vineri, 10 ianuarie 2014

După deşeuri, Romania deschide porţile teroriştilor?


MEK
Într-un alt articol, cândva prin martie 2013, arătam cum croşetează Românii în timp ce altii ne transformă ţara în groapa de gunoi a Europei.
Prin februarie 2010 prin presă apăruseră semnale cu privire la încercările Europei de a găsi un loc de depozitare a deşeurilor marilor Europei şi România se afla în tratative, pentru că conducerea ţării de atunci, ca şi cea de acum gunoieri de meserie, sau gunoaie umane, erau gata să deschidă gura pentru ca fumătorii UE să îşi stingă ţigările pe limba lor, numai să îi păstreze în scaune. La vremea respectivă transformarea României în groapa de gunoi a Europei era numai o ipoteză. Acuma este o certitudine. Pe tunci se spunea că pe teritoriul ţării noastre sunt depozitate circa 1.400 de tone de reziduuri radioactive.Oficial. Tot oficial, presedinta Consiliului National pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN), Vajda Borbala, spunea că România nu are în vedere importul ori depozitarea de reziduuri nucleare provenite din alte ţări, precizând că acest lucru este stabilit prin Legea 111/1996, în vigoare la acel moment. Riscurile implicate de existenţa unui depozit de deşeuri radioactive, spunea atunci doamna Vajda   Borbala, “sunt ca acestea, dacă nu sunt stocate în condiţii sigure, să se infiltreze în ape şi să afecteze biosfera”. Senatorul Sever Cibu, vicepresedinte al Comisiei de mediu, spunea şi el  că apele din Bihor care provin din fostele exploatări de uraniu conţin şi acum urme de substanţe radioactive, fiind de nefolosit. Este bine că se ştiu urmările atât ale folosirii cianurilor la exploatarea aurului şi lacurilor de decantare cât şi ale depozitărilor unor deşeuri toxice. Este rău că deşi se cunosc urmările, se acceptă totuşi contractele şi ne trasnformăm în groapa de gunoi a Europei.
Se cunoaşte  cazul navei Flaminia care a tot căutat o ţară care să o primească până a găsit corupţii din România care să “o repare“ în Mangalia bineînţeles contra un comision substanţial. Cu ce riscuri? Păi pentru cine nu a citit, citiţi aici :  http://www.replicaonline.ro/agitatie-pe-nava-flaminia-a-inceput-sa-se-sparga-buboiul-lucrurile-nu-sunt-in-regula-nici-la-bord-nici-in-documente-119952/
Se cunoaşte de asemenea şi cazul depozitului de deşeuri de la Câmpulung Argeş, unde au ars câteva mii de tone de deşeuri toxice dar nici acum nu se ştie ale cui erau. Întâmplarea face să fie exact cam câte erau şi pe Flaminia. Tot întâmplarea face ca despre cele de  pe Flaminia să se spună că au fost trimise la Ploieşti. Cât de departe este Ploieştiul de Câmpulung ? Să se fi ars deşeurile de pe Flaminia la Câmpulung ? Acuma e târziu să mai se verifice ceva cu atât mai mult cu cât oficial nu s-a “ştiut” niciodată ce conţineau containerele de pe Flaminia. Se ştie doar că atunci când un container a luat foc, prefectului Constanţei Eugen Bola, îi tremurau chiloţii cu genunchi  cu tot. Am mai multe informaţii, le verificăm, să lămurim aspecte de ordin tehnic. Am primit un raport. Dumnezeule mare, este o problemă! Avem o problemă, dar nu ştim cât este de mare sau de mică spunea domnul prefect care de speriat ce era nu mai ştia ce să spună nici cât de groasă să spună că e beleaua. Cât de grave au fost şi problemele cu deşeurile de la Câmpulung şi ce implicaţii au avut, aflaţi de aici:
 http://adevarul.ro/locale/pitesti/video-norii-toxici-fum-incendiul-campulung-contineau-substanta-extrem-periculoasa-1_52551da4c7b855ff56189267/index.html
După incendiul de la Câmpulung, ministrul mediului a demis-o pe directoarea de la APM Argeş pentru că nu a suspendat autorizaţia de mediu firmei Global Eco Center unde a avut loc incendiul, deşi în cadrul unor controale se mai sesizaseră grave abateri de la prevederile legii.De ce e nevoie să se întâmpla nenorociri ca să se ia măsurile legale? E prea mare şpaga?
