joi, 6 ianuarie 2011

VIN DECIZIILE, CE FACEM ?

VIN DECIZIILE, CE FACEM ?



Mai e un pic, ne vin noile decizii si odata cu ele noile griji, batai de cap, neachitarea datoriilor bancare, ordine de evacuare, lipsa banilor pentru medicamente, debransari de la caldura, vanzari de apartamente si mutarea la tara , nervi, stress, certuri in familie, aruncari de la balcon, judecati, sperante, bani si timp cheltuit de pomana .

Ne convine sau nu, astea sunt perspectivele.
Pentru cati dintre noi ? Asta vom sti numai dupa ce ne vor veni deciziile. Ce e de facut ?

            Toata lumea se intreaba si asteapta solutiile din cer, sau –culmea culmilor- de la cei care de un an de zile nu au facut nimic . Ba mai mult, au pierdut un process pe procedura si si-au retras actiunea in cazul altuia . Succesele obtinute de alti colegi in privat, ne incalzesc spiritual si ne dau speranta, dar atat. Cu riscul de a fi cinic, voi spune ceea ce gandesc si ceea ce cred ca se va intampla, pentru ca ascunderea adevarului sau a problemelor nu este o rezolvare:

1. Vrem nu vrem, rezultatele o spun , avem un sindicat neputincios sau nepriceput. NU NE PUTEM LAUDA CU NICI O ACTIUNE INDIFERENT DE NATURA EI, CU ADEVARAT CASTIGATOARE.

2. Toate sfaturile si indicatiile date pana acuma au fost falimentare, nu se vede nimic bun in urma lor. Nici un rezultat.

3. Avem un stat, un guvern care nu da o ceapa degerata pe legi si constitutie, deci chiar daca avem dreptate, nu ni se va da. Nici nu mai trebuie sa mai afisez aici atatea legi votate ilegal, anticonstitutionale, dar votate drept constitutionale de o CC aservita puterii. Deci din punct de vedere al actionarii in instanta, nu exista nici o speranta de castig si chiar daca am castiga, guvernul  va esalona plata datoriilor pana nu va mai avea cui sa le dea, iar in timpul asta noi vom ramane tot cu pensile si salariile micsorate.

4. Curtea Europeana s-a cam saturat de Romania si a cerut statului roman sa isi faca ordine in gradina , ca ea nu mai este dispusa sa piarda timpul cu cererile romanilor. Credeti ca asta va insemna aplicarea legii ? Nu, asta va insemna un pumn in gura celor care o vor mai deschide. Adevaratele masuri impotriva cetatenilor abia acuma vor incepe, cand CEDO a anuntat ca nu mai primeste jalbe de la romani un an de zile, dand mana libera la cenzura in Romania. In ungaria s-a trecut deja la cenzura deschisa . Urmeaza Romania, ajutata de UE.

5. Europa se adanceste totusi in criza, “ ajutata “ putin de cei ce au pornit-o si care acuma stau si privesc de sub acopereirea afacerilor cu arme si doroguri care ii ajuta sa supravietuiasca. Nu dau nume, “se stie”. Dar nu s estie niciodata de unde sare iepurele. Cine sapa graopa altuia ….

6. Romania este privita in Europa drept o tara cu probleme, care nu va fi niciodata Europeana in adevaratul inteles al cuvantului pentru ca nimeni nu va fi in stare sa inlature cancerul coruptiei si intre noi fie spus , nici nu exista vreun interes. Pai cum sa mai beneficiezi tu Europa de bogatiile unei tari minunat dotate din punct de vedere al bogatiilor naturale si subterane , daca tara respective este in stare sa se autoguverneze si legea si corectitudinea sunt la ele acasa ?

7. Nu avem nici un aliat cu adevarat sincer si dezinteresat, dimpotriva, numai profitori si dusmani. Nemtii au o datorie de 19 miliarde de Euro catre Romania, pe care prietenii rusi ar dori sa o recupereze pentru noi, daca le cedam lor pretentiile asupra ei, urmand ca noi sa fim “recompensati “ cu o parte din valoare. Dar nu vorbesc nimic despre tezaurele pe care tot ei, prietenii rusi au uitat sa ni le dea inapoi.

8. De unchiul Sam, nu mai are rost sa vorbesc . Afacerea cu cimitirul de F16 pe care vor sa il mute in Romania si sa il declare “parc de avioane de lupta performante “ spune totul despre intentiile lor bune fata de Romania.

9. Sa ne intoarcem la noi, pensionarii militari care vom primi deciziile. situatia sta asa :

a) unii vor constata ca nu le-a scazut pensia sau nu cu mult, si astia sunt cei care au avut un parcurs normal, fara salturi calitative , ci doar acumulari cantitative progresive. Si cu o vechime completa.

b) Unii vor constata ca le-a crescut pensia , si anume cei a caror pensie a fost calculata in dorul lelii, fara a li se trece grupele de munca, fara a li se face corelarea inceputa prin anii 2000 si care au vechimea completa si ei. DAR ACESTE DOUA CAZURI SE PLICA NUMAI CELOR CE AU TRIMIS ADEVERINTELE CATRE DIRECTIA FINANCIARA.

