marți, 18 octombrie 2011

Începe CNR. Ce va fi după ?

Pe 19. 10.2011, începe cel de-al treilea (????? ) Consiliu  Naţional al Reprezentanţilor SCMD.


Da, al treilea. Deşi toată lumea ştia că asta e al doilea, la semnalarea unui anonim care mă tot râcâia cu faptul că asta e de fapt a treia, am trimis un mail domnului Dogaru prin care ceream unele lămuriri, printre care şi cea legată de CNR. Mi-a răspuns domnul Rînciog, e adevărat prompt şi civilizat, şi mi-a spus ca este a treia. Am cerut noi lămuriri şi aştept să le primesc. Când le voi primi, voi publica răspunsul. Până atunci să reţinem că cea de anul trecut de la Alba Iulia, nu a fost singura, aşa cum credeam şi eu şi majoritatea sindicaliştilor, bănuiesc.
Cert este că acum începe o noul Consiliu care se vrea unul .. lămuritor.

Iată Ordinea de zi :

ORDINEA DE ZI A LUCRARILOR CONSILIULUI NATIONAL AL REPREZENTANTILOR

19 – 20 OCTOMBRIE 2011
ZIUA I-a 19 octombrie 2011

1. Deschiderea lucrarilor CNR
2. Analiza activitatii SCMD desfasurata in perioada iulie 2010 – octombrie 2011
3. Prezentarea si aprobarea ROF
4. Prezentarea bilantului contabil pe anul 2010 si rezultatul controlului intern .Propuneri si masuri adoptate.
5. Raportul Comisiei de Cenzori
6. Prezentarea si aprobarea proiectului de buget de venituri si cheltuieli al SCMD pentru anul 2012
7. Hotarare asupra petitiilor, apelurilor si propunerilor adresate CNR in perioada iulie 2010 – octombrie 2011
8. Dezbateri

ZIUA a-II -a 20 octombrie 2011
1. Prezentarea strategiei de actiune a SCMD pentru anul 2012
2. Rezolutia CNR
3. Incheierea lucrarilor CNR

Privind la puncele ordinii de zi, ies în evidenţă câteva puncte, şi anume :

Punctul 3. Se numeşte prezentarea şi aprobarea ROF. Nu se vorbeşte despre dezbatere sau completare, ci doar despre prezentare şi aprobare. Deci şefii de filiale nu vor transpira încercând să discute propunerile făcute de unii sau alţii, mai ales că am văzut ce s-a ales din propunerile a 5 filiale. Obiectivul şi planul CD este clar.” Stimaţi membri, vă prezint ROF-ul. ROF îţi prezint pe cei care te vor vota. Stimaţi colegi, votati ! ROF, ai fost votat ! Vă mulţumesc, trecem la următorul punct al ordinii de zi ! ”
Cam aşa se va desfăşura acest punct, fără prea multe discuţii, că doar fiecare a primit în particular răspuns la propunerile făcute, nu mai e nevoie de alte discuţii. Şi uite aşa va fi votat un ROF care se calcă în picioare cu statutul.

Punctul 4. Prezentarea bilantului contabil pe anul 2010 si rezultatul controlului intern .Propuneri si masuri adoptate.
Unul din sfintii apostoli.
Aici este curios cine va prezenta raportul. Dacă îl va prezenta preşedintele sau măcar secretarul comisiei de control, e ok, aşa e normal. Dacă îl prezintă cineva din CD sau chiar cel care a fost prins cu mâna în borcanul cu cărbuni de grătar, atunci va fi un marş triumfal, cu aplauze furtunoase şi succesuri nemaiîntâlnite. Că doar nu o fi fraier lupul să spună că a mâncat oaia. Deci va fi prezentat un raport cosmetizat care va ascunde ridurile şi negii. Iar participanţii vor spune : Uite ca nu e nimic adevărat din ceea ce vorbeau duşmanii de clasă pe blogurile portocalii. Ia uite ce spune raportul, totul e ok, câteva scăparii acolo, inerente începutului. Trăiască politica struţului care ne ajută să dormim liniştiţi.

