joi, 3 martie 2011

STAFETA MARTISORULUI

ARTIMETICA BATEA-O-AR VINA
Mi-a trebuit un an si ceva sa inteleg in sfarsit de ce domnul Dogaru alegea de fiecare data date istorice pentru manifestarile cultural – sportive ale sindicalistilor. Initial am crezut ca e vorba de un defect profesional, istoric fiind e legat de anumite date istorice dragi.

M-am inselat. Abia acuma, citind comunicatul dansului in urma ultimei manifestari am inteles. Are nostalgia spartachiadelor si evenimentelor sportive si culturale de pe vremea lui Ceasca . Va amintiti ? Cupa 1 Mai la tenis de masa , Cupa 23 August la fotbal , toate evenimentele cultural sportive trebuiau sa poarte numele unei date dragi partidului comunist. Domnul Dogaru probabil nu poate uita aceste frumoase evenimente si leaga fiecare activitate de o data istorica, ca sa poata pune un nume cupelor, premiilor si primelor date castigatorilor. In ianuarie s-au dat prime . Acuma in martie, ce se va da, premii in bani, cupe sau diplome ? Si mai ales cui ? Caci membrii juriului sunt indecisi, avem balotaj.
Am avut pe 1 Martie Marsul Martisorului proba stafeta. A fost un concurs atat de surprinzator incat nici concurentii nu au inteles in ce consta concursul si care este linia de finiş. Astfel se poate spune fara greseala ca a fost un concurs cinstit si corect in care toti au avut sanse egale.Ca sa fie secretul asigurat, nici membrii juriului nu au stiut la ce asista.

Conditiile de concurs
Nimeni nu a stiut despre ce a fost vorba decat la sfarsitul probei, cand domnul Dogaru a anuntat surprins si el proba la care patricipasera. Proba de marş-ştafetă. Citez din anuntul presedintelui juriului: „ Parte din participanti nu au rezistat la intregul traseu de 7,4 km, la ger si la ritm, fiind insa inlocuiti cu grupuri care au intrat in randurile noastre pe parcurs.”
Acuma e clar , a fost in mod cert o proba de mars cu stafete libere, stafeta se preda cand dorea fiecare echipa si de cate ori voia , pe distanta a 7.4 km.Este o proba noua in lumea sportiva sindicala si in mod cert SCMD se va inscrie cu o noua premiera, evenimentul a fost filmat „Departamentul media al SCMD a filmat intreaga actiune” iar materialul va fi trimis spre omologare la Guiness Book . Dupa cum spuneam, conditiile de concurs nu au fost divulgate pana la terminarea probei, pentru a evita orice scurgeri de informatii.
Participanti:
“Au participat delegati ai SNLP, PUBLISIND, PROLEX, ANAP, FEDERATIA ASOCIATIILOR PENSIONARILOR DIN JUSTITIE, FEDERATIA NATIONALA OMENIA si FEDERATIA MILITARILOR..”
Pe langa acestia, normal si 3 echipe ale SCMD “2000 de delegati din 29 de filiale plus reprezentanti pe cont propriu din Orsova, Targu Mures si Roman.”La acestia s-au adaugat normal si rezervistii militari din Bucuresti.
Organizare:
Organizarea a fost ireprosabila, pentru ca presedintele juriului a multumit organizatorilor : “De asemenea, transmitem multumiri deosebite Departamentului Organizare al SCMD”.
Concurentilor li s-au asigurat toate conditiile pentru o participare optima :
“Participantilor li s-au adus la cunostinta aberatiile transmise de purtatorul de cuvant al MApN, cu privire atat la prezenta la actiune cat si la “”manipulare””. Raspunsul a fost filmat si va fi difuzat.”
Mai mult, catre sfarsitul concursului, organizatorii au luat masuri speciale pentru informarea concurentilor astfel incat : “La orele 13.45, in ziua de 1 martie a.c. SCMD a fost in masura sa anunte participantilor la mitingul din Piata Victoriei ca cele doua Comisii ale Senatului au respins OUG 1/2011.”
Fara indoiala ca informatiile respective au fost obtinute prin canalele de informatii specifiice  CD, sursele nu pot fi divulgate din motive lesne de inteles, dar ne aflam in fata unei realizari remarcabile pe care concurentii au apreciat-o cum se cuvine lansand un strigat de lupta care a inghetat si la propriu si la figurat geamurile palatului Victoria : “strigatul de lupta lansat la marsul asupra Guvernului: “”SUNTEM MILITARI, NU BENEFICIARI!””

Concluzii :
Presedintele juriului si-a exprimat cu delicatete si condescendenta regretul ca la concurs nu au participat toate echipele din tara , si a lansat o invitatie calda tuturor potetntialilor concurenti pe care ii invita pe data de 15 Aprilie la un alt eveniment cultural sportiv de amploare : “Cu alte cuvinte, toti cei care se cred mult prea inteligenti sau protejati de cuvantul ministrilor incat sa nu se inscrie in SCMD sau sa nu sprijine actiunile SCMD, se pot trezi din 16.04.2011, oricand, si fara gradul militar in rezerva si cu pensia facuta prin a patra decizie tandari si cu plata esalonata a sumelor primite “”in plus”” in lunile ianuarie-martie”.
Impresioneaza apelul cald as spune fratesc al presedintelui juriului, care intinde o mana tuturor celor ce inca nu au inteles avantajele participarii la aceste evenimente care au inceput deja sa poarte marca FCMD si au devenit célèbre in peisajul miscarilor sindicale .