c) Unii, care indeplinesc conditiile de mai sus dar nu au depus adeverintele la sectia financiara, se vor trezi cu pensile usor micsorate, pentru ca oricum pensile lor nu erau asa mari si scaderea nu va fi majora. Si poate unii se vor multumi ca nu le-a scazut chiar asa mult. Altii, poate vor face scandal, contestatii si asta inseamna avocati, bani, timp, stress, boli , nervi, accidente vasculare, tensiune arteriala, renuntare la pensie “pe cale naturala” etc.

d) Unii, care au iesit mai devreme la pensie, deci nu au vechime completa , asa zisii disponibilizati, se impart si ei in doua categorii:

1. cei care au depus cererile de recalculare, care se vor trezi cu pensiile scazute, cam pana pe la suma de 15-17 milioane,poate chiar in jurul lui 20 unii dintre ei, in functie de vechime si functii in momentul pensionarii,

2. cei care nu au depus cererile de recalculare, care se vor trezi cu pesiile scazute cam pe la 14 milioane, maxim 15.

e) mai sunt unii, cei care au avut functii mari, stagiu complet si o gramada de grupe speciale, carora le vor scadea foarte putin pensile si vor fi cei mai avantajati si “popularizati” spre a arata lumii ca domnul Oprea s-a tinut de cuvant.

f) cei care au obtinut (stiu ei cum) o pensie mare datorita ultimelor luni de “lucru “ vor suferi cel mai mult mai ales daca nu au vechime completa,  pentru ca pensile le vor scadea vertiginos.

Astea fiind situatiile in care ne vom gasi, ce e de facut ?

          Pai fiecare va avea in fata propria situatie si ca atare, propria optiune. Nu asteptati pe nimeni sa va spuna ce sa faceti, sunteti factor decisiv, nu mai asteptati cu gura intinsa, ca puiul de barza. Am mai spus odata asta, acum vreo 10 luni si nu a ascultat nimeni. Calculati-va sansele de reusita daca dati guvenrul in judecata, calculati-va banii pentru ca judecata inseamna bani si calculati-va timpul pe care il mai aveti de trait si daca veti suporta stresul unor judecati pentru cine nu stie ce inseamna salile de judecata. Unii s-ar putea sa nu mai apuce hotararile judecatoresti. Te darama un judecator care iti spune ca nu ai dreptate, desi hartiile si legea spune ca ai. Scuzati-mi cinismul, dar e vorba de viata noastra si trebuie sa ne calculam bine sansele, menajamentele nu fac bine in cazul asta.

       Deci avem doua variante: sa actionam in judecata sau nu. Cei care vor alege sa stea in banca lor sau vor fi multumiti de recalculare, sunt fericiti. Cati vor fi fericiti? Vom vedea.

           Cei care nu sunt multumiti si vor sa faca ceva, au de ales calea procesului, cale lunga obositoare, cu nervi, stress, dezamagiri si nu in ultimul rand, nu castigatoare 100%. Indiferent ca ai dreptate sau nu, iti mai trebuie si un avocat priceput, care sa stie ce si cum sa ceara si si un judecator impartial. Dar, fiindca exista si un dar, asa cum spunea si domnul Ciorbea, NIMENI NU VA CASTIGA IN ROMANIA IMPOTRIVA REGIMULUI BASESCU. Asa ca sa nu va veti face sperante ca veti castiga la instantele din Romania. Poate in prima faza, a doua, dar nu definitiv. Cine pleaca de la alta idée, sa fie pregatit pentru deziluzii.

             Si acuma sa intram in amanunt un pic . Vrem sa dam guvernul in judecata ? Ok Nu intru in amanunte pe speta , nu sunt specialist, aici fiecare isi pune mintea la contributie si isi cauta avocat care sa il sfatuiasca . Intrebarea este ce facem ? Mergem pe mana SCMD sau mergem individual sau pe grupuri mai mici, eventual filiala
       Pai depinde . Depinde pe mana cui vreti sa pierdeti, ca in tara orcum vom pierde Vrem sa pierdem pe mana unor avocati de renume , e ok, dam bani mai multi si pierdem pe mana unor avocati de clasa, tocmiti pe bani buni.

Ce e de facut ?

Pai cu SCMD cand isi vor lua o casa de avoctura care sa si castige procese, ar trebui mers pentru cazurile comune. Pentru contestarea deciziilor de pensionare, este practic imposibil sa se mearga pe un singur proces, pentru ca fiecare contestatie reprezinta un caz in parte care trebuie analizat, fiecare lucru contestat trebuie analizat in parte si judecat in parte. Cine spune ca toate contestatiile vor fi judecate la un loc, va minte. Nu se pot judeca intr-un proces comun decat cauze comune, nu adeverinte distincte. Vrem sa contestam dreptul Guvernului de a ne recalcula pensiile si incalcarea dreptului de proprietate, si incalcarea principiului retoroactivitatii, da , se poate face proces comun , prin CD , cu un singur proces pentru toate cazurile , daca toti contestam acelasi lucru.

Dar daca fiecare contesta decizia de pensionare in baza cazurilor particulare si situatiei fiecarui caz in parte, asta se poate face numai individual, nu se pot cumula cazuri separate in cauza comuna, daca situatiile difera.

