marți, 25 octombrie 2011

ZIUA ARMATEI LA CRAIOVA


Neavând un rege (de) la care să fugă, oficialităţile Craiovei s-au adunat pe 25 Octombrie pentru a sărbători Ziua Armatei . Monumentul Eroilor de la Cimitirul Sineasca din Craiova a fost onorat cu prezenţa oficialităţilor locale ca şi a reprezentanţilor principalelor partide politice. A fost o ceremonie scurtă faţă de alte dăţi, probabil scurtată de vremea şi vremurile vitrege , fără prea multe elemente festive, fără bucuria sau discursurile de altă dată, fără oameni chiar.


În afară de reprezentanţii mai sus menţionaţi au mai participat armata, preoţii şi reprezentanţi ai asociaţiilor cadrelor militare în rezervă şi în retragere din Craiova, nelipsind bineînţeles Filiala Dolj a SCMD. Populaţia civilă a Craiovei, fie s-a conformat boicotului anunţat de domnul Istoric Mircea Dogaru (ar fi primul apel al sus numitului, la care societatea civilă reacţionează????) fie a uitat că azi ţara îşi sărbătoreşte şi omagiază copii în uniformă militară vii sau morţi, fie pur şi simplu nu o mai interesează soarta celor la care apelau acum 20 de ani şi de fiecare dată când ţara se afla în situaţii critice.

E nevoie oare să ne mai scuture un cutremur, sau să ne mai înece nişte ape ca să ne aducem aminte că avem copii pe care să îi plângem , onorăm, sărbătorim sau venerăm? E nevoie să ne mai calce vre-o năpastă ca să ne putem ridica ochii la cer pentru a implora ajutorul Domnului şi al militarilor sau pentru a le mulţumi că ne-au salvat? Ce repede uităm, ce uşor ne facem că nu ştim, ce indiferent ne degajăm de datoriile pe care le avem faţă de eroii trecuţi, prezenţi şi viitori , de cei pe care i-am îngropat plângând fericiţi că noi am scăpat, de cei pe care acum îi trimitem la moarte pentru ca să ne fie nouă mai bine , de cei care mâine ne vor salva copii şi averile strânse de-a lungul anilor cu ajutorul taţilor, bunicilor şi străbunilor celor ce poate din tată în fiu au îmbrăcat haina militară, haina morţii şi a uitării de sine pentru binele celor ce azi au uitat că este 25 Octombrie. Popor român , popor ingrat , blestemat să îţi omori şi să îţi trădezi veşnic eroii şi martirii, când te vei trezi din somnul indiferenţei şi al amorţelii simţurilor, când va curge iarăşi prin venele tale sânge şi nu anestezic? România are nevoie de un chirurg, un chirurg care să opereze toate stenozele care scurtcircuitează conştiinţele, memoria colectivă, patriotismul şi sentimentul naţional ,sentimentul onoarei , al încrederii în sine , al datoriei faţă de trecut prezent şi viitor. România este în comă autoindusă .


Faţă de toate astea, nici nu mai contează că autorităţile fac discriminări, că reprezentanţii SCMD nu au fost nominalizaţi în rândul celor ce au depus coroane , decât ca „alte asociaţii”, (deşi se dăduseră asigurări că toată lumea va fi tratată la fel ) că nu li s-au desemnat militari pentru a le purta coroana, deşi ANCMRR a beneficiat de toate .. onorurile, inclusiv acela de a deschide şirul discursurilor. Putem spune totuşi că oficialităţile nu au memoria scurtă, pentru că la fel s-au comportat şi pe 24 Ianuarie, şi acum un an de zile. Deci autorităţile(organizatorii ceremoniei) sunt singurele care totuşi păstrează tradiţia. Din păcate tradiţia prostului gust.

Popor Român, Militarii Ţării, cei trecuţi, prezenţi şi viitori aşa prost echipaţi dotaţi şi plătiţi cum au fost sunt si vor fi îţi prezintă onorul şi te asigură că EI , nu şi-au uitat , nu îşi uită şi nu îşi vor uita datoria pe care o au faţă de tine !

Onoare Armatei Române!

