duminică, 29 octombrie 2017

Feriți linia 1Aud că noul ministru al transporturilor, domnul Felix , Felix Stroe, nu motanul, abia urcat în minister s-a dat cu trenul și s-a dus să vadă ce și cum pe la Deva și cum trenul a întârziat așa cum întârzie de când avem noi căi ferate, domnul Ministru l-a demis pe domnul Chiper, Șeful CFR. De ce ? A analizat situația infrastructurii, a locomotivelor, a vagoanelor, a personalului care deservește acest serviciu de transport, a nemulțumirilor sau motivărilor acestora? Nu atunci de ce ? Dânsul ne spune: „Nu se poate să tolerăm lipsa de respect faţă de cetăţeni. Eu nu voi tolera, toleranţa este zero. Problemele întârzierii trenurilor nu sunt datorate faptului că materialul rulant este învechit. Sunt datorate infrastructurii, care provoacă aceste întârzieri. De aceea, dânsul (Chiper – n.r.) a fost demis astăzi. Nu pot să înţeleg cum pe calea ferată Bucureşti-Constanţa, în care s-au investit sute de milioane de euro pentru a fi modernizată şi este cea mai modernă din România, trenul trebuie să întârzie zeci de minute, decât ca şi lipsă de organizare, de preocupare, de exigenţă a conducătorului respectiv. I-am atras atenţia domnului Chiper, ieri, la ministerul Transporturilor. Culmea, ştia că vin la Deva şi totuşi acest tren a întârziat o oră. Şi nu a întârziat o oră azi, întârzie în fiecare zi. (…) Când o să vină viscolele, ce o să ne facem?”.
E multă propagandă aici. Chestia cu ”nu se poate să tolerăm lipsa de respect față de cetățeni” este atât de răsuflată și de găunoasă încât sunt sigur că i-a fost rușine și lui să o spună, dar așa dădea bine. Păi prin măsurile și ordonanțele guvernului, ale Olguței, prin transferul plății impozitului către cetățeni, prin înghețarea pensiilor militarilor, prin plata apei de ploaie, prin reintroducerea taxei de primă înmatriculare, prin lipsa manualelor pentru copii de clasa a cincea, (și astea sunt doar ultimele măsuri, cele care mi-au venit acum în minte) statul român a dat cumva dovadă de respect față de cetățeni ? Domnule Stroe, prin astfel de gogoși dovediți dumneavoastră în persoană o și mai mare lipsă de respect față de cetățeni. Ne credeți chiar așa de proști   încât să nu ne dăm seama de ce l-ati demis pe Chiper? Păi jumătate din adevăr îl spuneți chiar dumnevoastră, cu jumătate de gură, în acest comunicat : ” I-am atras atenţia domnului Chiper, ieri, la ministerul Transporturilor. Culmea, ştia că vin la Deva şi totuşi acest tren a întârziat o oră.” Aoleo, ca să îl parafrazez pe Hamster, păi de ce l-ați avertizat, ca să ia măsuri și SĂ NU ÎNTÂRZIE TRENUL DUMNEAVOASTRĂ?
Ați sesizat oameni buni,  CULMEA  domnule, CULMEA, fusese avertizat că vine NAȘU, dar el nimic. Păi cum să nu îl demiți când el a scuipat mâna care îi dădea să mănânce în loc să o pupe? Mă mir că nu e într-un bloc de beton. Unde ești Don Corleone, să vezi că ai copii frumoși și demni?
Aloooooooooooooooooooooo, domnule Stroe , păi nu vă dați seama că vă cereți singur intrarea la DNA pentru trafic de influență,abuz și solicitări de  tratament favorizant, discriminator? Păi cum domnule ministru când toată România ajunge cu întârziere oriunde ar merge cu orice mijloc de transport în comun, de cel puțin o viață, dumneavoastră dați telefon, faceți presiuni pentru a avea regim special, verde pe tot traseul, încălcând chiar regulile CFR care spun ce trenuri au prioritate, numai pentru că augustele buci sunt așezate într-un vagon din acea garnitură? Păi ați uitat ce spune Constituția la articolul 16(1) sau nu ați știut niciodată? Păi vă spun eu, poate așa aflați și dumneavoastră :” (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.” Dumneavoastră ce ziceți că ați făcut ? Ați atras atenția că veniți ? Ca să facă ce ? Să oprească circulația feroviară, ploile și eventual și zborurile avioanelor pentru dumnevoastră? Domnule Stroe, nu e bine. Apropo, ce căuta șeful CFR cu o zi înainte, l-ați chemat să îi spuneți ce ? Să aranjeze călătoria în așa fel încât să poată raporta că totul e ok dar nu a ieșit? Ptiu drace. Ca să vezi ce neascultător a fost domnul Chifor. Eu l-aș premia, zău așa!