        Asa ca povestea cu “ trimiteti adeverintele si contestatiile la noi si le rezolvam impreuna , cade. Daca e asa , atunci de ce s-a recomandat “ achizitionarea “ a doi avocati de catre fiecare filiala ? Nu asteptati solutii de la CD pentru ca in afara de sfaturi, nu va poate da nimic altceva din pacate. Nu CD trebuie sa decida ce trebuie sa faceti, ci fiecare trebuie sa isi calculeze sansele si variantele si sa decida. Daca vreti un proces comun , al SCMD acesta se poate duce numai pe o cauza comuna fara implicarea cazurilor particulare. Pentru rezolvarea contestatiilor cu privire la decizii, calea de urmat ar fi calea individuala . Nu inteleg de ce CD respectiv compartimentul juridic nu explica asta oamenilor. Daca eu gresesc, astept specilistii din CD sa puna unde si sa ma corecteze, sau sa lamureasca oamenii cu privire la ce se poate si ce nu se poate face prin SCMD si cate sperante sa isi faca , nu abureli cu “ avem nevoie de tabele pentru urmatoarele procese .” Care procese, pe ce speta , in ce caz, cu ce avocati ? ASTA TREBUIE SA SPUNA SCMD SINDICALISTILOR. Nimic altceva . Iar oamenii sa decida daca vor sau nu si ce vor, nu sa astepte sa le spuna altii ce trebuie sa faca .

44 de comentarii:

  1. Corect spus, să nu ne mai ascundem "după degete"!

    RăspundețiȘtergere
  2. Marine,
    Atatea ADEVARURI in postarea ta, incat ma ia cu frig! Din pacate, unii inca vor continua sa te acuze pe tine si pe mine, inca vor incerca sa-si verse amarul ... pe noi si inca alti cativa, care avem doar vina de a spune ce credem, ce gandim cu capul nostru! Pacat doar ca ... in timp afla si ei cine a avut dreptate! La fel de pacat, nici atunci nu-si cer scuze! Cica, ne bucuram ca am avut dreptate! Mare este Gradina Ta Doamne!

    RăspundețiȘtergere
  3. "Mare este Gradina Ta Doamne ...şi mulţi îi sar gardul"!

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim,
    Matale cum ai intrat, pe poarta , sau au rupt o scandura ? La cat esti de " subtire" cred ca ai intrat prtintre scanduri .

    RăspundețiȘtergere
  5. Nea Marine, mă întrebaşi cumva pe unde am intrat în Grădină? Simplu, păi...am intrat pe poarta principală! L-am mituit ca orice român pe Sfântul Petre şi-am intrat.... Să vezi ce figură a făcut când a auzit de unde sunt şi că noi „păzim spaţiul SCHENGEN” de “barbari”…Ştii vorba aia a noastră (Anton Pann) că: „Năravu’ din fire n-are lecuire”. Oricum, fiind suplu aveam şi planul nr.2 (nu Plano 10), adicătelea să mă strecor prin gard!

    RăspundețiȘtergere
  6. LUI TOV CEDO NU-I PASA DE PROBLEMA CI SE FACE
    IN REALITATE STATUL A CISTIGAT PARTIDA.
    CEDO ESTE STRIVITA DE DOSARELE ROMANESTI SI LE ARUNCA PESTE BORD SAU INAPOI SI LASA STATULUI POSIBILITATEA SA FACA CE VREA NUMAI SA NU MAI AJUNGA LA CEDO ALTE DOSARE
    IN FAPT SE CONSUMA O INTELEGERE INTRE POLITICIENII DE LA BUCURESTI SI CEI DE LA CIRMA EUROPEI
    ASTFEL O PARTE DIN PRADA VA MERGE IN VEST PRIN FONDUL PROPRIETATEA SI ALTE FAVORURI FACUTE DE STAT POLITICIENILOR DIN EUROPA CA SA SE FACA CA PLOUA

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim de la 6:40 PM
    Interesanta ipoteza, se sustine!

    RăspundețiȘtergere
  8. Excelent! domn Neacsu.
    Un dus rece al realitatii,
    treziti-va.... voi cei care inca asteptati.... asta este realitatea......

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce armata este asta. Ce tot va cainati. Ce-ati invatat in toti anii cat ati fost activi. Unii dintre noi nu avut posibilitatea in tot acest timp sa execute real. Cred ca a venit timpul sa aplicam ce am invatat prin poligoane sali tactice etc...
    Fratilor a ajuns cutitul la os... Ce sindicat, ce actiuni in instanta, abureala si timp pierdut. Fara actiuni de forta, pe alde Base ii doare-n cot. Un mare militar spunea: " Armata e iubita pe timp de razboi si hulita pe timp de pace". Daca ei nu respecta legile in baza carora am trecut in rezerva, noi de ce sa le respectam... nu suntem de ordinul zecilor sutelor ci al zecilor de mii si mai multi decat armata activa, care niciodata nu va fi impotriva noastra, numai ca si ei asteapta un mesaj...
    Politicul nu ne respecta drepturile date prin lege la un moment dat, europa nici atat nu ne-a mai ramas decat sa ne facem singuri dreptate...decat sa fim umiliti si batjocriti.
    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumim, o analiza completa, cu recomandari transparente, pe intelesul tuturor.
    Cu respect, V. Placinta

