duminică, 4 ianuarie 2015

Măsurile lui Oprea


Specialitatea casei,  măsuri normale şi măsuri suplimentare. Vă rog, serviţi! Dacă nu vă sare muştarul, vă aducem noi.
chelnerul Oprea
După codul lui Hammurabi, Codul lui Napoleon, Învăţăturile lui Neagoe Basarab către fiul său Teodosie, Magna Carta, istoria va consemna şi Măsurile lui Oprea, ca document de cotitură în evoluţia ţării şi –de ce nu- a omenirii. Şifonat destul de serios în urma ultimului accident aviatic unde din nou a făcut dovada capacităţii sale organizatorice, domnul Oprea s-a gândit să organizeze o teleconferinţă ca să vadă lumea cât de preocupat este el de valul de zăpadă care va cădea pete România în 24 de ore şi cum a luat el toate măsurile ca românii să nu sufere.
Iarna în România
Cine se aştepta să audă că a luat măsuri să fie curăţate toate drumurile de către firmele care primesc bani grei pentru deszăpezire, să monteze parazăpezi, să planteze liziere de arbuşti sau gard viu acolo unde este posibil pe marginea şoselelor pentru a bloca troienirea drumurilor, a luat ţeapă, aşa ceva nu este de nasul lui Oprea sau al guvernului finului Ponta, nu este pentru România. Asta poate merge în Japonia, în Canada, prin Alaska, Siberia, unde iernile sunt mai blânde, mai uşoare, nu ca la noi. La noi, unde iarna nu este ca vara, aceste măsuri sunt inutile, la noi prima măsură care se ia este sfătuirea cetăţenilor să nu mai circule, apoi dacă aceştia nu înţeleg şi se încăpăţâneze să plece de acasă, urmează măsura dură, se opreşte circulaţia pe drumurile pe care guvernanţii sunt impotenţi iar firmele angajate să le cureţe, nesimţite. Dacă vre-un fraier de oltean de exemplu şi-a propus să facă Revelionul la Braşov, sau Predeal, să îşi plătească biletul din timp având inclusă cazarea şi masa pentru 3 zile, este sfătuit de domnul Oprea să îşi facă plinul la maşină, eventual să mai ia o canistră de combustibil, să îşi ia damigeana de zaibăr, mâncare pentru o săptămână că nu se ştie, poate ninge, îl prinde zăpada pe traseu şi el, marele Oprea nu poate face altceva decât să dea ordin să se închidă drumurile, fără ezitare, apoi să aştepte să vină armata sau soarele, dar şi cu soarele e cam nasol că cică s-au supărat ruşii pe noi şi nu ne mai dau soare. Ceea ce urmează mai jos nu este o glumă, sunt măsurile anunţate de ministrul Oprea în videoconferinţă.
Măsuri şi măsurători
Pentru cine nu a urmărit la tv teleconferinţa strategului Oprea, iată care sunt măsurile anunţate:
Cetăţenii:
– Să evite deplasările;
– Să îşi facă provizii de combustibil, alimente, apă dacă trebuie să plece la drum pentru că este posibil să se blocheze drumurile datorită viscolului şi a depunerior de zăpadă;
Autorităţile:
– Să facă un proces constant de informare a cetăţenilor cu privire la drumuri;
– Poliţia română să fie în trafic pentru a fluidiza circulaţia( până la ei şi înapoi probabil);
– Dacă din cauza condiţiilor va fi nevoie să se închidă sectoare de drumuri, să nu se ezite în acest sens;
– Să se ceară ajutorul armatei.. s-a vorbit cu ministrul Dusă în acest sens;
Apoi domnul Oprea vine cu cifre, ca să vadă lumea că el vorbeşte documentat, nu aşa ca să se audă privindu-şi freza:
– Sunt mobilizaţi zilnic 4800 de pompieri şi avem o rezervă de 5000;
– S-au constatat 1067 de infracţiuni din care 467 în flagrant.
În final domnul Oprea concluzionează:
– Să rămânem în continuare mobilizaţi şi să avem întotdeauna o reacţie rapidă;
– Am dispus déjà şefului departamentului pentru situaţii de urgenţă să pregătească măsuri suplimentare.
Dacă citiţi un alt articol publicat accum un an, tot cu măsurile lui Oprea, veţi vedea că nu s-a schimbat nimic nici în declaraţii,  nici în nesimţire nici în atitudinea  faţă de cetăţean. Fiecare iarnă fiecare an vine ca ceva ce nu a mai existat pentru guvernanţi .
Toate măsurile şi ceva suplimentar
Aici la ultimă măsură am rămas interzis. Păi la începutul cuvântării sale, domnul Oprea anunţa că a luat TOATE măsurile. Acum la final aflăm că totuşi nu le-a luat pe toate, a mai lăsat şi ceva pentru rezervă, un supliment de măsuri în caz că .. toate măsurile nu sunt suficiente. Pentru domnia sa, TOATE MĂSURILE nu înseamnă de fapt toate măsurile ci doar toate măsurile la care îl duce mintea sau pe care şi le poate permite un guvern impotent. După aceste toate măsuri, care sunt pentru cetăţeanul de rând, urmează măsuri suplimentare în caz că apare ceva cam ca la Siutghiol, iar dacă în incident este implicată o personalitate politică marcantă din arcul guvernamental sunt convins că domnul Oprea are la dispoziţie şi nişte măsuri excepţionale că doar nu o să-şi lase colegii de hoţii să sufere în frig. Cam astea sunt măsurile domnului Oprea, pentru asta a făcut conferinţă video cu prefecţii, pentru asta s-a înconjurat de şi a arătat populaţiei o grămadă de şefi şefuţi şi şefi … tăcuţi din ministerul pe care cu oroare îl conduce. Un fel de fă-te că lucrezi Opreo, că tot aniversăm, 25 de ani de când ne facem că am devenit o ţară democrată şi independentă.
Prahoveni deszăpeziţi de sătmăreni
Dacă tot vorbim de măsuri pentru iarna care vine, iată un bonus:
– În Prahova, Consiliul Judeţean a făcut contract cu o firmă din Satu-Mare pentru a deszăpezi drumurile forestiere. Te doare bulbul rahidian şi alta nu. Deci CJ Prahova a terminat cu curăţirea şoselelor pe care se circulă la munte, acolo totul e perfect, nu mai are ce face cu banii aşa că a trecut la curăţirea drumurilor forestiere care gem de turişti. Şi pentru a le curăţi, a tocmit specialist de unde a înţărcat mutu iapa, care vor veni în pas alergător, să cureţe drumurile de munte când ninge. Cică firma tocmită şi-a deschis un punct de lucru, a trimis un buldozer şi un buldozerist care ar reprezenta firma şi care să scoată ochii celor care se vor mira ce caută şi cum poate o firmă de la 300 km distanţă să cureţe un drum la care nu are cum să ajungă pentru că şoselele vor fi blocate de domnul Oprea dacă va ninge, ca să nu aibă evenimente. Aşa se face treaba sub ochii cârmuitorilor în România şi nici domnul Ponta, nici domnul Johannis şi nici doamna Kovesi cea atât de iubită de unchiul Sam, nu observă aceste matrapazlâcuri şi tertipuri de şifonat bani publici.
Toate aceste măsuri vor face obiectul unui tratat care va cuprinde toate operele alese ale cârmuitorilor români de după 89, care vor arăta lumii întregi că la noi, iarna nu este ca vara, nici mătuşă ca Tamara.
Măsurile lui Oprea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.