marți, 10 octombrie 2017

Cum se manipulează ”grădina botanică”


Ofensiva sau campanie anti-armată nu s-a încheiat odată cu trimiterea OUG 59 în Parlament, ea continuă sub diferite forme, pe diferite căi, pentru că guvernul are nevoie de bani și de o cât mai mică opoziție, mai ales că structurile NATO sunt tot mai active în teritoriul Românesc și nu ar da bine să apară forme de protest tocmai din partea celor care încă mai constituie vârful de lance al prezenței României în structurile Euro-Atlantice.
Acuma toată lumea știe că  doamna LOV a manipulat dibace (sprijinită masiv de răspândacii din media obedientă) frustrările  țugulanului de rând prin prezentarea unei pensii care aparținea unui membru al sistemului ca aparținând militarilor de rând pentru a-și putea impune și împinge odioasa ordonanță din care a scos tocmai pensiile date ca exemplu cu un cinism criminal. Acum, după ce a fost luată la bani mărunți și este întrebată de ce a mințit, spune ca ea nu este responsabilă de pensiile militarilor, să fie întrebat ministrul apărării. Păi chiar dacă îl întrebi pe actualul ministru, coleg de partid și de organizație de bază cu impostoarea, ce poată să spună, să o contrazică? Păi îi sare în cap și Olguța și șeful comisiei SRI din Senat și ia drumul Țuțuianulu.  Deci tot degeaba e întrebat.
Manipularea prin informare trunchiată
Dar asta nu e totul. Continuând activitatea de manipulare și direcționare a urii populației împotriva militarilor, Antena 1 preia de pa pagina MApN secția buget, o situație care este prezentată de 7 ani și actualizată lunar privind VENITURILE militarilor, sau mai bine spus categoriilor de personal din MApN, tabel pe care îl afișează fără a publica însă și nota din subsolul tabelului, care ar lămuri oarecum, cifrele. Este astfel prezentată situația veniturilor din luna August 2017. Iată cum arată tabelul prezentat de Antena 1.