    RăspundețiȘtergere
  12. Ca sa vezi cate stia "don NEACSU- dar nu vroia sa spuna!!Ai crezut c-o sa mearga ca si pana acum -UITE CA N_A MAI MERS!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Textul de mai sus spune, cu alte cuvinte: fiecare pentru el. Prin urmare, dragi camarazi, daca faceti aceasta greseala, sunteti in mod sigur expusi "gloantelor" maretilor nostri guvernanti.
    Daca, insa, veti fi hotarati sa actionati impreuna, sa sanctionati in Justitie minciunile unui ministru arivist (procesul poate dura si dupa debarcarea bandei portocalii) aveti sanse sa ajungeti sa vedeti un minsitru dupa gratii si/sau care are de platit despagubiri morale.
    Lasand in pace ministrul si dand in judecata Ministerul Apararii Nationale, mi se pare ca este o eroare de neiertat, indiferent cat dureaza procesul.
    Nu va mai temeti de oricine abuzeaza de functie pentru a ramane "in carti". Odata si odata tot va iesi din joc si atunci poate fi haituit, ca un animal salbatic ce a fost, cu mai mult succes. Fiti rabdatori la vanatoare, nu va mai lamentati, chiar de-ar fi sa cautam de mancare prin gunoaie.
    Armata Nationala (adevarata) a celor in rezerva si retragere din MApN, MAI, SRI, SIE, STS si, poate, alte structuri, trebuie sa fie unita si sa constientizeze termenul "unitate". Altfel, va fi invinsa sau va pieri.
    Ati uitat, dragi camarazi, cum ati fost educati: pentru tara si impotriva tagmei jefuitorilor!
    Ati uitat ce ne-au facut "fratii" rusi, impreuna cu prietenii romani, cand au intrat in tara in 1944 si in anii ce au urmat?
    Ati uitat cum au fost impuscati sau au ajuns in puscarii si sa cerseasca ofiteri romani de inalta tinuta?
    Ati uitat cati camarazi din 2 armate au "disparut" in prizonierat, ca am mai primit numai resturile politizate din 2 divizii?
    Ati uitat cine a construit Casa Poporului, Canalul Dunare-Marea Neagra, drumul Transfagarasan, combinatetele si uzinele mari ale tarii si altele, si altele?
    Ati uitat cati militari de toate gradele au murit la inundatiile din 1970 si in continuare?
    Ati uitat cate ati patimit in aplicatii, pe uscat, in aer, pe mare si pe fluviu?
    Ati uitat cati camarazi ne-au murit sau sunt invalizi din pricina munitiilor, substantelor explozive, substantelor chimice periculoase, tehnicii de lupta pe care nu o mai puteati repara, dar care trebuia folosita?
    Daca nu ati uitat toate acestea, UNITI-VA! Fiti adevaratii invatatori ai neamului! Aratati adevarul crud, asa cum este!
    Daca uitati insa toate acestea, sa fiti blestemati sa suportati toate aceste necazuri!
    Sa fie blestemati sa intre in uitarea neamului romanesc si sa ii loveasca toate necazurile, pe ei si pe copiii lor, toti portocaliii si toti UNPR-istii fara nici o deosebire! Atat sa le ajute Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim 1.31.
    pacat de atata timp pierdut de dumneata cu cititul articolului si cu comentariul postat , ca nu prea ai inteles mare lucru. Ori nu ai citi bine ori nu ai vrut sa intelegi. Daca undeva in articol scrie ca trebuie sa renuntam la a lupta impreuna , eu manac acel pasaj. Se pare insa ca citesti ce vrei si interpretezi cum vrei . E dreptul dumitale sa faci acest lucru, dar nu incerca sa rastalmacesti. Oricine are ochi sa vada si sa inteleaga . "Traducerea" dumitale este gresita. MAI INCEARCA .

    RăspundețiȘtergere
  15. Mii de scuze, te cheama Ion. La multi ani pentru ziua de ieri. Poate esti inca sub influenta zilei de ieri si din cauza asta nu ai inteles ce am scris . Se iarta .

    RăspundețiȘtergere
  16. Neacsule, ,,e usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune,,.Pentru a face o analiza PERTINENTA si credibila iti mai trebuie pe langa logica si cunostinte in domeniu,mult BUN SIMT si nu in ultimul rand BUNA CREDINTA,lucruri care tie iti lipsesc in ultima vreme.UNDE NU TE PRICEPI NU TE BAGA pentru ca faci un mare deserviciu colegilor.CONCRET nu ai dreptate cand instigi colegii sa nu conteste in instanta prin filiala DECIZIILE. IN rest apreciez efortul de a copia GHIDUL ABRAHAM.

    RăspundețiȘtergere
  17. Domnule Neacsu (parca asa va cheama): in unele probleme aveti dreptate, in altele nu.
    Si o sa ma refer la cele la care cred ca nu aveti dreptate.
    1. Nu stiu cum e cu avocatii, dar la filiala din care fac parte nu s-a cerut asa ceva.
    2. Daca mergem individual, costurile proceselor sunt inzecite. Macar daca pierdem, sa pierdem mai putin.
    3. Sunt de acord ca sunt sanse mici sa castigam. Si chiar daca vom castiga, pensiile noastre vor fi inghetate pana cand vor ajunge a celor care ies sub noua lege la nivelul nostru. Asta daca politicul nu va reveni, daca se schimba conducatorii.
    4. Eu cred ca exact asta asteapta actualii guvernanti: sa ne dezbine. Au ridicat acest lucru la politica de stat.
    5. Eu cred ca juristii stiu mai bine ca noi cum trebuie actionat, asa ca sa-i lasam s-o faca si sa-si spuna ei parerea in probleme juridice.

