duminică, 9 octombrie 2016

Caii de la bicicleta lui Oprea


ileana-vulpescu

Motto: ”Un popor care votează corupți, impostori, hoți și trădători, nu este victimă, este complice”-George Orwell
Ne e frică de adevăr?
Am ajuns să mă întreb dacă nu cumva tot ce știam și credeam despre români, despre trăsăturile care pot constitui tiparul unei națiuni, genotipul sau ADN-ul național este eronat și m-am amăgit o jumătate de secol crezând și sperând prea mult de la niște oameni care nu numai că nu sunt așa cum îi vedeam, ci chiar opusul. Zilele astea am primit pe mail, de la un amic, câteva concluzii ale unor oameni considerați de valoare ai acestui neam, concluzii care arată că locuitorii acestui pământ dacă nu toți, măcar în marea majoritate, își merită locul în care au fost aruncați și sunt păstrați de celelalte națiuni. Iată ce spun aceștia:
”România, o turmă de oi, mânate de niște ciobani tâmpiți.. într-o prăpastie.” Gral. Gheorghe Văduva
” Când am plecat de aici v-am lăsat săraci și proști… când am revenit v-am regăsit și mai săraci și mai proști” – Constantin Brâncuși
”Un tâmpit mai mare ca mine nu există. Să faci treisprezece ani de temniță pentru un popor de idioți.. de asta numai eu am fost în stare!”- Petre Țuțea
”În România, lingușirea și prostia sunt virtuți” –I L Caragiale
”Țară de secături, țară minoră, căzută la examenul de capacitate al Europei. Aici ne-au adus politicienii ordinari, hoții improvizați astăzi în moraliști, miniștrii care s-au vândut o viață întreagă, deputații contrabandișt. Nu ne prăbușim de numărul dușmanului, nici de armamentul lui, boala o avem în suflet, e o epidemie înfricoșătoare de meningită  morală!”-Octavian Goga
Citind, te întrebi fără să vrei dacă toți oamenii  ăștia au fost tâmpiți sau chiar au dreptate. Iar faptul că situația de astăzi este o reproducere fidelă, la copy-paste  a celei descrise de Goga nu poate decât să întărească concluzia că e ceva genetic.
M-am mai întrebat, nu odată, de ce indiferența asta a tineretului față de valorile neamului, față de istorie, față de ceea ce eu am crezut și încă mai cred că trebuie  cunoscut, respectat și apărat cu orice preț, de ce pleacă din țară fără nici o remușcare sau regret,  fără sentimentul că își abandonează țara sau neamul. Să o facă oare pentru că sunt mult mai deștepți, mai realiști și mai obiectivi decât noi, cei mai vechi, mai disperați, mai dezamăgiți, mai lipsiți de șanse și posibilități decât am fost eu la vremea lor,  sau să fie doar mult mai egoiști, mai ușuratici, mai indiferenți la partea sentimental-afectivă și mai deciși să obțină cât mai multe într-un timp cât mai scurt, fără să ia în calcul de unde și cum? Nu pot da un răspuns acum, nu îl știu, nu îl pot alege, totul e amalgamat.

