joi, 20 decembrie 2018

Moldovenii sunt români (la fel ca și noi)Moto: ”diplomați pe care lumea nu voia să îi primească,
 au venit să ne dea lecții și’ndrumări,  în țara noastră ”

Articol dedicat centenarului Unirii
E o boala la ambasadorii ăștia americani să își bage nasul peste tot, și unde le fierbe și unde nu le fierbe oala. România, zona Mării Negre, Ucraina, sunt fumate, răsucite în țigări de foi și scot niște rotocoale, niște fumuri de se văd de pe Marte, din sonda aia trimisă să cerceteze  dacă a mai rămas ceva de exploatat, investit, sau dacă sunt cumva ceva scarabei care nu au învățat încă să se bată între ei, sau au învățat dar nu au cu ce. Amestecul Marelui Frate în treburile altora se vede și din Franța și din Strasbourg și din Bruxelles și de oriunde aprinde cineva o brichetă. Practic nu poți face mâncare, nu poți să te dai jos din pat, nu poți să dai mâna cu un prieten, nu te poți scărpina nici în nas nici în cur, fără să fie nasul unchiului Sam pe acolo.
Pettit alege în locul românilor
Moldovenii, frații noștri de peste Prut învățați de ceva decenii bune cu alte nasuri și alte șuturi în cur și pumni în gură, încep și ei step by step să simtă în turul pantalonilor, degetul mijlociu al ursului Grizzly. Ei erau învățați cu Ursul și Gulagul Siberian dar acum au trecut și ei la senzații noi.
Prin august anul acesta, într-un discurs rămas destul de necunoscut în România, ambasadorul  de atunci al SUA în Moldova, James Pettit, unu  mic, dar nu”de statu” își băga nasul direct și fără prezervativ, în treburile moldovenilor, spunând, citez : „Consider că este foarte important și aceasta, desigur, este politica noastră, cred că și politica de aici. Moldova trebuie să rămână un stat suveran și independent în cadrul unor granițe sigure. Alăturarea României de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau pentru orice alt motiv, nu este o alegere practică și nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici în Moldova. Ceea ce va face lucrurile mai bune aici în Moldova este cooperarea dintre clasa politică și oamenii din Moldova pentru ca ei toți să contribuie la realizarea unei țări mai bune pentru moldoveni. Moldova nu este România, Moldova își are propria sa istorie și propriile sale provocări, printre care este faptul că Moldova este o țară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite și desigur, mai este și problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul Republicii Moldova. Potențialul aici este foarte mare, aveți un popor calificat și harnic, sunt multe posibilități în anumite sectoare pe lângă agricultură, și asta include sectorul textil și IT.” Măi să fie, uite că veni un pitic din Iowa să ne învețe pe noi istoria românilor, să ne spună că suntem un popor multi etnic pentru că încă de acum 2000 de ani am lăsat toți migratorii să treacă peste  sau să trăiască alături de noi pe meleagurile locuite și stăpânite de urmașii tracilor. Așa ne trebuie dacă nu ne-am împodobit gardurile cu țestele năvălitorilor ca să vădă fiecare nou neavenit ce îl așteaptă dacă ridică nasul mai sus de gard. Acuma cei a căror istorie este mai mică decât Amintirile din Copilărie ale lui Creangă vin să ne învețe istorie și ne spun că nu e bine să fim uniți, că e mai bine să ne vedem fiecare de treburile noastre că au ei grijă de noi și ne îndrumă ei pașii așa cum i-au îndrumat și pe ai pieilor roșii, în special ai tribului Soiux la Wounded Knee cărora la fel le-au spus, că e mai bines să locuiască ei separați  într-o rezervație,  că îi însoțesc ei până la destinație dar i-au îngropat în drum spre ”locul promis”.
Acuma românii de pe ambele maluri ale Prutului sunt îndrumați de urmașii lui Custer și O.O.Howard să stea în rezervațiile stabilite de pistolarii lumii și să nu se uite unii la alții, că nu e bine, strică la  ten. Micuțul le spune celor de peste Prut că sunt mulținaționali și nu e bine să se uite spre Vest, iar fratele său de la București le spune celor din dreapta Prutului că e bine să își lărgească multiculturalismul, dar nu cu ”moldoveni” ci cu pui de teroriști  la cutie, că face bine la hemoroizi și nu strică  să auzim și noi celebrul strigăt Allahu Akbar  prin piețele noastre, ca să vină ei apoi să ne scape de terorism așa cum de vreo 30 de ani  ”ne scapă de corupție”.
Și totuși …
Aș dori să le spun acestor ”profesori de istorie și educație cetățenească” că totuși moldovenii de peste Prut sunt români,  fie și numai pentru că:
 1. Fac prostia să se uite în gura altora în loc să își stabilească singuri soarta, la fel ca noi;
 2. Îi așteaptă pe ”salvatori” de la începutul celui de-al II-lea război mondial  și nici până acuma nu au înțeles că își așteaptă călăii, la fel ca și noi;
 3. Au stat și stau cu gâtul în jug pe principiul capului plecat pe care cică nu îl taie sabia, la fel ca și noi;
 4. Se lasă manipulați și își aleg numai mincinoși și vânduți în fruntea țării, hoți și corupți, la fel ca și noi;
 5. Declară că urăsc comunismul dar se dau în vânt după măsuri și promisiuni comuniste, votând invariabil comuniști și securiști, la fel ca și noi;
 6. Se închină în aceleași biserici în fața acelorași preoți îmbrăcați în fireturi de aur coborând din  mașini luxoase, la fel ca și noi;
 7. Mor în spitale mizere, slab dotate, la fel ca și noi;
 8. Dau șpagă de când se nasc și până mor, la fel ca și noi;
 9. Mănâncă aceași pâine și urmăresc același circ, ca și noi ;
 10. Au în cartea de istorie a neamului pe Burebista, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazu, Cuza, Brâncuși, Ion Eliade Rădulescu, Enescu, Enăchiță Văcărescu, Eminescu, Iorga, Dimitrie Cantemir și alte câteva mii de nume, la fel ca și noi.
 11. Au stropit aceste pământuri cu sânge și îl vor mai stropi, chiar dacă poate împinși de alții care vor să ne învețe istorie, la fel ca și noi;
 12. Au fost, sunt și totuși vor rămâne pe aceste pământuri, indiferent de câți ”profesori” vor încerca să le modifice istoria, LA FEL CA ȘI NOI .
Cred că măcar atâta lucruri ar putea învăța unii ambasadori care se pretind mari cunoscători ai istoriei lumii, dar nu își cunosc nici istoria de 10 pagini.
PS Piticul ambasador a plecat, dar ”politica noastră” a rămas și va fi continuată.
Întrebare Kinder: ”De ce toți dorm în patul lor, dar românii trebuie să doarmă în țări străine ? De ce nu înțeleg țările mari, că moldovenii tot sunt români și ei? EUROATLANTICII ĂȘTIA, CUM LE PERMIȚI, AȘA TE TRATEAZĂ!!!!!
https://www.cotidianul.ro/ambasadorul-sua-la-chisinau-moldova-nu-e-romania/
Moldovenii sunt români (la fel ca și noi)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.