    RăspundețiȘtergere
  18. ION are dreptate,ca dealtfel si ANONIMUL care spune ca,,UNDE NU TE PRICEPI E BINE SA NU TE BAGI,,.NEACSULE,daca nu esti jurist nu iti da cu parerea despre lucruri serioase si nu instiga colegii la actiuni singulare ,numai pentru faptul ca nu il iubesti tu pe DOGARU sau nu iti place SCMD-ul.Ieri JUSTITIA aaratat ca este independenta si ca este in slujba adevarului. Pesimismul tau si neincrederea ta s-au dovedit neintemeiate.De fapt, cine esti tu NEACSULE ale cui jocuri le faci,cine te manevreaza,ce interese ai fata de sin dicat,de ce vrei sa distrugi ce NOI TOTI am creat, si toate sub masca BUNELOR INTENTII.Opreste-te frate nu iti vinde sufletu si puneti energia si priceperea in folosul camarazilor.

    RăspundețiȘtergere
  19. Anonimi- Daca sunteti atat de binevoitori, curati la suflet si intentii, de ce scrieti din anonimat ? Nu e nevoie sa aveti cont google neaparat, e suficient sa va scrieti numele sub text.
    Asta vizavi de percepte biblice , intentii frumoase si curaj.
    Anonim 4.32 (vezi ce geru este sa ma adresez asa ? Cum sa ma adresez unui anonim care se mai si lauda ca e militar plin de curaj si responsabilitate? )
    sa o luam pe rand :
    1.Nu la filiala trebuia sa cauti chestia cu avocatii ci pe comunicatuyl publicat de catre Comitetul Director pe pagina SCMD , din cate stiu, pe pagina juridica sau pagina principala. Cauta si vei gasi.
    2. stiu si eu ca individual ne costa de ne rupe, dar contestatiile adeverintelor Eu la alea ma refer, repet a adeverintelor. nu se poate face decat individual, pentru ca situatiile difera de la un caz la altul. Contestarea HG735, a legii pensiilor sau recalcularii pensiilor, este cu totul alta poveste, acolo cauza fiind comuna , se poate contesta in grup, pentru ca se reclama acelasi lucru.
    3. suntem de acord.
    4.Guvernantii nu NU ASTEAPTA SA NE DEZBINAM, LUCREAZA LA ASTA .
    5.Care juristi ? La care din ei te referi? La cei care in chiar primul comunicat au dat indicatii gresite pe care apoi le-au scos , fara ca macar sa isi ceara scuze si sa recunaosca greseala ? La cei care pe de o parte spun sa le trimitem documentele pentru a le centraliza si a incepe actiunea , sau la cei care ne spun sa ne angajam foiecare filiala cate doi avocati ? Sau poate te referi la cei care au cerut cate 5 tabele cu semnaturi pentru procesele in cazul recalcularii pensiilor, ca apoi sa vedem tabelele fluturate laantena drept tabele pentru destutuirea presedintelui? Sau la juristii care acuma ne cer alte tabele , inca 4-5, sau nici de ele nu stii ? le gasesti pe pagina media a SCMDe pare ? DOMNUL MEU, NU TI SE PARE CA MIROASE CEVA URAT AICI ?

    RăspundețiȘtergere
  20. Hopa..A aparut Napoleonul de 5 stele din anonimat! La orele 6:19 PM trecute fix...

    RăspundețiȘtergere
  21. Anonim 6.19 Ma cunosti destul de bine si stii la fel de bine ca si mine cine distruge sindicatul. Ati trecut la ofensiva , cum a promis seful ? Ati dezlantuit Jihadul ? Doamne , ce copii sunteti ? O sa aveti surprize scumpilor. Cre iti e numele ofieter curajos si viteaz , daca urmaresti scopuri nobile de ce te ascunzi ? asa u vada lumea ca esti pupator de iminei ? Iti e rusine sa vada colegii ca ii faci pantofii sefului ?LASULE !

    RăspundețiȘtergere
  22. Daca dialogul te deranjaza Neacsule si intrebarile mele retorice le consideri un atac la persoana eu nu mai am ce spune.CAT PRIVESTE ,,lustruitul pantofilor,, si LASITATEA timpul va dovedi cine a avut dreptate.Eu nu sunt in razboi cu nimeni si nu fac jocul nimanui.Doresc un singur lucru ,,sa nu sa distruga ce am construit din speranta,,pentru PARTAGUL unuia sau altuia.LA BUNA VEDERE PRIETENE.

    RăspundețiȘtergere
  23. Dialogul nu ma deranjeaza daca e facut pe picior de egalitate si respect. Dumneata ma invinuiesti ca vreau raul acestui sindicat cand stii mai bine ca mine cine a dus la acest rau. Eu am un nume si imi asum raspunderea pentru afirmatiile mele . Dumneata stai ascuns dupa colt si arunci cu pietre. Daca esti convins de justetea celor spuse de dumneata si te consideri prieten , de ce te ascunzi in anonimat ? Iti e rusine de numele dumitale sau de ceea ce faci ?