Punctul 5. Raportul Comisiei de Cenzori
Aici sunt in ceaţă. Ce va mai prezenta comisia de cenzori ? Activitatea financiară pe ce perioadă? Din Ianuarie până în Septembrie 2011? Cam puţin . În statut spune altceva. Vom vedea. Cert este însă că nici până azi nu a fost prezentat bilanţul pe anul 2009 şi neprezentarea acestui bilanţ este nu numai o încălcare a statutului ci chiar a legii sindicatelor fie ea şi modificată de Legea 62/2011. O nouă încălcare, de data asta financiară. Şi Capone a fost învins de hârtii, nu de crimele comise.

Punctul 6. Prezentarea şi aprobarea proiectului de buget de venituri şi cheltuieli al SCMD pentru anul 2012

Aici sunt curios la ce buget se va raporta Comitetul Director. La cel din 2011, sau la cel din 2012, pentru ca în mod cert, bugetul nu va mai fi acelaşi. Şi atunci cum să aprobi un buget pe care nu îl cunoşti. Poate să îl discuţi aşa, procentual, dar nu valoric, pentru că nu sunt fonduri pe care să contezi la această oră, totul e la nivel evaluativ, probabil, se poate discuta de procente de buget, nu de valori bugetare. Sunt curios când va avea loc rectificarea bugetară şi dacă a fost luată în calcul.

Punctul 7. Hotărâre asupra petiţiilor, apelurilor şi propunerilor adresate CNR în perioada iulie 2010 – octombrie 2011
Eeeeeei aici, se vor încinge spiritele. Deocamdată asta e tot ce li s-a spus participanţilor. Cei mai fideli conducerii ştiu déjà că aici se va discuta despre Neacşu şi Chelu, că se vrea îndepărtarea lui Neacşu din sindicat şi a lui Chelu din departamentul financiar contabil. Aici se aplică sceneta cu bursucul din sectorul financiar.. dar în sens .. democratic, adică de sus în jos. De ce să plece bursucul ? Pentru că nu s-a găsit altă rimă. Bursucul a devenit incomod pentru că nu dă liber la fildeş elefanţilor. Şi s-a găsit cineva care a făcut o sesizare în scris către CNR împotriva bursucului, sesizare care va fi .. repede însuşită de câţiva elefănţei zeloşi care vor înfiera cu mânie proletară activitatea bursucului. Şi uite aşa, se va propune retragerea ambasadei bursucului, care va fi aprobată de către cei 20 de membri fondatori plus încă 20 de membri simpatizanţi ai membrilor fondatori.

Se pare că altă sesizare s-a mai făcut tot de cineva aproape de sufletul … Comitetului Director împotriva sefului unei filiale care .. s-a cam răzvrătit şi este ameninţat mascat în noul ROF cu puşcăria din cauză de cotizaţie. Aici vor ieşi scântei pentru că împricinitul are în spinare întreaga filială şi .. nu ştiu cum vor pedepsi întreaga filială. Daca sefii de filiale vor accepta acest lucru, înseamnă că s-a dus de tot democraţia în acest sindicat. Pentru că eu ştiam că Vox Populi, Box Dei încă mai este valabil prin democraţie. Pe de altă parte se crează un precedent şi asta va însemna că hotărârile adunărilor generale ale filialelor, nu vor mai avea nici o valoare şi conducerea va putea face orice va dori de acuma încolo. Cam fierbinte plita. Cum vor juca şefii de filiale ? Vom vedea.

La dezbateri nu mă bag acolo se va discuta probabil despre Huidu despre fotbal sau cine ştie ce .. Glumeam.

A doua zi programul e mai lejer. Chestii de strategie, fineţuri la care nimeni nu va ave nimic de obiectat.Cine ştie mai bine decât conducerea ce înseamnă strategie, mai ales că prin noul ROF filialele nu au nici un drept în stabilirea strategiei locale, ei trebuie să primeasca totul de la centru şi să aplice codul Mucles. Aşa scrie, aşa spun . Art 39 pct c din ROF specifică fapul că AG: adoptă măsurile necesare îndeplinirii sarcinilor rezultate ca urmare a deciziilor preşedintelui, Biroului Operativ sau CD; Aşa grăit-a Zarathustra!

