sâmbătă, 29 ianuarie 2011

RASPUNSUL CONDUCERII SINDICATULUI

                     DE INTERES MAJOR

Am trimis acum cateva zile un mail pe adresa tuturor filialelor si membrilor CD rugandu-i sa solicite conducerii sindicatului raportul controlului financiar efectuat si incheiat de curand. Am trimis aceste mesaj prin mail pentru a nu face public demersul meu si pentru a pastra cat de cat subiectul in cadrul sindicatului desi puteam sa postez mesajul pe blog. Ei bine, am primit un raspuns de la domnul Rinciog, raspuns care in loc sa clarifice problema si sa spuna care este situatia, nu face altceva decat sa aduca acuze, si sa dea vina pe oricine altcineva numai pe cei cu adevarat vinovati nu. In loc sa spuna ca s-a terminat controlul iar situatia va fi prezentata  filialelor, domnul Rinciog ma considera inamicul sindicatului, pentru simplul motiv ca am indraznit sa pun intrebari. Daca acesta este raspunsul conducerii sindicatului iar filialele se multumesc cu el, eu nu sunt multumit si voi pune intrebari de data asta deschis, in presa, ca sa fiu sigur ca voi primi raspunsuri la intrebarile mele . Si atunci sa judece fiecare cine vrea raul sindicatului. Cel care pune intrebari, sau cel care nu raspunde la ele . Intrebari legitime si normale . Va prezint mai jos mailul trimis filialelor si raspunsul domnului Rinciog . Va las sa cititi si sa spuneti cine  vrea raul SCMD .


Stimati colegi sindicalisti

Am sa incerc sa fiu scurt si concis. De circa un an , incerc sa obtin pe diferite teme anumite raspunsuri din partea Comitetului Director, raspunsuri la intrebari puse atat oficial prin puncte de vedere inmanate personal cat si prin materiale trimise initial pe pagina interna , apoi pe blogul SCMD iar cand ni s-a retrictionat posibilitatea de a comunica pe Blogul SCMD(de fapt blogul personal al domnului Rinciog, asa cum singur afrma ) pe blogul personal sau al altor colegi.


La toate intrebarile mele si problemele ridicate , nu am primit nici un raspuns.In aceeasi situatie s-au situat si alti colegi din alte filiale chiar birouri operative ale unor filiale si chiar filiale intregi, care au fost tratate cu dispret, indiferenta si lipsa de respect. Nu am sa expun acuma punctele de vedere , criticile aduse de-a lungul timpului, aceleasi cu ale tuturor celor ce au fost nemultumiti de unele aspecte ale activitatii CD.


In luna Noiembrie, dupa cum stiti , datorita curajului doamnei Winzer care a refuzat sa semneze niste hartii cu care nu era de acord si demnitatii celor de la Filiala sector 5, au iesit la iveala unele aspecte necunoscute de marea parte a sindicalistilor. In urma presiunii a tot mai multi sindicalisti, s-a acceptat efectuarea unui control financiar intern care sa lamureasca lucrurile . Termenul acelui control a fost –dupa cum a anuntat conducerea sindicatului , sfarsitul lunii Ianuarie 2011. Ei bine , dupa 3 luni de munca (pentru care oricare ar fi rezultatul trebuie multumit colegilor care si-au sacrificat timpul liber pentru a presta o munca in folosul nostru ) controlul a fost finalizat, acum 4 zile. Concluziile controlului au fost inaintate si discutate in CD. Fara a face aprecieri vivazi de concluziile comisiei, consider ca CD ar trebui sa trimita sau sa posteze concluziile comisiei de control in totalitate asa cum au fost facute, fara omisiuni tuturor filialelor pentru a lua la cunostiinta si a stabili masurile ce se impun. Sta in puterea dumneavoastra, a filialelor , a presedintilor de filiala si a Birourilor Operative ale filialelor sa solicitati aceste date asa cum au fost inaintate de catre Comisie. Fac acest demers la dumneavaostra deoarece nu doresc sa obtin aceste date pe alte cai, in situatia in care CD se mentine in mutenie si ascunde rezultatul acestui control de sindicalisti in totalitate sau pe parti. Ca si dumneavoastra respect principiile pentru care luptam cu totii, dar nu pot accepta sa fiu mintit sau sa mi se ascunda anumite aspecte, indiferent pe cine ar dezavantaja .


Aceste aspecte trebuiesc lamurite cu atat mai mult cu cat imaginea sindicatului este in ultimul timp tot mai sifonata si apar din ce in ce mai multe luari de pozitie impotriva sindicatului, a militarilor, unele aberante , dar si unele adevarate, care din pacate ne afecteaza in eforturile noastre de a ne castiga drepturile.