    RăspundețiȘtergere
  24. Se pare ca moralizatorii nu au curajul raspunderii, e mai usor sa invinuiasca din spatele gardului. Asta e . Eu cel care vrea raul sindicatului imi dau nume , prenume si fotografie, el, cel care vor bine sindicatului
    nu poate raspunde decat din spatele unui anonimat care ii permite sa arfime orice. Acesti oameni vor sa conduca sindicatul.

    RăspundețiȘtergere
  25. Desi nu nu mai doresc ,,sa dialoghez,,cu tine iti sun ca eu ANONIMUL din SCMD chiar am facut si fac ceva pentru colegii mei,si pentru ca tu cunosti acest lucru rusinea este a ta ca ma blamezi.Nu semnez nu pentru ca imi este frica sau rusine ci pentru ca nu doresc sa dau nastere la barfe si la comentarii care ar face rau organizatiei din care amandoi facem parte.Te-am rugat sa incerci SA VEZI PADUREA si apoi COPACII dar vad ca nu ai inteles.Pacat.

    RăspundețiȘtergere
  26. Nu eu fac rasu sindicatului, ci cei care au facut-o de ras si au dat nastere la aceste discutii . Poate de acolo de la tine se vede altfel, dar de aici de jos se vede mai clar unde e raul. Poate ar fi bine sa se mai dea cate unii jos de pe cal. Se mai odihneste si calul si mai vedeti si voi cum e mersul prin iarba .

    RăspundețiȘtergere
  27. In ceea ce priveste padurea ,asa e , voi nu vedeti copacii. Ii taiati, ii faceti vreascuri sa va incalziti, sa va fie voua bine si uitati ca tot taind copacii o sa ramaneti fara padure. .

    RăspundețiȘtergere
  28. Marineee,
    Ce de lupte si pe la tine!
    Nu aflasi inca? Pai se rasufla la mine: echipa, viitorul DEPARTAMENT ZERO al ... lucreaza in draci, pe schimburi! Ei merg pe principiul maidanezului: musca si fuge! Hmm ... ai vazut tu POTAIE, cu Pedigree ? Eu inca nu!

    RăspundețiȘtergere
  29. "Sa fie blestemati sa intre in uitarea neamului romanesc si sa ii loveasca toate necazurile, pe ei si pe copiii lor, toti portocaliii si toti UNPR-istii fara nici o deosebire! Atat sa le ajute Dumnezeu!"

    Asta e programul sindicatului ? Vad ce cel care il posteaza e felicitat de ziua lui. Va felicit si eu si va intreb: voi aveti copii ? Va convine ca cineva sa le doreasca moartea ? Ce vina au ei ? Cum puteti d-le admin. sa mai dialogati cu acest individ ?

    RăspundețiȘtergere
  30. Ce sa le fac ?Ca si dumneavaostra, au dreptul sa spuna ce gandesc. Daca atata ii duce capul si atata pot face , sa blesteme si sa urasca , asta e . Asa lupta conducerea sindicatului. E si asta o mostra a ceea ce poate face conducerea sindicatului .

    RăspundețiȘtergere
  31. Si se mai leaga si de familiile altora. Ce vina au copii de exemplu ca unii parinti fac greseli ? Sau ce vina au parintii ca unii copii fac greseli ? Dar asta este , cei din conducere asa inteleg lupya sindicala. Uita ca este un dumnezeu sus care vede tot si le poate da lor ceea ce au dorit ei altora. Cineva vorbea la inceputul anului de iertare si de invatamintele si spiritul lui Cristos. Cred ca era aceeasi persoana . si imi spunea acolo sa iert si sa fiu ingaduitor, dar cerea iertare numai pentru " greselile " lor, ale conducerii. Pentru ceilalti, vrea blesteme pentru ei si copii lor . Astia sunt oamenii care conduc sindicatul. Eu nu pot decat sa ii las sa vorbeasca sa vada lumea ce au in cap, cum inteleg ei sa conduca sindicatul.

    RăspundețiȘtergere
  32. D-le Neacsu,
    Eu ma steptam cel putin din partea dvs. sa-i atrageti atentia (cu tot respectul !) ca asemenea lucruri sunt intolerabile nu sa-l felicitati de ziua lui. Atitudinea dvs. de felicitare a "omului" si de ignorare a opiniilor sale a avut urmari: l-a admonestat cineva ?. Nu. Unii au spus ca are dreptate si dupa un timp ma gasesc eu sa fac ceva impotriva vintului iar dvs. ridicati din umeri si aruncati vina pe sindicat. La sindicat nu am voie sa protestez iar unde pot s-o fac primesc argumente din partea unui militar care a jurat sa-i apere pe toti romanii, deci si pe copii. E blogul dvs., faceti ce doriti. Eu as numi atitudinea dvs. complicitate dar nu va faceti griji din partea mea. Pot sa postez si in alte locuri.

