vineri, 13 octombrie 2017

Ceremonial B 205 Ap AA la Craiova


Albaștri ca cerul 

Miercuri, 11.10. 2017, la ora 11.00 în Piața Mihai Viteazu din Craiova a avut loc Ceremonialul de primire la întoarcerea din misiune  a Detașamentului Românesc al Batalionului 205 Apărare Antiaeriană “General Gheorghe Pârvulescu”, din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est. Detașamentul a fost compus din 120 de militari, având în dotare tunuri antiaeriene de calibrul 35 mm OERLIKON care  au fost dislocați în Polonia timp de 6 luni, în perioada martie-septembrie 2017. Aceștia au făcut parte din Grupul de luptă NATO condus de SUA și au avut  misiunea de a asigura prezența înaintată consolidată, în sistem rotațional, în nord-estul Alianței, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia.
Viitorul armatei sub cer albastru

Ceremonialul a debutat cu efectuarea apelului solemn și la el au mai răspuns prezent  aproximativ 100 de craioveni veniți pentru a asista la eveniment și probabil încă atâți privitori de ocazie aflați în zonă.

Partidele politice nu au mobilizat cetățenii, mai e până la alegeri, iar armata nu merită atenție.

Au participat însă mai marii orașului, respectiv capetele  Primăriei, Consiliului Județean Dolj  și Prefecturii, numele lor nu contează, pentru că ei au vorbit în numele instituțiilor pe care le conduc cu atâta îndârjire fără să știe unde, iar instituțiile le-am menționat.  Domnul prefect i-a felicitat și le-a mulțumit ostașilor(probabil pentru că i-au dat ocazia să mai iasă din birou),

domnul președinte al C.J. Dolj i-a asigurat de profundul respect și deplina prețuire, vorbind probabil și în numele colegei de partid actualmente ministru al muncii, care prin ordonanța 59/2017 a făcut și dovada respectului și prețuirii amintite cu această ocazie în vreme ce

primarul le-a mulțumit militarilor pentru faptul că fac cinste orașului. Păi măcar ei să facă să se vorbească frumos despre Craiova că despre  politicieni marca Olguța și Vișan,  ne stau cuvintele  în gât.

A mai luat cuvântul domnul general de brigadă Dorin Ioniță, Comandantul Comandamentului Întrunit proaspăt înființat și el, Comandamentul bineînțeles,  la București. Astfel militarii, dar și cei prezenți  au avut ocazia să admire noua uniformă de campanie care va intra nu știu când și în dotarea militarilor. Neavând date privind materialul, costul, rezistența proprietățile și avantajele sau dezavantajele, pot spune doar că e .. altfel.

După discursurile oficialilor a urmat un ceremonial religios apoi  înmânarea a două  decorații, Emblema de Onoare a SMG  comandantului detașamentului participant la misiune, Lt.col. Cristian Dumitru și Emblema de Onoare a SMFT, cap. Cl.a III-a  Costel Marius Vienescu.

Domnul Ministru Fifor ori nu are emblemă, ori nu are onoare, ori  având în vedere că este oltean, a considerat că le va ajunge  o strângere de mână când va veni la familie. Țineți aproape tovarăși, că nu știți ce pierdeți, are o mână mare și  tare, ca fularul, se înfășoară de două ori pe gâtul armatei,  pe nesimțite.

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea detașamentului. Slavă domnului s-au întors toți întregi, fără pierderi și acesta este cel mai important lucru în ultimă instanță.
Mulțumiri și felicitări militarilor participanți la misiune dar și colegilor lor din B 205 Ap AA condus de Lt.Col. Dinuță care au muncit și au asigurat acasă activitățile unității și pentru cei plecați. Oricum craiovenii mai dădură o premieră, e prima misiune de acest gen pentru armata română, cel puțin din 89 încoace.

Mâine va fi o altă activitate  în Craiova care probabil trece prin cea mai fierbinte săptămână a existenței sale din 89 încoace. Acum două zile vizita Secretarului General al NATO, astăzi Ceremonialul întoarcerii din misiune a detașamentului B 205 Ap AA, iar mâine vizita președintelui Iohannis la Fabrica Ford unde se va tăia panglica ultimului model de Ford. După ce a fost la Trump, Iohannis vine și la Ford, Fabrica Henry Ford. Primului i-a pupat mâna celui de-al doilea probabil îi va pupa eșapamentul.  Nu știu dacă a fost și la lansarea ultimului produs Covalact, renumitele mărgele de brânză de țară, dar uite că, dând răspuns promisiunii făcute cu ocazia vizitei în statele unite ale SUA și recentului îndemn al Comisarului Klemm, vine să  arate cum sprijină el internaționalismul economic. Unde dracu o fi văzut Hans naționalism economic la români când noi nu mai avem fabrici, combinate, flotă, industrie, agricultură de nu mai știu când? Până și Covalactul, ăla din ”inima Ardealului” care de fapt este din HARCOM, a trecut din mâna maghiarilor în mâna francezilor, că românii sunt numai cu cârca acolo.   Și atunci  de unde  naționalism economic măi Hans măi? Oricum, s-ar putea ca vizita să fie marcată și de o nouă întâlnire Iohannsis-Tudose, Hagi Tudose, căci premierul vine și el din seara asta la Craiova fiind cazat la RAMADA, poate primește și el o mașină cadou, că nu e de ici de colo, vremuri grele nene Iancule.  Probabil Iohannis și Tudose  își vor strânge reciproc mâinile pe față, fără să dea de bănuit, pentru o treabă bine făcută.
Îmi cer scuze stimați colegi, v-am stricat Ceremonialul cu acest adaos commercial, dar nu merita menționat decât undeva la coada altui articol.
PS. Abia acuma, privind fotografiile celor care au luat cuvântul, am constatat că militarii au arătat că știu să vorbească, iar politicienii că învață  să citească.
Ceremonial B 205 Ap AA la Craiova

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.