vineri, 20 aprilie 2012

În “oraşul cel mai sigur “



De cam o săptămână, neînţeleptul Solomon viitorul fostul primar al Craiovei ţine capul de afiş al presei locale şi naţionale. S-a scris atâta despre ceea ce a făcut sau a scris încât mă gândeam că ajung atâţia pari la o oală spartă deja. Dar el nu şi nu, cere cu insistenţă, de juri că e masochist. Că e pervers, ştiam de când a intrat în politică, pentru că nu poţi trece aşa dintrun partid în altul fărăr să ai o doză de pervesitate undeva în forul intim, şi a dovedit-o din plin mai ales în ultimele afirmaţii ba legate de relaţia sa incestuoasă cu fata de 16 ani pe care a confundat-o cu Craiova, sau invers, nu mai ştiu, ba legate de doamna Câmpeanu pe care ar vrea să o vadă aşa cum umblă el pe stradă, metaforic vorbind sau cum umblă copii din şatrele de rromi . Probabil să fie o imagine a copilăriei care încă îl obsedează. Nimic nu este exclus.

Eu însă nu despre aceste lucruri vreau să vorbesc , au scris alţii şi este suficient. Eu aş vrea să ma refer la imaginea Craiovei lui Solomon aşa cum spune el şi nu pot să nu remarc faptul că mai e unul pus în fruntea unei colectivitâţi care încă mai crede că reprezintă pe cei ce l-au ales cândva sau că cei pe care îi conduce îi sunt supuşi. Boală de ales ce să faci. Deci nu îmi ies din minte cuvintele domnului Solomon cel care spunea cu inconştienţă acum câteva zile că oraşul Craiova este unul din cele mai sigure oraşe şi că ţiganii nu sunt o problemă în oraşul păstorit de el. “Craiova e cel mai sigur oraş din ţară. Interlopii sunt probabil în mintea unora. Oraşul acesta e frumos, extrem de interesant, sigur, oraş universitar şi noi îl denigrăm că nu ne place.“ Nu mai citez şi declaraţia incestuoasă a primarului, nu merită atâta atenţie visele erotice şi fanteziile sexuale ale viitorului fost primar.

Numai că nu pot să nu constat cum soarta, sau Divinitatea îi joacă feste. Nici nu a deschis bine gura, nici nu i-a ieşit porumbelul, sau cioara din gură, că oraşul cel mai sigur a devenit obiect de studiu : o femeie este lovită de maşină şi imediat doi romi, un rom şi o roamă din cei care “nu trăiesc în Craiova” şi nu reprezinţă nici un pericol în “unul din cele mai sigure oraşe” sar pe femeie să o “ajute” să fie mai “uşor” transoportată la urgenţă. Deci oameni săritori în Craiova asta a lui Solomon, care “uşurează” oamenii de griji, cum ar fi grija banilor. Bineînţeles, este un caz izolat, dar totuşi UNICAT şi cu totul şi "cu totul întâmplător", în “unul din cele mai sigure oraşe”.

Nu ştiu de ce acest caz m-a dus cu gândul la o declaraţie dată cu câteva zile mai înainte de domnul Solomon la unele acuzaţii venite din partea unui fost coleg de partid. Era domnia sa învinuit că a profitat de nişte informaţii vizavi de o viitoare investiţie şi a cumpărat de la nişte oameni amărâţi pâmantul pe unde trebuie să treacă viitorul drum expres Craiova –Piteşti . Iată ce spunea primarele: “Să îi spui domnului, cum îl cheamă, că eu mi-am luat terenuri la Videanu, acolo, pe centură, am fost deştept.” Dacă a profita de o informaţie pe care o ai datorită funcţiei pe care o ocupi şi cumperi pe un preţ de nimic nişte pământuri de la oameni sărmani şi îi “ajuţi“ să scape de grija banilor pe care îi puteau eventual câştiga, atunci să nu mire pe nimeni dacă cel care a fost filmat jefuind acea femeie, va spune: “ să îi spui domnului cum îl cheamă că eu am luat ce am găsit acolo în buzunarele femeii, pentru că am fost deştept. “ Situaţiile sunt similare. Doi oameni, deţin o informaţie, se află la locul “potrivit” la momentul potrivit şi … se servesc singuri. Unde ar fi locul cel mai potrivit pentru astfel de oameni, nu e greu de înteles. De ce se întamplă astfel de fapte ca cel prezentat la tv cu femeia lovită, într-un oraş condus de un astfel de primar, nu trebuie să mai mire pe nimeni. La aşa primar, aşa oameni. Întrebarea este cât vor mai accepta Craiovenii asta ?



Doi craioveni jefuiesc o femeie lovita de masina. de TOTALIMPACT_RO

3 comentarii:

  1. Superbă comparație între primar și trecătorul interesat, Marine! Nu sunt familiarizat cu subiectul, fiind de loc din altă parte, dar este un deliciu să te citesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hari, comparatia din pacate nu este intre Primar si cetatean ci intre Solomon si cei care jefuiesc. Acolo se observa similitudini.

      Ștergere
  2. Adevaruri, adevaruri ...cunoscute de toti dar ramase fara raspuns din partea autoritatilor.Solomonii, Fluturii, Falcosii,Toaderii, Anastasele,Nuticile,Videnii,Radulestii, Bercenii ,Opreii,Popovicii ......si toata fauna ne sfideaza ,ne umilesc, ne dispretuiesc si ne fac viata un calvar.iar NOI acceptam si nu reactionam.Acest impostor infractor de drept comun care mai vrea un mandat la primaria Craiovei trebuie sa spuna craiovenilor, cat acostat investitia din centru si cat i-a dat LUI firma UTI, ce relatie are UTI cu NEDELESCU.cum s-a facut investitia din Lunca Jiului si cat a costat (cu ce firme) si multe altele.Vremea ADEVARULUI avenit si craiovenii trebuie sa voteze in cunostiinta de cauza.Acest oras merita mai mult decat pe SOLOMON si BICA.Gerula

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.