    RăspundețiȘtergere
  33. Dragi colegi, sa-i ignoram pe intrusi si sa ne vedem de treburile noastre...!!!
    Eu sunt inr-un fel de acord cu articolul lui Marin dar, este prea pesimist pentru un fost militar care in anii de activitate a invatat "sa lupte".
    Este greu in ziua de astazi sa lupti cu acesti misei de politicieni de toate culorile si sa te tii in limitele legii.
    Este cu atat mai greu sa lupti cu acei care fac legea si o incalca cu nerusinare cerandu-ti tie sa o respecti ad'literam...
    Este mult mai greu sa mai luptam acum cand am iesit la pensie si majoritatea dintre noi a tras pe dreapta renuntind la "spiritul razboinic" dar, trebuie sa incercam ca nu o fi foc.
    Asa cum spune nea'Marin, avem fiecare viata noastra; situatia noastra si asteptarile noastre de la viata si de la incercarile la care ne supun acesti nemernici dar,...NU TREBUIE SA UITAM REGULA DE BAZA...!!!...trebuie sa fim UNITI intr-o forma legala de comunitate careia sa-i dam specificul nostru MILITAR si sa ne conectam; sa ne informam si sa ne antrenam sa putem la un momentdat sa actionam.
    Nu voi spune mai mult de atat dar voi completa cu o ideee desprinsa tot din activitatea noastra militara.
    Stiti care-i regula de baza in atacul unui SUBMARIN...!!!???
    V-o spun eu ca-s de meserie...:)
    Submarinul se apropie de prada incet incet si fara sa faca zgomote ba mai mult trebuie sa fie INVIZIBIL, daca se poate,iar cand este momentul oportun trimite un impuls de localizare a tintei de la care primeste informatia finala si imediat "ATACA" fara sa-i mai dea tintei timpul necesar sa riposteze.
    Sa stiti ca in lupta dintre SUBMARIN si o nava de suprafata de obicei SUBMARINUL castiga.
    Cei care sunt in masura sa ma inteleaga sa ia legatura cu mine...
    Nu voi discuta cu cei care isi vor accepta soarta si nici cu oportunisti care cauta intr-o noua forma de organizare, o noua oportunitate de castig personal.
    Cei care mi-au inteles mesajul si sunt in masura sa se alature SUBMARINULUI sunt primiti cu respect dar si cu suspiciune pentru ca INTERNETUL ne ascunde de obicei adevarata identitate si nu vreau ca in SUBMARIN sa intre si fosti "SECURISTI"...
    Va astept prieteni ca oricum intram cu totii la apa...:))
    Cine vrea sa intre singur, pe cont propriu asa cum scrie nea'Marin, se va ineca curand...
    Cine vrea sa supravietuiasca si sa lupte sa urce pe SUBMARIN dar sa fie pregatit pentru ce-i mai greu ca daca vine cu ganduri negre se ineaca singur si la propriu si la figurat.

    RăspundețiȘtergere
  34. Anonim 10.21.
    Eu l-am felicitat pe romu;l cel care postase sub Antonescu Ion, Pe cel ce blestema , nu l-am laudat, si nu l-am felicitat. Unde ai vazut asta ? Si eu imi respect principiu. Atata vreme cat limbajul este civilizat , poate fiecare sa aibe ce parrere vrea el . Fiecare isi face autoroptretul prin ceea ce scrie aici .Nu e vina mea ca nu sunt toti frumosi. Cata vreme respecta cerintele acestui blog, liber la exprimare. Eu nu aplic politica CD sa ii elimin pe cei ce nu sunt de acord cu mine.
    Mercenar,
    Indemnul dumitale destul de transparent si neacoperit , te priveste in mod personal. Nu cred ca vei gasi pe acest blog si nici in persoana mea amatori la actiuni "undercover", oricat de bine inteionat ai fi.Eu vorbesc aici de lupta sindicala , prin mijloace legale, nu de societati secrete si submarine. E dreptul dumitale sa faci ce vrei, considera ca ti-aii spus punctul de vedere , dar te rog mult, nu mai folosi acest blog pentru astfel de indemnuri.

    RăspundețiȘtergere
  35. Domnule Neacsu s-au inmultit anonimii si aici ca vazui si la Burcu o gramada, sunt cu ora, nu cu kilogramul, nu au greutate....
    Deh ce sa-i faci astia sunt ca orbetii nu stiu care le este dusmanul trag dupa ureche, vine pe aici cate un pitpalac, canta si apoi tin-te nene toti trag si... parca au acelasi.... "incarcator".......

    RăspundețiȘtergere
  36. Domnule Filip.
    Este o invazie de cateva zile de te sperii. Cam de cand a declansatnu spun cine , Jihadul. Numai ca isi concentreaza fortele pe cine nu trebuie. In loc sa se lupte cu guvernantii, el se lupta cu cei care nu ii pupa talpile. E mai usor si -crede el- mai eficient.S-a infiintat -se spune - o sectie propaganda-protectie cu care vrea sa loveasca fara mila. Si si-a ales ca tinta sindicalistii care nu ii canta in struna . Asta stie, asta face . Se aproie funia de par si vrea sa scape de niste contestatari . Nu-i bai, trebuie sa manance si copii lor ceva in gura lor nu ? Ca pe copii altora ei ii blesteama , de, oameni subtiri, cu educatie aleasa. Nu au frica de mana Celui De Sus cand blesteama COPII NEVINOVATI, DAR ASTEA SUNT LUCRURI CARE NU DOR DAR AJUNG. Intra in grupuri, injura , spurca , lovesc , apoi pleaca " vezi doamne " suparati ca nu au fost intelesi. E tactica veche tactica lasului incoltit.