5 comentarii:

 1. @neacsu de la nicu
  Varule ...LA MULTI ANI(de ziua nostra). Am o greata varule SI NU-MI TRECE NICI CU LAMAIE. Ieri de ziua noastra, NE-AU DEMONSTRAT TOTI CAT DE MICI AM DEVENIT. Acest lucru se datoreaza in primul rand fostilor nostrii sefi CARE NE-AU PREDAT CU TOT ,CU ARME SI BAGAJE NEMERNICILOR DE POLITICIENI TRADATORI DE TARA.Aseara l-am vazut pe Chelaru la OTV(mai nou tot pe acolo il vad). Se dadea de ceasu mortii ca ARMATA NU MAI E...; CA ...CA...CA...PAI TOV GENERAL ,LA CE TE ASTEPTI TU SI CEILALTI ASA-ZISI GENERALI? POPULATIA SI MASS-MEDIA SA NE IA IN BRATE DUPA CE CHIORUL SI AI LUI AU DAT CU NOI DE PAMANT , NE-AU UMPLUT DE RAHAT IAR VOI A-TI STAT DUPA PERDEA. SUNTETI PARTASI LA PATA CE S-A ASTERNUT PE IMAGINEA NOASTRA. L-AM RESPECTAT PE ACEST OM . DE AZI INCOLO....SICTIR PENTRU CA TOTI GHENERARII SUNTETI NISTE PAIATE. Nici nu trebuia sa ne asteptam la ceva mai mult. Televiziunile "au boicotat" politichia lui Base si boc(cat de mic e omul asta ,inca odata s-a facut de ca...at)Nu ar fI fost nimic DAR ERAM NOI "IN JOC" ASTFEL CA NATIA A FOST PRIPONITA LA TELEVIZOR UITAND CA CEI MAI MULTI AU SARBATORIT CU NOI ZIUA NOASTRA. Pacat varule! La cluj (cred ca si celelalte garnizoane) S-A DAT ORDIN " ACTIVII NU CUMVA SA DEPUNA COROANA DE FLORI A SINDICATULUI". MI-A FOST JENA PROVOCANDU-MI O URA FARA MARGINI. L-am intrebat pe un activ (cu functie) ;"mai, voi chiar nu stiti ce faceti? Noi, asa rai sau buni STRIGAM SI PENTRU VOI IAR VOI....IL PUPATI IN C..UR PE OPREA(CA SI FRATILA......vazusi varu'; DACA LINGI TARE IN CUR PE OPREA SI BASE AJUNGI GENERAL) Intr-o zi un prieten (civil) , enervat de avansarile fara noima din armata imi spunea : " nicule ,azi ,maine nu mai poti sA ascoti p...a de generali!' I-am dat dreptate.

  RăspundețiȘtergere
 2. Varule,
  Sindicatul nu este acceptat ca asociatie reprezentativa a militarilor.Acuma un an jumate , Dogaru spunea ca nu suntem acceptati, pt ca suntem putini, eram cam 3200 si trebuia sa fim peste 4000, asa spunea domnul Dogaru. Axcuma ca suntem (eram)20000 tot nereprezentativi sunte, pentru ca nu vor sa ne accepte odata pentru ca nu pupam dreapta stapanului, si a doua oara pentru ca mai avem si in frunte pe cineva care nu stie sa ne reprezinte si se tine numai de orgolii personale. Ce poti sa mai ceri civililor, cand insusi presedintele sindicatului cere sa nu participam la sarbatorirea Zilei Armatei? Presa , a facut ceea ce voia Dogaru.. a boicotat Ziua Armatei si a trecut la un subiect mai ... aducator de rating ziua lui Mihai de ... nu stiu ce , ca se Hohenzolern nu mai este , iar de Romania .. nu a fost niciodata.
  Nu mai este nevoie de nimeni sa ne dea suturi, ne dam singuri.

  RăspundețiȘtergere
 3. Cinstit sa fiu, mi/as fi dorit ca de ziua noastra sa ne putem intalni sa ne omagiem cu piosenie EROII, sa ne putem uita unii in ochii altora cu demnitate generali cu soldati, activi cu rezervisti si apoi sa onoram Oastea Tarii printr/un spectacol organizat la Cercul Militar sau de ce nu printr/un bal,organizat prin contributia noastra, la care sa fie invitate cateva personalitati locale si nationale. Din pacate ramanem doar cu traditia de a depune coroane de flori. Prea putin, gandesc eu, prea anost, previzibil si....atat. Nu/mi ramane decat sa sper in vremuri mai bune si sa doresc ARMATEI ROMANIEI SI TUTUROR CAMARAZILOR "LA MULTI ANI!"

  Marian Popa

  RăspundețiȘtergere
 4. Da Mariane , alta data se intamplau si minuni din astea. Alta data , Ziua Armatei era o sarbatoare, se organizau si simpozioane , si concursuri sportive , si activitati artistice. Acuma luea nu mai are timp si tragere de inima nici sa depuna o floare iar cei care vor sa o depuna sunt dispretuiti.

  RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.