După asta urmează Rezoluţia CNR bineînţeles o rezoluţie imaginară ca şi cea de anul trecut, pentru că suntem încă la început şi nu ştim , nu avem timp, nu avem oameni să scrie procesul verbal al Conferinţei, sau să îl transcrie, până la anul când vom organiza o altă conferinţă. Bineînţeles că se va face o mică informare – laudatum  pe blogul sindicatului în care se va promite ca şi anul trecut că în curând va apărea pe ecran lat şi în culori, tot filmul Conferinţei, ca să vadă tot prostovanul cum se pun la cale democratic, sorţile sindicatului, iar clipul va avea 25 de minute de speech selectate din cuvântul de introducere al domnului Dogaru şi câteva aplauze furtunoase.

Acuma eu nu ştiu, dar nu văd în programul Consiliului, unde şi cand se vor discuta, analiza şi dezbate celelalte documente cum ar fi statul de plată al CD, alegerea comisiei de cenzori, completarea Comitetului Director în urma demisiei celor două doamne, discutarea regulamentului compartimentului financiar, structurile SCMD şi celelalte anexe. Să fie trecute la capitolul 3 cel legat de ROF ? Păi la cite sunt de discutat acolo când păcatele mele le vor dezbate că nici in 3 zile nu vor termina. Sau vor fi trecute la capitolul sesizari? Lipsa acestor puncte distincte pe ordinea de zi, evitarea lor sau "mascarea " ca subpuncte cine stie pe unde, spune destul de multe dspre intentiile organizatorilor. Aaaaaaaaaaaaaa, am uitat se votează la pachet pe principiul aţi venit, ati votat, ati plecat. Corect! Atunci tot greul va fi pe ziua a doua când vor trebui să facă faţă şi la masa de … adio şi n-am cuvinte !


P.S. Oştire de ultimă oră spune că Elena Cobuz a spus că va da sindicatul în judecată. Eu nu cred acest zvon. Nu am văzut postarea ei, dar cred că nu se va întâmpla , pentru că :


1. Ea nu are nimic cu sindicatul eventual conducerea sindicatului.

2. A mai promis ea că îţi dă demisia din sindicat şi a revenit.

3. Nu văd de ce ar da în judecată conducerea sindicatului. Poate pentru faptul că nu a fost invitată sau informată oficial cu privire la lucrările CNR. Din câte am văzut pe înştiinţarea trimisă filialelor, postată pe pagina organizatorică, se spune că nu vor participa membrii suspendaţi. De ce , nu ştiu, este o decizie arbitrară, abuzivă a conducerii, pentru că în primul rând aceştia sunt si  membri fondatori şi chiar domnul Dogaru le-a dat drepturi depline şi în al doilea rând pentru că ar trebui discutată situaţia demisiei şi înlocuirii lor şi nu se poate face aşa ceva fără ca ei să fie prezenţi. Este un abuz şi o discriminare . A câta ?

P.S. 2 A explodat mămăliga. Domnul Monac îşi dă demisia din funcţia de secretar general al SCMD şi cere CNR să îi pună în discuţie demisia iar aopoi să acţioneze conform legii, adicî ceea ce spuneam eu cândva regeritor la art. 14-19 din legea 54, confirmând că aveam dreptate. În această situaţie, se va ajunge acolo unde spuneam eu la hotărâre judecătorească. Şi uite că se confirma ceea ce spuneam sau propuneam că ar fi trebuit să facă conducerea sindicatului pentru a evita toate problemele.



Bineînţeles că ceilalţi membri ai CD , fifeli lui Fidel Dogaru, vor începe o campanile furibundă âmpotriva domnului Monac , prin care se va pune pe tapet şi că a spart un geam când era la grădiniţă sau a înjurat pe tovarăşa şi a scuipat pe poza de pe cartea de artimetică.


Văzând însă şi mesajul domnului Dogaru vizavi de iniţiativa parlamentarilor în preambulul comunicatului dlui Monac, înţeleg şi motivul demisiei domnului Monac , sau mai bine spus de ce s-a ales momentul acesta şi se explică şi demisia doamnei Elena. Treburile încep să prindă miros politic, exact ce spuneam cândva că se va întampla , dracul şi-a vârât coada printre sindicalişti odată cu introducerea subiectului politică în şedinţele sindicaliştilor. Acuma e înteresant de urmărit reacţia celorlalţi fruntaşi sindicalişti, prinşi şi ei prin unele partide. De partea cui se vor situa ? Era LMC că se va ajunge aici , eu de asta spuneam că nu trebuie să ne lăsăm angrenaţi în activităţi politice, ca sindicat să nu facem protocoale cu partidele şi să stabilim o limită clară între sindicat şi propaganda electorală.


