joi, 12 aprilie 2012

Imperiul Contratatcă-episodul 2- "SCMD-eu te-am făcut, eu te distrug”



Continuăm seria telenovelei de mare succes „SCMD-eu te-am făcut, eu te distrug” cu prezentarea Comunicatului din data de 08.04.2012,şi a altor documente de importanţă strategică pentru mersul către Parlament .Apropo de parlament, să nu uităm că acest sindicat a apărut în urma Legii 329 care a extras din funcţiile de mici funcţionari ai unor Parlamentari pe cei doi şefi din fruntea sindicatului. În mod normal ar trebui să mulţumim lui Boc pentru această lege care a dat ocazia celor două minţi din fruntea SCMD să se reorienteze spre înfiinţarea unui sindicat care să le apere drepturile pierdute şi să le asigure întoarcerea în parlament, dar nu ca simpli consilieri ci ca titulari de post în scaunele din Casa Poporului. Pe cuvântul meu dacă nu recomand la modul cel mai serios tuturor, admiratori sau nu , să îi voteze pe cei doi dacă vor găsi un şef de partid suficient de disperat încât să îi pună pe listele lor la alegerile parlamentare sau dacă vor candida independent, ceea ce este mai puţin probabil. Cum, sindicatul nu îl mai pot transforma în partid, că doar au apucat să se jure că nu vor face asta după ce domnul Petrescu le-a sesizat încă de acum 2 ani intenţia, mai rămâne varianta transformării CNSC în trambulină sau găsirea unui partid cât de mic, care să le respecte doleanţele, aşa cum spunea chiar domnul Dogaru acum nici o lună.

În fine, să mergem mai departe. După ce am văzut cum e cu punctul doi din Comunicatul mai sus amintit, să mergem pe firul evenimentului pentru că este suculent. La punctul 4 auzim că ” 4.S-a raspuns pozitiv solicitarii Filialei 1 Pitesti de inserare a unor puncte de vedere privind principiul neretroactivitatii legii si cuantumul pensiilor aflate in plata, in proiectul de guvernare al USL, prezentat de dl. Gl. (r) Cornel Dobritoiu.” Mai mai să îmi dea lacrimile. Deci iată că domnii din CD răspund propunerilor filialelor şi îşi însuşesc iniţiativele bune . Acesta era mesajul .. mesajului. De fapt era vorba de scrisoarea trimisă de filiala Piteşti domnului Dobriţoiu, scrisoare prezentată pe blogul filialei, care a căpătat şi un răspuns din partea domnului Dobriţoiu, care este candidatul USL la funcţia de Ministru al Apărării. În răspunsul său, să ne amintim, domnul Dobriţoiu spunea că ar dori ca astfel de mesaje să vină şi de la alte filiale şi chiar de la conducerea sindicatului. Ei bine, problema din câte îl cunosc eu, l-a cam iritat pe domnul Dogaru. Dânsul nu suportă ca altcineva să îi ia caimacul. Iniţiativa lui Popescu de la Piteşti risca să devină o întrebare jenantă, gen „de ce conducerea sindicatului nu se implică mai mult în aceasstă direcţie , de vreme ce viitorul –poate- ministru al apărării cere colaborare la nivel central ? Şi atunci, ca să taie alte legături şi ca să liniştească boborul se aminteşte în comunicat că CD a răspuns pozitiv solicitării Filialei 1 Piteşti. Dar solicitării domnului Dobriţoiu s-a răspuns ? Despre asta nu spune nimic domnul Dogaru pentru că nu doreşte, deşi când este întrebat spune că a demarat discuţiile între conducerea CNSC şi USL. Despre această discuţie, într-un viitor episod, pentru că merită un capitol aparte. Sper să nu uit.

