sâmbătă, 31 ianuarie 2015

Maior demisie sau promovare?


maior
Presa spune că fostul şef al SRI şi-a dat demisia. Foarte curios, după ce cu numai câteva zile înainte atât domnia sa cât şi domnul preşedinte Johannis dădeau asigurări că totul este ok, că nu există nici un motiv ca acesta să fie schimbat.  Oare chiar nici un motiv? Eu am găsit de-a lungul timpului mai multe  motive.
1. Când domnul Maior declara după chemarea sa în faţa Comisiei parlamentare pe probleme SRI, pentru rezolvarea problemelor de la Roşia Montana că a monitorizat mişcările eco-anarhiste împotriva RMGC şi că SRI are preocupări legate de ”ocuparea locurilor de muncă, de relansarea economică, de obținerea de venituri la bugetul de stat” cred că trebuia demis.  Din câte am înteles din declaraţia din Septembrie 2013, sarcina sa era să apere interesele RMGC şi ale naşului. De atunci trebuia să îşi prezimnte demisia.
2. Mai înainte de asta, prin 2007 când era în vogă prima suspendare a lui Băsescu, pe piaţă apar 3 note ale adjunctului SRI, domnul Coldea, despre 3 judecători ai CCR care votaseră demiterea. Domnul Maior, slujitor fidel al lui Băsescu s-a făcut că nu ştie, nici usturoi nu mâncase, nici Coldea nu îi era subordonat. Eu aşteptam să aud că şi-a dat demisia şi s-a pus împreună cu locţiitorul la dispoziţia procuraturii, dar am aşteptat degeaba.
3. Prin 2011 au dispărut nişte documente extrem de importante de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) – Sucursala Cercetări Nucleare Piteşti. Era o problemă extrem de gravă dar ciudat, nu a fost nimeni condamnat, SRI nu a dat nici un răspuns vizavi de această afacere deşi domnul Maior se laudă peste tot -şi dacă nu se laudă el îl laudă naşul- că a avut o activitate ireproşabilă. Alt motiv de demisie.
4. Prin Iulie 2013 senatorul Valer Marian face publică o scrisoare cu acuze la adresa premierului Ponta, finul  domnului Maior. Deşi capetele de acuzare erau extrem de grave, mergând până la crimă, nici procuratura, nici primul ministru şi nici naşul  Maior nu s-au sesizat, dar nici nu l-au capsat pe Valer Marian pentru că era totuşi un atentat nu la cetăţeanul Ponta ci la primul ministru al ţării şi aşa ceva trebuia lămurit sau pedepsit dacă era vorba de calomnie. În asemenea situaţii românul nu poate conluziona decât că Valer Marian avea dreptate şi nu a avut nimeni interes să constate asta în instanţă sau prin investigaţii ale organelor în drept. Deci premierul a fost acoperit.
5. În 2014 domnul Maior face două încercări iar în 2015 încă una de a impune nişte legi care au fost dovedite anticonstituţionale de către CCR. Un om cu bun simţ s-ar fi cerut afară de la prima încercare, pentru că atunci când tu şef al unui serviciu care trebuie să protejeze cetăţenii vii cu propuneri anti-cetăţeneşti, e cazul să laşi pe altul care cunoaşte şi aplică Constituţia, nu să încerci încă de două ori.
Mă opresc aici, cred că este suficient. Eu de mult aştept această demisie şi ca să fiu sincer nu aş fi acceptat nici  nominalizarea sa la numire. Îmi amintesc câte comentarii au apărut când a fost nominalizat de către Băsescu, deşi el era senator PSD. Atunci Băsescu s-a umplut de glorie, pentru că –vezi Doamne- a ales un om, competent chiar dacă era din opozţie, dar de fapt el nu fusese ales de Băsescu ci de cei care îl protejau pe Băsescu şi îl aleseseră şi pe el. Pe internet circulă deja un material cu privire la şefii serviciilor secrete iar despre ascendenţa domnului Maior, printre altele, se spune că se datorează relaţiilor tatălui său, Liviu Maior. „Conform unor surse din fosta Securitate și din mediile universitare, profesorul Liviu Maior ar fi colaborat cu serviciile secrete americane înainte de 1989, când a obținut burse de specializare la Universitatea Ann Arbour din Michigan și la Universitatea Bloomington din Indiana. George Maior a deschis calea Microsoft spre România în perioada în care era însărcinat interimar cu afaceri la Dublin, unde își are sediul sucursala pentru Europa a marii corporații americane” Oare o să auzim şi despre domnia sa în dosarul Microsoft? Să fie asta unul din motivele demisiei? Apropo de motivele demisiei, déjà au început speculaţiile, care mai de care mai ocolitoare.
– Unii spun că ar fi din cauza faptului că s-a legat de CCR şi a făcut presiuni asupra judecătorilor pentru a i se vota legea, aşa cum mai mult sau mai puţin voalat se plângea Zegrean. Se mai spune că printre altele, inclusiv căderea lui Greblă s-ar datora lui Maior, pentru că Greblă întocmise raportul de respingere a ultimei legi. Poate, mai ales că despre faptele lui Greblă se ştia de mult, dar a fost ţinut în stand by pentru că nu „era cazul”. Acum a fost.
– Alţii spun că de vină ar fi faptul că într-un interviu ar fi declarat că SRI are agenţi în presă şi asta este foarte bine. Cică -vezi Doamne – a deconspirat o activitate ascunsă şi .. cam neconstituţională pentru că asta înseamnă manipularea opiniei publice şi presiuni asupra clasei politice prin media. Acum dacă urmărim ce posturi tv sau realizatori au militat pentru introducerea legii Big Brother vom şti şi cine sunt agenţii. Dar mie mi se pare o bagatelă, Maior nu putea demisiona pentru asta, şi nu văd cine îl putea forţa să o facă, când toţi şefii de partide au oamenii lor în presă. Săracu Rareş Bogdan s-a dat de gol singur că este omul preşedintelui. Despre Sorina Matei, nominalizată de Turcescu şi Băsescu ce să mai spunem. Astea sunt nimicuri, nu demisiona el din atâta lucru, mai ales că doamna Nulland venise să ceară personal introducerea ochilor şi urechilor în privatele noastre.
– O altă parte a presei, cea favorabilă lui Maior, spune că a demisionat pentru că aşa a promis, deci ar fi un om de cuvânt. Da, dar el a promis că va demisiona cu speranţa că Ponta ajunge preşedinte iar el va ajunge premier, deşi Ponta mai promisese funcţia la câţiva. Oricum, a luat ţeapă şi merita destituit pentru că cu tot serviciul său, nu a prevăzut, intuit sau cunoscut cine va ajunge preşedinte, deci cam slabă activitate. În plus după alegeri a spus ca nu va demisiona decât dacă i se va cere, iar Johannis l-a reconfirmat acum câteva zile.
– Mai sunt şi voci care spun că ar fi vorba de lupte în cadrul SRI şi între serviciile secrete. Bine dar astea sunt de când sunt servicii secrete şi nu îşi dădea Maior demisia pentru că Oprea, să zicem, vrea să îi ia locul. Hai să fim serioşi. Deci …
– Nici unul dintre aceste presupuse motive nu stă în picioare.
Adevăratul motiv este acela că cei care l-au instalat au decis să îl schimbe şi au făcu-o cam neprevăzut, luându-i prin surprindere şi pe Maior şi pe Johannis. Bucuria lui Oprea, care visează la funcţia lui de ceva timp. După ce şi-a şters urmele scheletelor de la MApN şi de la MI a mai rămas să facă curăţenie şi la SRI. Dacă unchiul Sam va propune varianta Oprea atunci chiar că suntem ultimele gâlme din univers.

