miercuri, 11 aprilie 2018

Săptămâna anticipatelor

 
Suntem în Săptămâna Mare, numită și Săptămâna Patimilor, sau a   Deniilor. Bineînțeles nu puteau lipsi banii pentru că  patimi fără bani și bani fără patimi nu există. Și patimile Mântuitorului tot de la bani au plecat, de la 40 de arginți.
Doamne ce scandal a ieșit anul acesta cu pensiile și salariile date înainte de paște. Nu numai în media, nu numai la guvern, dar și în mediile de socializare. Doamna Carmen Dan, de Zimnicea a fost prima care a anunțat că la MAI se dau pensiile mai devreme, sperând probabil că astfel Coarnă își va retrage plângerile și memoriile trimise la Cotroceni, lucrătorii din MAI vor renunța la proteste iar ea va fi mângâiată pe creastă de mustața  Hamsterului. Viorica, tot de Zimnicea dar altă generație,  care știe că fondurile sunt pe terminate și se tot chinuie să cârpească de colo  dincolo ca să poată crește pensiile primarilor și consilierilor că se apropie alegerile și ei le aranjează, nu ăia care s-au scârbit și nu mai vin la vot, a zis că nu și nu, că nu se dau pensii anticipat.  Doar ea știe săraca, cât trag săracii membri ai comisiilor electorale să numere  rezultatele voturilor până bat cu cele  care sunt anunțate de BEC.  Păi în Rusia s-a știut că a câștigat Putin, din prima zi, a doua era certitudine, a treia era istorie. La noi se numără  voturile până mor jumătate din votanți apoi se fac dosare pentru falsificarea alegerilor. Dar să revenim la pensii. Doamna Viorica la rândul ei anunță că nu se dă nici o pensie înainte de termen că dacă le dai banii românilor ăștia îi cheltuie în trei zile, apoi  rezistă 27 din fondurile lui Soroș. Numai că până să spună ea că nu se dau pensii anticipat, unii deja le mâncaseră. Românul tot român.
Supărată, Viorica i-a trimis pe miniștri să explice ei oamenilor de ce nu își primesc pensiile și salariile anticipat.   Mai prost era că apucaseră să dea pensiile și salariile anticipat chiar și celor care nu lucrau. Domnul Teodorovici a apucat să spună că se  plătesc anticipat salariile numai ministerelor care au făcut cerere și uite așa și-au ridicat miniștrii oamenii în cap. Numai că presarii ăștia, din greșeală au aflat că printre ministerele care au primit salariile în avans este și un minister care ar cam fi trebuit să fie desființat. Este vorba de Ministerul Consultării Publice și Dialogului social.
Acest minister oficial a sucombat odată cu căderea guvernului Tudose și i s-a făcut parastasul când  a fost investit guvernul Viorica. Asta pentru prostime. În fapt, lucrătorii din minister au fost plătiți în continuare chiar și anticipat că doar erau plătiți din bugetul statului nu din afacerile Tel Drum. Ei, acum că s-a aflat că ”morții”  sunt și pe ștate de plată, nu numai pe listele de alegători, nu se găsește nimeni să explice cum este posibil. Televiziunile se fac că întreabă, Viorica se face că răspunde că de fapt ministerul cu pricina ar fi, dar nu ar fi desființat, ba că lucrătorii vor fi lăsați la Ministerul Muncii și la Cancelaria Guvernului, abureli teleormănene.  Acum, cât de prost să fii să înghiți astfel de explicații. Este totuși ciudat că nu se știe cine a făcut cererea pentru plata în avans a salariilor celor de la defunctul minister. Nu s-a gândit nimeni să îl întrebe pe domnul Teodorovici în baza cărui document a aprobat plata în avans a salariilor ministerului care nu mai avea ministru dar mai ales cine a semnat cererea respectivă? Toți își pun întrebarea  cum vor fi împărțiți săracii experți din ministerul fără ministru, în loc să se întrebe de ce mai mănâncă bani din buget dacă nu mai sunt angajați. Din Ianuarie și până acum, acești oameni au bătut berbunca pe salarii ministeriale fără o bază legală, fără a justifica măcar un leu din toți banii primiți, fără a se achita de sarcinile trecute în   fișa postului, pentru simplul motiv  că nu mai aveau post iar făcătorii și desfăcătorii de guverne ne spun că ei nu știu nici unde lucrează nici cine a semnat cererea  și nici DE CE SUNT PLĂTIȚI ÎN CONTINUARE, PE ALE CUI STATE SUNT TRECUȚI.  Probabil cineva o să spună că ei de fapt au desfășurat diferite activități în alte ministere sau fac lichidarea. Îmi permit să îi contrazic. Acești oameni nu numai că au fost păstrați pe vechile funcții, dar cu buna știință a celor care se fac că nu știu nimic, au fost tratați ca membrii activi și funcționali ai unui minister desființat. Din când în când li se dădea și lor un os de ros, așa , ca să își justifice și ei salariul. Cine ținea acești șomeri în plată? Nimeni altul decât ministerul doamnei Olguța Vasilescu cea care urlă peste tot că face dreptate, că nu e frumos ca unii să primească bani fără muncă, că ea este sabia lui Zorro și nimic altceva. Ceea ce afirm nu e minciună și nici interpretări aiurea  este fapt real, dovedibil cu probe.
Concret:
1.       Pe data de 15 Ianuarie 2018 Tudose demisionează. Odată cu el toți miniștri și-au dat și ei demisia și guvernul a căzut;
2.       Pe data de 29 Ianuarie este instaurat guvernul Dăncilă, guvern din care printre altele dispare și Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social;
3.       Pe data de 26 februarie, am trimis către Ministerul Muncii și Protecție Sociale, prin care solicitam niște informații privind sindicatele care au reprezentativitate.
4.       În aceeași zi primesc răspuns din partea Biroului de presă al Ministerului Muncii prin care eram direcțional  către Ministerul Consultării Publice, adică exact ministerul care fusese desființat cu o lună mai devreme. Îmi este greu să cred că Biroul de presă al doamnei Olguța Vasilescu, atotfăcătoarea de guverne,  legi și  ordonanțe în domenii care nu îi aparțin, nu cunoșteau că ministerul către care mă îndreptau nu mai există. Este imposibil ca tocmai biroul de presă al doamnei Olguța să nu știe componența guvernului. Iată  răspunsul primit de la ministerul doamnei Olguța.

