vineri, 4 martie 2011

DECEMBRIE LUNA CADOURILOR ?

INTREBARI CARE ISI CAUTA RASPUNSUL

                Indraznesc sa tulbur linistea domnului Rinciog cu niste intrebari care mi se tot plimba prin fata . O sa spuneti de ce Rinciog si nu intreb pe altcineva eventual pe domnul Dogaru, sau pe domnul Chelu. Pai pentru ca domnul Dogaru nu intra pe bloguri, nu are nici adresa de mail macar, iar domnul Chelu si-a intrat in paine abia in Inauarie si nu are cum sa fie intrebat de lucruri petrecute in mare parte inainte de intratrea dansului in cuibul salamandrelor. De ce cuibul salamandrelor ? Pentru ca arde acolo ca pe Poseidon si inca nu s-a ars nimeni. Bine, exceptand niste restrictii de care am vorbit mai de mult .

      Deci, stimate coleg de sindicat Rinciog secretar general bla bla bla, liceul militar, nr de pantof, etc . umbla niste intrebari pe aici pe langa mine care ma tot indeamna sa le ridic sus ca s-au saturat sa umble pe jos. Initial am fost tentat sa le dau cu piciorul, dar pana la urma mi-am spus ca au si ele dreptul la viata ca orice fruct fie el si bastard al sindicatului nostru. Uite ce zic ele si ti-as fi recunoscator daca le-ai baga in seama :

1. Umbla zvonul ca prin conducerea de la Bucuresti ne-am fi procopsit cu doua compartimente financiar
- unul al domnului Chelu, acest Bodu al SCMD-ului care nu are mama nu are tata si vrea sa faca totul ca la carte, de parca ar fi trait in alta lume nu in Romania noastra mioritica .
- al doilea, al domnului Apostol care lucreaza in familie, mult mai uman si mai intelegator cu nevoile conducerii, care incearca sa rezolve problemele aplicand legea lui Ohm .

Este adevarat ?

Se aude de asemenea tot legat de acest aspect ca toti membrii acestor comisii sunt platiti . Este adevarat ?
Daca da, de ce platim de exemplu pe cineva pe un post pentru care nu mai are atributiuni. Din cate am inteles din comunicatul domnului Dogaru, domnul Apostol are poprire la aspectele financiare ale sindicatului, deci nu mai are atributiuni in domeniu, ba mai mult , nici trezorier sef nu mai este , ca doar a fost numit domnul general Nastase mare sef la acest compartiment . Domnul Apostol este un ilustru vicepresedinte (dupa cum scrie si pe blog ) fara atributiuni, deci fara sarcini. Si atunci de ce il platesc sindicalistii ? Ca sa stea degeaba ? Daca e asa, de ce ? Va rog sa lamuriti acest aspect, pentru ca nu ma lasa fetele astea si tot sar in sus sa fie bagate in seama .
2. In ceea ce priveste tot situatia financiara, comisia de audit a facut verificari pana pe data de 30 Noiembrie 2010, asa cum rezulta din documentele oficiale ale SCMD.
Domnul Chelu a preluat activitatea financiara incepand cu luna Ianuarie 2011, supraveghind si gestionand tot ce a intrat in gestiunea financiara incepand cu data respectiva .

