conducerii armatei, în condițiile în care mediul regional și internațional de securitate se află în continuă schimbare….președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 28 decembrie a.c., decretul privind prelungirea mandatului de șef al Statului Major al Apărării cu un an”.
Realizați minunea? Cel care nu a fost în stare să învețe în 9 luni decât să coase naturi  și în 4 ANI DE MANDAT că este obligat să respecte CONSTITUȚIA  și deciziile CCR, în câteva ore de discuții în CSAT a învățat să vorbească despre ”necesitatea asigurării continuității conducerii armatei în condițiile în care mediul regional și internațional de securitate se află în continuă schimbare”. Poate cineva să creadă așa ceva? Eu nu cred așa ceva! Eu cred că cineva l-a sabotat pe domnul președinte și ”i-a pus vorbe în cântec”. Domnia sa este un om calm, așa cum l-am văzut de fiecare dată în fiecare intervenție televizată, domnia sa nu folosește astfel de cuvinte sofisticate, cu atât mai puțin în domeniul apărării, unde expertiza sa este recunoscută din cartea autobiografică. De la acea mărturisire nu l-am mai auzit pe domnul președinte să spună ceva despre completarea studiilor militare, sau eventuale preocupări în studiul fenomenului militar așa că eu cred că nivelul său a rămas cel declarat și am încredere, ca orice român, în sinceritatea sa.
În aceste condiții unii s-ar întreba ce caută sau ce înțelege din ședințele CSAT, dar Eu nu pot pune o asemenea întrebare. Eu întreb însă,  cine i-a scris textul decretului și l-a sabotat în cel mai grosolan mod, punându-i în gură, gândire și abilități, termeni și competențe pe care însuși domnia sa le-a negat în repetate rânduri. Cred că cineva a atentat cu vădită rea intenție la imaginea pe care domnul președinte însuși și-a creat-o  cu atâta trudă în lunga și inutila carieră prezidențială.
Cine e mâna criminală ?
PS: O altă mână criminală insinuează că de fapt domnul președinte a putut, dar nu a vrut nici să învețe mai multe în armată, nici să semneze decretul, uite așa de al dreak. Aoleo, o fi bine? Păi asta înseamnă că domnia sa sabotaaaaaaaaaaaaaaat… Nu, nu, prefer să cred că nu a putut, de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!


https://evz.ro/iohannis-trecut-armata.html
https://www.b1.ro/stiri/eveniment/iohannis-decizie-kovesi-226591.html

O întrebare legitimă : a fost președintele sabotat?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.