5.       După primirea acestui răspuns am insistat către ministerul muncii că întrebarea pusă intră în competența lor și până la urmă mi-au răspuns la întrebări.

Deci, după cum se vede ministerul doamnei Olguța ținea în viață acest minister și încerca să le arunce câte un os de ros, ca să își justifice și ei salariile. Nu m-ar mira ca până la urmă să aud că cineva din același minister a cerut și plata anticipată a  salariilor celor din defunctul minister. Se sesizează cineva, că aici miroase a făcătură pe banii contribuabilului?  Cum este posibil să fie plătiți angajații unui minister care nu mai este angajator doamna Olguța ? Cum este posibil ca subordonații dumnevoastră să trimită spre soluționare cereri unui minister care nu mai există? Așa se  lucrează la  Ministerul muncii ? La mijloc nu e o eroare a unui funcționar, nici o nebăgare de seamă mai ales că în  Monitorul Oficial pe lista cu ministerele care au cerut plata anticipată a salariilor apare și ministerul dispărut, dar NU SE ȘTIE CINE A TRIMIS CEREREA. Nu este culmea absurdului să nu se știe cine a emis documente în numele ministerului care a fost înființat  tocmai ” în scopul punerii în aplicare a politicilor naționale în domeniul guvernării deschise, dialogului social, transparenței, consultării publice și relației cu mediul asociativ ”?
Despre ce guvernare deschisă și transparență e vorba aici ?
Aici e vorba de premeditare, nu de neglijență, sau accident. Efectiv e vorba de furt și deturnare de fonduri către angajați fictivi ai unui minister care nu mai există de două luni.   Nu dă nimeni și niște demisii anticipate? Curtea de conturi ce face, doarme? E loc și de DNA, cu sau fără Luluța.

https://lege5.ro/Gratuit/gi3tknzxg43q/ordinul-nr-1731-2018-privind-completarea-ordinului-ministrului-finantelor-publice-nr-86-2005-pentru-reglementarea-datei-platii-salariilor-la-institutiile-publice-si-pentru-stabilirea-unor-masuri-pentru

Săptămâna anticipatelor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care posteaza comentarii sunt raspunzatori pentru comentariile pe care le fac.