joi, 19 iulie 2018

Singur împotriva tuturor

 
Acum o zi am avut niscai  contre cu unii tovarăși pe facebook. Întrebam eu pe pagina celor neasociați, pe domnul Gligor, membru al LADPM, asociația care deține  președinția Forumului Structurilor Asociative, ce a făcut Liga de când a luat inițiativa, dacă s-a format secretariatul și ce decizii au fost luate sau ce propuneri s-au făcut, ceream să fie informați oamenii, că altfel tot ce se face poate fi interpretat sau nerecunoscut. Am fost certat de câțiva –cred- pensionari militari, că nu trebuie să pun întrebări așa în public, că trebuie să ne menajăm, că nu am nici un drept să întreb, etc etc.
Dar să nu faci nimic sau să faci ceva fără să ai acceptul sau acordul celor alături de care spui că ești  o fi bine? A trecut mai bine de o lună de la alegerile cu cântec din Forum,  unde cuplul B-B,care își trâmbițase președinția Forumului înainte chiar de a se pune în discuție alegerile, a pierdut partida, și nimeni nu a dat nici un comunicat, decât cel prin care eram anunțați cine și cum s-a ales. De atunci pauză, se bâjbâie. Am aflat acuma, că o parte din cei care au semnat Protocolul de colaborare și aderare la Forum, au dat-o cotită. Spre exemplu, Liga Militarilor Profesioniști condusă atât de silențios de domnul Albu, a ieșit din Forum deoarece nu este de acord cu scrisorile trimise domnului Fifor și cererile privind demisia acestuia, pe care  majoritatea celorlalte asociații membre o cer. Nici nu mă miră. LMP este de acord doar cu ce propune conducerea ministerului și cu discriminarea militarilor angajați pe care susține că îi reprezintă, acceptând și închizând ochii la încălcarea principiului egalității stipulate de L-223.
La rândul ei, ANCMRR  fratele mai mare al LMP, asociația de la care Liga a învățat ce clanțe să lustruiască și cum să pupe mâna președintelui de onoare, are o reținere în a acționa alături de celelalte asociații pe care voia chiar să le conducă, fără a specifica însă către ce, pentru că domnul Băhnăreanu nu doar că nu a făcut pași înainte dar a făcut chiar importanți pași înapoi și a readus asociația pe traseul stabilit de vechea conducere. Domnia sa a declarat că ”nu dorește să se expună” așa că a abandonat promisiunile și angajamentele cu care se lăuda înainte de Forum.
Pe mine nu mă miră nici una nici alta, știam că așa vor acționa, știam ce  și cum vor face,  pentru că lupul își schimbă părul, dar năravul ba. Poate și cei care erau gata să îl împingă și să îl voteze pe domnul Băhnăreanu la conducerea Forumului la ”sugestia” prietenului Bălăceanu, se vor lămuri pe cine ce. Și pentru lămurirea totală, iată că pe pagina domnului ministru Mihai Fifor a apărut o informație conform căreia la sediul MApN a avut loc o întâlnire a domniei sale cu domnul Băhnăreanu, președintele ANCMRR. Numai privind fotografia te întrebi : ” măi, dar domnului Băhnăreanu nu i-a fost frig, sau frică, singur de partea cealaltă a mesei, nu s-a gândit el așa la nimeni, nu a meritat chiar nimeni, nici din ANCMRR să îi stea alături, să ia notițe, să îi împingă paharul cu apă, să îl țină de mână să nu cadă sub povara tirului atâtor reprezentanți ai ministerului?” Sau nu avea loc să dea din coate dacă mai era cineva pe lângă dânsul? Priviți cât de penibilă e chiar și numai  fotografia, și cât de aiurea este ca atâția oameni să se întâlnească cu unul singur când există atâtea asociații iar domnul ministru are un program atât de încărcat încât nu are timp nici să răspundă unor întrebări pe hârtie.
