vineri, 27 aprilie 2012

Lacrimi şi calculele



A căzut guvernul. Nici nu am apucat să mă bucur, că m-au năpădit întrebările. În acest moment Kelemen Hunor vorbeşte despre România şi cetăţenii români. Probabil se referă la cei de naţionalitate maghiară. Domnul Boc vorbeşte despre victoria traseismului politic, dar uită să amintească de partidul inventat şi declarat artificial formaţiune politică, cu ajutorul căruia guvernul Boc şi PDL s-au menţinut la putere atâţia ani. Bineînţeles că este vorba de UNPR. Din păcate pentru BOC, minorităţile l-au pierdut. Domnul Boc se simte lovit pe la spate de minorităţi şi scoate porumbelul „ dacă am fi ştiut, poate am fi putut să luăm măsurile ce se impuneau „ Se referă la faptul că nu a ştiut că minorităţile vor vota moţiunea, la faptul că i s-a spus că nu vor vota şi totuşi au votat. Incredibil. Domnul Boc se simte trădat.

Tot azi a avut loc un eveniment epocal,milenar, cred că în 1000 de ani nu se va mai vedea aşa ceva, oricum până acum aşa ceva nu s-a mai văzut NICĂIERI ÎN LUME. Mă refer la un şantaj în direct, în plin plenul Parlamentului, când doamna Udrea a „prelucrat-o” pe doamna Plăcintă care tocmai dorea să voteze moţiunea. Şi a prelucrat-o până a luat-o durerea de burtă şi a început să plângă, cu gândul la dosarul beizadelei. Departe de mine să plâng situaţia doamnei Plăcintă, care „nu avea altă vină decât că încercase să negocieze dosarul copilului”. Doamna Udrea a fost mai puternică şi a reuşit să o convingă că e mai bine să plece şi să nu revină şi să vadă” un medic”. Două aspecte sunt de evidenţiat pe acest subiect, unul legat de faptul că situaţia a fost provocată de … media care i-a luat un interviu doamnei Udrea , după ce aflase „pe surse” de intenţiile doamnei Plăcintă. Udrea neştiind nimic,(aşa cum susţinea şi Boc vizavi de minorităţi) nu luase nici o măsură, aşa că imediat s-a dus în sală şi a chemat-o la ordin pe madam Plăcintă. Ce a urmat a văzut o ţară întreagă. Madam Plăcintă a plecat plângând cu gândul la soarta junelui cu dosar. Acuma este clar la ce anume măsuri se referea domnul Boc , supărat şi el că nu a ştiut de intenţiile grupului minorităţilor. Cert este că ce s-a întâmplat între Udrea şi Plăcintă depăşeşte până şi numărătoarea lui Anastase şi dacă doamna Plăcintă Nu va spune lucrurilor pe nume, atunci îşi merită soarta. Pe de altă parte există posibilitatea descifrării celor discutate dar nimeni nici puterea , nici opoziţia nu are nici un interes să recunoască. Al doilea aspect văzut cu această ocazie este faptul că imediat după ieşirea doamnei Plăcintă din sală, madam Udrea a chemat câţiva membri PDL şi le-a trasat sarcini inclusiv domnului Toader. Aceştia au plecat imediat să îi îndeplinească ordinele. Mai are cineva vre-o îndoială vizavi de cine conduce PDL? Dacă da, e rugat să privească imaginile .