Regret un lucru : Când doamna Winzer a plecat, domnul Monac şi doamna Elena , care aveau de atunci puncte de vedere diferite faţă de ceilalţi membri ai CD, au părăsit-o, ca să folosesc un termen bland. Dacă ar fi fost lângă dânsa atunci, nu s-ar fi ajuns aici . Greşelile se plătesc. Va urma o campanile murdarăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă, murdară rău împotriva domnului Monac, Ultimul Mohican din CD.

NOTA:


Comitetul de organizare a Consiliului Natiomal al Reprezentantilor SCMD a fost abandonat de catre consilierul parlamentar Col (r) dr. Constantin MONAC – Secretar General al SCMD, declarat autor al “conceptiei” de modificare a OUG 1/2011, autodeclarat mare iubitor al sindicalistilor militari, dar care nu ezita sa-i ameninte, citam:


“In temeiul prevederilor legale enuntate in continutul solicitarii mele de demisie va rog inca odata sa o supuneti atentiei CNR ce se va intruni in zilele de 18-19.10.2011 (activitate la care sarcinile de serviciu nu-mi permit sa particip), si sa-mi trimiteti in termenele legale: 1. Extras din procesul-verbal al sedintei CNR. 2. Hotararea judecatoreasca privind degrevarea mea de calitatile si functia detinute in cadrul S.C.M.D.


In cazul in care nu se va da curs solicitarii mele de demisie voi fi nevoit sa ma adresez in nume personal instantei de judecata competente (Judecatoria Sectorului 1) pentru a hotara eliberarea mea din calitatile si functiile detinute in S.C.M.D.Pentru o astfel de situatie nedorita prezenta scrisoare constituie procedura prealabila.”


În încheiere doresc să urez succes lucrărilor CNR iar participanţilor minte luminată, decizii înţelepte şi vot cumpătat. Normal ar fi acuma  sa se amane.

14 comentarii:

  1. Cobuz si-a dat demisia in dec. 2010. Si Monac si-a dat demisia saptamana trecuta. C. Director nu e de acord. Dogaru vrea sa ii tina cu orice pret "legati" de sindicat. Cica i-a suspendat! Tot saptamana trecuta.
    Cobuz nu mai vrea sa aiba nicio legatura cu conducerea, ameninta cu judecata, ca nimeni nu o poate tine impotriva vointei ei legata de ceva. Cred ca o va urma si Monac. Daca astora li s-a pus pata sa plece, DE CE NU II LASA IN PLATA DOMNULUI?! De ce dragoste cu forta? Asta nu se cheama viol?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai nu vor sa ii lase sa plece , pentru ca asta ar da rau la imagine , pentru ca asta ar insemna sa faca noi alegeri pentru desemnarea secretarului general, pentru ca asta ar insemna sa treaca pe la judecatorie si .. stiu ei de ce fug de ea , ca dracu de tamaiie. De ce crezi ca s-au inflamat cand am adus eu subiectul judecatorie in discutie si au decis sa ma dezafilieze? Dragoste cu forta nu se face , dar le mai e frica si de ce vor putea spune oamenii astia, pentru ca stiu multe.

    RăspundețiȘtergere
  3. Elena cobus si-a dat demisia in decembrie 2010, dar a continuat sa stea cu popoul in doua luntri. Adica iesita din CD dar .. inca bagata in seama si mai ales, fara tam tam si scandal, asa, discret , cum place conducerii sa scape de inconvenienti
    Acuma aceasta iesire si scandal, aduce prejudicii de imagine CONDUCERII si nu da bine pe sticla. Vor urma noroaie la greu din partea unor " anonimi" simpatizanti ai CD. Cumparati-va bilete, dar nu in primele randuri, ca mai sare cate un scaun , cate o farfurie cu noroi si va pateaza costumul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnul Dogaru nu vrea sa tina pe nimeni cu forta. Vrea doar sa se faca totul pe sest. Orice divort sa se faca fara sa stie lumea, fara sa fie nevot sa dea pe la judecatorie. Prietenii stiu de ce. Si Monac stie, chiar daca nu ii e prieten. Din cauza asta a fost introdus acest articol nou in ROF, chiar daca este nestatutar:
    Art.26 (1) Secretarul General este ales prin vot secret de CNR, pentru o perioadă de 5 ani, din rândul membrilor de sindicat.
    (2)Persoana care candidează la această funcţie trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute de legislatia specifica.
    (3) În caz de vacantare a funcţiei de Secretar General, funcţia acestuia se preia de unul din vicepreşedinţi, desemnat de CD, până la organizarea statutara de noi alegeri, în cadrul CNR.
    Deci prin acest articol, domnul Dogaru doreste sa evite modificari in componenta CD si deci trecerea pe la judecatorie , pana la noile alegeri.Este lucru cu dichis.