Pentru cine nu știe să facă diferența între venit și salariu, sau chiar dacă știe, nu dă importanță sau nu mai gândește, sumele de acolo nasc semne de întrebare. Apar nemulțumiri atât din partea civililor care observă că ”Olguța a avut dreptate, militarii au salarii nesimțite”, cât și din partea militarilor  care constată niște ”anomalii, pentru că mulți știu că nu acestea sunt veniturile a 80% din militari și că e ceva suspect acolo.  Cum stă situația de fapt?
În nota din subsolul paginii de pe site-ul MApN, e specificat faptul că acele venituri reprezintă ce s-a încasat la maxim și minim  pe categorii de personal în luna respectivă și că ”În valorile maxime ale veniturilor salariale pot fi incluse și veniturile acordate în baza unor Hotărâri  Judecătorești, sau ca urmare a recalculării unor diferențe neacordate în lunile precedente.”
Ce înseamnă asta? Asta înseamnă că veniturile maxime prezentate vor fluctua de la o lună la alta și nu ar fi exclus ca la un moment dat să apară o cifră chiar mai mare la o anumită categorie de personal,  dacă în luna respectivă cineva va primi să zicem restanțele pe banii de chirie neprimite câteva luni, sau orele de zbor  cuvenite dar neplătite pentru piloți sau banii pentru orele de predare pentru profesori care astfel par să aibă un salariu mai mare decât ofițerii. În acest fel cifrele par nesimțite privite de civili  sau neverosimile pentru cei care au lucrat în armată și cunosc realitatea. Dar la prima vedere sau o privire neavizată sau cârtitoare, datele generează comentarii și păreri care fac iarăși din armată calul de bătaie al celor ca Olguța.În plus, mulți militari în mediile de socializare au sărit la gâtul ministerului, că alimentează sau face jocul clasei politice, dând informații false. Trebuie să fim obiectivi, situația respectivă reflectă toate veniturile și drepturile obținute la maxim și minim, indiferent de sursa sau perioadă primite de militari în luna respectivă, sumă care luna viitoare va fi alta. Dacă s-ar prezenta aceeași situație de exemplu și la pensionari, pe luna Octombrie si Noiembrie ar apărea că veniturile pensionarilor ar fi de zeci de mii de lei, pentru că ar fi adăugate și restanțele de la recalcularea pensiilor sau banii reținuți în anul 2013. Sper că este clar acuma.
Prostie sau manipulare ordinară?
Au știut cei de la Antena 1 acest lucru ? Bineînțeles că au văzut nota, dar au făcut abstracție de ea. De ce ? Pentru că nu îi interesa, pe ei îi interesa senzația și poate chiar re-demonizarea armatei sau poate au făcut-o chiar la comandă. Situațiile acestea sunt prezentate pe pagina MApN de 7 ani, conform unei legi care obligă la transparență, dar uite că Antena 1 abia acum ”a observat”. De ce ? Pentru că poate așa a primit indicații prețioase de la ”cabinetul 2” , pentru a arăta că noua Elenă a românilor a avut dreptate și poate chiar pentru a arăta oaspeților de săptămâna aceasta din NATO, prezenți la Adunarea Parlamentară a NATO, că militarii români sunt bine plătiți, cu mii de euro, poate chiar mai bine decât mulți parteneri NATO. O fi așa, o manipulare ordinară sau o eroare din prostie? Nu ar fi exclusă nici varianta prostiei având în vedere faptul că televiziunile sunt pline de moderatori și jurnaliști gen Rifai, dar nici prima dacă ne gândim că și numărul Turceștilor din media este substanțial. Oricum, dacă Antena 1, avizată de acest aspect nu face precizarea de rigoare cu scuze pentru cei a căror imagine o blurează, se poate trage concluzia că a fost cu intenție, nu din greșeală, nici din cotidiana prostie.Poate nu ar fi rău ca respectiva notă să fie puțin actualizată și să fie explicate în măsura legalității care ar putea fi măcar o parte din categoriile de venit care intră în acel tabel sau măcar că cifrele finale nu reprezintă soldele lunare ci totalul veniturilor care pot fi cumulative pe o perioadă mai mare de o lună. Pentru cunoscători este ok și formula actuală, dar pentru cei care au nevoie de desen sau răuvoitori, poate trebuie completat, dacă tot s-a creat această dispută.
Manipularea prin promisiuni
Aud că protestul SCMD a avut o oarecare .. finalitate. Beneficiind de faptul că cu o zi înainte pe 6 avusese loc Marșul Tăcerii prin care oficialii naționali și NATO fuseseră informați de nemulțumirile militarilor,  al doilea protest, a cules un răspuns. Deși delegația SCMD nu a fost primită la Cotroceni, în timpul prezentării imaginilor de la mitingul de pe data de 07, a întrat în direct discutând cu domnul Dogaru, nimeni altul decât Codrin Ștefănescu, challangerul lui Turcescu și responsabil cu bodyguarzii lui Dragnea, deci purtătorul de vorbe și pumni ai teleormăneanului, care ”recunoaște” că s-a exagerat , că de fapt pensiile militarilor nu sunt pensii militare, că totuși se mai poate schimba Ordonanța, ba chiar că el este gata să negocieze cu domnul Dogaru și numai cu el, eventuale modificări. Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeei, păi cum să nu se înțeleagă între ei manevranții că doar SCMD nu a fost înființat așa din senin, el face parte din ”operațiunea Sindicatul” sarcină de partid și de stat îndeplinită cu succes de marele istoric de renume mondial. Cine știe, cunoaște. Și iată cum militarii primesc din nou ”o gură de oxigen” ca și la votarea legii 241 pe care același istoric a lăsat-o să treacă, ba chiar a făcut presiuni să nu fie modificată partea cu înghețarea pensiilor care se pune din nou acum( ce coincidență) , a rugat-o pe doamna Cristiana Anghel să renunțe la amendamentele care ar fi avut poate succes. De ce a făcut asta? Cică că o să avem timp să o reglăm după votare, prin modificări ale Legii sau în instanțe. Exact asta suntem îndemnați să facem și acum, să stăm liniștiți, că va rezolva domnul Dogaru. De ce nu cheamă la discuții domnul Ștefănescu și celelalte asociații ? De ce nu sunt invitați la marile televiziuni să vorbească despre drepturile militarilor președinții altor asociații și sunt chemați doar Dogaru și Pricină?  Pentru că cu ceilalți nu poate mima ”rezolvarea” problemei, Dogaru are experiență  și în manipulare, are chiar cursuri în străinătate în domeniu și are și interes să se voteze legi strâmbe, pentru că îi dau ocazia să deschidă noi procese aducătoare de noi cotizații, bani și liste de .. alegători, că doar se apropie alegerile și poate Meleșcanu are iar nevoie de semnături pentru candidatură.
Uite așa sunt manipulați militarii, din interior și exterior. Ce este ciudat și trist este că iarăși se vor găsi destui botaniști.
http://www.mapn.ro/buget/2017/venituri_august.pdf


Cum se manipulează ”grădina botanică”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.