Deci din acest moment filialele să stea liniştite, să nu mai contacteze pe nimeni, situaţia se află sub control, CD a luat problema în mână şi o va rezolva,ca să nu mai spun că ceea ce promite sau afirmă în acel punct este pur şi simplu aiureală. Deci domnul Dogaru se laudă că va introduce în proiectul de guvernare al USL unele probleme privind principiul neretroactivităţii legii. Domnule Dogaru:
1. acest principiu deja există atât în lege , cât şi în programul de guvernare al USL. Mai citiţi şi dvs şi alte documente nu numai scenariile lui Pricină. Credeţi că dacă promiteţi abureli de genul acesta v-aţi scos? Hai să fim serioşi, este ridicol ce aţi spus acolo.
2. Dumneavoastră nu aveţi încă contacte cu conducerea USL, doar vă lăudaţi pe la toate colţurile că faceţi şi dregeţi în numele unei structuri alta decât sindicatul pe care l-aţi părăsit practic, pentru că filialele nu doresc transformarea acestuia în rampa de lansare a dumneavoastră către fotoliile de parlamentar.
3. Dumneavoastră nu doriţi cooperarea cu USL, sau mai bine zis nu mai doriţi cooperarea cu USL, a spus-o domnul Pricină la CNR când a afirmat că USL nu are nici o şansă, aţi spus-o dumneavoastră când aţi spus că dacă nici unul din partidele mari nu vă îndeplineşte pretenţiile, sunteţi gata să încheiaţi convenţie cu orice partid, cât de mic, care vă satisface cererile.
4. Aşa că nu mai tot vorbiţi despre discuţiile dumneavoastră cu USL indiferent de pe ce funcţie sau despre introducerea unor puncte în programul de guvernare al USL că nu vă crede nimeni oricum . Dumneavoastră doar mimaţi aceste discuţii şi veţi merge –dacă vor fi demarate vreodată aceste discuţii – cu pretenţii pe care nimeni nu le va acceptă, ceva gen parlament unicameral, pentru a vă plânge apoi că USL nu a ţinut cont de propunerile SCMD sau CNSC.Şi apropo de asta, este cazul să vă gândiţi în ce direcţie o luaţi,oricăcă oricăcă. Aveţi fundul prea mare pentru a sta cu el între două luntrii. Să nu cădeţi în apă.

Mergem mai departe la punctul 5 al comunicatului care face deliciul cititorilor, este capodopera sau vârful coloanei infinitului prostiei. Să vedem ce spune :” Comitetul Director (CD) a luat cunostinta de decizia dl. Col (r) Tudor Marian, trimisa presedintelui SCMD in data de 02.04.2012, inregistrata la Registratura SCMD cu nr. 1496/03.04.2012, de retragere din functia de vicepresedinte al SCMD. CD a constatat ca nu este necesara nici o comunicare la tribunal, dl. Col. Tudor fiind desemnat vicepresedinte, conform Statutului, art 9 par. (3) lit (b), de catre membrii fondatori.”

Rămâi mut. Citesc, recitesc şi nu pot crede că cineva poate fi atât de lipsit de logică şi simt practic, atât de neinspirat încât să îşi bage singur capul în laţ. Până şi şoarecele când vine la caşcaval, se învârte pe lângă caşcaval şi doar dacă e mort de foame încearcă să fure caşcavalul, altfel nu se apropie de cursă. Comitetul Nostru Director ne anunţă că aprobat decizia de retragere din CD a domnului Tudor Marian. Şi continuă apoi spunând -pentru cei cărora le era teamă că se va ajunge la Tribunal şi vom fi desfiinţaţi ştiţi dumneavoastră, vechea marotă-„ CD a constatat ca nu este necesara nici o comunicare la tribunal, dl. Col. Tudor fiind desemnat vicepresedinte, conform Statutului, art 9 par. (3) lit (b), de catre membrii fondatori.”Fantastic. Deci nu este nevoie să notificăm Judecatoria Sectorului 1de modificare pentru că modificarea de fapt .. nu există, pentru că domnul Tudor ca şi domnul Răcăşan , ca şi domnul Năstase, ca şi domnul Vârban NU FAC PARTE DIN COMITETUL DIRECTOR PENTRU CĂ NU AU FOST VOTAŢI ŞI APROBAŢI ÎN CNR ŞI NICI NOTIFICAŢI LA JUDECĂTORIE AŞA CUM SPUNE LEGEA. Mai pe scurt, COMITETUL DIRECTOR A FUNCŢIONAT ILEGAL de la demisia celor 3 transformaţi din demisionari în suspendaţi,  împotriva cap IV Secţiunea 1 Art. 12, punctul f din statut. Vine domnul Dogaru şi ne bagă pe gât un articol 9 din Statut care dă dreptul membrilor fondatori să aleagă cine va face parte din Comitetul Director, dar uită să amintească şi articolul 15, punctul 1, literele b şi k , puncte care spun că CNR este cel care „b) constituie și validează componența numerică și nominală a Comitetului Director, a președintelui și secretariatului general; k) numește și revocă, individual sau colectiv, mandatele membrilor Comitetului Director și a Comisiei de Cenzori;