După părerile analiştilor, Băsescu are doar varianta desemnării lui Ponta. Este mai puţin important pe cine va numi, important este dacă guvernul nou numit va fi acceptat de parlament. Dacă Ponta va fi numit, atunci vom avea imaginea în oglindă a zilei de azi, şi actuala opoziţie va căuta majoritatea ca să obţină votul de investitură, iar puterea de ieri va încerca să fure prin bani sau şantaj voturile susţinătorilor noului guvern şi să fim realişti, cu mult mai multe şanse de izbândă. Pe mine practic nu mă interesează cine va fi numit să conducă, temerea mea este că guvernul sau guvernele nu vor primi votul parlamentului, după care Băsescu va dizolva Parlamentul. Apoi va numi un nou guvern, poate tot cu Ungureanu, sau alt favorit, care nu va mai avea nevoie de acceptul parlamentului pentru că nu va mai exista parlament. Pentru mine acesta este scenariul cel mai plauzibil şi cel mai probabil. Băsescu poate numi doi premieri care ştie că nu vor fi acceptaţi de noua majoritate, sau chiar de nici una din parţi. Una din variante a fost chiar nominalizată de Lăzărescu. Este vorba de Geoană. Tuturor li se pare o propunere indecentă, atât celor din USL cât şi celor din PDL şi varianta nu va avea nici o şansă să treacă. Dar Băsescu îl va propune sub pretextul că aduce un om care nu face parte din nici un partid, deci independent, cu experienţă politică, fost şef al senatului, deci teoretic fără contraargumente. Dar ştie că practic nu îl va susţine nimeni în parlament şi asta vrea şi el. Deci Parlamentul îl va respinge. Apoi va veni cu o altă propunere, din cadrul PDL care iarăşi va fi respinsă. El are scuza că a încercat iniţial cu un fost PSD ist, care trebuia susţinut de USL. După ce şi a doua variantă va fi respinsă, dizolvarea Parlamentului va fi o chestiune de timp, şi numirea unui nou guvern Ungureanu o simplă formalitate. Şi uite aşa va conduce Băsescu până la alegerile din toamnă, pentru că are multe privatizări de făcut multe legi de trecut şi mulţi prieteni de popit.

Dacă însă vom avea un guvern USL, două lucruri ar trebui rezolvate în primă urgenţă: să închidă robinetul vizelor de flotant pentru toţi parlamentarii care astăzi au uitat să vină la vot, indiferent de funcţia şi greutatea în aur, şi să deschidă procedura de anchetare a doamnei Udrea pentru şantajul desfăşurat în plenul Parlamentului. Asta chiar înainte de a se forma noul Guvern. Spuneam acum câteva zile că soarta ţării va fi decisă de nişte trădători. Este curios ce ar fi spus domnul Antonescu, dacă soarta Guvernului ar fi stat în votul lui Dugulescu cel la a cărui primă trădare fugise să o legitimeze până la Timişoara.Iată că azi domnul Dugulescu a trădat din nou. Grea e viaţa de politician .

Românie, Românie, va urma o nebunie!

22 de comentarii:

  1. Atentie cu dizolvarea Parlamentului ca nu e chiar asa cum spui tu.

    "ARTICOLUL 89
    (1) După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.

    (2) În cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singură data."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si unde vezi piedica? Asa am spus si eu, doua respingeri..termenul nu e important ..

      Ștergere
    2. Termenul are o oarecare importanta deoarece mandatul parlamentarilor este si el limitat si nu se poate depasi sfirsitul acestui an.
      Corect ar fi la ora asta sa se declanseze alegeri anticipate si sa avem un guvern stabil. Sunt insa sigur ca parlamentarii nu o sa doboare al II-lea guvern nici daca Basescu o nominalizeaza pe EBA ca prim-ministru.

      Ștergere
  2. Echilibrat ca de obicee. Omagiile mele, domnule Colonel.

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut Marian.Excelent articol.Ar fi interesant daca am avea o persoana care stie sa citeacsa pe buze.Stiu ca cei cu deficiente de vorbire sau auz stiu sa citeasca pe buze. Am afla usor ce vorbea Placinta cu Udrea. Dar poate o fac jurnalistii.Dragos Icleanu

    RăspundețiȘtergere
  4. @Neacsu
    Daca vrei sa rizi putin citeste calculele lui Dogaru si de cite ori trebuie sa trinteasca parlamentul guvernul, pina se ajunge la alegeri anticipate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Te citim pe tine si ridem tot de tine!!!!E suficient ,nu crezi??????
    S-apoi, el e dr.in istorie, nu ca tine ginecolog amator!!!!
    Hai, pa !!!!Lasa-te de prostii ,ca te baga astia in camasa de forta ,nu,nu in giulgiu, c-ar fi o blasfemie!Hi,hi!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce rost mai are acuma adunarea de pe 1 Mai ? Normal ar fi sa fie contramandata si sa se purceada la discutii cu conducerea USL, DACA NE MAI BAGA IN SEAMA. Aasteptat cam mult domnul Dogaru. Acuma nu stiu daca mai are cineva timp de el, iar contractul social mai poate astepta. USL a reusit si fara milioanele de sustinatori promisi de Dogaru.