Dar să revenim la Maior. Poate să spună cine ce o vrea,  un lucru este incontestabil:cine l-a pus ăla  îl dă jos. Mai trebuie văzut de ce.
Să le luăm pe rând:
 Să fie partenerul strategic supărat pe el? De ce ? pentru că a eşuat în încercarea de a impune legea Big Sister Nulland ? Ar fi posibil, aşa cum spuneam a avut o încercare, două, maxim trei la dispoziţie şi .. a picat în toate. Este posibil ca fratele mai mare să decidă că el nu va mai putea, şi-a pierdut credibilitatea şi imaginea, de acum ar bate la ochi dacă ar insista şi ar crea şi mai multă înverşunare în cei care se opun. Deci, altul cu altă imagine, alte arme. Vor fi românii suficient de proşti încât să se lase aburiţi de altul? Da, mai ales dacă între timp mai apar ceva atentate sau încercări iar românii vor fi presaţi de evenimente. Deja de un timp, cum se stinge lamba într-un cătun din Burkina Fasso, cum ziarele româneşti vorbesc despre atacuri cibernetice şi pericolul care ne paşte. Peste tot nu citeşti şi nu vezi decât atacuri teroriste. Cu toate astea nu ne-a spus domnul Maior cum este cu armele româneşti din Franţa şi –culmea- nici marele frate nu se interesează, nu este îngrijorat. Dar toţi sunt îngrijoraţi de cartelele pre-pay din România. Deci este mai grav să cumperi cartele pre-pay din România decât arme. ASTA ÎNCEARCĂ SĂ NE CONVINGĂ DOMNUL MAIOR. Măcar pentru asta trebuia demis.
 Să vrea partenerul strategic să îl promoveze? Nu ar fi exclus. Se ştie că Ponta a început să se pună de-a curmezişul marilor licurici, atât din Europa cât şi de peste ocean. Cu alte cuvinte şi-a turnat gazolină în turul pantalonilor. Nici un fâs nu poate trage fără să îşi pârlească părul de pe picioare. Cine să îi ia locul, când se pare că cei care se uită printre gene la scaun nu prea sunt agreaţi chiar dacă sunt obedienţi până în măduva oaselor. Or avea ei licuricii nevoie de râme, dar să aibă şi ele ceva prestanţă în faţa românilor. Nici MRU şi nici Predoiu nu au trecere la români şi nu se pot impune după ce au fost atâta timp ghiocei. La Predoiu dacă ţipi începe să plângă, iar MRU se dă cu alifie. Maior, da, se poate impune în faţa tuturor politicienilor pentru că are şi el fişet, nu numai Băsescu. Percepţia populaţiei vizavi de Maior este încă pozitivă pentru că nu mulţi ştiu cine e şi chiar dacă ştiu nu spun, ete aşa de ai dracu.