Apropo, ați analizat totuși care au fost cauzele reale ale întârzierii, poate un acar a uitat să schimbe acul, poate un frânar a uitat frânele trase, poate un mecanic s-a trezit mai târziu după un chef, poate un naș nu apucase să lase ciubucul în locul stabilit,  poate pe ruta respectivă, din motive de siguranță și grijă față de viața cetățenilor nu se poate circula mai repede datorită mijloacelor de transport sau eroziunii solului defrișat de oamenii lui Chereștoi și Dușa. Ați analizat asta? Nu, dumneavoastră ați decis că nu era nici un motiv și gata. Domnule Stroe, adevărul e că l-ați demis nu pentru că a întârziat trenul, nici pentru că a întârziat o oră și trebuie să întârzie doar 5 minute, nici pentru că a dovedit lipsă de respect față de cetățeni, nici pentru că o comisie a analizat cauzele întârzierii și a constatat că EL A DAT ORDIN SĂ ÎNTÂRZIE TRENUL DUMNEAVOASTRĂ”. Nu domnule, dumnevoastră l-ați demis pe Chiper, pentru că deși avertizat NU A LUAT MĂSURI CA TRENUL DUMNEVOASTRĂ SĂ NU ÎNTÂRZIE. Că l-ați pus acuma să își dea demisia, e cu totul altceva, e o altă lipsă de respect, față de noi, pentru că e o încercare de a plasa din nou vina pe alții, nu pe cei cu adevărat vinovați. Dacă nu spuneați dumnevoastră că îl demiteți el nu demisiona. Deci se poate spune că l-ați amenințat și ați exercitat presiuni determinându-l să ceară demisia.
Eu dacă aș fi în locul lui v-aș da în judecată pentru abuz, presiuni, șantaj, amenințări și defăimare. Și m-aș apăra în instanță pentru  ne-luarea nici unei măsuri față de garnitura domnului ministru prin aceea că am respectat prevederile art 16 (1) din Constituție și am vrut să îi arăt ministrului cum circulă cetățenii în România pentru a-l determina să acorde fonduri pentru îmbunătățirea infrastructurii, a mijloacelor de transport.
Apropo, după o astfel de experiență, orice om cu cap, bine intenționat, ar fi analizat starea de fapt, cauzele întârzierii, pentru că totuși, o cauză, sau cauze, chiar dacă orbetele nu le vede și apoi aș vedea ce e de făcut, pentru că asta nu se face bătând din palme sunt multe cauze, și altele decât proasta gestionare a serviciului, prost management și aspecte care țin strict de șeful CFR.
Ce va urma de acuma, care sunt lecțiile învățate? Păi vă spun eu, de acuma toți șefii șefuții și …utuții din transporturi vor avea grijă și vor cere informații cu privire deplasările ministrului, cum se informau pe vremuri despre venirea controalelor și inspecțiilor și vor lua măsurile care se luau cu ocazia vizitelor lui Ceaușescu, de frică să nu fie demiși, DAR NIMIC NU SE VA SCHIMBA PENTRU CETĂȚENI, PENTRU CĂ ACESTA ESTE MESAJUL DOMNULUI MINISTRU :” L-AM AVERTIZAT, DAR NU A LUAT MĂSURI ȘI L-AM DEMIS”.
Dar dacă domnul prim ministru l-ar demite pe domnul Stroe pentru lipsa de respect față … ministrul transporturilor?  Nu ar fi o soluție la fel de justificată? Domnul Stroe l-a demis pe cel mai înalt om de sub el fără nici o anchetă. De ce nu ar face la fel și domnul Prim ministru?
Feriți linia 1! Atât. Celelalte linii, ca și până acuma.

https://www.antena3.ro/actualitate/social/directorul-cfr-demis-de-ministrul-transporturilor-439189.html
Feriți linia 1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care posteaza comentarii sunt raspunzatori pentru comentariile pe care le fac.