luni, 7 ianuarie 2019

Aveti grija CCR ți
Pentru cei care inca mai cred ca Iohannis a procedat corect cand a decis UNILATERAL prelungirea mandatului Sefului SMAp ( nu am comentat si nu comentez daca e mai bun sau mai putin bun decat altcineva) iata ce prevede legea 415/2002 :
art 4:Consiliul Suprem de Apărare a Țării are următoarele atribuții:
punctul d) avizează proiectele de acte normative inițiate sau emise de Guvern privind:  8. numirea în funcțiile prevăzute în statele de organizare cu grad de general-locotenent, viceamiral, similare și superioare acestora;
Daca este cineva care nu stie romaneste, ii traduc eu: CSAT AVIZEAZA NUMIRILE IN FUNCTIILE CU GRAD DE GENERAL CU 3 STELE SAU MAI MARE, (care sunt, deci TREBUIE SA FIE )  INITIATE DE GUVERN.
Mai trebuie avut in vedere art 7, care la punctele 2.si 3 spune ca :  “(2) Ordinea de zi se stabilește de președinte, cu consultarea vicepreședintelui.”
(3) Propunerile ministerelor trebuie avizate de primul-ministru pentru a fi înscrise pe ordinea de zi.

De retinut ca, conform art 5 din aceasi lege,: “(2) Primul-ministru al Guvernului României îndeplinește funcția de vicepreședinte al Consiliului Suprem de Apărare a Țării.”

Sa nu uitam ca art 3  din aceeasi lege prevede ca:” În exercitarea atribuțiilor ce îi revin, Consiliul Suprem de Apărare a Țării emite hotărâri, potrivit legii, care sunt obligatorii pentru autoritățile administrației publice și instituțiile publice la care se referă. Acestea răspund, în condițiile legii, de măsurile luate pentru punerea lor în aplicare.”
Art 6, punctul 3 specifica : “(3) Consiliul Suprem de Apărare a Țării lucrează în prezența a cel puțin două treimi din numărul membrilor săi și adoptă hotărâri prin consens.
Din  art. 4 la punctul b aflam ce initiative poate avea presedintele CSAT:
Art.4. Consiliul Suprem de Apărare a Țării are următoarele atribuții:
“b. La solicitarea Președintelui României, (CSAT) analizează și propune măsuri pentru”:
  1. instituirea stării de asediu sau a stării de urgență în întreaga țară ori în unele localități;
  2. declararea mobilizării parțiale sau generale a forțelor armate;
  3. respingerea agresiunii armate îndreptate împotriva țării;
  4. declararea stării de război și încetarea sa;
  5. inițierea, suspendarea sau încetarea acțiunilor militare;
DECI ÎN MOD CERT, CONFORM ACESTUI ARTICOL, CARE CUPRINDE IN CE DOMENII POATE FACE PROPUNERI DOMNUL PRESEDINTE,  IOHANNIS NU AVEA DREPTUL SĂ PROPUNA MĂCAR PRELUNGIREA MANDATULUI SEFULUI SMAp, DAR SA MAI SI DECIDA.
Studiind si coroborand aceste prevederi ale legii privind organizarea si functionarea CSAT,  rezulta  urmatoarele concluzii:
  1. Ordinea de zi a CSAT se stabileste de catre presedinte, cu consultarea primului ministru. Intrebar-  –  A fost trecuta pe ordinea de zi a sedintei, propunerea de prelungire a mandatului generalului Ciuca?    – Cine a facut propunerea de prelungire a mandatului generalului Ciuca, pentru ca, conform atributiunilor presedintelui, incluse in art 4 punctul b, PRESEDINTELE NU AVEA ACEST DREPT, EL POATE SOLICITA, DOAR CEEA CE ESTE PREVAZUT DE ARTICOLUL MENTIONAT MAI SUS. Mai mult, aceasta atributiune privind numirile generalilor de la 3 stele in plus , intra in atributiunile  Guvernului, conform art 4.d.8.
  2. Numirea generalilor trebuie se se faca cu avizul CSAT. A existat acest aviz ?
  3. CSAT emite, la finele sedintelor sale  HOTARARI care sunt obligatorii.  Exista o hotarare a CSAT privind prelungirea mandatului?
  4. Hotararile CSAT se iau cu  unanimitate. A existat aceasta unanimitate? Primul ministru si ministrul apararii, spun ca nu.

Acestea sunt intrebarile la care trebuie sa raspunda CCR cand va analiza sesizarea guvernului, daca doamna Viorica a avut sau va avea teligenta necesara pentru a le sesiza si curajul de a o face.
Dar, dupa cate o cunosc eu pe doamna Viorica si mai ales pe tutorele ei, domnul Dragnea, nu vor avea antigel in instalatie si totul se va limita la joc de glezna. Este evident faptul ca nici in vis nu poate fi vorba de o incercare de suspendare, mai ales ca suntem si in ultimul an de mandat,  urmeaza alegerile si parca, cu 6 luni inainte de finalul mandatului nu se mai poate solicita suspendarea. Dragnea, nu va mai misca un deget, pentru ca se pare ca completul ales pentru a-l judeca pare sa ii fie favorabil, iar pe el altceva nu il intereseaza.  Dar va avea o MAAAAAAAAAAAARE surpriza, iar dupa ce va fi condamnat nu va mai putea face nimic, pentru ca vafi la mititica iar de acolo nu se mai poate conduce partidul si nici Camera Deputatilor. Nici propria camera nu o va putea conduce, pentru ca acolo trebuie sa fii tare ca sa conduci, iar el nu are nici cu ce ii santaja nici cu ce ii ameninta, nici cu ce ii cumpara pe noii colegi. Dar la aceasta ora el viseaza la cai verzi pe pereti, el se vede in 2020 nu doar liber, ci si cotrocean,  asa ca a renuntat si la cadoul pe care il promisese hotilor din partid, legea gratierii, crezand ca el va scapa necondamnat. Doamne si cat i-a amagit pe parlamentarii PSD si cei  din opozitie cu morcovul, ca Funes  pe magarul  in Mania Grandorii. Unde esti Mihaelaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Ma intreb daca Irinuca va veni cu chiftele la vorbitor.
Vorbind de Irinuca, se pare ca am avut dreptate acum 6 luni cand spuneam ca fatuca asta nu vede cu ochi buni relatia lui Liviut cu  Liuta si Carmecita. Iaca pozna, ca nici nu se termina revelionul si Irinuca  comanda racituri.. in relatiile Dragea Olguta. Olguta zice ca nu, dar mai vorbim. Ce e prima oara cand minte ? Eheeeeeeeeeei, Liuta Liuta, blestemul de rezervist e dulce, ca glontul patriei.
Acestea fiind zise, va doresc  un an al desteptarii. Stimati colegi rezervisti, nu mai tineti  la caruta cai batrani ( nu  ca varsta, ci ca vechime la oiste) oricat de impopotanati ar fi ei, sau cu atat mai putin pe cei cu fireturi de aur, ca astia duc caruta in sant, fraiele sunt in mainile altora. Si mai ales, nu va suiti in carute vechi redecorate, cu multe stele, conduse de reevaluati care acuma promit ca vor indrepta ceea ce au stricat mai inainte, pentru ca odata intrati pe autostrada puterii, veti ramane iar de caruta. Sa nu ziceti ca nu v-am spus. Ma vezi ca spargi becu…..
https://lege5.ro/Gratuit/gm4dsnbu/legea-nr-415-2002-privind-organizarea-si-functionarea-consiliului-suprem-de-aparare-a-tarii

Aveti grija CCR ți

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.