    RăspundețiȘtergere
  5. Stelian P.
    Ce va fi dupa ?
    Cred ca nu o sa mai fie nimic. Daca dogarienii votanti nu se trezesc in ultima clipa asta e finalul. Cei care uita sa-si mai plateasca mult dorita cotizatie sunt cu miile. Nu exista nicio filiala care sa nu plinga sau sa ameninte (dupa cum ii duce capul) dupa bani. Dupa ce vin toate deciziile se trage si cortina si o sa ramina doar citeva gloate. Disperatii s-au trezit deja. Un sindicat care are doar doua teluri adica BANII si JOS nu are viata lunga. Cu banii se transeaza problema in curind iar cu JOS se poate si fara cotizatie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Marine, daca te duci la Alba, fa-mi cu mana ca poate se telervizeaza.

    RăspundețiȘtergere
  7. Victor,
    Nu ma duc nana , ca nu am cauciuce de iarna . Am cerut si eu de la sindicat si a zis ca nu mai pot sa cumpere ca anul trecut.

    RăspundețiȘtergere
  8. Don Neacshu du-te shefu la Alba ca-ti da Dogaru cauciuce de iarna din alea de-a cumparat din banii sindicatului. Cica are pe stoc, iar in cazul domniei dumitale are si-o oferta in acest sens...

    RăspundețiȘtergere
  9. Pe vremea asta mergea si fara cauciuce de omat.
    Nimic pe la stiri, despre Marele Congres!

    RăspundețiȘtergere
  10. Victore,
    Pana la ora 13.30 se dezbatusera izact 138 de articole din ROF.Deci nu se voteaza chiar asa cu ochii inchisi, se mai pun intrebari, se mai discuta , macar din orgoliu, daca nu din constiinta. (ridic mana sportiv, am fost putin rautacios) Nu stiu cum va iesi pana la urma, cum se va vota si mai ales DACA CINEVA DE ACOLO, ALTCINEVA DECAT CEI DIN COMITETUL DIRECTOR, TINE EVIDENTA MODIFICARILOR APROBATE DE PLEN, SAU LUCREAZA ACESTE MODIFICARI DIRECT PE MATERIAL, PENTRU A PUTEA URMARI DACA FORMA FINALA CARE (POATE) VA FI PREZENTATA PE BLOGUL SCMD VA AVEA ACEEASI INFATISARE CU CE VOTEAZA EI ACUMA . Sa fiu sincer eu cred ca tot se va fura pe ici pe colo, ca asa e romanul. Sau mai este varianta ca ei sa discute , dar la vot sa ramana tot cum a vrut CD , ca doar are majoritatea parlamentara asigurata. Vom vedea asta la cateva luni dupa CNR, cand va transpira pe ici pe colo cate ceva. Asa cum a transpirat si acuma de la Icleanu cate ceva despre controlul intern. MA REFER DE LA CINEVA AUTORIZAT CARE A LUCRAT LA DOCUMENT, CA EU AM VORBIT DE UN AN CA MOISE IN PUSTIU.
    Oricum , pana sa apara ROF pe blogul SCMD, se vor intampla multe, poate nici nu va mai fi nevoie de ROF

    RăspundețiȘtergere
  11. Stelian P.
    "Pentru informarea sindicalistilor militari, vom trimite pe e-mail, in cursul zilei de 21.10.2011, Rezolutia Consiliului National al Reprezentantilor SCMD, tuturor membrilor Birourilor Operative ale filialelor, iar in cursul saptamanii viitoare vom publica pe pagina de Internet a Departamentului Organizare ROF-ul aprobat."

    RăspundețiȘtergere
  12. @neacsu
    CNR s-a terminat ...asteptam noul articol
    Hai ca de abia astept sa ma distrez:)
    Spor la treaba!

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.