Cert este că în cazul Flaminia, nava a fost adăstată în una din danele portului Constanţa,  aflată în posesia unei firme controlate de oameni de afaceri libanezi din Constanţa, urmăriţi penal pentru evaziune fiscală cu cereale, de 30 de milioane de euro, alături de alţi doi milionari constănţeni, care s-au îmbogăţit în Portul Constanţa.Ori fi aceiaşi afacerişti prieteni ai domnului Mazăre, cărora acesta se lăuda că vrea să le dea Cazinoul din Constanţa? Nu ar fi de mirare, numai aşa s-ar explica acordul dat de guvernul roman pentru ca nava să fie acceptată în România.
http://www.gandul.info/stiri/nava-flaminia-se-pregateste-sa-scape-de-deseuri-periculoase-la-constanta-cum-au-ajuns-nemtii-sa-fie-decontaminati-in-gazda-la-libanezii-din-port-10883007
Spuneam că în ciuda avertismentelor doamnei  Vajda Borbala România a preluat contractele de depozitare şi a acceptat să îşi otrăvească cetăţenii cu deşeurile Europei şi dovada o dă aceeaşi doamnă Plumb, care prin ianuarie 2013 se trezeşte şi domnia sa  că unele companii de băieţi deştepţi din afară şi din ţară profită de o legislaţie găunoasă făcută de parlamentari găuriţi sau penetraţi şi penetrabili de şpăgile companiilor  interesate de afaceri dubioase. Aşa s-a trezit domna Rovana Plumb să spună că ar trebui suspendate importurile de deşeuri periculoase, până când legislaţia va fi pusă la punct. Iată ce spunea  doamna ministru în Ianuarie 2013 :
“România ar putea suspenda importurile de deşeuri periculoase, până când legislaţia va fi pusă  la punct. Lucrăm împreună cu Poliţia şi cu Parchetul la aceasta investigaţie(…) Decizia pe care o vom lua, în proportie de 99%, va fi aceea de suspendare a importurilor de deşeuri periculoase până  când legislaţia din România va fi pusă la punct în ceea ce priveşte trasabilitatea”
http://www.ziare.com/rovana-plumb/ministrul-mediului/rovana-plumb-romania-ar-putea-suspenda-importurile-de-deseuri-periculoase-1214175
Să credem că s-a deşteptat doamna Plumb şi a devenit un bun român aşa dintr-o  dată,  sau că foamea de bani este mare şi se simte nevoia unei “renegocieri” a contractelor sub pretextul clarificării legislaţiei? Eu, cu toată indulgenţa, tind să înclin către  varianta 2, pentru  că în ceea ce priveşte intenţiile guvernului Ponta sunt lămurit. Şi ca să nu se spună că am păreri, să vedem ce ne pregăteşte domnul Ponta.