Chiar si ultimul eveniment, protestele din 24 Ianuarie , au provocat reactii negative din partea opiniei publice tocmai prin faptul ca s-au desfasurat pe 24 Ianuarie . Personal am sustinut alegerea altei date , dar inutil . Ceea ce am banuit ca se va intampla , s-a intamplat si acuma in loc sa fim felicitati suntem blamati pentru huiduielile proferate in timp ce se canta imnul de stat. Deciziile luate la ambitie, fara a se lua in calcul eventualele urmari din pacate atrag reactii de loc favorabile.
Inchei aici pentru a nu va plictisi. Va rog stimati colegi sa faceti un efort si sa cereti CD sa inainteze filialelor procesul verbal integral al controlului. Este obligatia lor si datoria noastra , a dumneavaostra fata de sindicalisti.
Cu respect,
Col (r)Neacsu Marin


Raspunsul domnului Rinciog:

--------------------------------------------------------------------------------

AM ONOAREA SA VA SALUT,
La intrebarile, grijile si nelinistile care-l bantuie permanent pe dl. Col. (r) Neacsu, autodeclarat prieten al SCMD, voi da un raspuns la fel de concis si transant:
Referitor la, citez: "blogul personal al lui Rinciog", gasiti detalii in raportul prezentat anul trecut CD al SCMD. Reteaua de bloguri pe care am creat-o este SIGURA, este eficienta, este absolut GRATUITA. Sunt mandru ca pot contribui in acest fel la consolidarea SCMD.

La intrebarile nesfarsite pe care le-a tot pus dl Neacsu (in fapt injurii si acuze mai mult sau mai putin voalate la adresa SCMD) am tot dat raspunsuri atat scrise cat si verbale. Cand ne-am lamurit cu cine avem de-a face am renuntat sa ne mai pierdem un timp pretios.

Dna Winzer nu a dat dovada de curaj ci de iresponsabilitate. A trimite pe Internet, pe toate adresele si canalele, a pune la dispozitia inamicilor nostri informatii de uz intern ale organizatiei, rupte din context, este un act de prostie sau de tradare a intereselor celor pe care-i reprezinti. Datorita "curajului" acestei doamne, a circulat pe Internet, printre alte enormitati, informatia halucinanta ca SCMD a achizitionat cazane, ca SCMD este in faliment si alte aberatii!...Cine se aseamana se aduna: toata munca sindicala a acestei doamne seamana leit cu cea a dl. Neacsu - doar nemultumiri fata de realizarile si munca altora, critici isterice, jigniri la adresa colegilor, zero la capitolul munca si realizari personale in folosul SCMD.

Despre echipa de control economico-financiar, presedintele SCMD a facut deja precizari.

Va las pe dumneavoastra sa apreciati ""munca"" in folosul SCMD a acestei triplete: Burcu - Winzer - Neacsu, delectandu-va cu unele productii extrase de pe blogurile domniilor lor. Ar fi interesant sa parcurgeti si comentariile lor la alte articole postate pe cele doua bloguri.

http://mhblogonline.blogspot.com/2011/01/urgent-in-atentia-pensionarilor-fosti.html
http://mhblogonline.blogspot.com/2011/01/scmd-24-ianuarie-2010-efectul-pervers.html?utm_source=BP_recent
http://mhblogonline.blogspot.com/2011/01/scmd-lucreaza-scmd-se-tine-de.html
http://mhblogonline.blogspot.com/2011/01/doua-scrisoare-deschisa-tuturor.html
http://neacsum.blogspot.com/
http://neacsum.blogspot.com/2010/12/retrospectiva-dogaru-2010.html
http://neacsum.blogspot.com/2010/12/scmd-la-intrecere-cu-guvernul.html
http://neacsum.blogspot.com/2010/11/fa-te-ca-lucrezi-mircea.html
http://neacsum.blogspot.com/2010/11/urgenta-sau-apocalipsa-dupa-dogaru.html
Cu stima pentru toti camarazii de buna credinta,
SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
Secretariat
Lt. col. (r) Rinciog Dumitru
Telefon: 0725 562 223
Fax: 0318177371
Adresa: Bucuresti, Bd. Poligrafiei, nr.4, Sector 1
E-mail: secretariatscmd@yahoo.com
Site: http://www.sindicatulcmd.blogspot.com/

Daca asa a inteles Comitetul Director-prin domnul Rinciog   sa raspunda unei intrebari legitime, ma vad dezlegat de orice obligatie de confidentialitate.

3 comentarii:

  1. KOMUNIKATELE marca Ranciog&Co nu mai mira pe nimeni! Au atata suparare in ei, incat e musai sa gaseasca alti vinovati! Tactica e cunoscuta, veche de cand lumea in randul celor fara "demnitate si onoare"! Apropo ... Burcu este cel mai periculos, sau seful dizidentilor, dusmanilor declarati ca atare de CD&FCMD ?? Eu zic ca cel mai tare din parcare ... e D-l Neacsu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu e concurs cine e mai tare. Intrebarea este cine are dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Doua lucruri reies şlimpede de aici . Unul este ca cine pune intrebari catre CD este socotit dusman si doi, este prima oara cand cineva din conducerea SCMD recunoaste oficial ca materialul pus la dispozitia noastra de doamna Winyer este un document original, deci adevarat , apartinand CD. Multumim domnule Rinciog. In rest, raspusnul dumitale ne arata cat de josnici sunteti. Are dreptate domnul Neacsu sa va ia la intrebari si asa ar trebui sa faca toti sindicalistii.

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.