sâmbătă, 29 octombrie 2016

Înaintare în grad la Craiova


pa274389
Ieri, 27.10.2016, la Craiova, la sediul Brigăzii 2 Rovine a avut loc începând cu ora 12.00 festivitatea de înaintare în grad a colonelului Daniel Petrescu, noul commandant al brigăzii. Prin decret prezidenţial acesta a fost înaintat începând cu data de 15 Octombrie, la gradul de general de brigadă, grad cerut de funcţia pe care o deţine. În sfârşit, atunci când se doreşte, se poate da gradul pentru astfel de funcţii, atunci când se acordă şi funcţia, lucru absolut normal. Îmi amintesc cu durere, că unul din cei mai respectaţi,  iubiţi şi regretaţi comandanţi ai acestei brigăzi, Gl. Bg. (r) Dan Predatu nu a apucat să primească in activitate acest grad pe care îl merita cu prisosinţă, nici măcar în viaţă fiind, fiind avansat post-mortem. Mi se pare normal să se acorde gradul odată cu numirea pentru aceste funcţii mai ales pentru că în oraşele mari, unde garnizoana cuprinde mai multe structuri ale MAI si MApN, e posibil să existe şi alte grade similare gradului de general,  dar comandantul garnizoanei este considerat de regulă comandantul unităţii celei mai mari, în cazul nostru Brigada. Era şi este absurd să numeşti comandant de garnizoană un colonel care să aibă în .. coordonare pentru anumite activităţi generali sau corespondenţi ai gradului de general din alte structuri.
La activitate au participat reprezentanţi ai structurilor  MApN şi ale MAI din garnizoană, reprezentanţi ai unor structuri asociative ale cadrelor militare în rezervă şi ai prefecturii. Nu ştiu motivul dar am notat lipsa doamnei primar, nu de alta dar o ştiam apropiată de problemele militarilor. Nu a participat personal nici la festivitatea de la 25 Octombrie şi nici la înaintarea în grad a comandantului brigăzii. Nici presa nu s-a înghesuit, probabil urmăreau penalii de pe listele electorale, pentru rating.
Trecând peste aceste mici amănunte, mai menţionez faptul că este deja de notorietate faptul că în curând Brigada 2 se va transforma în Brigadă Multinaţională, nu intru în amănunte, nu mai mă leg de faptul că termenul multinaţional este improrpiu pentru o brigadă formată din trupe  a doar două naţiuni, cert este că domnul general Petrescu va fi primul comandant al acestei brigăzi, practic pentru asta a fost ales, iar drumul se pare că îi va fi presărat cu flori, fiind pregătit şi teoretic şi practic (chiar dacă nimeni nu va recunoaşte aşa ceva)  pentru a-l înlocui într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat pentru funcţia cea mai mare în armat pe olteanul Ciucă.   Read my lips! Este de altfel cel puţin interesant, cum partenerul strategic nu ştie cine va ocupa Biroul Oval peste o lună, dar deja are în stand-by preşedinţii, premierii, şefii DNA şi principalele funcţii în statul român pentru următorii 10 ani.
În final să urăm bun lucru domnului general, cât mai multe stele pe umeri, dar nu din cele ca ale lui Oprea, Onţanu şi alţii ca ei. Vizavi de stele am constatat cu oarecare surprindere că s-au reintrodus stelele metalizate. Se schimbă doar  moda,  sau şi orientarea şi strategia?
Aceştia au fost participanii la ceremonie, exceptând trupa.
pa274404

Înaintare în grad la Craiova

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.