Spuneam că  am devenit  GHENA Europei în materie de deşeuri  toxice/radioactive. Ei bine, de parcă asta nu era de ajuns, guvernul Ponta a decis să ne transforme şi în depozitarul gunoaielor umane, sau mai bine zis a unor organizaţii teroriste. Nu e de ajuns că am acceptat închisorile CIA cu locatari cu tot, acuma partenerul nostru strategic ne transferă şi organizaţiile teroriste pe care nu le mai poate menţine în Irak. Nu e glumă, ştirea apare pe unele site-uri şi bloguri româneşti şi apoi  a fost preluată de The Telegraph. Pe scurt. Pe site-ul http://danamarca70.wordpress.com/2013/12/18/48875763/ apare informaţia cum că
“În cadrul întâlnirii, care a avut loc la Bruxelles din 4 decembrie, Ministrul Afacerilor Externe Titus Corlățean și Secretarul de Stat american John Kerry au discutat o posibilitate de a reloca membrii organizației teroriste Mujahedin-e Khalq (MEK) în România. Pentru a discuta detalii acestei cerere în țara noastră va veni consilierul Secretarului de Stat al SUA Jonathan Vainer care se ocupă cu migrația acestei organizație. Dacă Traian Băsescu acordă cu propoziția, toți 3000 membrii de MEK va fi localizată compact aproape de orașul Craiova.”
Informaţia fiind postată de un blogger poate  fi o simplă speculaţie, sau mă rog, goanga cuiva cum sunt destui pe internet. Dar aceeaşi persoană care dă această informaţie, intră pe blogul unei doamne care lucrează la Externe şi care la rândul ei face referiri la discuţiile dintre Corlăţean şi Kerry. http://ioraiciu.wordpress.com/2013/12/16/intalnire-kerry-corlatean-la-ministeriala-nato/
Aici pe acest site are loc o discuţie între numita Danamarca şi doamna Raiciu de la Externe ( după cum spune singură), pe tema MEK iar doamna Raiciu confirmă că a vorbit cu persoane din externe care au relaţia Kerry în gestionare şi i-au confirmat că există discuţii pe această temă. Iată discuţia dintre cele  doup persoane  :
raiciu responded: December 17, 2013 at 11:20 am
Am vorbit cu niște colegi ai mei ieri. Mi-au spus că SUA vrea să se mute toți 3000 de teroriști din această organizație la Craiova. Nu pot crede că autoritățile noastre vor fi de acord cu aceasta!
danamarca70 said: December 17, 2013 at 12:58 pm
Este posibil, având în vedere cât de multă presiune Departamentul de Stat al SUA are pe președintele nostru de obicei. Atunci o să avem o enclavă de teroriști și criminali care au încercat să-l omoare pe președinte, prim-ministru și alți oficiali de prim rang în Iran.
raiciu responded: December 17, 2013 at 1:19 pm
Sunt sigur că americanii ne vor promite munți de aur pentru acordul nostru ca de obicei. Ne vor convinge că vor finanța toate cheltuielile și țara noastră va obține profit economic și etc. Dar în sfârșit, nu vom obține nimic.
danamarca70 said: December 17, 2013 at 1:33 pm
Nu ințeleg ce profit putem obține de tot? Nu aș lăsa criminali și teroriști în casa mea chiar și pentru mulți bani. O să-ți spun mai mult! În conformitate cu informația din internet MEK este independentă financiar. A făcut lobby la Congresul al SUA pentru excluderea sa de pe lista organizațiilor teroriste.”
Deci deşi oficial nu spune şi nu recunoaşte nimeni nimic, pe surse subiectul este cunoscut.