Castigatorii:
Asa cum spunea Pierre de Coubertain castigatori au fost toti cei care au participat si de aici din pacate, lucrurile se incurca putin.
Presa straina rautacioasa , a raportat ca cifra maxima a participantilor-castigatori,  cifra 2000.

Domnul Rinciog unul din membrii juriului a estimat spre exemplu cifra de 1500 -se pare- pentru echipa rezervistilor Bucuresteni, cifra care i s-a parut insuficienta pentru a emite pretentii la titlu, fapt pentru care tare i-a mai mustruluit : “Este greu de crezut, dar este a doua oara cand se intampla acest lucru: rezervistii bucuresteni nu sunt capabili de un efort de cateva ore..”
Dupa domnul Rinciog deci, echipa Bucurestenilor nu putea castiga intrecerea, dar, pentru ca exista mereu un dar , juriul inca delibereaza , pentru ca presedintele juriului avanseaza alte cifre. “Au participat circa 8 000 de persoane, prezenta fiind fluctuanta”.
Conform aceleiasi surse, echipa provinciei ar fi avut cam la 2000 de participanti, ceea ce duce la la un rest de 6000 de participanti care s-ar imparti la celelalte 3 echipe. Sa le luam pe rand :

1. Echipa voluntarilor veniti pe cont propriu cu masinile personale sau autocare, dupa o logica simpla s-ar putea ridica cel mult la 500.
Cate un autocar de fiecare filiala , a 40 de oameni inseamna 160 hai sa mai punem de la noi inca atat asta ar face cam 500 cu masini mici cu tot de pe la alte filiale.

2. Echipa celorlalte sindicate, din bun simt , nu ar fi putut depasi numarul sa zicem al sindicalistilor din provincie, pentru ca nu era concursul lor si nu aveau nici o datorie de platit, nu erau datori ca la nunta, nici sindicalistii militari nu s-au prea inghesuit la nuntile lor, (daca tineti minte ce spunea domnul Dogaru candva cand zicea ca nu a fost incvitat, deci nu se duce ). Deci sa zicem si la echipa celorlalte sindicate cam 500-700 de concurenti desi ei sunt foarte zgarciti in participari. Am asistat odata la o negociere de participare a unor sindicate membre ale BNS, iar o federatie sindicala a inaintat o cifra  fabuloasa de  7 participanti. Va spun sincer , mi-a intrat musca in gura la auzul acelei cifre colosale .

3. Daca scadem din 8000 cifra avansata la total de presedintele juriului, 2000 provincia, 500 automobilistii si 700 oaspetii, ar rezulta ca in echipa bucurestenilor au participat 4800 de concurenti, ceea ce inseamna mai mult decat dublul provincialilor si triplul cifrei pe care o deplangea domnul Rinciog.In acest caz, Bucurestenii putem spune ca au castigat lejer.
Si totusi, care este problema, ceva nu iese, da cu zecimale . Unde este adevarul ?

Ar putea fi cateva explicatii .
1. Cei doi membri ai juriului au participat la evenimente diferite.
2. Cei doi membri sau unul din ei a visat : unul a avut un cosmar, celalat un vis erotic.
3. Cei doi socotitori trebuie sa ia lectii de artimetica impreuna cu Roberta Anastase.
4. Unul din ei a numarat si jandarmii , si trecatorii si batranelele care faceau cu mana de la ferestre crezand ca sunt iara alegeri si se dau galeti si zahar, si homeless-ii care s-au luat dupa participanti, crezand ca e vre-o inmormantare, dupa fanfara care intona cantece de parastas, neintelegand de ce nu arunca nimeni bani la intersectii  si daca nu s-a schimbat sfantul obicei ca acuma se dadeau flori in loc de bani si mai ales de ce pe masina platforma din fata convoiului  nu era nici un sicriu. Unii chiar inaintau ideea ca ar fi fugit mortul cu banii.
5. Cei doi au simpatii diferite, si vor sa decerneze premiul unor echipe diferite.
6. Cei doi scriu crezand ca nu ii citeste nimeni
7.Cei doi scriu crezand ca ii citesc doar prostii.
8.Cei doi nu prea au ce cauta in juriu.

Concurentii sunt descumpaniti, echipele nu stiu cine ar merita premiul si nu stiu ce sa faca, daca sa mai participle si la concursul viitor sau nu. Concursul viitor se preconizeaza pe 15 Aprilie se pare, cu o zi inaintea Marelui Concurs al federatiilor sindicale. De ce asa? Pai simplu. Sa putem sa ne laudam la toata lumea ca am deschis balul si ca fara noi nu se facea nimic. Daca ne-am amesteca cu ceilalti la concursul lor, ne-am pierde in multime , mai ceva ca magarul in ceata si cine ne-ar mai baga in seama la tv ? Dar pana la concursul acela mai e. Sa vedem cui acordam coronita acuma, ca datele sunt tare incurcate Cine le descurca ?

PS Acest pamflet se adreseaza tuturor participantilor,spre delectare si invataminte,  dar este dedicat membrilor juriului pentru modul de-a dreptul iresponsabil lipsit de respect si bun simt , in care au reflectat prin comunicatele dansilor efortul participantilor. Am facut aceasta precizare, ca sa nu mai fiu invinuit ca am ceva cu participantii.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.