Iată ce a postat domnul ministru Fifor:
”M-am întâlnit astăzi cu presedintele Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere “Alexandru Ioan Cuza”, domnul general locotenent în rezervă Neculai Băhnăreanu.
Apreciez efortul Asociaţiei, care, cu toate greutăţile existente în această perioadă, beneficiind de sprijinul conducerii Ministerului Apărării Naţionale, a acţionat cu consecvenţă pentru apărarea drepturilor şi intereselor legitime ale pensionarilor militari pentru realizarea unei cât mai bune protecţii sociale a acestora. Cu aceasta ocazie am stabilit ca frecventa intalnirilor noastre sa fie de doua pe luna sau ori de cate ori situatia o impune. Astfel, urmatoarea intalnire de lucru va avea loc pe data de 30 iulie 2018.”
Conducerea MApN față în față cu .. NEacțiunea.
Nu știu de ce, dar poziția expresia și atitudinea domnului general Băhnăreanu   mă fac să cred  că a fost chemat la ordin sau la ”ordine” în fața BOB sau a Consiliului de Onoare. Totul te duce cu gândul la situația unui om chemat să dea socoteală. Sper că ședința s-a terminat doar cu un avertisment și ceva ”angajamente”, că chiar îmi pare rău de dânsul. Sunt curios cine urmează la rând.
Nu mai întreb și nu mă întreb despre ce au vorbit, pentru că este clar ca lumina soarelui  că au fost discuții sterile, domnul Băhnăreanu nu putea pune întrebări, dânsul nu se expune, despre pensii au discutat așa la modul general, probabil domnul Fifor i-a spus iarăși despre cele 11 miliarde, domnul Băhnăreanu l-a  căinat, totul s-a desfășurat într-o atmosferă caldă, tovărășească. ANCMRR și fiica ei FMP vo fi și de acum încolo asociațiile preferate ale miniștrilor, indiferent cine sunt și ce fac ei cu militarii, vor fi paravanul tuturor legilor și nedreptăților făcute militarilor, vor asigura acea brumă  de ”consultare” cu reprezentanții militarilor, pentru ca miniștrii să poată spune că proiectele au fost dezbătute, s-a căzut de acord, nu există probleme.
Altă asociație, aceeași politică ….
Încercați să vă imaginați ce ar fi fost dacă domnul Băhnăreanu ar fi luat președinția Forumului, cum s-ar mai fi lăudat domnul Fifor că a discutat cu liderul ”tuturor” asociațiilor și că totul este sub control. Controlul lui. Poate că domnul Băhnăreanu iară s-a prezentat drept viitorul președinte al Forumului… nu ai de unde să știi.
Cine îmi spune de ce   domnul Băhnăreanu  a fost SINGUR CUC la întâlnirea cu conducerea ministerului și nu și-a informat colegii din Forum?  Parcă văd că discuțiile au fost clasificate….
Orice alt comentariu este de prisos.
Curios este că informația nu a fost postată pe pagina domnului Băhnăreanu, nici a ANCMRR. Probabil că în concepția sa, nu trebuia să se știe, sau, poate ăi e rușine de ceva…
Dar cel mai umilitor, mai batjocoritor, mai cinic, este că întâlnirea a avut loc în timp ce poarta ministerului era pichetată de grupuri de rezerviști care îl contactaseră pe domnul Băhnăreanu și îi solicitaseră să fie alături de ei pentru a cere să fie primiți de ministru și a discuta problemele militarilor. Domnul Băhnăreanu a răspuns că nu se expune. S-a dus singur, probabil să își ceară scuze că o parte din pensionarii din asociația sa deranjează somnul domnului ministru.
Apropo, oare de ce nu se întâlnește domnul ministru pe data de 30 Iulie, cu reprezentanții tuturor Asociațiilor, sau ai Forumului, așa cum a promis anul trecut? Nu ar fi mai transparent?
https://www.facebook.com/Senator-Mihai-Fifor-1653726584879481/

Singur împotriva tuturor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.