Intrebarea care alearga pe langa mine acuma , este CE S-A INTAMPLAT CU BANII INCASATI IN LUNA DECEMBRIE ?
Pun aceasta intrebare , deoarece se ridica aici doua aspecte majore:
a). In luna Decembrie s-au incasat cotizatiile pe anul 2011 conform cererilor repetate ale CD , la multe filiale cerandu-se cotizatia pe tot anul 2011 conditionand astfel inscrierea dosarelor pentru judecata de plata cotizatiei integral pe anul 2011 desi la Alba Iulia se luase de comun acord decizia ca incepand cu 2011 sa se poata plati cotizatia trimestrial. A fost singurul punct asupra caruia s-a cazut de acord. Deci domnule Rinciog, pentru ca ati afirmat ca veti prezenta raportul de audit v-as ruga mult sa ne informati si cu privire la incasarile lunii decembrie, mai ales ca ..
b). S-au facut si incasari numerar, asa cum stim in multe filiale desi (asa cum sublinia domnul Chelu era ilegal .dpdv al legii , nu al statutului ) . Deci acesti bani cash cum au fost predati, cui, si la ce suma s-au ridicat . Daca se poate o informare pe filiale , ca sa poata verifica si filialele daca au predat toti banii.
La ce suma s-au ridicat incasarile pe luna Decembrie si daca sunt unde sunt incluse, pentru ca vrem nu vrem trebuiesc incluse (tot conform legii) in auditul pe anul 2010.
Aceste aspecte, minore pentru dumneavaostra, uriase pentru mine, v-as ruga domnule Rinciog sa le analizati si sa raspundeti la ele eventual atunci cand veti trimite raportul acela la filiale.

3. Care sunt Filialele care inca nu au trimis deconturile pe 2010 pentru a se lamuri odata toate problemele ? De ce nu sunt anuntate, pe blog sa vada si colegii cine intretine situatia tensionata si eventual si sindicalistii din filialele respective cine si cum le tine evidenta ? De ce ii tolerati, cat le trebuie ca sa trimita situatia, de ce nu trimit banii daca nu i-au cheltuit , de ce nu trimit bonurile daca nu mai au banii ? Sunt deja 5 luni de cand li s-a cerut acest lucru . CINE ARE INTERES CA ACESTE DECONTURI SA NU APARA SI SA SE PASTREZE STAREA ASTA DE INCERTITUDINE ? CE SE ASTEAPTA DOMNULE RINCIOG ?

Acuma ar mai fi niste aspecte chiar insignifiabile . Vorbeste lumea ca ar umbla niste rezervisti prin Europa si pe la unele firme de pompe funebre in cautare de bonuri. Nu stiu despre ce bonuri e vorba, dar daca s-a pierdut ceva, dati anunt la ziar ca sunt sigur ca cine le-a gasit nu are ce face cu ele si le inapoiaza. Zic si eu. Nu cred eu ca s-ar procopsi cineva cu niste bonuri pierdute.

PS . Am auzit ca usile sunt foarte tari in Poligrafiei. Pentru intalnirile neprogramate cu usa se recomanda frunza de patlagina si ciocul mic.

Astept cu interes raspunsul dumneavoastra vizavi de aceste intrebari. Sper sa primesc raspunsuri concrete, nu injuraturi.

16 comentarii:

  1. Sincer sa fiu,daca stiati ca sunt probleme,de ce v-ati bagat.Daca nu v-ati bagat,de ce va bagati ?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Puiac.
    Cui se adreseaza intrebarea. Cine sa se bage si unde ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai situatia sta cam asa . Cand am intrat am crezut ca toti cei care am intrat ca ca avem toti aceleasi intentii. Pe drum am despoperit ca nu toti sunt animati de aceleasi ganduri. Unii vazand asta au renuntat , au iesit. Eu nu ies pentru ca eu consider ca altii trebuie sa iasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pare a fi o pozitie corecta.Problema cu gindurile...e grea.Are probleme mari pina si PDL,chiar daca oltEan zice ca nu-i mai sta nimic in git ! Numai ca mie-mi pare ca ,,broscoiul'' zimbeste.
    Revenind la trebile noastre,ce facem cu OUG 1 ?
    Ce facem cu nebunia generala ,care sporeste odata cu cresterea negativa a economiei?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce putem face, decat sa actionam legal prin atacarea HG in instanta pentru cei ce doresc sa o conteste , sau acceptarea ei, pentru cei ce se multumesc cu situatia. Un lucru este clar. Nu HG 1 este problema , ci 119. Nu conteaza cum ajungi ci unde ajungi. Si scopul legii 119 se va atinge cu HG735 sau 1 , sau 2 sau 1000.
    Daca intrebarea depaseste sfera militara, o parte din raspuns il vei gasi pe http://www.ziuaveche.ro/opinie/premierul-tehnocrat-intre-vis-si-propaganda-22986.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Care-i ideia cu ...HG 1? Ala micu a facut-o blonda si ia dat miros de lege(OU... 1).