Cine este MEK ? Pentru cei care vor să afle intraţi pe acest link : http://en.wikipedia.org/wiki/People%27s_Mujahedin_of_Iran
Şi veţi afla că este o organizaţie teroristă care se află sub oblăduirea CIA care  reevaluat-o aşa cum a făcut şi UE pentru că făcea ceea ce făcea Carlos pentru cei care îl plăteau pe vremuri. Ei bine, lucrurile încep să scape de sub control în “eliberatul şi civilizatul Irak,” mai nou Farujah  a căzut în mâinile Al Qaeda,  probabil o facţiune din cele care nu vor să mai asculte de americani, sau care încă stau sub controlul celor care i-au înfiinţat dar vor să îşi extindă teritoriul ceea ce face ca MEK să se simtă ameninţat şi e nevoie de redislocare. Unde să îi mute prietenii noştri americani dacă nu în România, singura ţară care primeşte toate deşeurile lumii şi mai şi mulţumeşte pentru ele ? Iată cum România, ţara tuturor deşeurilor este gata să primească acuma cu braţele deschise aproape 4000 de mujahedini membri ai unor organizaţii teroriste care reevaluaţi sau nu tot terorişti rămân. Ce nevoie are România de ei? Cum va accepta Europa acest transfer? Vom asista la un nou război între americani şi europeni după criza telefoanelor interceptate? Va fi România băgată între licurici? Despre Ponta şi Băsescu nu îmi fac nici o iluzie, amândoi sunt la fel de vânduţi şi gata să dea orice aprobare numai să fie susţituţi în alegeri de către marele aliat. Momentul este bine ales, americanii nu sunt proşti, vin cu acest proiect exact când trebuie, acuma când ambii vânzători sunt gata să vândă tot ca să îşi asigure continuitatea şi sprijinul la alegeri, deci ambii vor semna cu ochii închişi orice numai să li se garanteze protectoratul. În timpul ăsta românii croşetează, fac ciorapi pentru iarnă, unii fac carâmbul şi alţii ce a rămas. Cei care se cred .. viteji se vor “răzbuna” la alegeri, ei nu vor participa la vot ca să le arate ei lor, celor care guvernează, că nu dau doi bani pe alegerile lor şi ca să le uşureze procesul măsluirii voturilor. Asta e tot ce va face românul. Ce vor face mujahedinii? Păi nu e greu de ghicit. Unii spun că vor fi cazaţi pe lângă Craiova, ori în Mehedinţi pe unde a încercat să se sinucidă de curând “din motive personale” un SRI-st.  Alţii spun că cei 4000 de mujahenici fideli vor asigura paza bazei de la Deveselul că americanii nu au încredere în români care ar fi gata să vândă şi gardul şi scutul, bucată cu bucată. Cine ştie până la urmă sub ce pretext şi cu ce misiune vor veni, poate pentru a lupta împotriva “teroriştilor ecologişti” care pun beţe în roate proiectelor RMGC şi Chevron. Numai Dumnezeu ştie, sau poate şi Allah. Domnul Ponta, Corlăţeanu, Băsescu ce spun, au auzit ceva sau este doar aşa un subiect lipsit de importanţă?
UPDATE: Duminică 5 ianuarie: MAE a dat o dezminţire la Nasul cu privire la informaţia privind redislocarea MEK. Modul în care a făcut-o însă ridică semne de întrebare. În loc să dea detalii cu privire la discuţiile avute cu John Kerry, şi să declare răspicat dacă au avut loc asemenea discuţii, domnii de la MAE discută despre cele două bloguri unde a apărut informaţia, despre credibilitatea acestora şi faptul că sunt recent apărute, deci nu sunt credibile. Pe noi nu ne interesează dacă numele  celor care au dat informaţia este real sau nu sau când au decis să facă publice unele informaţii ci dacă informaţia este reală. Dar MAE s-a mulţumit să spună că  nu intră în competenţa MAE astfel de negocieri. Cu alte cuvinte, “nici cu pumnul în stomac, nici nu palma peste gură”, răspuns băsescian. Iată mai concret ce a declarat MAE:
“In urma verificarilor specializate, a rezultat ca asa-zisele ‘surse’ de informatie citate sunt in realitate doua bloguri false, fabricate recent si atribuite in mod fraudulos unor angajati ai MAE, pentru a disemina respectivele ‘informatii’. Veridicitatea celor doua bloguri este nula.
In orice caz, subiectul mentionat de dumneavoastra nu constituie o tema de negociere pentru Ministerul Afacerilor Externe, iar aceasta tema nu intra oricum in sfera de competenta a MAE”
http://www.nasul.tv/2014/01/05/mae-dezminte-relocarea-teroristilor-mek-in-romania-o-intoxicare-elaborata/
Surse:
După deşeuri, Romania deschide porţile teroriştilor?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care posteaza comentarii sunt raspunzatori pentru comentariile pe care le fac.