Nu putem, sau nu vrem să vedem?
Dar văzând ceea ce se întâmplă, mai ales în ultimul timp pe malurile Dâmboviței, prin clădirile oficiale, tind să cred că au dreptate, și capetele luminate și tinerii de azi.
În lupta împotriva marilor corupți,  în cel mai mare și mai răsunător proces de fraudă instrumentat vreodată în România, dosarul Microsoft,  justiția română dă câte doi ani de închisoare celor care au intermediat și au făcut servicii umile beneficiarilor,  dar nu spune nimic nici despre cei care au mituit nici despre cei care au profitat de afacere. Nici nu știu de ce îi spune dosarului Microsoft, dacă nici măcar  un măturător de la această companie nu a fost implicat? Eu dacă aș fi un simplu lucrător la Microsoft, aș da statul român în judecată pentru atac la imagine aș cere daune morale  și aș câștiga la CEDO fără nici un dubiu.
Un ”mare buldog  politic”,mânuitor de fonduri de partid, aranjeur al campaniilor electorale ale partidului este… găsit brusc cu probleme moralo – juridice exact când președintele ”apolitic” al țării are nevoie de premier înscris în partid, ca să știe dacă poate conta pe el în viitoarea campanie electorală, Marele aranjeur  demisionează, dar partidul, în plină campanie de ”însănătoșire” consideră că omul trebuie păstrat, chiar dacă nu la vârf, pentru că actul lui de a-și da demisia arată că ”este un om de onoare”, mai bine spus un  hoț cu onoare,  deci merită tot respectul.  În fond, a fost sacrificat în interesul partidului, la ordinul președintelui neconstituțional  al partidului, cu sediul la Cotroceni.
Marele justițiar al țării, această ZORO încoronată de prietenul strategic și răsplătită cu medalii pentru lupta împotriva celor ce obțin foloase necuvenite, este în fapt o plagiatoare scoasă basma curată de aceeași  comisie care îl scosese în primă instanță doctor curat și pe Ponta. Ponta este ”rejudecat” și găsit vinovat, dar Zorro merge mai departe, în cazul ei orice insinuare că ar fi plagiatoare este un atac la adresa justiției, un atac al corupților care vor să scape de ”sabia dreaptă a justiției”.
Nemuritorul Oprea, salvatorul guvernelor
Pentru a îndrepta ochii lumii de pe lucrarea de doctorat a lui Zorro, un alt pion ”de sacrificiu” este scos la suprafață, omul care l-a salvat pe Băsescu, l-a salvat pe Ponta când s-a rupt de Antonescu,  apoi l-a băgat în mormânt bând cafele cu Iohannis, a îngropat și a format guverne, toate astea ”total dezinteresat”, din pur ”interes național”. Această scursură a politicii ultimilor 15 ani,  mituit și mituitor, șantajist și șantajat, plagiator și plagiat este din nou scos în față, de data asta pentru a acoperi prin ”noul scandal Oprea” scandalul Kovesi. La această nouă mascaradă își dau concursul domnii Iohannis și Motoc, adică doi oameni de forță ai națiunii, ultimul tocmai fotografiat alături de cele 3 F-16 aduse din Portugalia. Spun 3, deși el spunea 6, pentru că de fapt așa cum spunea un amic, fiind toate la jumătatea vieții, cele 6 fac abia cât 3 pentru că vor sluji armata României, ca și ”Frecatele” britanice, doar jumătate de normă.
Ei bine, lui Oprea i se pregătește un nou dosar, la fel de subțire și inutil ca și cel cu mașina, și jacuzzi, pentru o vină la fel de minusculă dacă nu chiar inexistentă în Codul Penal. Este învinuit că a primit o stea. Doamne mare îți e Grădina, acum cred cu adevărat că România este Grădina Maicii Domnului. Numai un tembel poate crede că poți face dosar penal sau poți învinui un om pentru că a primit prin decret prezidențial un grad și un alt tembel poate crede că i se poate lua  în alt fel decât în condiții legale. Gradul militar este un bun câștigat,  cu drept de proprietate și poate fi luat în condiții specificate de lege, nu le mai amintesc. Dacă ar trebui întrebat cineva, atunci  ar trebui întrebat cel care i l-a dat de ce și cum i l-a dat, dar acesta l-a dat la propunerea unei comisii care a analizat dacă acesta îndeplinește condițiile. Dacă cei din comisie  au analizat greșit și au încălcat legea, oficial ei vor trebui blamați, nu Oprea. Și atunci de ce se spune că e Oprea anchetat? De ce este aruncat Oprea în față? Ca să aibă prostul lui  Brâncuși, idiotul lui Țuțea, oaia lui Văduva, ce rumega în timp ce i se strânge lațul de gât.

Praf în ochi
Ministerul Apărării Naționale  prin reprezentantul său cel mai înalt se face părtaș la această mascaradă și ne anunță :
”Informație de presă
Ca urmare a sesizărilor şi solicitărilor de informaţii venite din partea jurnaliştilor privitoare la îndeplinirea condiţiilor legale pentru înaintarea de la gradul de colonel la cel de general de brigadă a generalului (r.) Gabriel Oprea, ministrul apărării naţionale a dispus constituirea, la nivelul M.Ap.N., a unei comisii care să analizeze aspectele semnalate.
Rezultatele acestei analize vor fi comunicate cu promptitudine către mass-media şi opinia publică.”
Domnul Motoc face jocuri politice, în primul rând  declarând singur că a deschis această anchetă la presiunea ”jurnaliștilor” deci nu că s-ar fi sesizat sau ar fi decis să curme o stare de fapt degradantă și o practică abuzivă în cadrul ministerului, iar  în al doilea rând pentru că,  deși știe că ancheta nu va scoate la iveală nimic ilegal din partea lui Oprea, pentru că nu și-a dat singur gradul, dar nici din partea altuia, pentru că asta ar însemna să arate că comisia generalilor a comis un abuz, iar atunci ar trebui reanalizate și reverificate, TOATE PROPUNERILE  FĂCUTE DE ACEA COMISIE, IAR MEMBRII EI SANCȚIONAȚI , instituie o comisie doar așa de ochii lumii, praf în ochii idioților, arătând cât preț  pune el pe dreptate.   Este posibil  să fie cineva găsit vinovat și pedepsit, dar mai ales să se schimbe ceva?  Bineînțeles că nu, deci și această  anchetă, ca și auditul lui Dobrițoiu, care cu adevărat găsise abuzuri  și ilegalități comise de Oprea, este praf în ochii celor enunțați mai sus iar lui Oprea după ce i s-a luat mașina dăruită de serviciile secrete ale MI, jacuzzi din birou, sirena și antemergătorii, acuma  i se vor lua caii de la bicicletă.  Doamne, cât va suferi Oprea și ce teamă îi e de această comisie, nici nu vreau să îmi imaginez.
Ei bine dacă românul va accepta și se va declara satisfăcut de toată această situație, de justiția lui Zoro  și anchetele lui Motoc, atunci Țuțea, Goga, Caragiale, Eminescu, Văduva și mulți alți ca ei, au avut dreptate, suntem un popor de oi, proști și idioți.
Ei bine dacă românul va accepta și se va declara satisfăcut de toată această situație, de justiția lui Zoro  și anchetele lui Motoc, atunci Țuțea, Goga, Caragiale, Eminescu, Văduva și mulți alți ca ei, au avut dreptate, suntem un popor de oi, proști și idioți.
Caii de la bicicleta lui Oprea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.