marți, 27 ianuarie 2015

La masa rotundă capete pătrate sau coctailul Ponta


dogshitzu
Băsescu merge  să sărbătorească Victoria în procesul cu dosarul Flota. Vine ospătarul şi Băsescu întreabă:
-Ce imi recomanzi, dar ceva tare să mă îmbăt de necaz că nu a putut Ponta să mă bage la puşcărie ?
– Specialitatea palatului Victoria, – cocktail-ul ”Maxim trei”.
– Wooooow, asta e nou, ia zii cum e că nu ştiu:
– Luam un pahar de vin, două…maxim trei …şi le punem într-un vas. După asta adaugăm o halbă de bere, doua… maxim trei. Tot acolo mai punem o votcă, două…maxim trei , iar la sfârşit, mai adaugăm un pahar de coniac, două…maxim trei, după care tot conţinutul acesta îl punem un pic la foc. După asta se serveste un cocktail, două …maxim trei, apoi ne ridicăm şi facem un pas, doi… maxim trei.
– Măi să fie, zice Băse, voi v-aţi luat după mine.
-Păi cum domnul Preşedinte, zice ospătarul?
– Păi aşa am făcut şi eu cu justiţia. Când am numit procurorii şi judecătorii, am băgat şi unul, doi, maxim trei cinstiţi, în rest numai greble. Domnule ce coabitare a fost între ei.
De fiecare dată când politicienii noştri vor să arate publicului larg plătitor de taxe cum se fac ei că lucrează, invită pentru 5 minute, pănă se bea cafeaua, câte o televiziune – două maxim trei, să ne arate cum stau ei la o masă mai mult sau ma puţin rotundă, să pună ţara la cale. După cafea, presa pleacă la chişţocuri iar barosanii rămân la miştocuri. De ce stau ei, guvernul, politicienii la masă rotundă? Să se poată supraveghea unul pe altul, să vadă cine câte sărăţele mănâncă şi cine bagă şerveţelul în buzunar, că nu se ştie când prinde bine, când e unul din ei ridicat de DNA şi trebuie să aibă bieţii oameni ce turna ca să scape cu o pedeapsă cu suspendare. Cristian David ştie de ce. După ce stau ei la masă acolo, şi decid ce decid, încep să cadă bombele, câte una, două, maxim trei :

1. Fraţii Micula au blocat finanţele statului român, pentru că au câştigat un proces, statul român avea să le datoreze bani, iar un cap pătrat, două, maxim trei  de la masa aia rotundă a decis să nu pună în aplicare decizia judecătorească. De ce a decis capul aşa, nu se ştie, sau se ştie dar degeaba, cert este că acum, noi, românii, nu capul pătrat, trebuie să plătim dublu, iar peste o lună, două, maxim trei mai dublăm odată. Dacă românul ar fi polonez sau măcar grec, capul ăla pătrat ar fi acum la închisoare, cu casa suspendată, cu averea confiscată şi tot neamul la muncă patriotică în folosul comunităţii ca să scoată miliardele. Dar românul e român el se uită, suiduie şi trece la muncă, la furat, la băut, la ce o fi. Şi bea şi el un pahar, două, maxim trei, că mai multe nu îşi permite.
2. Nişte militari rezervişti, pensionari de prin armată, au câştigat în instanţă dreptul de a reveni la pensia pe care le-au furat-o Boc, Oprea, Anastase, Udrea, Băsescu, şi toţi portocalii care acum speră să revină la putere pentru a schimba nişte capete pătrate cu altele trapezoidale ca ciocanul, sau pe americăneşte hammer heads. Din nou un alt cap pătrat a decis să nu dea banii înapoi celor despuiaţi , deşi acelaşi cap pătrat promisese în campanie că după ce va câştiga alegerile, în secunda doi va anula legea votată după abacul lui Anastase. Surpriză, şi aceştia au cerut în instanţă executarea unui minister, al Apărării Naţionale. Acum ce ne facem, dacă ministerul nu are bani iar judecătorul Toni Greblă decide ca în locul banilor, pentru că ţara nu are bani să plătească toate capetele pătrate, sau oalele sparte de ele, armata să plătească în natură, câte un tanc, două, maxim trei fiecăruia din cei păgubiţi? O pun ăia de o mică divizie de tancuri, două , maxim trei, cu care să bată la pielea goală biata armată română care a ajuns ca desculţul ăla din romanul cu acelaşi nume al lui Zaharia Stancu?
3. Undeva la o aplicaţie NATO, un militar român discuta cu un militar turc. Romanul, vajnic urmaş al lui Vlad Ţepes, deci cu ţepe pe el cât Casa Poporului, îl întreabă pe urmaşul lui Suleyman de ce sunt ei, militarii turcii aşa de magnifici şi au drepturi pe care nu le au nici militarii lui Big Sister Nulland. Ienicerul răspunde simplu: Păi dacă ai şti tu câte guverne am schimbat noi …. Românul a înghiţit şi a mers mai departe pe drumul de costişă. Acum eu stau şi mă întreb ce s-ar întâmpla prin Românica, dacă armata ar schimba un ministru, doi, maxim trei, nu tot guvernul, că prea şi-au bătut joc de ea toţi flămânzii,  de a ajuns ea, România să îşi apere spaţiul aerian cu drone din cele făcute pe genunchi în Marea Chinei şi să facă apărarea litoralului cu peşti pirania importaţi second hand la preţ de Microsoft prin firmele finilor naşilor.
4. Curtea Constituţională a declarat iarăşi şi din nou o altă lege râvnită de SRI ca fiind neconstituţională. După legea cartelelor Pre Pay, după prima lege Big Brother iată că acum în curtea lui Zegrean se sparg ouă tari şi legea privind securitatea cibernetică a fost declarată neconstituţională şi chiar incoerentă, deci nenea Zegrean dă palme şi cu piciorul, ca Bruce Lee. Şi ca să fie coliva mai dulce mai şi spune că s-au făcut presiuni de către parlamentari şi instituţii ale statului pe marginea votării acestei legi în CCR. Se sesizează cineva? Da, s-a sesizat DNA şi  ca urmare,  unul din judecătoriiCCR, mi se pare că ultimul venit (primul plecat?) este chemat să se înscrie în  DNA  care va deveni curând „partidul majoritar” şi va forma noul guvern.  Păi câte palme credeţi că poate primi domnul de la SRI, fratele de ţâţă al doamnei de la DNA? Una, două, maxim trei.
Aş mai avea de spus vreo două, maxim trei,dar se face noapte.
La masa rotundă capete pătrate sau coctailul Ponta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.