    RăspundețiȘtergere
  7. Sincer,speram la o dezvaluire.
    Da,119 este problema.Dar problema problemelor sta in faptul ca cei iesiti inainte de 164 sunt uitati si evident nedreptatiti.119 creaza un precedent inacceptabil.Nu-s pregatit ca jurist,nici macar la nivel SH,dar de sus se vede ca plutim spre o cascada...

    RăspundețiȘtergere
  8. L 80 STATUTUL CADAVRELOR MILITARE
    ART. 31
    Ofiterii, maistrii militari si subofiterii in rezerva, pe timpul cit sint concentrati sau mobilizati in unitati militare, pot
    ramine membri ai partidelor, formatiunilor sau organizatiilor politice, precum si ai sindicatelor din care fac parte, dar le
    este interzisa desfasurarea oricaror activitati cu caracter politic sau sindical, in unitati militare.
    saramnem8

    RăspundețiȘtergere
  9. Pai ce dezvaluire ? Ca doar nu am facut eu legile , doamne fereste. L 164 are totusi si partile ei slabe si nedreptati. Personal sunt pentru pensii egale la grade si functii egale , indiferent de anul iesirii la pensie, ceea ce L164 nu prevede . Si ar fi preferabil ca egalizarea sa se faca la nivelul superior. Deocamdata insa si daca ar exista dorinta politica nu exista resurse financiare . As fi in stare sa accept L263 daca in cadrul ei s-ar pastra un capitol aparte cu pensiile militare ca pensii ocupationale. chiar daca revizuirea sau recalcularea s-ar face dupa actualelel principii. Sunt acceptabile daca datele in urma carora se face recalcularea ar fi corecte si cu amandamentele prevazute in comunicatul SCMD de pe pagina juridica.

    RăspundețiȘtergere
  10. In ceea ce priveste art 31 din L80( modificata) problema nu este faptul ca cei concentrati au dreptul sa ramana membri de partid, mi se pare normal asa. Ingrijorator este faptul ca in viitor rezervistii nu vor fi cei trecuti in rezerva din armata ci cei care vor face cerere si vor fi acceptati ca"rezervisti " . Si astfel toti membrii ai partidelor de guvernamant se vor procopsi cu grade militare primite pe timpul "concentrarilor " si rezervistii se vor schimba in documentele militare dupa cum se vor schimba si partidele la putere .

    RăspundețiȘtergere
  11. ,,precum si ai sindicatelor din care fac parte, dar le
    este interzisa desfasurarea oricaror activitati cu caracter politic sau sindical, in unitati militare.''

    RăspundețiȘtergere
  12. De azi inainte,in acord cu legea in vigoare sa raspunda cine trebuie !Dar pentru ieri? Zminteala cu recalcularea distruge predictibilitatea ,planificarea,strategia in domeniul pregatirii cadavrelor,pardon,cadrelor militare.Pot sa inteleg ca se bucra cei care ar cistiga,dar ce poti sa-i explici celui care dupa o viata de privatiuni,dupa sacrificii ce par ireale,vor avea,aia...,ce vor astia sa mai dea,mai mica decit a unui sef de depozit de munitii? Fiecare avea treaba lui,statutul lui,RASPUNDERILE lui.Pai sa-i dea lui vint escu mai putin decit sefului SPP !

    RăspundețiȘtergere
  13. Intr-o lege ocupationala nu s-ar pune problema asta , pentru ca s-ar apstra legarea pensiei de gradul si functia detinute ca activ.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu s-ar pune,nu s-ar pune,dar uite ca belitii asta ne dau ce ne dau dupa deciziile pe care le-am luat in brate cind am predat armamentul,cica ne-au facut o favoare,pina ne FUCK dupa ce ?

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.