    RăspundețiȘtergere
  7. de vreo luna nu am mai scris din lipsa de timp. cand am timp scriu despre fotbal, dar revenind la niste discutii purtate in iarna am 3-0. pe vremea revoltelor ti-am spus si am fost singurul din toata blogosfera romaneasca ca ponta va fi prim ministru inainte de alegerile parlamentare. mai fac un pariu USL se rupe pana sau imediat dupa alegeri

    RăspundețiȘtergere
  8. am mai spus, ponta si basescu au batut de mult timp palma, guvernul ungureanu a fost instalat ca sa cada la motiune. misiunea lui ungureanu era de a face trecerea de la boc la ponta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. parlamentul nu poate fi dizolvat in ultimele 6 luni de mandat, iar procedura pe care basescu ar trebui sa o urmeze s-ar intinde pe cel putin 2 luni. nici daca vrea nu poate dizolva parlamentul sau sa faca anticipate

      Ștergere
    2. Mariuse, tu ai spus ca Ponta va cadea la intelegere cu Basescu si va fi premier la intelegere cu el nu prin caderea guvernului. E o diferenta. Deocamdata a fost numit premier ca membru USL ca urmare a unei motiuni de cenzura. Ungureanu a cazut pentru ca nu avea in spate nici un partid, nu il avea decat pe Basescu, nu era DE AL LOR. Sunt insa de acord ca e posibil ca lucrurile sa se modifice in interiorul USL. Acuma ca au ciolanul, se vor bate pe el. Fiecare vrea o bucata cat mai mare. Vor fi ceruri in interiorul USL, dar si in interiroul partidelor. Si a mai aparut si grupul minoritatilor de care au nevoie ca sa treaca legile, care cer si ei un minister, contracte, functii. Deci sunt de acord ca vor incepe haituielile.Nu cred ca se va sparge USL pana la alegeri, dar intr-un an de zile cred ca da.

      Ștergere
  9. @Neacsu
    De ce sa se anuleze adunarea din 1 mai ? Nu spuneai si tu ca traim sub dictatura, ca tara e condusa de servicii, ca 90% dintre romani sunt nemultumiti ? Acum e momentul sa va onorati spusele, sa va puneti in fruntea celor 90% si sa scapati tara de dictatura, nu va lasati adormiti de faptul ca ati dat jos guvernul dictatorului. Demonstrati ca spusele voastre au acoperire.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stelian,
      Sa se contramandeze pentru a vedea ce va face Guvernul Ponta si pentru a-si coordona actiunile. Pana acuma se striga jos guvernul. E cazul ca cel putin de moment sa se renunte la aceasta strigare. Nu te fa ca nu pricepi, credeam ca poti mai mult de atat.

      Ștergere
    2. @Neacsu
      Pina acum dorinta cea mai mare era JOS BASESCU !, el e principalul vinovat pentru toate relele. Daca ma uit in dreapta la titlurile pe care le-ai dat tu aici Basescu e pe primul loc in top. Nu ma fac ca nu pricep, te cred si vad ca tu nu respecti ce spui.
      Sincer, stiu si eu ca adunarea nu are niciun rost decit sa gidile placut orgoliul fuhrer-ului dar stiu foarte bine ca ce se scrie aici se citeste cu atentie si la cabinetul lui.
      Dupa ce am scris ieri despre calculele lui Dogaru minunea a disparut de pe blog.
      Ultima minune care inca nu a disparut este aceea ca Basescu e vinovat de imaginea sifonata a Americii in lume. Daca nu pot sa-mi spun parerea acolo sper ca nu imi interzici s-o fac aici.

      Ștergere
  10. base nu-l putea instala pe ponta imediat dupa boc, prea batea la ochi.

    RăspundețiȘtergere
  11. Stelian,
    Eu nu am spus ca Basescu nu trebuie dat jos, eu am spus ca adunarea de pe 1 Mai in conditiile actuale nu isi are rostul , nu va veni nimeni, lumea are in cap acuma zilele libere, si bucuria caderii guvernului. Dogaru va parea ruidicol acuma. Va iesi cu alte slogane , antiimperialiste, tec si se face de kko.Acuma se cere o analiza a situatiei si coordonarea activitatilor cu ale USL, eventual lupta pe alte planuri, in alte conditii, sub alte forme fara insa a uita obiectivul principal.

