marți, 17 iulie 2018

Dacă acum nu e, nicicând nu va mai fi

 
Domnul președinte Iohannis citește greu dar scrie repede. Este ceva ce numai la români se poate întâmpla. După rromii care obțin permise de conducere răspunzând la teste fără să știe să citească, avem și un președinte căruia îi trebuiesc 30 de zile să citească o motivare, dar scrie o scrisoare și două sesizări în două zile. Deci este mult mai ușor să dai lecții decât să primești. Este lesne de înțeles că domnul Iohannis a fost un elev foarte slab, dar se consideră un profesor excelent. Mă întreb cât timp i-o fi trebuit să priceapă legea Gravitației universale și eventual câte mere i-or fi căzut în cap până să  se convingă că Newton nu a mințit și nu a încercat să manipuleze poporul.
Cică domnul Iohannis,  după ce a încercat să calce peste Constituție făcându-se că nu o înțelege, acum dă lecții judecătorilor CCR și le dă termene când și cum să îi rezolve sesizările. Omul acesta nu are nici limite nici respect față de lege, nici bun simț. După ce a trimis sesizările pe legile de modificare a codurilor juridice, domnul Iohannis se amestecă efectiv în activitatea judecătorilor încercând să le impună un termen și un mod de judecare a acestora. Îi cere președintelui Valer Dorneanu să aștepte până va primi ”indicații prețioase” de la prietenii lui din Comisia de la Veneția, ca și când Curtea Constituțională ar fi condusă de Comisia de la Veneția. Păi dacă CCR trebuie să aștepte verdictul de la alții, de ce o mai ținem și nu trimitem toate problemele la Veneția? Ce rost are să mai apelăm la intermediari dacă tot străinii ne dictează și cum judecăm? Mi se pare mie sau asistăm la o nouă încercare de intimidare și de dirijare a deciziilor CCR după încercarea făcută de doamna consilier Tănăsescu asupra lui Lăzăroiu? Devine clar și indubitabil că aceasta a acționat la comanda lui Iohannis deci a fost demisă degeaba, pentru că, iată, de data asta chiar domnul Iohannis încearcă să influențeze o decizie a CCR încercând să îl determine pe domnul dorneanu  să nu … judece cu celeritate, să aștepte să primească mutarea în plic de la Viena, deci să nu judece prin prisma prevederilor Constituționale ci prin indicațiile primite de la alții, care nu sunt judecători ai Curții Constituționale.
Dacă nici asta nu este un abuz și o încălcare a Constituției și a principiului separării puterilor în stat, și chiar a independenței și suveranității statului de drept, atunci nimic nu mai poate fi catalogat astfel.Dacă până acuma exista și nu exista motiv de suspendare, de acuma  există nu gloanțe, ci rachete.

Dacă acum nu e, nicicând nu va mai fi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care posteaza comentarii sunt raspunzatori pentru comentariile pe care le fac.