duminică, 27 ianuarie 2019

Abramburizarea invatamantului


Abramburica Andronescu, aceasta Suzana Gadea a vremurilor noi, cea care a desfiintat scolile profesionale ca sa nu mai aiba politicienii PSD concurenta pe listele parlamentare, vrea ca la fiecare mandat ministerial sa uimeasca lumea cu solutiile ei privind „salvarea. invatamantului romanesc „. Constatand ea ca Romania se goleste de capete luminate prin plecarea absolventilor peste hotare iar in tara raman prosti cu diplome si doctorate luate la ff in facultatile de partid, prosti care au pretentia sa ajunga si ei politicieni de succes, a clocit solutiile.
Prima solutie este salvarea invatamantului primar unde saracii profesori nu pot forma viitor de aur, pentru ca nu ii pot lasa repetenti pe copii si daca nu raman repetenti cum sa ajunga ei sefi ai Camerei Deputatilor ca colegul lui MIhai Viteazu? Asa ca va da doamna Kati o lege, o OUG ceva, prin care copiilor sa li se asigure sansa de a deveni deputati inca din clasele 1-3. Ei, asa da, asa mai merge, asta inseamna egalitatea de sanse si formarea politicianului nou, loial partidului. Ideea i-a venit, sigur, dupa ce a intrat in guvernul Veorica, auzind-o pe aceasta cum vorbeste si citeste, realizand ca daca ar fi ramas repetenta din clasa una, ar fi putut ajunge presedinte.
A doua masura propusa de coana Caterinka, este legata de polul opus, respectiv invatamantul universitar, care duce lipsa de repetenti de profesie, acolo legea, nescrisa, fiind sa se lase cat mai multi corijenti pe toamna, dar nu repetenti, ca sa poata si universitatile si profesorii sa mananca si ei o paine alba din plata re re re… examinarilor. Aici doamna Kati rezolva problema plecarii elevilor destepti afara, prin aducerea studentilor din afara,  ca sa nu descompleteze clasele si sa nu isi piarda facultatile clasele si licenta.  Doamne cum  se gandeste ea la „binele invatamantului romanesc” , imi dau lacrimile. In felul asta vom avea nu numai suficienti studenti analfabeti, dar si profesori incompetenti si coruptibili. Doamneeee, ce bine, vin vapoarele din nou prin caminele studentesti si facultati.
Iata ce o ingrijoreaza pe doamna ministru: “M-am uitat puţin pe cifrele pe care le avem acum în învăţământul preuniversitar. Dacă în anul 2003 aveam 4,3 milioane de elevi în învăţământul preuniversitar, astăzi avem 2,65 milioane. Adică este o cădere absolut dramatică. Cred că este cea mai mare problemă cu care se confruntă România. Ca urmare, nu cred că vom avea mai mult de 60-70.000 de absolvenţi de liceu peste trei ani de zile. Ce se va întâmpla cu universităţile noastre? Una dintre soluţii este să încercăm să aducem studenţi străini. Realizăm odată cu aducerea studenţilor străini mai multe deziderate. Răspundem internaţionalizării, aducem şi taxe, şi fără îndoială ne asigurăm că păstrăm toate programele de studiu. Acesta este un motiv care ne determină să ne grăbim cu internaţionalizarea. ”
Asta este cea mai mare problema a ROMANIEI SI invatamantului romanesc, faptul ca zecile de universitati de partid la care se studiaza pupilele politicienilor de patru clase, nu vor mai avea clienti iar ei, profesorii de azi vor ramane fara obectul muncii, fara spagi si titluri universitare.  Argumentele doamnei ministru nu mai lasa nici o indoiala privind grija fata de calitatea actului educativ, asta nu conteaza, sa fie cat mai multi si prosti, indiferent ai cui, romani, internationalizati, dar sa fie. Probabil clientela se va rechizitiona la inceput din tinerii emigranti pe care ambasadorul SUA ii recomanda romanilor pentru potentialul lor…. cultural si antreprenorial, apoi din tari care nu au ce avem noi, adica profesori analfabeti, dar spagari si norocosi. Si uite asa spaga se va internationaliza, proaspetii studenti vor duce la ei in tara binefacerile sistemului romanesc si asa vor avea si ei profesori, judecatori, ingineri, medici,  coruptibili si corupti.  Si cand lumea se va umple de astfel de oameni de stiinta si politicieni,  sa vedem cine va mai invinui Romania de coruptie. Ei,  nu ca e gandita treaba? Gaudeamus igituuuuur…!!!!
https://www.stiripesurse.ro/ecaterina-andronescu-vrea-o-schimbare-majora-in-invatamant-vesti-proaste-pentru-elevii-din-clasarele-primare_1319318.html
https://adevarul.ro/educatie/universitar/de-vrea-ecaterina-andronescu-aduca-mai-studenti-straini-1_5c44a63cdf52022f75d216b3/index.html

Abramburizarea invatamantului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.