Dacă propunerile de numire ale lui Tudor, Vârban, Năstase , Răcăşan ar fi fost făcute după CNR din Octombrie 2011, parcă ar mai fi mers să spui că se va organiza o altă CNR şi până atunci cei sus numiţi sunt interimari, dar când cei 4 funcţionează dinainte de CNR şi la Conferinţă în mod intenţionat nu ai pus pe ordinea de zi votarea acestora, sună a ilegalitate a încălcare de statut şi lege de care domnule Dogaru, dumneavoastră şi cei care vă cântă în strună, veţi da seamă. Sunt conştient de ceea ce spun, fac aceste afirmaţii în deplină cunoştinţă de cauză şi aştept să fiu dat în judecată pentru aceste afirmaţii.

Deci, acest punct 5 din Comunicat este practic un autodenunţ al Comitetului Director care afirmă nici mai mult nici mai puţin decât că funcţionează de mai bine de un an în îlegalitate iar toate deciziile luate până în acest moment, sunt lovite de nulitate. Chiar şi aceea de acceptare a demisiei unui membru al CD care nu era membru al CD. Să mori de râs. Numai nişte “profesionişti” puteau să facă asemenea gafe. Încotro SCMD ?

Mă opresc aici, va urma.
PS. Un lucru nu înţeleg: Dacă conform art. 9 din Statut, Membrii fondatori sunt cei care numesc membrii CD, cine îi revocă? Aştept să văd când se vor întruni membrii fondatori pentru numirea unui înlocuitor al domnului Tudor. Rog CD să mă înştiinţeze, vreau să particip ca simplu spectator. Şi aş mai întreba eu, în ce stat democratic, un for, recte CD este cel care discută demisia sau situaţia propriilor membri ? Din câte ştiu eu, situaţia fiecărei structuri este decisă de eşalonul superior. Deci şi demisiile membrilor CD trebuiesc decise, discutate şi aprobate în CNR. Ce spuneţi domnilor din CD?







6 comentarii:

  1. Daca nici in Saptamana Mare nu puteti sa dormiti din cauza lui Dogaru, atunci e groasa pentru voi!...Zau ca, uneori, imi este mila de atata suferinta pe care o aratati!...
    Spuneti-i asadar lui Neacsu, dar , vedeti cum faceti, menajati-l, sa nu se imbolnaveasca de icter sau alte alea, ca tocmai imediat dupa Paste nesuferitul ala de Dogaru are o intalnire foarte oficiala cu copresedintii USL, pentru a pune pe hartie of-urile cadrelor militare in rezerva si nu numai ale lor.
    Deci cad jumate din acuzatiile formulate catre Dogy!...
    Cat despre acuzatiile de incalcare Statut, ROF si alte legi, spuneti-i lui Neacsu sa doarma cu ele sub perna in zilele astea ca poate asa va avea o revelatie divina, daca nu suprema, si-i va da gata pe Dogy, pe Pricinos, pe Rinciog si pe alti rai care conduc SCMD-ul!... Ca pana acum nu a convins pe nimeni, de aia s-au aciuat paianjenii pe blogul lui.

    Paste Fericit tuturor, rai si buni, deopotriva!
    Succes in linsarea lui Dogy &Co.

    INGERUL NEPAZITOR AL LUI NEACSU
    (PRELUARE DE LA FRATELE MAI MARE BURCU-MEHEDINTI)

    RăspundețiȘtergere
  2. MARINE, sterge si tu paianjenii aia de prin cotloanele blogului, doar vine Pastile, ce Dumnezeu!...
    Scoate la discutii toate insectele si barzaunii ceia, ca te rad raii aia pe care ii tot critici neincetat.
    Un oltean nu se lasa asa, calcat in picioare de niste neica nimeni, cum sunt dogarienii!...
    Sus capul, da-i si infiereaza inainte!

    RăspundețiȘtergere
  3. TOP GUN
    Peter Pan,tie si comentatorilor acestui blog va doresc Paste fericit,sarbatori minunate ,alaturi de cei dragi!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sarbatori fericite alaturi de cei dragi si indeplinirea tuturor dorintelor !

    RăspundețiȘtergere
  5. Pace in suflet,liniste si PASTE FERICIT TUTUROR.GERULA

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.