    RăspundețiȘtergere
  12. Marius,
    Deocamdata, Ponta a fost numit premier in conditii sa spunem normale. Cine e in spatele debarcarii lui Ungureanu, vom afla poate mai tarziu, poate niciodata. Daca te iei dupa Horvath, marele cineast, americanii l-au schimbat, pentru ca .......” era evreu si americanii nu prea ii suporta pe evrei”.Daca te iei dupa altii, PDL-istii sunt de vina, ca nu l-au vrut pe ungureanu ca era prea legat de Basescu.Altii, ca si tine spun ca e vorba de o intelegere intre Basescu si Ponta asa cum s-a spus ca era si intre Basescu si Geoana. Timpul va dovedi. Oricum ceea ce cred eu este ca USL se va sparge dupa parlamentare.Nu le dau mai mult de un an dupa parlamentare . Sunt prea multi lupi hamesiti pe o singura oaie iar ce se intampla acuma cu candidatii pe sectoare in Bucuresti confirma acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
  13. De la nicu,varule!
    Nici nu sti sa te bucuri sau sa-ti dai palme ca sa te trezesti. L-am urmarit azi pe Ponta. Copilul asta A INTRAT INTR-UN JOC PERICULOS. Sper din toata nima ca liberalii SA NU CADA IN PLASA ARNJAMENTELOR LUI ILIE SARBU CU BASESCU. DACA SI DOBRITOIU "NU SE PRINDE' DE ARNJAMENTE ATUNCI E BAI MARE.Varule, m-am saturat de ideile lui Iliescu. Mai ,mosul asta nici in sarcovag nu poate sta locului. DUPA CE PRIETENUL LUI BASE L-A FACUT IN TOATE FELURILE, ACUM SPUNE RASPICAT CA'PUTEM COABITA CU BASESCU" Varule a incepu sa mi se faca parul ca de gaina. Ceva nu e in regula. Cred ca iar "vom fi folositi' Bine ar fi sa nu fie ASA, DAR ASTIA CAND SIMT DIN NOU CIOLANUL ..ATUNCI SA VEZI. SPER SA MA INSEL SI SA-MI CER SCUZE TUTUROR COLEGILOR DE PE AICI. DAR......Aseara l-am vazut pe Hrebenciuc la Ciutacu. In momentul cad profesorul Bogdan teodorescu I-A SPUS CAGUVERNUL , IN PARALEL CU REZOLVAREA PROBLEMELOR DE ACTUALITATE URGENTA ,TREBUIUE SA VADA: CATI BANI MAI SUNT; UNDE SUNT ASCUNSI; UNDE S-AU "FOLOSIT SI CUM;CARE AU FOST CANALELE DE SCURGERE A BANILOR ; CINE SUNT CEI CARE TREBUIE SA RASPUNDAETC.......A RASPUS(MI-E GREAT CE AM AUZIT): " NOI NE OCUPAM CU CE NE-AM PUS IN PLANSI NU TREBUIE SA NE RAZBUNAM; TREBUIE SA LASAM TRECUTUL I SA PRIVIM SPRE VIITOR" In acel moment mi-am dat seama(desi teodorescu numai ca nu zbiera la el) CA JOCURILE S-AU FACUT DIN NOU IN ALTA PARTE. DACA NU AM DREPTATE ,POTI SA MA INJURI VARULE. ODIHNA PLACUTACA OPREA S-A REEVALUAT DIN NOU.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti dreptate , calculele sunt facute pentru salvarea lor si nu a noastra , lacrimile la fel pentru ei nu pentru noi . Uitam ca protestele romanilor impotriva intregii clasei politice au fost confiscate in iarna si transformate intr-un balci televizat . Sistemul de vot este jumatate pe liste si cealalta jumatate , uninominalii lor ( echipa de tradatori in functie de un calcul meschin al intereselor ). De fapt noi suntem cei tradati , speranta este in generatia urmatoare , sa recunoastem ca nu prea avem ce lasa in urma decat faptul ca am intrat in acest joc de mitici damboviteni , numai insulte si lipsa respectului fata de opinia celui de langa tine .Numai de bine tuturor !

      Ștergere
    2. Daca USL nu isi tine in lant pornirile spre capăatuire ale unor membri de vaza, care au facut fp”foamea!” si nu intra serios ăn refacerea economiei reale starpirea coruptiei, reforma reala in justitie repararea nedreptatilor, vor avea cu adevarat soarta lui Aldo Moro ca alianta si partide fiecare in parte.

      Ștergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.