Ca şi Isărescu, Maior se bucură de o imagine bună pentru că cei care i-au plantat, ambii fiind cei mai longevivi pe funcţiile respective, i-au păstrat în low-profile dar high performances, nu faţă de statul român ci faţă de cei care îi ţin acolo. Cineva spune că Masoneria Conduce România. Poate, dar e şi acolo o şerpărie de te doare bulbul rahidian. Săvoiu ştie de ce.
Deci, stimaţi pretini şi naş Floreo, nu mai cătaţi motive ale demisiei, lui Maior în România că nu veţi găsi. Iţele noastre se trag de afară. Să nu uitaţi că preşedintele a fost ales pe internet, şeful DNA a fost numit de ambasadorul SUA, şefii de partide merg periodic să ungă uşile prin Washington, comisiile juridice din Parlament merg la ordin la portarul de pe Liviu Librescu aşa că ce mai aşteptaţi? Cineva pe aici, un oltean mândru nevoie mare că are şi Oltenia un sef al SMG îmi şoptea la ureche că a auzit el că acesta a fost ales pentru că a fost susţinut de … unchiu Sam. De asta mă temeam şi eu şi zău dacă îi înţeleg bucuria.
Aveţi răbdare, va veni momentul să aflaţi de ce şi-a dat demisia Maior. AVEŢI PUŢINTICĂ RĂBDARE.

http://www.in-cuiul-catarii.info/2014/03/26/bilantul-sri-printre-randuri-6714
http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/07/05/ponta-atacat-dur-de-senatorul-valer-marian-4445
http://neacsum.blogspot.ro/2011/07/romania-o-tara-suspect-de-linistita.html


Maior demisie sau promovare?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.