    RăspundețiȘtergere
  37. Neacsule ai facut o greseala capitala vorbind de actiunile individuale in instanta ale membrilor de sindicat. Pai tu nu te gandesti ca in felul acesta privezi CD de firfirici pentru ca la punctul t din ghid spune ca trebuie sa faci dovada platii cotizatiei pe anul 2011 (nu conteaza ca este nestatutar). Pe viitor te rog sa ai grija ce propuneri faci pentru ca deja faci obiectul Jihadului, avand in vedere ca esti un anonim cu tupeu care iti dai si numele si poza.

    RăspundețiȘtergere
  38. Multumesc pentru avertizment dacule. Nu observasem .. Ptiu ce greseala am facut. Acuma ce sa fac ?

    RăspundețiȘtergere
  39. Neacsu nu face nicaieri, pentru asta sunt facuti prietenii.

    RăspundețiȘtergere
  40. Este pentru prima data cand am intrat pe un blog care a adunat pareri ale unor fosti militari ca si mine. Chiar daca observ (si sper sa nu gresesc) ca exista niste adversitati de opine m-am identificat si imi permit sa va spun ca va respect opiniile. Va voi citi pe fiecare si voi incerca sa aleg calea cea mai buna asigurandu-va ca ma voi alatura (in faza criticului situatiei mele ca si a altora) metodei care o voi crede cea mai plina de reusita. Cred ca au existat cu adevarat in meseriile noastre elemente ca: ONOARE, DATORIE si altele pe acest palier si care nu intotdeauna pot sa spun ca au fost simplu de afisat. Daca se va naste o controversa pe tema a ceea ce voi spune in viitor va asigur ca nu o sa ripostez; o sa fiu multumit cu faptul ca fiecare care a citit ce am scris analizeaza si stabileste posibile realitati. Pentru ca este pentru prima data cand va "vad" pe 2011 va doresc tuturor LA MULTI ANI si SANATATE.
    Stima.

    RăspundețiȘtergere
  41. Sunt romani care au suferit abuzuri din partea guvernantilor, fara sa cracneasca. Sunt romani care au primit de cateva luni, pensiile diminuate si nu au facut decat sa vocifereze un pic. Sunt romani care de disperare se arunca in fata trenului sau de la balcoane slinoase si putind a coruptie si tradare. Sunt romani care acfum urmeaza sa primeasca pensiile micsorate printr/o ALBA NEAGRA guvernamentala. Printre acesti mamaligari ma numar si eu. Am rate la banca fiindca am fost fraier si am crezut in statul de drept si in CCR. Am fost pacalit de NATO si UE care acum se prefac ca nu inteleg ce se intampla in tara predestinata unor dictaturi prostesti. Problema este ca eu nu vreau sa ma arunc de la balcon. Eu ofiterul romanesc gandesc asa....Decat sa mor eu, mai bine ei...
    IIII CUTIT CUTIT < DE TREI ORI TE/AM ASCUTIT, PE TOCILA LA PIETROI, SA TAI CAPUL LA CIOCOI....este o veche scriere romaneasca asupra careia ma voi apleca sa/i fac analiza si sa extrag indemnurile populare.....

    RăspundețiȘtergere
  42. Micuţule pe unde Dumnezeu umbli? Hai la treabă!...şi postează şi tu naibii ceva pe blogul ăla al tău că ne duseşi în ispită cu "nimic"!

    RăspundețiȘtergere
  43. Anonim
    Rabdare ca se coace un nou Wiki...
    Oameni buni, in aceasta scumpa tara, oamenii cu caracter, cu dragoste si iubire in suflet, nu pot sa respire si sa se exprime din cauza excrementelor din esaloanele 4 si 5 securisto comuniste, coioti care striga cu gura pana la urechi...Uite curva...si alta mai mare ca ei nu este. Exista mai multe variante prin care romanii le pot tine piept, variante democratice , dar care pe ei nu ii impresioneaza de nici un fel. Ei , coiotii, se hranesc cu mortaciuni, cu resturi de la masa vanatorilor adevarati. Iar vanatorii adevarati s/au cam saturat, au mancat tot ce era de mancat in tara asta si acum se retrag sa/si faca siesta, fara a mai baga in seama ultimele zbateri ale prazii. Hienele, coiotii vor lasa doar scheletul. Apoi vor pleca si ele, sa/si faca siesta pe alte meleaguri.
    Cred sincer ca in aceste momente noi trebuie sa reluam relatiile cu China si in primul rand sa importam ritualurile care au loc pe stadioane, cu anumite ocazii festive. Nu ma refer la spectacole...

    RăspundețiȘtergere
  44. Florian D
    Bine ai venir, liber la opinie atata vreme cat este decenta , indiferent de partea cui te postezi. De fapt un lucru trebuie inteles de toti. Nu avem alta sansa decat sa fim de aceeasi parte a noastra , dar partea noastra sa fie de partea cinstei si adreptatii, a sinceritatii, a gandului liber exprimat si a curajului de a spune ce gandesti cu capul ridicat, nu printre dinti, dupa colt, nu punand pumnul in gura celui ce gandeste altfel decat tine. Deci bine ai venit Florian !
    Micutule, ne cunoastem de mult, de la Vasile Fii binevenit aici ca si acolo. Dupa ca ascuti cutitul, sa nu arunci cu piatra. O sa mai fie nevoie de ea .

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.