luni, 23 aprilie 2012

De ce a fost Oprea în Moldova ?



Acum câteva luni, răutăcios cum sunt, m-am legat de Domnul Oprea care nu a participat la o reuniune NATO. Băiat cuminte, patriot convins, preocupat de soarta armatei mai mult decât de problemele alianţei, Domnul Oprea a refuzat cu încăpăţânare orice reprezentare la nivel de miniştri cu dânsul ca şef de delegaţie. De ce? Păi aşa cum spuneam, singurele cuvinte pe care le putea spune în engleză erau cele învăţate pe vremea când era şef la Haiducului sau la Agat,respectiv „ yes sir, no sir, tip please! „ Cu asemenea bagaj de cuvinte într-o limbă internaţională, nu ar fi putut nici să se cazeze, că mai trebuia să spună şi numele şi nu ştie cum se spune „fixativ” în engleză. A încercat odată cu fixateişăn şi nu a mers. Aşa că a renunţat la vizitele şi delegaţiile în afară,singura la care a participat a fost cea în care Băsescu s-a autoinvitat la Obama dar acolo a fost pe post de decor, nu a fost întrebat nimic,a trebuit doar să pupe mâna şi asta ştia să o facă în orice limbă.

Recent a mai avut loc o întâlnire NATO la nivel de miniştri dar s-a dus Meleşcanu, că oricum era mai în temă şi ăla e bun rău la limbi, altfel nu ajungea unde a ajuns la sfârşit de final de carieră. Dar uite că musiu Oprea, Culiţă al nostru, Găbiţă ot Fundulea ne –a dat la toţi cu tifla şi a arătat că toate răutăţile spuse pe seama lui sunt neadevărate şi nu îi e teamă să meargă în delegaţii şi chiar nu are nevoie de translator. A vizitat Republica Moldova. Această vizită este o palmă binemeritată la adresa tuturor celor care au afirmat că nu ştie limbi străine. Vă anunţăm că discuţiile s-au purtat în limba gazdelor, FĂRĂ TRANSLATOR. Felicitări domnule Ministru, acum să vedem ce mai spun duşmanii. Pentru cei care în răutatea lor vor spune că aceasta este singura vizită în străinătate, le amintesc că domnul Oprea a fost şi în Afganistan unde s-a întâlnit cu militarii români care TOŢI VORBEAU ENGLEZA, deci s-a înţeles şi cu ei. Ba unele surse chiar au afirmat că ministrul le vorbea parcă în altă limbă şi totuşi ei l-au înţeles. Deci uite că mai ştie o limbă străină .. de cea a militarilor români. Deci vizita în Moldova în afară de scopul de sâc-sâc la adresa vecinilor din Răsărit, a mai avut şi menirea să arate că ministrul Fixativ ştie încă o limbă străină. Şi asta aşa, fără să se încordeze. Bravo lui !

2 comentarii:

  1. Nu stiu cand ati postat articolul,dar e superb,am ras cu lacrimi....c-o fi pamflet,satira,umor,nu stiu dar inclin sa cred ca e realitate.
    si acum ca sa va demonstrez ma pricep si eu putin:

    Best regards!!(cica e in rusa chestia asta)

    PS data viitoare promit ca voi veni cu un "FYI" pt dvs

    RăspundețiȘtergere
  2. TOP GUN
    PETER PAN,
    Sa continuam un picut ,in tonul glumet desigur ,caracteristic si amfitrionului si comentatorilor,parerea mea este ca vizita intempestiva sau nu,a lui oprea a avut ca scop invatarea imnului moldovenilor si anume ; TRANDAFIR DE LA MOLDOVA !!!!Pai ,jar mananca fratii nostri de peste Prut, daca nu-l invata!!!!! Cam de asta se duse 'gelatul' de oprea in vizita, sa-i invete pe aia ,ceea ce el stia deja!!!!Pai, nu?????
    O ZI EXCEPTIONALA SI,SA FITI IUBITI!!!!

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.